Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

ali pazi foru, ortak na sbb isti link u isto vreme skida super a kod mene JOK.

Ne znam u cemu je fora, ali definitivno nije do Ikoma na osnovu ovih testova.
Mozda imas neki virus, ili nesto sto ti jede protok. Ikom ne radi shaping, jer da radi mnogi od nas bi vec provalili.

Apsolutno tacno ;)

@brancic: Vidi ja sam od skoro kod njih, pre njih sam bio kod Sezama i Telekom-a na adsl-u...Za Sezam sam bio prilicno siguran da rade shaping, dok Telekom nije,al je zato Telekom poceo da radi katastrofa, pa sam zato presao kod Ikom-a...Mogu ti reci,aposlutno se nisam pokajao vec naprotiv...Net im radi vrhunski, i sa obzirom da sam se dosta dugooo patio sa Sezamom i Telekomom, iz prve ruke ti potvrdjujem da Ikom sigurno ne radi shaping...Kao sto je Nothingman rekao, nesto drguo tu tebe zeza

:(( radio sam proveru na viruse probao na dva racunara, probao direktno da spojimna njihov ruter, cistio spyware :( Videcu da nadjem uzrok . Vama ljudi fala u svakom slucaju!

Jel ima IKOM u najavi HD televiziju koju vec duze vremena imaju Radijus Vektor i Sbb?

Kolika je razlika u kvalitetu slike IKOM analogne i digitalne TV? Da li se dobija uz digitalnu Tv i uredjaj koji ima HDMI povezivanje ili je u pitanju skart kao na Sbbu?

Hvala unapred

1. razlika je vise nego primetna
2. dobija se neki Kaon resiver, koji vezujes cincevima ili preko skarta. Nema HDMI.
3. nema apsolutno nikakve najave oko HD televizije...

da li neko zna koliko ima IKOM digitalnih kanala? znaci kanala koje mozes samo preko DVB tjunera da gledas?

Razmisljam da kupim digitalnu + analognu TV kartu...

Jel postoji uopste DVB-C tv karta?

1. razlika je vise nego primetna
2. dobija se neki Kaon resiver, koji vezujes cincevima ili preko skarta. Nema HDMI.
3. nema apsolutno nikakve najave oko HD televizije...

Hvala na informaciji, zanima em samo josh kakva su iskustva sa tehnickom podrskom i brzinom usluge kada je potrebno izaci na teren?

Jel postoji uopste DVB-C tv karta?

kako ne i 100e je totalno glupa cifra! mozda je taj decko prodavao neku skuplju varijantu, ali ima jako dobrih leadtek digitanih + analognih tjunera za 50-60e.

E sad ostaje pitaje koliko imas digitalnih kanala u ikom-ovom signalu.

Kod leadteka vidim samo DVB-T tunere, a za kablovsku ti treba DVB-C.

Hvala na informaciji, zanima em samo josh kakva su iskustva sa tehnickom podrskom i brzinom usluge kada je potrebno izaci na teren?

Ovo malo kolko ja imam iskustva sa njima,najbolje od ponudjenih teh. podrska to je sigurno...Za max 5-7 dana oni ce sigurno doci sto je super :),probaj da uopste znaci citaj uopste dobijes Telekom Teh podrsku samo da ti se jave :D:D, pa ces shvatiti sta ti pricam ;)

:wave:

Ako se dvoumis izmedju Ikoma i ADSL-a, iz prve ruke, prekini da se dovumis, i pravac Ikom... Ja sad kad pogledam moj prelazak, jedina greska koju sam napravio u vezi Ikoma i Adsla,je sto nisam preso kod Ikoma jos odavno :smoke:

Vec dva meseca koristim Ikom net
trenutno na Flatu 3
i mogu samo da kazem ocaj od neta, pogotovo uvece
stranice se nekako i otvaraju ali download je uzas zivi, o torrentima necu ni da pricam..... .
A imao sam i telekom Adsl kod kuce
sad u stanu imam ovo sr..e
Adsl je za ovo neostvareni san:))
ko ne veruje evo prilozene slike

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    149.9 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Sto ih ne zoves onda da provere to? Jer ocigledno kod tebe nesto ne valja.

Koje brzine dobijas na speedtest.net?

Vec dva meseca koristim Ikom net
trenutno na Flatu 3
i mogu samo da kazem ocaj od neta, pogotovo uvece
stranice se nekako i otvaraju ali download je uzas zivi, o torrentima necu ni da pricam..... .
A imao sam i telekom Adsl kod kuce
sad u stanu imam ovo sr..e
Adsl je za ovo neostvareni san:))
ko ne veruje evo prilozene slike

Meni ikom radi odlicno, a ne mogu se sloziti sa tobom za ADSL koji je generalno nestabilan i gde brzine generalno dosta variraju.

Ja imam, vise nemam ni pojma koji paket, uglavnom 3mbita/256k i u svakom trenutku je ta brzina ostvarljiva na speedtestu.

Da nemas WiFi nakacen pa da te to zeza, probaj direkt na LAN kabal da se vezes?

I kod mene Flat3 radi besprekorno tako da je vrlo moguće da je kod tebe neki problem.
Ovakva je situacija kod mene.

