Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Upravu si,zaboravio sam da sam i ja imao sve kanale neko vreme.

Zna li neko user/pass za nove Motorola modeme? :) Probah sa admin/cbn, ali nešto neće.

admin pa motorola...

@IgorHW: zanimljivo, ako možeš da paste-uješ ona 4 reda vrednosti za verzije sa http://192.168.100.1/RgHelp.asp

kod mene je:
Software Version: SB5101E-2.7.7.0-GA-00-NOSH
Hardware Version: 1
MIB Version: II
GUI Version: 1.0

Kod mene:
Kod:
Software Version: SB5101NUE-2.1.2.0-GA-01-NOSH 

Interesantno da nemamo isti software..

Model Name: SBV5121E
Firmware Version: 1.0.7-SCM-06
Vendor Name: Motorola
MTA Firmware name: SBV5121E-SIP-1.0.7-SCM-06-CBNGA01-SHPC
BCMA Software Version: 46.48
Firmware Build Time: Mar 15 2011 08:55:09

Ovako je kod mene...

Poslednja izmena:
Kod mene:
Kod:
Software Version: SB5101NUE-2.1.2.0-GA-01-NOSH

Interesantno da nemamo isti software..
Aha, zanimljivo, to je izgleda model sa Eth+USB, ali samo za Evropu (tj. EuroDOCSIS), dok ovaj SB5101E isto ima Eth+USB, ali moze da se prikljuci i u Evropi (EuroDOCSIS) i u Americi (DOCSIS). Jer ima BCM tuner koji moze da menja koju sirinu kanala koristi, tj. 8Mhz (EU) ili 6MHz (US).

Za prakticno koriscenje kod nas nema razlike.

Ajde molim te pogledaj i onu nalepnicu kad podignes modem, sa donje strane postolja, je l' i na njoj isto pise SB5101NUE?
Taj model koliko vidim po Google-u se najmanje spominje na netu, tj. jedva, pa mi zato interesantno da iskopam informacije.

Model Name: SBV5121E
MTA Firmware name: SBV5121E-SIP-1.0.7-SCM-06-CBNGA01-SHPC
Ovako je kod mene...
A to je ovaj novi DOCSIS 3.0 sa voice-om, kul. Zanimljivo da je SH (shell) verzija, a ne NOSH (posto obicno namerno izbace ceo shell deo). Mozes da probas da se telnet-ujes na 192.168.100.1 i da li dobijes neki odziv (tekst, ekran, ...)?

Napred i odozodo pise "SB5101NE"

A to je ovaj novi DOCSIS 3.0 sa voice-om, kul. Zanimljivo da je SH (shell) verzija, a ne NOSH (posto obicno namerno izbace ceo shell deo). Mozes da probas da se telnet-ujes na 192.168.100.1 i da li dobijes neki odziv (tekst, ekran, ...)?

Ovo mi se otvori...

Prilozi

• 09022012005.png
    09022012005.png
    2 KB · Pregleda: 58
Napred i odozodo pise "SB5101NE"
Izgleda da je obrnuto, tj. tvoj modem moze da se koristi i u Americi i u Evropi, a SB5101E samo u Evropi, pa zato valjda različit firmware.

Ti možda nemaš USB konektor na modemu?

Ovo mi se otvori...
to je verovatno preko web-a (iz browser-a), a ja sam mislio ako možeš da pokreneš Command Prompt (ili samo Start, pa Run) i tu kucas telnet 192.168.100.1, pa da li se nesto ispise. hvala.

to je verovatno preko web-a (iz browser-a), a ja sam mislio ako možeš da pokreneš Command Prompt (ili samo Start, pa Run) i tu kucas telnet 192.168.100.1, pa da li se nesto ispise. hvala.
Windows cannot find...itd.

EuroDOCSIS 2.0 and
EuroPacketCable 1.0 certified;
interoperable with
EuroPacketCable 1.5
Nije DOCSIS 3.0
Tako piše u uputstvu...

Poslednja izmena:
@velja_bg
Al nas treniras :p
Nemam USB.

Igore, hvala, to je to, sve jasno.

Magic, moja greska, u razmisljanju sam pomesao sa Thomson modemom koji jeste DS 3.0, u pravu si. A onu gresku prijavljuje verovatno Windows 7, jer nemas instaliran telnet klijent. Nema veze, da ne davim. Hvala u svakom slucaju.

PeraKojot, eee modem + ruter + LAN&WiFi + voice, zvuci lepo. Verovatno bi se onda otimali o IKOM.

Poslednja izmena:
jel neko zna koji je user/pass za Cisco EPC3000 ?

Изгледа да су опет прекинули кабл 'обојени' :mad: код трафоа ка бановом тако да нема сигнала у делу жаркова.

jel ima neka tema vezana za tv kartice i kablovsku televiziju na ikomu ? pokusao sam da nadjem ali bez uspeha

Imam ja TV karticu i IKOM, sta te zanima konkretno?

Da li ima da se kupi i gde DVB-C kartica da može da se gleda digitalna na kompu? Nešto sam tražio, ali kod nas slaba vajda.

to i mene zanima , ja imam WinFast DTV2000 H Plus koja ima digitalni i analogni tuner ali ne mogu digitalni signal da dobijem . koja nam kartica treba da bi dobili digitalni signal na kompu?

mislim da je ovo adekvatna kartica ali kod nas je nema u prodaji

Pretpostavljam da ta kartica ima digitalni tuner za terestrijalnu tv, tj. dvb-t. Potrebna je kartica sa dvb-c tunerom, tj. kablovskim digitalnim.

Ja imam Cablestar HD2.. donetu iz Nemačke.. tamo košta oko 60€..
Funkcioniše odlično, čak ima i podršku za CI, a Technisat proizvodi razne module (pa i CONAX), tako da može da se namesti i gledanje PAY kanala.

Nije mi jasno zašto se neko ne seti da uveze te kartice kod nas, cenim da bi se ladno prodavale po 100€ - i svi srećni!

Ja imam Cablestar HD2.. donetu iz Nemačke.. tamo košta oko 60€..
Funkcioniše odlično, čak ima i podršku za CI, a Technisat proizvodi razne module (pa i CONAX), tako da može da se namesti i gledanje PAY kanala.

Nije mi jasno zašto se neko ne seti da uveze te kartice kod nas, cenim da bi se ladno prodavale po 100€ - i svi srećni!

jel ti rade svi kanali na ikomu ? ako rade pokusao bih da nabavim , hvala

Rade mi svi nekodirani kanali... nisam nabavljao CONAX, ali pretpostavljam da bi i PAY kanali sa njim trebali da rade.

znaci osnovni paket radi ali za ostale kanale treba conax modul , veliko ti hvala na odgovoru . predpostavaljam kad snimas nesto to je u mp4 formatu . bas mi je drago da se neko javio na ovu temu da razcistimo vec jednom oko tv kartice i digitalne kablovske televizije

Koji modem Ikom daje za docsis 3.0 ?

Nazad
Vrh Dno