Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

S'obzirom da su dali povecanje brzine kao i na ovogodisnju inflaciju, treba biti relan pa reci da to nije nekorektan potez sa njihove strane.

Mnogo vishe smeta kada se dizu cene za mesecno placanje kablovske, gde operateri ostave iste kanale i servis a cena skace dosta vishe od inflacije godisnje...

Da li je moguce i prebacivanje sa veceg na manji paket, tj. da li postoje bilo kakva ogranicenja prilikom menjanja paketa?

Ako se odlucim da predjem sa adsl-a, da li cu moci da iskoristim ovo za povezivanje vise racunara + mobilini na internet ili cu morati da kupim drugi ruter?

Hvala.

1. Ne postoje nikakva ogranicenja, uvek mozes da menjas pakete, ja sam vise puta spustao na najmanji (kad nisam tu po par meseci) i proslo je bez ikakvih problema svaki put, samo im posaljes mail.

2. Neces moci da koristis, nema ulaz za kabl (WAN) koji ide iz cable modema.

S'obzirom da su dali povecanje brzine kao i na ovogodisnju inflaciju, treba biti relan pa reci da to nije nekorektan potez sa njihove strane.

Mnogo vishe smeta kada se dizu cene za mesecno placanje kablovske, gde operateri ostave iste kanale i servis a cena skace dosta vishe od inflacije godisnje...

Kapiram da nikom ne smeta sto su poceveli cenu interneta za 50din, ali poenta je sto nisu povecali cenu interneta nego analogne kablovske :) sa 750 na 800din.

Ako imas samo kablovsku sa osnovnim paketom kod ikoma ne placas vise 750 nego 800din a nsita ne dobijas :) sto verujem da je obradovalo takve korisnike.

Evo i moj flat 3:

Poslednja izmena:
само напомена везана за прелазак са већег на мањи нет пакет (или обрнуто) - захтев се подноси до 15.ог у току месеца са тим да промена настаје од 1. наредног месеца, што значи да ако се поднесе захтев нпр. 16.ог дана у месецу нови нет пакет постаје активан тек за 45 дана.

Povecali flat 3 na 4mbps

Samo nesto mi se mnogo vuce, sporo otvaran strane, cak i posle restarta rutera :p

Bice bolje za dan-dva.

Izgleda da kad god povecaju brzine prvih par dana svi krenu da "testiraju", i onda tih prvih par dana radi malo sporije nego sto bi trebalo :d

Povecan je i Flat2 paket

Ajd' da ja sad pitam i nesto konkretno - dvaput sam ih vec zvao rekavsi im da vec dugo koristim usluge njihove kablovske TV i da sam zainteresovan da uvedem i njihov internet. Oba puta mi je njihov operater rekao da ostavim podatke i da ce me sutradan neko od njihovih kontaktirati po tom pitanju i oba puta ne da me niko nije kontaktirao sutradan vec me nije nije uopste kontaktirao a proslo je otad po pet-sest dana!:mad:
U skladu sa ovim ja pitam jel i kod vas toliko vremena trebalo da prodje da bi se setili da reaguju i da li, ako su uvek i po svim pitanjima, ovako agilni i korektni i prelaziti na njihov internet?
Mislim ako je njima ovoliko u interesu da urade nesto sto su sami rekli da hoce i da dobiju novog korisnika, mogu misliti koliko ce se tek polomiti da reaguju u slucaju neke, ne daj boze, reklamacije.

Evo, dva moja rođaka i ja smo prešli na IKOM pre dva meseca... prijavili smo se preko njihovog sajta (popunili smo formular), već sutradan nam se javio njihov agent kako bi došao (za dan-dva) da potpišemo ugovor... Tada nam je obećano da će nam zbog velike guzve namestiti net za nekih 20-tak dana, ali je njihov čovek došao za nekih 10 dana... Što se nas tiče, sve je prešlo bez ikakvih komplikacija (od prijave pa do aktiviranja interneta prošlo je max 15 dana), čak su nas i častili dodatnih 15-tak "gratis" dana korišćenja neta. Evo ja na primer, sam dobio net 13.10.2010. i još uvek nista nisam platio... Tek dogodine počinjem da plaćam :D

Jeste li i vi vec koristili usluge njihove KTV pa ste naknadno aplicirali i za internet ili ste se istovremeno prijavili za obe usluge?

Evo prijavih se i ja preko njihovog sajta - valjda ce sad da budu malo agilniji i da me kontaktiraju radi dolaska njihovog agenta i potpisivanja ugovora, a ne da prodju dani a nista se ne desava.