Jutros je bolja situacija.
Ja u principu nisam imao mesec i po dana problema, sve je bilo ok.
Medjutim u poslednje vreme uglavnom mi je problem uvece, nemam poima sto.
Bas se spusti protok, na primer krene sa 350 kb/s i onda se spusta svake sekunde dok ne dodje do otprilike 20 kb/s
Inace nemam wifi router a virusi beze od mene:))
I da direktno sam na Lan-u vezan.

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    37.2 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
meni net radi kao sat x]

Flat 5

Decko ocigledno ima lokalnih problema. IKOM internet je blago receno fantastican, posle ADSL-a...glupo mi je sad to i porediti...nebo i zemlja

imam FLAT 3 3Mb/s sa 256Kb/s kad merim ispadne 2.94Mb/s sa 250Kb/s a downlaod je oko 355-364KB/s

Poslednja izmena:

Ovako je kod mene.... Primetio sam da u poslednje vreme mora da se restartuje ruter, valjda rade nesto....

Zamolio bih sve korisnike koji koriste Ikom da mi preporuce wireless ruter koji bi se slagao sa modemima koje Ikom daje...uskoro postajem njihov korisnik pa me ne bih da se prevarim, jer procitah da se pojedini modemi i ruteri bas *ne mirisu*.....(par stranica unazad)
Da uprostim....ako mi daju Thompson, koji je odgovarajuci...isto vazi i za Scientific Atlanta....
Potrebna su mi iskustva ljudi koji vec koriste wireles rutere i preporuka za konkrettan model rutera
Unapred zahvalan na odgovorima!

Zamolio bih sve korisnike koji koriste Ikom da mi preporuce wireless ruter koji bi se slagao sa modemima koje Ikom daje...uskoro postajem njihov korisnik pa me ne bih da se prevarim, jer procitah da se pojedini modemi i ruteri bas *ne mirisu*.....(par stranica unazad)
Da uprostim....ako mi daju Thompson, koji je odgovarajuci...isto vazi i za Scientific Atlanta....
Potrebna su mi iskustva ljudi koji vec koriste wireles rutere i preporuka za konkrettan model rutera
Unapred zahvalan na odgovorima!

D link dir 300 kod mene radi prelepo x]

I kod mene D-Link (doduse DI-524 - ovaj) radi odlicno na Thomson modemu. I wifi hvatam na laptopu i mobilnom... "sve u sesnajes"

Pozdrav!
MrBigJump.gif

primetio sam da mi u poslednje vreme dolazi do prekida internet konekcije pri download-u.
ostavim da se nesto skida sa torrenta i jdownload preko noci, i ujutru da pogledam sta je poskidao kad ono skidanje zaustavljeno jdown pokusava da uspostavlja internet konekciju i ne uspeva. cak ni internet ne radi, pa moram da restartujem modem ( gasim ga sa napajanja) posle sve proradi najnormalnije. to se desava skoro svako vece ili drugo vece. ranije se to nije desavalao sveje radilo i po nekoliko dana bez prekida.

sta moze da bude uzrok tome, modem, losi kablovi, nesto trece. na tom kablu imam i digitalnu kabolvsku i ona radi, radila je lose pa su mi iz ikom-a nesto namestali signal je bio los na tv a sada je oko 90%.

Poslednja izmena:
Isto se ponekad desava i kod mene, mada ne previse cesto...

imam cudan problem,
beogrid mrezu i ikom internet zajedno koristim vec dve godine i sve je radilo savrseno.
ali sada ne radi, kad su obe konekcije enable ne radi internet a radi mreza, i sto je cudno rati mi torrent i jdownloader po protoku odgovara ikomovom internetu. kako to da radi downloader i torrent a ne radi browser Mozilla.
kad hocu na internet moram da dasim mrezu.
sve je podeseno kako treba cak sam ponovo podesavao u ipconfig i kaze da vec postoji.
ovo nema veze sa predhodnim postom, drugi iznad ovog.

primetio sam da mi u poslednje vreme dolazi do prekida internet konekcije pri download-u.
ostavim da se nesto skida sa torrenta i jdownload preko noci, i ujutru da pogledam sta je poskidao kad ono skidanje zaustavljeno jdown pokusava da uspostavlja internet konekciju i ne uspeva. cak ni internet ne radi, pa moram da restartujem modem ( gasim ga sa napajanja) posle sve proradi najnormalnije. to se desava skoro svako vece ili drugo vece. ranije se to nije desavalao sveje radilo i po nekoliko dana bez prekida.

sta moze da bude uzrok tome, modem, losi kablovi, nesto trece. na tom kablu imam i digitalnu kabolvsku i ona radi, radila je lose pa su mi iz ikom-a nesto namestali signal je bio los na tv a sada je oko 90%.

Ja u Zemunu imam isti problem...

Juce su bili tehnicari i utvrdili da je signal dobar i da je sa instalcijom sve uredu.

Danas su mi doneli i novi modem, i opet se veceras desavalo da se konekcija prekine...

Nesto tu ne valja...

Evo i meni se desava.Pomaze samo da u setupu rutera uradim release/renew..
Pocelo je pre bar 5-6 dana

Vrh Dno