Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Da li mozes digitalne kanale da poredjas po zelji?

da naravno
sve sam poredjao kako meni odgovara
na onom njihovom dekoderu je sve zakljucano po njihovom rasporedu
preko modula sve radis preko daljinca za tv

@stoske, to je sad od televizora do televizora. Generalno moze na novijim modelima, a da nisu sa najskromnijim software-ima.

To mi je bitno, pretpostavio sam da moze, ali ipak da pitam.

Totalno mi je glupo da ne mozes da organizujes kanale kako zelis i da neke uopste i nemas...sta ce meni palma plus ili kopernikus :)

To mi je bitno, pretpostavio sam da moze, ali ipak da pitam.

Totalno mi je glupo da ne mozes da organizujes kanale kako zelis i da neke uopste i nemas...sta ce meni palma plus ili kopernikus :)

Evo da se ja javim. Imam Flat 3 od 4 Mb/s. Uzeo sam taj paket kad je povećan sa 512 na 1 Mb/s. Od tada je došao do 4 i dodata je digitalna televizija, za koju moram da kežem da je odlična. Slika je stvarno bolja od analognog siglnala, ko da gledam DVD materijal iz player-a pored TV-a. Samo brzina ne dolazi baš do 4 Mb/s, kako se brzina povećavala tako se povećavala i razlika između teorijske i praktične maksimalne brzine.

I lokacija je naravno Žarkovo. :D

A njihov raspored kanala mi ne smeta, analogni aspored sam naučio, a na digitalnom prijemniku svi kanali imaju imena, a šaltaju se 100 na sat pa pamtim samo približno lokacije.

Poslednja izmena:
Evo da se ja javim. Imam Flat 3 od 4 Mb/s. Uzeo sam taj paket kad je povećan sa 512 na 1 Mb/s. Od tada je došao do 4 i dodata je digitalna televizija, za koju moram da kežem da je odlična. Slika je stvarno bolja od analognog siglnala, ko da gledam DVD materijal iz player-a pored TV-a. Samo brzina ne dolazi baš do 4 Mb/s, kako se brzina povećavala tako se povećavala i razlika između teorijske i praktične maksimalne brzine.

I lokacija je naravno Žarkovo. :D

A njihov raspored kanala mi ne smeta, analogni aspored sam naučio, a na digitalnom prijemniku svi kanali imaju imena, a šaltaju se 100 na sat pa pamtim samo približno lokacije.

Pa uvek ce ti proporcijalno malo faliti do tih 4mbits, realno neka brzina sada je oko 3.8mbits mozda malko manje. Ako toliko dostizes, to ti je to.

485-490kb/s je down na 4mbs i to je vise nego dobro, bolje od bilo kog adsl-a. Oko 125kb/s po megabitu je down sto je izuzetno dobro.

jedino sto ikomu fali pa da zaokruzi je malo veci up. da najmanji paket ima 512 a najveci 1024 to bi bilo vrh.

u svetlu povećanja upload-a kod dragog nam telekoma od 1. februara, ostaje nam da se nadamo se da će i ikom nekako odgovoriti na to.
mada, ikom ih šije u svakom pogledu, i što se kvaliteta i što se cena tiče, tako da sumnjam da će
nešto sad menjati.

Imao sam adsl ~2 godine na moju zalost, nisam pricao o brzini nego kvalitetu i o tome da nije isto npr 1MB/s na kablu i na ADSL-u, ogromna je razlika...nisam pricao ni sta je povoljnije jer je to toliko ocigledno, ADSL koriste oni koji ne mogu kablovski ili oni koji su dugogodisnji korisnici adsl-a pa su dobili podgodnosti kod Orion telekoma.

Evo ti podatak za razmisljanje, koliko placam mesecno a sta dobijam bez ikakvih akcija:

2250din ukupno
Analogna kablovska - obavezna je i pretplata je 750din
4MB/s sa 256KB/s - FLAT4
"digitalna" televizija i dobijam HBO i 18+ paket(mozda jos neki ne znam sad tacno)

ova "digitalna" je izmislila IPTV.

Svakom ko ima ADSL i IPTV zelim da u sto skorijoj buducnosti predje ili na SBB ili na IKOM

laq noc

Poslednja izmena:
ispravka, to je flat 3 kod playboya ;p i cena analogne pretplate je 800 kinti...

Eto kako su ljudi reklamno i prostorno ograniceni. A zasto ne pozeleti nekom da predje na Radijus Vektor uz taj IKOM i SBB. Najveca kablovska televizija u srbiji koja je kompletno u srpskom vlasnistvu, koja je prva implementirala Full HD infrastrukturu. Ni na jednoj se necete nagledati digitalne + hd slike nego kod Radijus Vektora.

Sto se IKOM-a tice slazem se kao njihov korisnik i kao korisnik tog paketa od 2250 dinara da je ponuda izuzetna. Jedini problem koji sam ja primetio je bio sa neke pravne strane. Kada sam pozvao i pitao sta je postupak da bi i na drugom televizoru dobio jos jedan digitalni stb, kao odgovor sam dobio da moram da platim jos jednu instalaciju, jos jedan ugovor i jos jednu pretplatu kod koje bih placao samo tu digitalnu. Jos jedan komplet racuna itd itd itd.

Tako da eto. Jednom tom sitnicom me ubiju.

Zato sto ja nisam napisao nekom da predje na Radius Vektor a jasna je poruka samo da je "kabl" ti mi pricas o reklamnom i prostornom ogranicenju...
Iskuliraj malo, opusti se niko nije mislio da te povredi/uvredi...

A zasto ne pozeleti nekom da predje na Radijus Vektor uz taj IKOM i SBB.

