Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Meni u poslednjih par dana zabada net na po 10ak sekundi, nekoliko puta na dan, dovoljno da mi upropasti online igranje. Desavalo mi se to i ranije i zvao sam dosta puta korisnicki servis al uvek nista nisu nasli.

Ali opet samo download brzinu.

Kada/ako bi i upload povecali, sigurno bi dosta korisnika flat4 paketa preslo na flat3 (ja prvi, jer koj' ce mi 15mbps download-a). A to ne bi bilo dobro IKOMovcima. Zbog toga, zbog upload-a sam ja jos uvek na flat4 i placam im 2895 umesto da predjem na flat3 (potpuno zadovoljavajuci download) i da im placam 2295. Ne samo ja... mnogi.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Sačuvano je to kod mene u podešavanjima,ali evo i kod tebe je sad MB/s

Ljudi, dzaba podesavate u svojim podesavanjima, kad ce svima drugima prikazati onako kako je njima podeseno u podesavanjima, a po defaultu je to u megabitima :)

da, to sto ste kacili na ovoj i prethodnoj strani meni prikazuje u Mbps, jos gledam o cemu je diskusija (i "uspesno" namestanje) kad uvek pise isto. dakle bice da to namestate samo za sebe.

e sad pitanje za TELefoniste. iskoristio sam promotivnu ponudu da predjem sa FLAT2 na FLAT3, bio juce covek za digitalnu TV i doneo Kaon dekoder (okkk...), a juce su okacili da ubrzavaju FLAT3 i jos ubacuju TEL1 paket u njega. i kada ste dobili tel. onda ste dobili i novi Thomson (Tehnicolor) modem (koji ima konektore za kablovsku, LAN i 2 telefona), a morali ste da vratite modem koji ste do tada koristili (Thomson, Motorola, WebSTAR)?

Poz

jel sami donose telefon, ili treba da se zove i da se prijavi ,,želja'' za njim, da li neko zna?

Doneće ti ga oni,ali moraš da se prijaviš.

Poslednja izmena:
Fino radi flat 3.Brzina je stabilna i sve šljaka kako treba.

29012012003.png

a šta kažete za to ko se prijavi za TEL:

- donose novi kablovski modem (koji ima i 2 voice porta) i taj novi DECT telefon
- a odnesu vaš prethodni modem?

videćemo kad donesu ;)
reče lik da nose stari modem, spremio sam mu i kutiju, full, kao što su mi i dali :)

Jel može neko da mi kaže jel ima negde Ikom poslovnica na Banovom brdu? Nemam trenutno kod njih kablovsku, a hoću da uzmem 50 Mbps paket. Koja je procedura tu, jel mogu odmah da odem i da sklopim ugovor, pa posle da mi tehničari donesu opremu i prikače šta treba. Kakva su iskustva tu, koliko se čeka od podnošenja zahteva do realizacije?

30 10 110
Ovde ćeš dobiti najbolje i najtačnije informacije.

Muka mi je od Call centara, a pitao sam i za informacije iz prve ruke, ko je bio u sličnoj situaciji i koliko je čekao.

Pogledaj na prethodnih desetak strana, vec je odgovoreno na isto pitanje najmanje jednom :)
Poslovnicu na brdu nemaju.

Edit: tek sad videh da nemas kablovsku kod njih. Ako imas njihovu kablovsku u zgradi, onda opet vazi ovo gore sto sam napisao. Svejedno je da li imas tv ili ne ako je instalacija dovedena u zgradu. Ako instalacija nije u zgradi, onda nemam pojma, jedino ti preostaje da ih zoves.

Poslednja izmena:
Muka mi je od Call centara, a pitao sam i za informacije iz prve ruke, ko je bio u sličnoj situaciji i koliko je čekao.

Nema pravila koliko ko čeka,svako ima drugačije iskustvo,zato sam ti i rekao da ih pozoveš.
Oni će ti reći da li možeš da doješ ili će ti poslati komercijalistu da prvo sve potpišeš,pa tek onda ljude koji će ti to sve to instalirati.

