Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Imao sam sličan problem sa zabadanjem. Radi net, pa se zaglupi, ne mogu da pingujem ništa itd. To ti je do najverovatnije do modema. Meni bili, zamenili modem i sada šljaka.
Nemoj da brineš dešava se.

Imao sam sličan problem sa zabadanjem. Radi net, pa se zaglupi, ne mogu da pingujem ništa itd. To ti je do najverovatnije do modema. Meni bili, zamenili modem i sada šljaka.
Nemoj da brineš dešava se.
U kom si kraju? Pitam, da bih ustanovio da li ipak ima veze s geografijom. Modem bi bio najmanji problem.

meni sve radi super i dalje sem shto ponekad samo se zatupi ruter, restart istog pomaze. najeverovatnije je do njega.

ja im dadoh ocene 5 danas :D:D ja za sad imam samo rechi hvale za njih i nadam se da se nece pokvariti uskoro.

Ovo nije zabadanje modema, ima razlike u zabadanju modema i kad njih *****ava mreza :D
E da sto se tice modem logova, koliko sam primetio ne pokazuje svako zabadanje, izgleda da moze max 8 eventa dnevno da upise, jer sam video da npr zabolo mi u 9:25 i posle 1h izbrise taj log u 9:25.
Izgleda da je malo to sto zovem call centar jedanput dnevno. Malopre lik kaze "znamo da taj problem ima par dana" a mene *****ava net od nove godine, tacno od kad su povecali protok na jacim paketima.
Kao poslace tehnicare danas da pogledaju, ostavio sam im kontakt tel da mi jave sta su uradili.
Edit: Evo ss gde mi je nestao jedan log
ss16feb.png

Poslednja izmena:
zamisli trip, da ja kad povuchem torrent sa fletom 5 na dorcholu, tebi zabode net :D

Sve to isto u logovima i kod mene, samo je izgleda neki drugi model Thomsona u pitanju. Poslaće tehničare...ccc...one iste, koje šalju već nedeljama. Još malo do isteka ugovora. Taman dok se otopi ovo zlo napolju.
Zaboravih...tačno u 10.27 je i kod mene bio puc, morao sam da resetujem modem, to je situacija kad mi se pojavi žuti uskličnik na network ikonici. Tada se net ne vraća sam od sebe, nego mu sleduje reset, a ima varijanta kada se tivra posle 30-60 sec. bez reseta.

Poslednja izmena:
meni se to isto deshavalo i deshava, ali jako retko, i kod mene restart modema nije pomagao vec rutera, pa mi logichno da je do njega.

Imao sam pre br od nekog njihovog tehnicara, dok sam imao problem sa diskonekcijom zbog kako je rekao lik "neko nam rusi mrezu sa ps3", jer sam ih zvao bas cesto. Mada jedno dve godine nisam imao vece probleme sa netom, sve do sada.
I da ovo u 10.27 su restartovali nakon sto sam ih pozvao po 25 put.

Evo upravo me zvao supervizor tehnicke podrske, i objasnio mi je ono sto vec znam, da imaju kvar par nedelja pokusavaju da ga lociraju i da mogu da mi refundiraju kroz pretplatu i da se nadaju da ce popraviti sto pre (do kraja nedelje).
To je onako skraceno sta je rekao.

Hvala na izveštavanju, nada umire poslednja.

Ovo nije zabadanje modema, ima razlike u zabadanju modema i kad njih *****ava mreza :D
E da sto se tice modem logova, koliko sam primetio ne pokazuje svako zabadanje, izgleda da moze max 8 eventa dnevno da upise, jer sam video da npr zabolo mi u 9:25 i posle 1h izbrise taj log u 9:25.
ss16feb.png

I ja imam (to trebaju svi da imaju) isto to u logu (inace na Motoroli SB5101 je mnogo duzi log, ja imam od 27.01), tj. tako nesto DHCP Renew se desava svaki dan kod mene u 09.08, pa u 21.08, a nekim danima i u 03.08 i 15.08... Bas cu danas da obratim paznju pa da vidim da li ta greska uzrokuje nesto ali mislim da je to normalno jer modem pokusava da uradi dhcp renew svakih 14 ili 6 sati (u mom primeru) ali ne dobija novu IP adresu, a svi znamo da ako se ne uradi promena MAC, IP adresa se uopste ne menja kod IKOMa.

Vidim i kod tebe ovu gresku vezanu za T3 (No Ranging Response received - T3 time-out (US 1) je kod mene), ako ubacis u Google videces da ima nekoliko primera sa istom porukom ali ne znam sta znaci.

meni se to isto deshavalo i deshava, ali jako retko, i kod mene restart modema nije pomagao vec rutera, pa mi logichno da je do njega.

Mislim da sam tako nesto i ja primetio juce, ali tako nesto je trajalo samo 10s...

U kom si kraju? Pitam, da bih ustanovio da li ipak ima veze s geografijom. Modem bi bio najmanji problem.

Žarkovo.

Problem mi se javio iz čista mira, bukvalno. Oni nisu videli nikakve prekide iz njihove baze. Poslao sam im sliku problema, gubitak odziva www.ikom.rs, i onda su me pozvali i poslali lika da mi zameni modem. Sada sve radi super.

Eto, imao si sreću da je bilo to, ovo kod nas je ipak malo gadnije, ima nas više s istim problemom i svi smo u komšiluku.

ma da, od 1-2 dana pre Nove godine net im radi cudno, cas kul, cas glista...

