Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Interesuju me ove brzine , posebno kod Uploada, jel to negde zvanicno pise ili je plod Iskustva ? Jer ako ne pise onda ne mora da bude, mada ne mora da bude i ako Pise. Koristio sam IKOM pre nekih 1.5 godine i Upload nije mogao da predje 6 Kilobajta u sekundi, u paketu 2, tako da je surf bio prakticno nemoguc i kocio mi je ceo kompjuter. Za koriscenje one klik servisa je bilo O.K. ali za obican Surf Ubistveno.

Sad sam video na sajtu :) Nije mi palo na pamet da treba Drzati mis na Brzini Downloada jer je brzina Uploada Sakrivena.

Posto je od tada Brzina Duplirana , Odnos D/U je i dalje isti tj. Katastrofa 33.3 : 1. u paketu 2.

Poslednja izmena:
Ikom Flat 3 internet racunaju 700 dinara (kad se oduzme digitalna i telefon valjda).
Jer su govnari za ovih mojih 40ak dana neispravnog neta "poklonili" redukciju 100% interneta jedne mesecne pretplate tj 700 dinara...
Edit: A pre tih zabadanja net mi je odlicno radio godinu dana, da ne bude samo da flejmujem :D

Poslednja izmena:
Сутра отказујем ИКОМ. Сваки пут кад седнем нешто да гледам нестане сигнал, мрш бре више.

SBB-u se to uglavnom može sa brzinama, posebno upload-om, jer ima svoju vezu i optiku ka inostranstvu, gde su jeftinije cene neta.

A IKOM izgleda i dalje ide preko Absolut OK-a, što mi zaista nije jasno. Deluje mi kao naki partijski/politički dogovor da moraju njih da koriste, jer AbsOK kao da nije neki vredniji igrač još od početka ovog milenijuma.

Kada budu stavili filtere na torrente, sve jedno ce nam biti kod kog smo provajdera.
Moramo da se dokazemo da .. nema alternativu.

Kada budu stavili filtere na torrente, sve jedno ce nam biti kod kog smo provajdera.
Moramo da se dokazemo da .. nema alternativu.

Ja iskreno verujem da u Ikomu radi neko ko prati situaciju, i statistiku i bavi se procenom trzista, i siguran sam da je taj neko ko je zaduzen za to upoznat sa situacijom i sa time koliki % korisnika Ikoma koristi p2p, i samim tim takodje verujem da do filtriranja istih nece docii, jer to ce onda znaciti pobunu korisnika, a samim tim i pad profita firme, a to nikome ne ide u prilog ;)

jel su ovi podigli upload ili sam ja nesto utripovao ?

Vidi stvarno keve ti. Fino ..

1800961261.png

Pa bolje ista nego nista.

Naravno.
Kako su do sada podizali DL,UL će doći na red za godinu dana.

Možda kasnije(u toku noci) povećaju flat 3...?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Nadam se, barem na 512. Modem se restartovao pre nekoliko minuta, ali brzina i dalje ista...

Kod kuce imam samo 3Mb/s, a na poslu ovo u prilogu.

Bilo bi cudno da flat3 podignu odma kad i flat4. Nikad ne podizu pakete zajedno.

Pa lepo bogami, jos malo pa skype hd. :p

Svi znamo kako podižu DL,pa sad vidite kada će podići UL.

Oko 1.5 mbit

There are different types of Video Calling for Skype. We will describe the minimum bandwidth required for each type of video calling. We’ll also tell you a recommended internet speed.

* Video Calling and Screen Sharing
Minimum download speed : 128 kbps
Minimum upload speed : 128 kbps
Recommended download speed : 300 kbps
Recommended upload speed : 300 kbps

* Video Calling High Quality
Minimum download speed : 400 kbps
Minimum upload speed : 400 kbps
Recommended download speed : 500 kbps
Recommended upload speed : 500 kbps

* Video Calling HD (High Definition)
Minimum download speed : 1.2 Mbps
Minimum upload speed : 1.2 Mbps
Recommended download speed : 1.5 Mbps
Recommended upload speed : 1.5 Mbps

* Group Video Calling 3 people
Minimum download speed : 512 kbps
Recommended download speed : 2 Mbps
Recommended upload speed : 512 kbps

* Group Video Calling 5 people
Minimum download speed : 2 Mbps
Recommended download speed : 4 Mbps
Recommended upload speed : 512 kbps

* Group Video Calling 7+ people
Minimum download speed : 4 Mbps
Recommended download speed : 8 Mbps
Recommended upload speed : 300 kbps

Kako da saznam koji mi je broj za ikom telefon? Danas dok sam ja bio na poslu iz IKOMa su bili povezali telefon i zamenili thomson modem sa motorolinim ostavili ugovore i otisli. Nigde u ugovorima ne vidim broj telefona a kada sa ikomovg telefona pozovem svoj mobilni na ekranu izbacuje NEDOSTUPNO.

@brutos @stoske Hvala na odgovoru ;)

okreni tehnicku podrsku 011 / 30 10 110 ili im posalji mail , spremi adresu/broj ugovora i dace ti :)

Vrh Dno