Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Citam ja sve i svi mislite da znate u cemu je problem, a ustvari niko ne zna... Video sam ja lepo da svima se desava pucanje veze, ali uglavnom se ovde igrate nagadjanja... sneg, kisa, modem, dhcp renew...
Pogledaj moj log i videces da ima istig error-a ali nemam ama bas nikakvih pucanja.

Lupam o zid jer nema ama bas nikakve veze jer sam despotfiles ima ogranicenje, osim ako nemas GOLD onda ok... Kao kad bih ja rekao sa RS mi jedva ide preko 250KB/s (sto se skoro stalno desava) i optuzujem IKOM, a samo posle 10 sekundi kada pustim torrent DL ide i 990KB/s.

To sto mislite da cete nesto resiti bezobraznim mailovima i SS loga, nema od toga nista... Ja hocu da pomognem, i evo tvrdim sa 100% sigurnoscu da ti errori ne znace nista, bolje pratite vrednosti u Signal delu pa na osnovu toga se zalite.
Ako cemo da se igramo nagadjanja, evo ja kazem da je problem sa tim thomson modemima, zovite da vam promene modeme i onda vidite da li ce se pucanja ponoviti.

Poslednja izmena:
e nemam pojma,
necu bash chekati do marta, ali ako bude par dana ovako, smaracu ih.
prezadovoljan sam bio uglavnom i ono kao, dacu im fore malo da srede problem, nije ni njima lako, ali ako uchestalo bude, naravno da cu ih smarati.

Da li se ovaj telefon moze koristiti umesto fiksnog bezicnog telefona?

U pravu je iMilan, i kod mene u logu postoje naizgled problematicne stavke, ali nije bilo pucanja veze:
motorola.png

Da li se ovaj telefon moze koristiti umesto fiksnog bezicnog telefona?
Možeš ako ti nije skupo zvanje sa njega,mislim na nacionalne pozive.:D

@IgorHW
Imaš log iz 1970 godine... :d

Prilozi

• 07022012006.png
    07022012006.png
    220.2 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Sinak,to je IP telefon;)

sto bi trebalo da znaci, da nece da moze?

Reci mi,a zašto bi njega koristio umesto fixnog bežičnog,čisto me zanima?

pa recimo ako je bolji od mog trenutnog fiksnog telefona, nemam bas koga da zovem preko pa da ne skuplja prasinu. Samo zbog toga, da ga zamenim sa starim telefonom. Mozda je glup razlog a mozda i nije.

koji je model tog Brondi telefona?

Poslednja izmena:
IKOM bi trebao da dobije od države pozivni broj 011,tako da bi trebalo u narednih par meseci da bude i kao fixni telefon,plus telefon za jeftinije zvanje inostranstva,a u mreži potpuno besplatno,tj.u IKOM i DETEL mreži.

Evo i meni je pukla veza oko 01:08 na nekoliko minuta,pa sam resetovao modem i kao proradilo.

@imilan to nije bio bezobrazan mail.... Kad zoves call centar 36 dana i svaki dan ti govore uskoro ce biti resen problem i ne rese ga kad su ti rekli, normalno da ces da im pises tako. I ja sam siguran da sam imao vise problema sa ikom netom nego ti. Kad sam uveo Ikom net pre nekoliko godina samo u prva 2-3 meseca sam ih zvao 50ak puta, zbog raznoraznih bagova.

Citam ja sve i svi mislite da znate u cemu je problem...

...Lupam o zid jer nema ama bas nikakve veze jer sam despotfiles ima ogranicenje, osim ako nemas GOLD onda ok... Kao kad bih ja rekao sa RS mi jedva ide preko 250KB/s (sto se skoro stalno desava) i optuzujem IKOM, a samo posle 10 sekundi kada pustim torrent DL ide i 990KB/s.
Ja u klin, ti u ploču...ne znam šta ti je to "despotfiles", ali evo probaću poslednji put da ti pojasnim. Ne radi se o brzini downloada! Radi se o nekoliko pucanja veze tokom downloada jednog fajla, pa pošto nije u pitanju premium nalog, nema nastavka skidanja, nego se posle captcha vraća na početak skidanja i tako u nedogled. Jasnije od ovoga ne može da se objasni, tako da ubuduće odustajem.
To za logove znamo svi. Malo guglanja nam kaže više od tvog bogatog iskustva i znanja, hvala ti što hoćeš da pomogneš. To smo pomenuli samo kao činjenicu da u momentu pucanja veze izbaci ono iz mog prethodnog posta, a ne taj dhcp koji pominješ, dok kod drugih je obratno, tj. kod izbacivanja te stavke u logu, ne puca veza. Dalje se ne bih zadržavao oko ovoga, objašnjeno je i prežvakano.
Dalje, modem koji pominješ je nebitan, jer je lik iz podrške rekao da vidi na našoj liniji grešku negde u linijskom uređaju na ovom području, što znači da nije samo modem u pitanju, ako uopšte i jeste nekim delom.
Problemi koji se javljaju kod drugih, iz drugih delova grada, su verovatno druge prirode, postojali su i ranije, postojali su i kod mene ranije, ali su periodične greške na koje nismo obraćali pažnju. Ovde se radi o 10-15 pucanja dnevno na minut-dva-deset-trideset...

IKOM bi trebao da dobije od države pozivni broj 011,tako da bi trebalo u narednih par meseci da bude i kao fixni telefon,plus telefon za jeftinije zvanje inostranstva,a u mreži potpuno besplatno,tj.u IKOM i DETEL mreži.