@NothingMan

Imam naravno Ikom kablovsku i instalaciju u zgradi. Nekada davno sam imao kablovsku kod njih, ali sam bio ukinuo.

@magic21

Više sam ciljao na okvirni period čekanja kod drugih, da li je to bilo nedelju, dve ili tri nedelje. Hvala, pozvaću ih onda.

Zoves call centar, ostavis podatke, i posle ti kazu da ce te zvati agent prodaje. Kad te lik nazove, reci ce ti kad ce da bane kod tebe da potpises ugovor o uslugama.
Naravno, ovo sve ako postoji tehnicka mogucnost.

@magic21

Više sam ciljao na okvirni period čekanja kod drugih, da li je to bilo nedelju, dve ili tri nedelje. Hvala, pozvaću ih onda.
Ja sam čekao oko desetak dana najviše,nisam siguran jer je bilo davno.

ranije su imali poslovnicu na Banovom brdu, recimo pre 5 godina u onom delu gde je bio i Stankom gas (na Vidikovcu blizu crkve, gde idu busevi 37 i 50), ali mislim da je to zatvoreno i kad sam im se javio da hocemo kucu da povezemo na njihovu kablovsku operaterka je zabelezila zahtev i rekla da ce neko da mi se javi. javila se jedna devojka i koliko se secam rekla je da treba da se potpisu ugovori, ali da posto vise nema poslovnice na Brdu onda jedino da dodjem do njih u Dzona Kenedija. i posto ona valjda zivi u Zelezniku, ajde u prolazu ce da ponese te ugovore i da se nadjemo negde da potpisem, kao da ne idem na Nbg. nasli se tamo u Stankom centru, potpisali i sve super.

a posle svi drugi koji su dolazili (za prikljucenje i instaliranje kablova, za kablovski modem i net i za digitalnu tv) dolazili su kod nas i donosili ugovore, kao sto izgleda vecina kaze, tako da bi bio redak slucaj da traze da bas moras da ides kod njih na Nbg u Dzona Kenedija.

vremenski od podnosenja zahteva je trebalo jedno 10 dana do potpisivanja ugovora, pa onda jedno 3 nedelje dok je dosla ekipa za prikljucivanje, busenje i razvlacenje kablova po kuci. posle smo se valjda pocetkom meseca prijavili i za net i tu smo cekali recimo 3 nedelje.

ali ovi rokovi mislim da su rekli da zavise od broja ljudi koji su se prijavili u nekom delu grada (cekaju da ih ima dovoljno) ili kada je njihova ekipa planirala da ode u taj deo grada, pa nekome mogu da dodju za 1 dan (ako se poklopi po rasporedu), a eto nekome i za 3 nedelje.

Ja dobio telefon i novi modem pre 10 dana. Sada uspevam da ostvarim 40-45 mbps downloada sto je korektno. Medjutim telefon mi ne radi ili ja nesto pogfresno rdim. Okrenem broj ali se nista ne dogodi...

Zar ti nisu pokazali kako se poziva?

Evo juce sam dobio drugi modem i telefon:

Nisam do sad video ovaj modem:). Ovi crni za flat 5 isto imaju izlaz za telefone i onj ne trebaju da se menjaju zar ne?

Crni, ovi, oni...Modem ima svog proizvodjaca i model i najbolje je tako komunicirati da bi se medjusobno razumeli...Ja sam imao "crni" Motorolu pa sam dobio ovaj Tompson jer Motorola nije imala izlaze za telefon...ne postoji "crni za flat5" tj ne postoji modem koji je namenjen za flat 5...

Tomson je modem, Brondi je telefon.

Kako ste zadovoljni sa lagom kod Ikoma? Sad sam kod oriona, i dok prođe ova sprdnja zvana ugovor kod oriona moram da ih istrpim, a posle bih prešao kod Ikoma jer vidim da kod mene u ulici imaju odnedavno komšije cable net.

Kakva je UL brzina? (prvenstveno me zanima ovaj paket od 8MB)

btw kutija, šefe, kako šljaka net u wotu??? :D

Vrh Dno