Pa trebalo bi da te kontaktiraju sto pre iako je kraj godine. I ja sam otprilike u isto vreme pre 4 godine aplicirao i odradili su u roku od 3 dana sve.
I svaka cast za povecanje brzine stvarno lepo novogodisnje iznenadjenje!

Add:

Poslednja izmena:
Ajd' da ja sad pitam i nesto konkretno - dvaput sam ih vec zvao rekavsi im da vec dugo koristim usluge njihove kablovske TV i da sam zainteresovan da uvedem i njihov internet. Oba puta mi je njihov operater rekao da ostavim podatke i da ce me sutradan neko od njihovih kontaktirati po tom pitanju i oba puta ne da me niko nije kontaktirao sutradan vec me nije nije uopste kontaktirao a proslo je otad po pet-sest dana!:mad:
U skladu sa ovim ja pitam jel i kod vas toliko vremena trebalo da prodje da bi se setili da reaguju i da li, ako su uvek i po svim pitanjima, ovako agilni i korektni i prelaziti na njihov internet?
Mislim ako je njima ovoliko u interesu da urade nesto sto su sami rekli da hoce i da dobiju novog korisnika, mogu misliti koliko ce se tek polomiti da reaguju u slucaju neke, ne daj boze, reklamacije.

Heh, i kod mene su bili jednako agilni kada sam presao na jaci paket sa digitalnom televizijom. :D Internet paket mi je povecan na vreme ali dekoder za digitalnu nisam docekao. Jurio sam se sa njima jedno dva meseca, prica slicna tvojoj. Pozovem korisnicki centar, ostavim podatke, kao neko ce me zvati, pa me niko ne zove, pa ih onda opet ja zovem nakon 10ak dana, pa ista prica...i na kraju sam odjavio sve i presao na IPTV. :p Ako ti je stalo - budi dosadan, zovi 5x dnevno, to uvek upali. Meni nije bila nuzda da ih jurim obzirom da sam imao isplativiju alternativu u vidu IPTV akcije. ;)

Iskreno - i ja sam na ivici da se odjavim i predjem na IPTV u okviru ove akcije koju furaju do kraja godine ... Razlog - IKOM ne radi uopste na sredjivanju svoje mreze ... Pre godinu dana sam sa jos nekolicinom komsija iz zgrade kontaktirao IKOM radi uvodjenja internet-a, posto kablovsku vec duzi niz godina guramo preko njih, medjutim zbog problema sa nepostojanjem tehnickih mogucnosti zahtev nije bilo moguce realizovati ... To i ne bi bilo toliko cudno - da se ne nalazimo na svega 250 metara od njihove centrale (Dzona Kenedija - NBG) i da zgrade sa druge strane ulice uredno imaju internet ne znam koliko unazad.

I tako na svakih 3-4 meseca zovemo iznova, i iznova prazna obecanja kako samo sto nije ... Dvojca komsija su vec odjavila IKOM i presla na IPTV koji i pored svih svojih mana - trenutno za nas nema alternativu ... i to samo zato sto je IKOM nekada divlje prevlacio kablove preko krovova, a sada nece da ulozi koji dinar da tu brljotinu sredi ...

Poslednja izmena:
Nemaju kablovi preko krovova veze sa tim sto vi nemate mogucnosti za internet. Pa pola Beograda ima net preko takvih kablova :)

JA sam sa mojim netom i TV-om zadovoljan.

nesto se vuce net od juce..dosta sporije otvara stranice ;\ jel ima jos neko problema?
Zarkovo, flat 4

Nemoj mi to da flat 4 na Zarkovu radi lose sad kad sam veceras potpisao ugovor na isti paket. :S:

hehehehe, ma radi meni net super vec 4 godine, ali znalo je ponekad tako da uspori..mozda 10 ak dana sve ukupno ove 4 godine, sto je super, evo sad je malo bolja situacija, ali nije kao sto zna da radi x]

Ma istreca me manfromearth zacas.

Znam dosta njih na Zarkovu koji koriste Ikomnet i kojima isti radi odlicno, al' kakav sam ja baksuz ne bi me cudilo da bas kad sam potpisao ugovor sve krene da radi naopako.:S:

Nemoj da brineš,99% svima radi kako treba,a na ličnom primeru mogu da potvrdim da je do sada sve radilo korektno.

Ma ne brinem ja zbog toga - sad mi je najveca briga kako cu da "prezivim" bez neta onaj prelazni period otkad budem odjavio ADSL (05.01) pa dok mi ne budu instalirali kablovski net sto po svoj prilici nema sanse da bude bar pre 20.01. :sceptic:
Mnogo je to bez neta.:smoke:

sorry za offtopic:

*** sta nas je iz Zarkova :d
"Do brda ljudi, od brda Zarkovci" :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno