Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

A stvarno sta ste zapeli za tu formulu kad tu nema djokovica, bez njega ne vredi uopste gledati neki sport...

@borab
Upravo ono sto je solomonbg rekao :)

Kod mene na čukarici ni neta ni televizije, trenutno... Neki prekid izgleda...?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 Beta-3

ma ima izlaz ka net-u al nece stranica da otvara meni npr radio skype i ping ka google vracao kada probam da otvorim google nece... cudno:)

Ja nisam imao nikako net od 13h do 17h. Pokusao zovem korisnicki oko 16h i dobio snimljenu poruku da citava Cukarica nema internet jer je opticki kabl presecen :)

Jel su to opet Romi bili u akciji...?:)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 Beta-3

Po toj priči, DNS serveri Ikomu nisu radili.
Ako pingujes google.com i dobijes ip to znaci da rade DNS serveri. Osim toga ja koristim Google DNS, a svejedno sam imao isti problem.
Samo sto sam imao gubitke paketa tokom pinga.

Kakav je kvalitet programa na IKOM-u, da li se na analognoj pojavljuje sneg, neke smetnje ili je sve uglavnom čisto?

Kakav je kvalitet programa na IKOM-u, da li se na analognoj pojavljuje sneg, neke smetnje ili je sve uglavnom čisto?

Verovatno ne postoji kablovski distributer cija analogna ponuda negde ne pati od smetnji. Tu se onda uglavnom meri stepen smetnji (na koliko kanala i sl.). Kod mene na Novom Beogradu kod IKOM-a na analognoj 95% kanala je u zadovoljavajucem stanju, a na nekoliko se pojavljuju smetnje koje nisu uzrokovane samim radom IKOM-a vec postojanjem lokalne bazne stanice mobilne telefonije (kose tanke ispekidane linije na dva kanala) ili jakog analognog signala jedne televizije koja probija kroz koaksijalni kabl dovoljno da smeta kablovskom kanalu.
Kod digitalnog prijema takvih smetnji nema pa tako ni u IKOM-ovoj digitalnoj ponudi, ali se onda tu mnogo vise moze videti kvalitet same slike pojedinih TV stanica i kvaliet slike kakvu je IKOM preuzima. Sa te strane, recimo da je na 99% stranih kanala situacija nepromenjiva jer ne postoji nacin da ih IKOM dobije u boljem kvalitetu pa tu nikakve razlike nema izmedju IKOM-a i SBB-a, ali IKOM inicijalno nema najkvalitetnije izvore domacih kanala (nase TV stanice pritom uglavnom i nemaju najbolju opremu pa im je kvalitet slike cesto problematican) i tu se onda moze videti razlika u odnosu na SBB-ov D3.

Poslednja izmena:
Može li neko da mi potvrdi da je upload na FLAT 2 samo 256kb??? Vidim da je promo akcija do 1. aprila instalacija plus jedan mesec 50din, pa bih uzeo, ali me koči ovaj UL što sam sad video na njihovom sajtu.

edit: LOL, ali LOLLL....kakav fail... :zgran:

zovem sad korisnički servis da se raspitam oko uvođenja kablovskog neta, kažem operateru adresu - i on kaže: "Nema mogućnosti".

Ja u šoku jer znam da komšija čija je kuća 70cm od moje ima kablovski net kod njih, i ladno reče čovek: da, u broju 8 ima mogućnosti, ali u brojevima 10 i 10b nema mogućnosti za internet. :wall::wall:

Poslednja izmena:
@Exodusbgd,
IKOM ne uvodi internet zasebno vec samo u paketu sa kablovskom TV i mozda je to razlog?

ps. UL je najveca mana IKOM interneta pa kome treba dobar UL neka se ne nada istom na IKOM-u. Doduse IKOM prodaje upload booster (dodatni upload) ako neko hoce tu varijantu.

Upload na flat 2 je 128. Moguce je i da im je cvoriste kod tebe na limitu opterecenosti, pa su te otkacili na finjaka.

Ne ne, već smo korisnici Ikom kablovske TV, to sam odmah napomenuo operateru.

Večeras je opet katastrofa... stalno skače ping, gube se paketi...
Banovo Brdo.

I na klonjarniku nonstop prekida ikom.

bila su veceras i dva kraca prekida na n. beogradu (toliko sam ih ja uocio).
pritom ikom.rs sam mogao da otvorim, ali nijednu drugu stranicu nisam.

To se i meni dešava kada je prekid.

Na Karaburmi, juce i prekjuce, zaglupi se na kratko, desetak minuta, i posle bude ok.

Stigo Flat2 ostalo 128
1864741340.png

@WD40,
tebe su jos i "castili", meni je 5MB zakucano na oko 4,96. bas kao sto bi otprilike i trebalo.
upload bolje da spominjemo. sramota me.

Vrh Dno