Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

I mene ovo zanima, kao i koji model telefona se dobija.

ja sam dobio taj telefon, ali nisam ga josh koristio niti sam probao, nisam ni skontao lika kako se koristi a i neshto je spominjao da je to josh u nekoj probnoj fazi i ne mogu mene da zovu, samo ja da zovem.
sve imam neki trip da ce me ochepe, a mene zanima telefoniranje sa bosnom, koja nije u datel mrezi i tipa, skuplje je dosta nego razgovor sa amerikom i australijom :D:D

Hajde slikaj to cudo, ja nigde nisam uspeo da ga vidim. :)

Ja sam ih neki dan zvao da pitam sta se deseva sa time, a u korisnickoj mi ekose da za to moram da se prijavim iako u pismu koje sam dobio pise da to sleduje sve koji imaju flat4 i flat5 pakete.

Nije da mi treba, ali kada su obecali...

Dobio sam ja njihov telefon, to je obican bezicni telefon, marke Brondi, vezao sam i stari panasonic umesto njega i radio je.... dobije se novi voip modem, i to je to... zvao sam jednom svedsku na 8 minuta, preko neta mi je pokazalo da je to kostalo 35 dinara, ali mi je u paketu ukljuceno 30 minuta pa mi nisu to naplatili...

cek cek, za taj novi telefon dobijamo novi modem? napokon da se resim ovog starog Thompsona ;p

Poslednja izmena:
Jel bilo koji DECT telefon moze da se koristi kao VoIP sa modemom iz linka?
Ima li cenovnika za telefoniranje?

edit: skupo za lokalne pozive.

Poslednja izmena:
Da li kod IKOMa može da se dobije još jedna kartica za dekodiranje pay kanala? Znači, samo kartica ne treba mi još jedan KAON.

Posle kratkog ubedjivanja i dosadjivanja danas dobih internet telefon. Telefon je kao sto neko rece obican DECT firme Brondi, ali fora je u novom Thomson modemu koji na sebi ima 2 prikljucka za telefone.

Pogledajte odgovor na pitanje kada će biti povećan Flat 3 paket pa mi recite da li tamo rade ljudi koji znaju gde i šta rade kada daju ovakve informacije.
Postovani,
Izvinjavamo se sto malo kasnimo sa odgovorom.
Na osnovu maila koji ste poslali ne mozemo da znamo od kada imate paket Flat 3, ali je sigurno da je korisninicima tog paketa povecana brzina u vise navrata.
Naime do 01.04.2011 brzina Downloada je iznosila 4 Mbps. Od tog datuma je povecana na 5 Mbps, a u toku septembra na 6 Mbps.
U novembru 2011 godine je povecan i Upload sa 512Kbps na 768Kbps.
O svim pomenama brzina, promotivnim akcijama i novostima u IKOM-u, se mozete informasati preko sajtau www.ikom.rs i IKOM Info kanala.
Ako imate jos pitanja, molimo Vas da nas kontaktirate.
Vas IKOM

Ja sam vise iznenadjen cinjenicom da si ti od nekog naseg provajdera trazio informaciju kada ce da povecaju brzine, i da si ocekivao da ces dobiti neku korisnu informaciju :d

Tražio sam na osnovu toga što su skoro svi paketi povećani,ali poenta nije to,već njihov odgovor,ako si skontao uopšte.:lupko:

Pa dobro su ti odgovorili, osim sto su se zeznuli za upload :d Upload je povecan sa 256 na 384, a oni su pomesali flat4 i flat3, pa su napisali povecanje od paketa flat4 :p
Povecace oni i flat3 u skorijem periodu, sad je otprilike na njega red. Stalno tako rade vec godinama.

p.s. meni je u njihovom odgovoru smesnije to sto ne koriste nasa slova. Ajde mnogi od nas na forumu ih ne koriste iz navike, ali za jednu firmu je to ipak neozbiljno :D

Poslednja izmena:
Jedno pitanje - drugar zivi na Vracaru (blizu Hrama) i razmisljao je da sa adsl-a predje na kablovski net. Ima li neko iz tog kraja i kakva su iskustva sa istim tj da li to sljaka kako treba i sl?

Presao sam sa ADSL-a na IKOM. Od ranije sam koristio njihovu kablovsku (nisam imao alternativu kao i vecina gradjana ove drzave). Prijavu za internet sam telefonom prosledio 29. decembra. Dan kasinje (30-og) dosao je njihov komercijaista i potpisali smo ugovor. 10. januara me pozvano njihov tehnicar, 11. je dosao i instalirao internet.
Nikakvih problema nisam imao u celokupnom procesu. Do kraja januara internet mi poklanjaju. Tokom februara ne placam prvi mesec (ne placam ni kablovsku pretplatu za taj mesec), a nakon toga pocinju da stizu racuni.
Lokacija Novi Beograd - Blok 70. Internet ovih 10-ak dana radi bez ikakvih problema.
Evo ga rezultat sa Speedtest-a uz napomenu da je kompjuter na kraju 19 metara dugog koaksijalnog kabla, a da je na instalaciju u stanu prikaceno 3 televizora.

Jedno pitanje - drugar zivi na Vracaru (blizu Hrama) i razmisljao je da sa adsl-a predje na kablovski net. Ima li neko iz tog kraja i kakva su iskustva sa istim tj da li to sljaka kako treba i sl?

Ja sam kod Hrama i na Ikom-ov kablovski internet sam sa ADSL-a presao pre godinu i po dana. Dobro radi, manji problemi se vrlo retko dogadjaju.

Ja sam kod Hrama i na Ikom-ov kablovski internet sam sa ADSL-a presao pre godinu i po dana. Dobro radi, manji problemi se vrlo retko dogadjaju.

E super, hvala ti puno :) Bas mi je trebala info iz prve ruke :) Realno, posto vec ima kablovsu tv preko njih, paket sa netom (i to dalekom brzim od trenutnih 1.5mbit kod Beotela) mu se svakao vise isplati...

Izgleda da su nocas povecali brzine,ja sam na flat-u 3...

1733259430.png

Ali opet samo download brzinu.

jest, down je 8 Mb, al ti je upload loš, treba da je 0,35 (flat3)

27.1.2012
Flat 3 – proširenje usluge

Poštovani korisnici,
Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je brzina protoka Internet paketa FLAT 3 povećana na 8 Mbps bez promene cene. Pored veće brzine, paket FLAT 3 će biti proširen te će uključivati novu uslugu IKOM telefon, paket TEL 1.

link

Nije loše,mada su mogli da ga popnu na 10,ali bolje i ovo nigo ništa.

27012012002.png

potvrdjujem:
1733829121.png

telefon se ceka :d

Realno suvisne su reci...IKOM je ubedljivo najbolji operater u Srbiji.

@magic21, ne moras print screen na speed test-u, imas dugme "share result"

Poslednja izmena:
Meni je drazi taj telefon, nego povecanje brzine :) Konacno da se resim telekom fiksne linije, koju bukvalno i ne koristim zadnje dve godine, a placam pretplatu :d
Ovako cu dobijem neku vrstu fiksnog za dz, pa nek stoji, bar ne dajem bespotrebno lovu za to.

Nazad
Vrh Dno