Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

to je super :)

Pozdrav svima,

evo dočekah IKOM interent posle 7 godina, no da ne davim, ono što me zanima je:

1. od kog datuma se računa mesec dana besplatnog interneta, od dana kad' sam se prijavio, ili od dana kad' su mi instalirali modem.

2. račun za kablovsku se vodio na ime mog dede, a ugovor za internet (kablovska obavezan deo paketa) sam nedavno potpisao na svoje ime. Da li treba da odjavljujem dedu, ili će to oni sami da urade?

3. HBO kanali koje sam dobio promotivno, imaju neke štrafte po desnoj ivici, da li je to prisutno i kod ostalih ili samo kod mene. TV je analogni SONY (završio I pologudište I razreda). Prisutni su i kad gledam HBO preko Rf-a i kad gledam preko AV ulaza?

Pozdrav svima,
1. od kog datuma se računa mesec dana besplatnog interneta, od dana kad' sam se prijavio, ili od dana kad' su mi instalirali modem.
Evo moj slucaj, ugovor sam potpisao 03.Nov... net dobio 13.Nov, a racun dobio tek sada u januaru :p, e sada, ko zna... mozda sam im bio simpatican :d
Ali salu na stranu, od vise prijatelja sam cuo da je IKOM domacinski postupao sa urucivanjem prvog racuna... sto znaci da uvek dodatno caste... vole da zaokruzuju tj. ne vrse skracivanje racuna... pa im je lakse da caste nego da prave "custom" fakturu ;)

2. račun za kablovsku se vodio na ime mog dede, a ugovor za internet (kablovska obavezan deo paketa) sam nedavno potpisao na svoje ime. Da li treba da odjavljujem dedu, ili će to oni sami da urade?
Ma ako ti dodju dupli racuni... ti ih nazovi i javi im... a sigurno mozes baciti te racune koji su se vodili na ime tvog dede... jer ako platis racune koji se vode na tebe... nece te iskljucivati...

Evo ti mog primera pa izracunaj - juce su mi instalirali internet i rekli su mi da za januar treba da platim samo kablovsku (posto sam kablovsku vec imao) a za februar ne placam nista i tek od marta mi idu racuni. Da nisam imao kablovsku ne bih morao nista da platim ni za januar.

Oni ce sami sve to da regulisu i racuni ce stizati samo na tebe, prema poslednjem ugovoru.

OK, hvala svima.

moram priznati da sam skupljo hrabrost neka 3 meseca da se prebacim sa Telekoma na IKOM internet, ali da ne ureknem za sada je sve OK. A bilo je trenutaka kad' sam hteo da se opašem dinamitom, odem u Dž. Kenedija, "pobijem ***** i gotova stvar".

опала,
радикално нема шта,
мислим да се дижеш са динамитом због лошег тв-сигнала. :wc: :d

Meni internet trenutno ne radi.kod vas?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

bio je neki mali glitch :D
posle restarta modema, sve ok.

edit: sad vidim da mi se promenila i IP adresa

Poslednja izmena:
Kod mene reset ne pomaze... Trepće poslednja lampica i pretposlednja svetli...

Pročepio je.... ;) verovatno neki glitch u pribavljanju ip_a

Kada se ocekuju nova povecanja brzina ?
Meni su od skoro sa 1 Mbs povecali na 2 Mbs.
Bilo je juce nekih prekida, pa reko , mozda ce uskoro da opet nesto povecavaju, valjda da isu u korak sa brzinama na adsl-u .
Vrlo sam zadovoljan kvalitetom i uslugom Ikom-a.

Pa skoro su povecali, sumnjam da ce biti uskoro opet povecanja.

mene su razocarali, dodju da mi nameste signal za tv(imam na uhf kanalima 20dB umesto 60 :lol: )
i kao ono ne mogu da idu po krovu, da cekam kad se otopi sneg da ih pozovem, a ni net mi ne radi, petog im stigla uplata za flat2 paket :mad:

Koliki je upload na paketu flat 4?
Na njhovom sajtu samo pishe 7Mbps, nista za ul:trust:

IKOM DL/UL brzine:
Flat1 - 256 Kbps / 64 Kbps
Flat2 - 2 Mbps / 128 Kbps
Flat3 - 4 Mbps / 256 Kbps
Flat4 - 7 Mbps / 512 Kbps
Flat5 - 15 Mbps / 512 Kbps

Smesno je sto najjaci paket ima isti upload kao i duplo slabiji :)

Ja bih se jos juce prebacio na slabiji paket (sa flat4 na flat3) da upload nije duplo sporiji. Toliki download mi je stvarno nepotreban.

Menjam 1mbps za 256kbps... imam 3 x 1mbps za zamenu :D

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Da bas je bezveze... mnogima je bitnije kakav ce dobiti upload, a ne koje ce dobiti dodatne tv pakete uz veci download... U odnosu na ostale pakete Flat5 UL treba biti 1Mbps... mada i ostali paketi bi mogli da imaju jaci UL... ali opet, kako Telekom nece davati jaci UL od 1Mbps i max DL 16Mbps... onda nisam siguran kakav ce biti sledeci potez IKOM-a

Poslednja izmena:
Pa ne mogu oni da izmisle 5mb upload-a ako im telekom ne da prosto? Zasto ljudi zatvaraju ochi pred chinjenicom da 99% stvari tj "interneta" zavisi upravo od Telekoma... SBB nije tema..

Poslednja izmena:
Sorry sto ptam ali kakve veze ima kablovski internet sa Telekomom?
Razumem da provajderi/korisnici ADSL-a zavise od Telekoma ali korisnici kablovskog interneta ...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Koliko sam ja primetio sada su preko Telekoma... mada znam da imaju peering i sa SBB

Nazad
Vrh Dno