Pa dobro, nece valjda sad da nabraja sve operatere KTV koji postoje da se neko ne bi uvredio.
Covek je pomenuo SBB kao realno najveceg operatera KTV kod nas i IKOM iz dva razloga - jer sa njim licno ima pozitivnog iskustva i zato jer je tema IKOM - generalna rasprava.
Poenta je da je covek zeleo da kaze da je trenutno kablovski internet daleko bolja opcija nego ADSL narocito jer su provajderi ADSL-a postali tako sitne duse da to nije normalno.

Pricaj mi to tome koliko je ADSL kao tehnologija promasaj, a kamoli o implementaciji ADSL-a kod nas. ADSL je ono, bas bas bas bas ako mora. Inace ne.

Pa uvek ce ti proporcijalno malo faliti do tih 4mbits, realno neka brzina sada je oko 3.8mbits mozda malko manje. Ako toliko dostizes, to ti je to.

Ti pricas o overhead-u ADSL-a a ovo je tema o kablovskim mrezama. Ja na svojih 15 mbps imam efektivno 17 mbps donwloada.

Ti pricas o overhead-u ADSL-a a ovo je tema o kablovskim mrezama. Ja na svojih 15 mbps imam efektivno 17 mbps donwloada.

Ti si nas idol :d

Overhead na ADSL je veći 12~18% u zavisnostio od ISP
Jedino korisnici na telekomu koji imaju SpeedUP ili IPTV nemaju overhead i skoro dostizu brzinu kabla

BTW vidim da u Zarkovu internet radi odlicno. Interesuje me kako radi u Dzona Kenedija, jer komsija hoce da predje sa ADSL-a
Vec ima obicnu kablovsku TV IKOM ali slika je tako bezobrazno losa da to nije za gledanje, zato i ima dilemu da li da se upusta u IKOM "avanturu" sa internetom.

Jedino korisnici na telekomu koji imaju SpeedUP ili IPTV nemaju overhead i skoro dostizu brzinu kabla

BTW vidim da u Zarkovu internet radi odlicno. Interesuje me kako radi u Dzona Kenedija, jer komsija hoce da predje sa ADSL-a
Vec ima obicnu kablovsku TV IKOM ali slika je tako bezobrazno losa da to nije za gledanje, zato i ima dilemu da li da se upusta u IKOM "avanturu" sa internetom.

Slika losa? pa sto nije zvao da mu srede to sto ne valja kad vec sam ne zna?

:D mozda share-uje cenu sa komsijom(ama) ;)

slika moze da mu bude losa iz razloga da su mu instalacijeu stanu lose, da je sam razvodio kablove po stanu.
meni je na digitalnoj kvalitet signala bi oko 20%, javljala se pikselizacija pogotovu na njihovom "Konan" dok je na tv bilo manje pikselizacija. je sam sam razvodio kablove iz jedne sobe u drugu preko terase i prozora kabal bio ugljecen prozorom... to su mi majstori provalili zamenili par razvodnika i povecali signal samo meni. skoro sam sproveo nove kablove sada je ok.

neka zove tehnocku podrsku. ne moze to da bude tako losa slika, tj. ne sme da bude losa.

Martin Mystere
jesu ti pustili net?

Danas su rekli da ce doci popodne pa ih sa iscekivanjem cekam.

Btw. jedno pitanje - posto sam za ADSL sve uredjaje povezao preko wireless rutera, da li sada kada mi prikljuci net treba da vrsim neka nova podesavanja nakon sto spojim ruter i IKOM-ov modem ili je dovoljno da ih samo prikljucim medjusobno?

Znaci prijavio si se 24.12 i tek danas dolaze? Ja se prijavio 08.01 znaci najbrze su kod mene za punih 30 dana :S:

Samo da pohvalim IKOM u mom slucaju. Naime, nagurao sam gomilu nekih uredjaja u tom delu gde mi je koncentracija kablova. Posle ukljucivanja Cisco Catalysta pocela je slika da mi se kvari i na digitalnoj i na obicnoj televiziji. Posto retko kada gledam TV nisam to odmah ni primetio, tako da nisam povezao losu sliku sa postavljanjem switcha.

Sve u svemu zvao sam ih u ponedeljak, zvao me serviser u utorak, posto nisam bio kuci, rekao sam im da dodju u sredu posle 17h. Dosli u sredu, stavili ovo cudo i sada je sve ok.

Danas su dosli povezali net i otisli i ja cu jos malo da cekam da net proradi posto vec nekoliko sati cekam da mi lampica "ONLINE" na modemu zasvetli i da uopste dodje net do modema.:S:

Plus sto sam se zeznuo jer do danas nisam imao pojma da moj D-Link 2640B ruter nema i WAN port tako da sad moram da kupujem i dodatni ruter koji ima WAN port.:zgran:

@WD40

Pa vise se i ne secam kad sam ih zvao ali znam da sam ugovor potpisao 27.12. uplatio sutradan taksu i docekao ih danas.

Evo, odmah da ih i ja pohvalim - posle manje od sat ipo dosla su druga dva majstora, uklonila filter koji je bio postavljen na razvodnom ormaricu u hodniku zgrade i net je odmah proradio bez ikakvih problema.

Probao da skinem nesto sa torrenta i skidalo je prosecnom brzinom od oko 235 kb/s (kretalo se od 230-238 kb/s) sto mi je za paket od 2Mb/s (onaj promotivni koji cu koristiti do sledeceg meseca) sasvim dobro, narocito imajuci u vidu da mi je na ADSL-u max brzina na istom paketu bila 208 kb/s.

Vrh Dno