Da, od 1. januara svi mogu da podnesu zahtev za bavljenje fiksnom telefonijom. Trebace verovatno neko vreme da ratel dodeli dozvole i opsege brojeva. Od decembra pocinje da vazi prenosivost broja i za fiksnu telefoniju. Zato sam odustao od ukidanja usluge Telekomu za fiksni telefon. Kad sam vec ovoliko dugo placao, radicu to jos 10 meseci, a onda prebacujem svoj fiksni broj na Ikom.

@bobiska
Mislio sam na depostfiles, typo...
Izvini, ali vrati se unazad i na ovu stranu i videces da i sam tvrdis da error se pojavljuje kada tebi ode internet. Ako ti toliko malo guglanja kaze mnogo vise od mog znanja, sto onda i dalje tvrdis da je error "kriv" :wall: Nema veze ni drugi error jer se desilo da sam bio bolestan ovih dana pa nisam ni izlazio iz kuce i kad god su se pojavljivali errori u logu pucanje veze nije bilo. A sam si rekao da cuvas SS, kao da ce ti SS nesto da ti pomognu, obicni errori koji se kod svih korisnika pojavljuju, evo i @IgorHW je okacio njegov log i isti errori, a nema nikakvih prekida.

Sa njihove strane mnogo korektno, ponudili su ti cak i refund... Znas kad bi neki ADSL operater ponudio refund...

@doggmania, sve te razumem, ali takvi mailovi nece resiti nista... Kad bih video takav ticket namerno bih na njega odgovorio posle 30 dana. Ja sam 2 puta zvao njihov centar i izgubio zivce zbog cekanja, i operatera koji tamo rade pa mi korisnici znamo mnogo vise od njih (ali to je uglavnom tako bilo gde u svetu).

Sezam mi je nudio refund.
Uh...ajd opet. Da, greška se pojavi baš tog trenutka kada pukne net, dok se kod drugih pojavljuje, ali bez pucanja. SS-ove sam čuvao da bih imao evidenciju pucanja jer su kod mene, za razliku od onih kojima net radi, errori vezani za momenat pucanja. Dakle nije error kriv, nego je indikator kod mene.
Eto, obrati pažnju na podvučene delove, pa se nadam da smo se konačno razumeli.

Ne moras opet, sve sam procitao i razumeo i prvog puta... Izgleda da ti ne razumes moje postove. Stavio sam "kriv" pod navodnicima, ako je indikator, zasto nije indikator i kod ostalih? Nego samo kod tebe? Bilo ko od tehnicara u IKOMu je verovatno video dotican error kod svih korisnika i verovatno zna da nije nikakav pokazatelj bilo cega.

Pa eto, nije, valjda im zato i radi kako treba. Ako si sve video i prvi put, video si onda i ovo:
Dalje, modem koji pominješ je nebitan, jer je lik iz podrške rekao da vidi na našoj liniji grešku negde u linijskom uređaju na ovom području

Evo već drugo veče da puca net.
U 01:41 mi opet pukla veza,pa kada su se svelampice opet popalile usledio je restart modema i sad opet sve radi ok.

Takođe. Prilično sam siguran da je u pitanju neki problem u vezi sa ovom hladnoćom.

Ali hladno je već danima i,to po ceo dan i celu noć,kako onda da puca,bar meni,dve večeri zaredom u skoro isto vreme.

Po logu ne bih rekao da je problem sa hladnocom :)
Kod:
2012-02-09 01:43:00	6-Notice	M573.0	Modem Is Shutting Down and Rebooting...
2012-02-09 01:43:00	3-Critical	R004.0	Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance o

@IgorHW: zanimljivo, ako možeš da paste-uješ ona 4 reda vrednosti za verzije sa http://192.168.100.1/RgHelp.asp

kod mene je:
Software Version: SB5101E-2.7.7.0-GA-00-NOSH
Hardware Version: 1
MIB Version: II
GUI Version: 1.0

a u logu piše ovako:
3-Critical D003.0 DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.
i to samo kada se modem uključuje/restartuje ili recimo radi RENEW svoje privatne (10.x.x.x - HFC) IP adrese, a ja mogu da radim na svom kompu (direktno vezan na Motorola modem) renew ili disable/enable i u logu neće ništa pisati oko DHCP-a, pa zato pitam, otkud razlika. Mada nije puno bitno.

Inace to kad piše u logu meni se uopšte ne prekine veza, što je logično, pošto je samo upozorenje (warning) da je modem dobio u DHCP odgovoru neko polje koje on smatra da nema ispravnu vrednost i koje verovatno nije toliko bitno (možda ono znači Thomson ili WebStar modemu).

A po EuroDOCSIS 2.0 maksimalna brzina kanala je 50Mbps, pa ako neko ili više njih baš na tvom kanalu jašu paket od 50Mbps, biće tu dosta zagušenja i možda prekida, pa je recimo rešenej da restartuješ modem da uhvati neki manje rasterećen kanal.

Postovani,

u protekle dve neoci na teritoriji Cukarice vrseni su radovi na prosirenju internet kapaciteta.

Vas IKOM
Kad sam im poslao mejl vezan za pucanje veze,dobio sam ovaj odgovor.

Pozdrav svima :)
Od nedavno imama ikom kablovski internet flat3 i dobila sam sve paytv pakete, jel to normalno? :d

Zanima me TEL1, vi koji ga imate... jel se moze 30min. iskoristiti na pozive fiksne mreze u Srbiji? Jer na sajtu stoji da moze ka fiksnim mrezama US, CA, AU i EU (koliko znam jos uvek se nalazimo u Evropi)...

Hvala

1.Nije normalno,ali je odlično.:d
2.Ne.
3.Kako je navedeno na sajtu,to ti je.

Poslednja izmena:
Mala ispravka za stavku 1. Normalno je. Ali za period od nekih 15-30 dana, navlakuša koju ti kasnije isključe.

Vrh Dno