Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ma ne brinem ja zbog toga - sad mi je najveca briga kako cu da "prezivim" bez neta onaj prelazni period otkad budem odjavio ADSL (05.01) pa dok mi ne budu instalirali kablovski net sto po svoj prilici nema sanse da bude bar pre 20.01. :sceptic:
Mnogo je to bez neta.:smoke:
Samo ti njih pritisni i ima da dodju.
Veruj mi,znam iz ličnog iskustva.;)

i sta kazete ljudi
ceka se po 3 dana za net?

Aha, meni su rekli da se pre 14 ne nadam - znate ono "Idu praznici, puno posla...".
Mogu ja da ih pritiskam svaki dan ali cini mi se dzaba posto u ugovoru ionako pise da su duzni da prikljuce ugovor u roku od 30 dana od uplate prikljucne takse.
Ma nema veze, prezivecu nekako taj medjuperiod, a bas ako zatreba tu je Telenor KLIK.;)

ili dobri stari dail up :lol:

Aha, meni su rekli da se pre 14 ne nadam - znate ono "Idu praznici, puno posla...".
Mogu ja da ih pritiskam svaki dan ali cini mi se dzaba posto u ugovoru ionako pise da su duzni da prikljuce ugovor u roku od 30 dana od uplate prikljucne takse.
Ma nema veze, prezivecu nekako taj medjuperiod, a bas ako zatreba tu je Telenor KLIK.;)

Meni je sve to isto pisalo u ugovoru,ali to nije u praksi baš tako,bar kod mene.Ja sam dva puta uvodio net kod njih i uvek je bilo manje od deset dana,a posle i digitalnu isto nisam puno čekao.
Ja sam moj uveo za manje od 10 dana,a sad je moguće da tebi uvedu kasnije zbog praznika koji dolaze,a januar je mesec gde se najmanje radi.

Poslednja izmena:
To su mi i rekli - u praksi treba manje ali zbog praznika i malo vise posla nego obicno (verovatno odmori, vise zahteva etc) malo cu duze i da cekam nego obicno.
No dobro, nije strasno.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Ljudi, opet se ubrzao "FLAT 2" :)) sad sam izmerio 1.96 MB :d:d:d

sad videh da je vec objavljeno ovde :(

Poslednja izmena:
To su mi i rekli - u praksi treba manje ali zbog praznika i malo vise posla nego obicno (verovatno odmori, vise zahteva etc) malo cu duze i da cekam nego obicno.
No dobro, nije strasno.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

U kom delu Zarkova si, mozda moj WiFi signal dobacuje do tebe? :d

Ma nema veze dal' tvoj WiFi dobacuje ili ne (
king.gif
), ima ovde po okolnim zgradama i komsija ciji net sigurno dobacuje.
asthanos.gif

Just kidding, ne interesuju me takve stvari, mada sam primetio da stvarno ima onih koji nikad nisu culi za zastitu neta nego imaju nezasticeni.

A i dobro mi sve to dodje - odmoricu se bar nekoliko dana od surfovanja i racunara, pa makar i prinudno.

:D па може да их зове и 15 пута дневно - у уговору стоји рок радова до 30 дана тако да пре истека тог термина ни 1 закон није на страни корисника услуге.

--
а разлог што овде има толико људи који станују у Жаркову (папирни свет :p) је што је ово тема о Икому који и није нешто претерано разгранат по граду.

Ma ne brinem ja zbog toga - sad mi je najveca briga kako cu da "prezivim" bez neta onaj prelazni period otkad budem odjavio ADSL (05.01) pa dok mi ne budu instalirali kablovski net sto po svoj prilici nema sanse da bude bar pre 20.01. :sceptic:
Mnogo je to bez neta.:smoke:

A sto odjavljujes ADSL pre nego sto ti IKOM uvede kablovski i isprobas da li sve radi kako treba?