Od povecana brzina i na Vektoru je pocelo njasre...
Meni nekoliko dana je pucalo na svaki sat, skoro...
Zvao, zvao, pa pisao i snimke slao ... znatno su "popravili" ali se i dalje desava ponekad, iznenada, a do povecenja brzine 8 meseci radio odlicno, manje sam prekida imao ukupno do tada nego sto se pocelo desavati dnevno kad je problem bio najucestaliji...
Nekad sam uspevao vezu uspostaviti rastartom modema, nekad wifi rutera, nekoliko puta nista nije pomagalo...
Sto je jednom radili dobro nema razloga da ne radi opet kako treba "samo" treba otkriti sta je problem i popraviti to... sto je ocito ovim nasim tantuzima sto odrzavaju mreze po kablovskim sistemima problem...

И код мене отприлике око 9 увече нет забагује (барем 1.пут недељно) и нема нета- решење > искључим струју модему, вратим је после 10ак секунди, сачекам минут и нет опет ради до следећег баговања без проблема (Жарково-Папирни свет).
Нервира, кад се деси да оставим нешто да се скида и одем или играм WoW и онда око 9 трас, пукне нет.
Звао сам их пре годину/2, долазио лик, променио модем, било пар месеци ок и онда опет од прошле јесени почело да зафркава.

evo da se "pofalim" pocheo net malo da shtucka i kod mene.
pusticu ih dok ne prodju ove vremenske nepogode, i ako od marta ne budem imao uvek 48 megabita na speed testu, krenucu da ih cimam i ja.

Poslednja izmena:
Zašto da ih pustiš da prođu nepogode? Hoće li da te puste zbog tvojih ličnih problema da im ne platiš narednih 2 meseca?
Fajl od 144 Mb sa depositfiles, preko Jdownloadera skidam od 14 h danas! Svakih 10 minuta mi trazi captcha za isti fajl.

Poslednja izmena:
evo da se dodam i ja u ekipu kojoj ,štuca' net, primetim kad sam na WOT-u, dobijem takve lagove da igram sam nekih 20 sekudi, što je vrlo rizično ;)
Zemun je u pitanju

Pa batali to i nadji normalan link ili sa trnt-a.

veceras otvorih sanduce, i vdeh ikom posliljku. pomislio sam da re neki racun kad ono medjutim, bas sam se lepo i prijatno iznenadio, povecali su protok na 8 Mbps i jos ubacili Tel 1.
Sad me zanima kako se koristi Taj Tel 1 da li se dobija telefon za to ili sta vec, niko me jos nije zvao zbog toga.
Inace zadovljan sam njihovim netom retko kad imam probem, pre mesec dana mi je prsao modem vec sutra ujutru su doneli novi i zamenili, i danas je bilo prekida i neta i kablovske (nesto su radili u mojoj zgradi).

Neće te niko ni zvati,nego ih sam zovi da se prijaviš,a o povećanju se ovde priča već danima...kasniš malo;)
Pročitaj koju stanicu unazad i biće ti jasnije.

Imas par strana unazad pricali su o tom telefonu, imas cak i par fotografija.
Danas sam se ulogovao kod nekog komsije na wifi i na njegovom modemu vidim iste dropove.

@demios I meni smeta sneg za obavljanje mog posla, al to nije tvoj problem ni najmanje, tako da i treba da zoves 150 puta dok ti ne poprave net.

bobiska, a kakve veze ima IKOM i despot files?? :wall: Sto ne testiras brzinu skidanjem nvidia drajvera, ili nekog dobrog torrenta...

faca, pise i na papiru, a pisali smo i na temi, okreni 2 stanice unazad pa ces videti ;)

A za sve ove koji misle da DHCP renew koji se nalazi u svacijem logu je problem, definitivno nije... Danas sam u 9.08h, u 15.08, pa u 21.08 bio za racunarom i za to vreme je bio pusten download i nije bilo nikakvih prekida, a u logu stoji error DHCP renew.
Taj log je cista glupost, a 99% siguran da se error kod svih javlja... Cak sirom sveta, i nemaju nikakve veze sa prekidom. Pratite malo signal pa vidite da li tu ima nekakvih promena...
Ja da kucnem u drvo nemam ama bas nikakvih prekida, a ni smanjenje brzine, download ide uglavnom od 950-999KB/s.

Poslednja izmena:
Zamolio bih te da mi objasnis zasto kad god mi zakuca internet meni ostane sacuvan log tog minuta?

I meni dl ide do 940,samo sto zakucava

Poslednja izmena:
Jedino moze biti do modema, kao sto rekoh pratio sam 3 puta u vreme kada se meni pojavljuje, svakih 14 ili 6 sati... Pratio u 9.08h, 15.08h i 21.08h i nikakvog prekida nije bilo. Jedini problem koji moze biti jeste tvoj modem, ja imam motorolu sb5101ne i nikakvih prekida nema kada se pojavi taj error.

Evo i SS u attach

Prilozi

• 34.png
    34.png
    83.3 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
Zvao sam ih malopre stavili me na listu cekanja, tel mi nije toliko bitan i ovako nemam nikog posebno da zovem preko, ali sto je dzabe i bogu je drago. Samo sam prokomentarisao da sam se ponovo prijatno iznenadili, a usput pitao i za telefon. A iskren da budem nisam ni primetio da su povecali protok i ako mi torrenti rade nonstop. :d

bobiska, a kakve veze ima IKOM i despot files?? :wall: Sto ne testiras brzinu skidanjem nvidia drajvera, ili nekog dobrog torrenta...
Ne znam što lupaš o taj zid? Kako nema veze, čitaš li sve šta pišemo? Tokom downloada nije problem brzina nego konstantno pucanje veze, zbog čega puca navedeni download i ponavlja se u nedogled.
Što se tiče loga, nije prob. to šta pominješ, nego što kod svakog pucanja prijavljuje:
"Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ... "
Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

Nazad
Vrh Dno