Zato sto mi se bas i ne placa 2+k dinara za manje od pola meseca prelaznog perioda, narocito sto mi je vec vise puta pukao film zbog njihovog fusarenja i zaje8ancija kao sto npr. 01.01. nisam imao net nekoliko sati a niko da obavesti o nekom prekidu neta ni pre ni posle tog prekida neta.
Jednostavno ne zasluzuju da im platim uslugu koju necu ni upola da koristim - za to vreme posluzice po potrebi i telenor KLIK, ionako nikako da potrosim ni blizu od tih 150 MB.

A ko ti je ISP pa da tako nevalja?

--
а разлог што овде има толико људи који станују у Жаркову (папирни свет :p) је што је ово тема о Икому који и није нешто претерано разгранат по граду.
Ne bih se ja bas kladio u ovo na tvom mestu, raspitaj se jos malo pre nego sto napises ovako nesto ;)

P.S. I ja da javim utiske, Ikom Flat 5 radi ko zmaj, lokacija (samo za polossan-a)- naravno Zarkovo :D

Ne bih se ja bas kladio u ovo na tvom mestu, raspitaj se jos malo pre nego sto napises ovako nesto ;)

P.S. I ja da javim utiske, Ikom Flat 5 radi ko zmaj, lokacija (samo za polossan-a)- naravno Zarkovo :D

ko mrava vas ima :lol:

A ko ti je ISP pa da tako nevalja?

VeratNet.
Prosle godine upravo oko nove godine citavih 24 dana nisam imao net a oni nisu uradili bas nista osim sto su znali da mi kada ih pozovem kazu da su poslali mail Telekomu. Na kraju kada sam ja sam samcijat uspeo da resim problem (uz pomoc nekih ljudi sa foruma) i kada sam ih pozvao da im kazem da je sve konacno reseno znas li sta su mi rekli - "Jos uvek nismo dobili odgovor od Telekoma"!:mad: E to sto cak nije ni ni nasao za shodno da pogleda malo bolje oko mog problema, video bi da je net proradio je bio gotovo vrhunac bezobrazluka!:smackbum:
Kazem gotovo vrhunac, posto je u stvari vrhunac bio kada su mi sledeci mesec ispostavili citav racun iako nisam imao net 24 dana i to ne svojom greskom!
Ipak to smo nekako resili, posle malo razgovora sa njima "oprostili" su mi taj mesec i nastavio sam da ih koristim prelazeci preko raznih njihovih gluposti tipa po dva dana tokom meseca nemam net a nigde obavestenja o tome (ni na njihovom sajtu) etc. Dobro nekad i ima obavestenja ali to je samo dodatni dan na one za koje ista ne postoje.
Na kraju sam popizdeja kada sam video da nemaju nameru ni da nakon vise od dve godine ubrzaju net ili bar smanje cenu za navedeni paket, ali zato mogu da cine sve da raznim akcijama privuku nove korisnike dok nas stare ko je8e... Kad se jos uzme u obzir da net i kablovsku placam daleko vise nego kolega koji je pre manje od godine uveo duplo sporiji paket i net e to je bila kap koja je prelila casu. I tako aplicirao sam za IKOM net, potpisao ugovor i sad ... cekam da dodju.

@Martin Mystere:
Ja sam imao slican problem sa Verat-om prosle godine, a bio sam njihov korisnik jos kada je krenuo aDSL u Srbiji. Mene su, na primer, dvaput greskom iskljucivali jer kao nisam platio racun (sto nije bilo tacno jer sam uvek placao 6 meseci unapred, a oni me iskljuce posle prvog meseca) pa kada bih ih zvao i rekao da provere, onda bi mi se toboze izvinjavali, ali meni je to bilo previse i vec sam tada poceo da se raspitujem za IKOM. I evo vec dva meseca koristim ovaj net i prezadovoljan sam... mnogo bolje radi nego Verat i do sada sam primetio da dvaput da nije bilo neta... ali samo na par minuta ,)

IKOM rokove u ugovorima (30 dana) postuje, ali moze da se desi da protekne skoro ceo rok dok dodju. Inace, IKOM-ov internet radi OK. Za 4 meseca, koliko ga koristim, nisam imao nikakvih problema, niti potrebu da zovem tehnicku podrsku.

Ja sam pre IKOM-a bio na Telekomovom ADSL-u. Telekom mi je, nakon sto sam raskinuo ugovor, poslao uplatnicu tacno do datuma raskida, tako da nisam placao za onaj deo meseca u kome nisam koristio njihov ADSL.

IKOM rokove u ugovorima (30 dana) postuje, ali moze da se desi da protekne skoro ceo rok dok dodju.

Nema veze, neka prodje i 29 dana, samo neka radi kako treba. Inace od mnogo prijatelja ovde u Zarkovu koji su tokom ove godine uveli IKOMnet sa cuo samo reci hvale i zato sam se odlucio da ga uvedem i ja. Em dosta brzi em jeftiniji pa jos i bolje radi - sta ces vise!?

Ja sam pre IKOM-a bio na Telekomovom ADSL-u. Telekom mi je, nakon sto sam raskinuo ugovor, poslao uplatnicu tacno do datuma raskida, tako da nisam placao za onaj deo meseca u kome nisam koristio njihov ADSL.

Kod Verata to ide malo drugacije, posto do 5-og moram da uplatim za naredni mesec tako da placanje do dana raskida upravo zbog placanja unapred nije bas resenje koje bi se dalo izvesti. A da platim ceo mesec za nesto sto cu koristiti pola meseca - e bas mi se ne da, narocito zato sto nisu zasluzili da im se pokloni ni jedan jedini dinar.

Oпуштено :D,
сада по мени, по броју корисника Сбб је свакако главни док је Иком у рангу Вектора.
Иком, илити бивши Стантон (станкома) па бивши Трентон (као фол америчка компанија) (а и додатни инфо - ортак ради већ 3.ћу годину тамо) фирма са 'Кипра' којој је директор Ирац је распрострањена по Чукарици на основу мреже станкома (Јулино брдо, део Бановог, Беле Воде, Падина, Жарково, део Церака, Филмски град ) те делови Карабурме, Петловог (по зградама 2 оператера) Дорћола, Вождовца, Земуна, поједини нбг блокови те Винча, Гроцка + можда још негде.
Мислим да их нема на Старом граду, ча-ча делу (Овча, Борча) то јест преко панчевца, Звездари, Врачару, Миријеву...

Мада у основи, мени као кориснику је свеједно где их све има све док ми нет и тв сигнал раде без проблема :p.

IKOM je prisutan na Vracaru i to, koliko se meni cini, sa prilicno velikim brojem korisnika. Nekada je firma BNE Netcom uvodila kablovsku po Vracaru, a kasnije je kupio IKOM. Ima i zgrada (poput ove u kojoj ja stanujem) u kojima pored IKOM-ovih postoji i instalacija nekog drugog provajdera.

I ja da javim da sam izuzetno zadovoljan sa ikomom ( dosta zadovoljniji od sbb koji imam na poslu, oba su 15mb ) a bogami i digitalna radi ko zmaj, mada ja gledam preko modula pa je slika dosta bolja nego preko onog njihovog ****** od dekodera.
i da, Zarkovo je u pitanju;)

Preko kog modula gledas tu digitalnu ako hoces moze i na PP da mi odgovoris

@Allien

Koji modul koristis i da li se moze kod nas nabaviti ( i cena je pozeljna)

koristim Smit Conax CAM po preporuci ljudi sa ovog foruma
nabavio sam je u nemackoj za 50evrica sa postarinom do srbije

da,da,
naravno
izvadio karticu iz dekodera, gurnuo je u modul pa sve to u tv
i sad sve sljaka ko bombona
za 3 meseca, koliko koristim modul, morao sam samo jednom da ga vadim iz tv i ponovo vracam ( tv nije video karticu ) i to je to

da,da,
naravno
izvadio karticu iz dekodera, gurnuo je u modul pa sve to u tv
i sad sve sljaka ko bombona
za 3 meseca, koliko koristim modul, morao sam samo jednom da ga vadim iz tv i ponovo vracam ( tv nije video karticu ) i to je to

Nazad
Vrh Dno