Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Pa realno Flat 5 i zasluzuje da bude najvise podignut ;) To mu dodje kao nagrada najvernijim Ikom korisnicima, jer ne moze da se postavi u isti kos neko ko je na Flat 1 i placa tipa 1k dinara i da ocekuje povecanje od 200-300%, da korisnici koji su na Flat 5 ne dobiju nista jer njima eto to je dovoljno sto imaju, a placaju 3k ;)

mogu da povecaju flat 5, jer nista ih ne kosta :d
jer ima jako malo korisnika na tom paketu(zbog cene ofc), i nece opteretiti mrezu, pa mogu da povecavaju, i naravno privuku jos njih da predju na flat 5.

Pa i sa te strane gledano upravu si ;) Stim sto mislim da i nema bas malo korisnika na Flat 5 , sad cu ti objasniti i zasto ;) Ja sam prvi preso kod Ikoma zbog Flat 5 paketa, a evo i racunice:

Placao sam kablovsku 750 i ADSL 4Mbita 2800- to je 3500 soma, kad vec dajem 3.5 dodacu jos 400 djunti i vozicu i brz net, i digitalnu i sve pakete tv-a ;)

tako da milina :d

Pa i sa te strane gledano upravu si ;) Stim sto mislim da i nema bas malo korisnika na Flat 5 , sad cu ti objasniti i zasto ;) Ja sam prvi preso kod Ikoma zbog Flat 5 paketa, a evo i racunice:

Placao sam kablovsku 750 i ADSL 4Mbita 2800- to je 3500 soma, kad vec dajem 3.5 dodacu jos 400 djunti i vozicu i brz net, i digitalnu i sve pakete tv-a ;)

tako da milina :d

ne kazem da nije isplativo :) ali ipak je skupo :S: ja sam bio na flat 3, znaci 2.2k, i to je bilo jedva da skupim, a na flat 4 sam presao na jedvite jade, dodao sam 600 tih dinara, e vec flat 5 je 1100 dinara daleko od mene, to vec ne bih mogao :p zato mislim da ipak ima malo korisnika, jer je skupo nazalost, ali vredi te pare, znaci 12 mbps + digitalna svi kanali

Realno mogli su malo da povecaju ovaj upload... Meni je sasvim dovoljno bilo 10Mbit-a na flat5... Ovako samo mazu ljudima oci,a sto je odnos download-a i upload-a 24/1 :smash:, to nikom nista... Bzvz...

FENOMENALNO, konacno, 50% download speed up (za Flat2), obozavam IKOM :)

Jos su pustili SportKlub, Cinemaniju i FILM+ njam, njam, njam, njam :D

Na zvanicnom sajtu, nema nikakvih informacija o promeni paketa.
(btw. meni radi uobicajno :S)
Obicno prvo promene pakete, pa onda posle jedno 2 nedelje objave na sajtu. Ako ti i dalje radi na 1Mbps onda resetuj modem (da povuce setup za novu brzinu sa njihovog servera).

^
Resetovao sam ga i sada radi odlicno! :)

(mali)/off topic
Jedina mana im je to sto stalno menjaju frekvencije kanala!

jel to ikom ubrzao pakete Flat 2 i Flat 5. kada ce se ubrzati i ostali kanali?

01.11.2010
VEĆA BRZINA, ISTA CENA

Od 1. novembra 2010. godine, brzina protoka Internet paketa FLAT 2 je povećana na 1,5 Mbps a paketa FLAT 5 na 12 Mbps bez promene u ceni usluge.

sa ikomvog sajta

edit: sad se zna i definitvno da ostali paketi nece biti ubrzani, po mom misljenju, bar ne do leta.

Poslednja izmena:
01.11.2010
VEĆA BRZINA, ISTA CENA

Od 1. novembra 2010. godine, brzina protoka Internet paketa FLAT 2 je povećana na 1,5 Mbps a paketa FLAT 5 na 12 Mbps bez promene u ceni usluge.

sa ikomvog sajta

edit: sad se zna i definitvno da ostali paketi nece biti ubrzani, po mom misljenju, bar ne do leta.

Naravno da će biti,ali oni to rade od prošlog puta parcijalno.Sad su to 2 i 5,posle idu 1 i 4 pa zatim 3,tako je bar bilo prošli put.Flat 5 su prošli put podizali dva puta za samo nedelju dana ili tako nešto,možda najviše dve nedelje.Mislim da nećemo baš čekati do leta,jer je to baš velika vremenska razlika.

Ja moram da kazem da je ovo (iako su samo 2 paketa digli) sjajan potez Ikoma i jos mi je draze zbog istog jer nije bilo nikakvih prica o povecanju brzina niti ista,tako da ovaj potez je za svaku pohvalu :)

Verovatno ce dici i ostale pakete, polako budite strpljivi, najbitnije je da se brzine dizu,a i "strplejn-spasen" :)

Naravno da će biti,ali oni to rade od prošlog puta parcijalno.Sad su to 2 i 5,posle idu 1 i 4 pa zatim 3,tako je bar bilo prošli put.Flat 5 su prošli put podizali dva puta za samo nedelju dana ili tako nešto,možda najviše dve nedelje.Mislim da nećemo baš čekati do leta,jer je to baš velika vremenska razlika.

pa naravno da ce biti ubrzanja, ali mislim da ovi ostali paketi nece biti ubrzani skoro, bar do leta, nadam se da gresim, ali tako je uvek bilo, uvek su pojedine pakete dizali, pa onda posle 3-6 meseci dizali ostale i tako u krug

Jel ima jos neko problema ko je na flat 2 da mu sada posle ubrzanja net radi losije?

Meni sada radi gore nego kada je brzina bila 1mbit stranu mi otvara po 30 sekundi sa torrenata jedva povuce 25kb/s itd itd....

Resetovao sam modem nekoliko puta i dalje ista situacija....

Definitivno bi trebalo da pozoves ljude iz tehnicke sluzbe, da ti provere protok.

Za ocekivati je onda da i ADSL provajderi dignu na barem tih 1.5 mb u skorije vreme? Kad mi istekne ova promotivna ponuda od 2mb 6 meseci, da se ne vratim bar na 1mb opet.. :)

Menjam 4mbps download-a za 256k upload-a.

Moram da ih pohvalim, za 3 godine koliko ih koristim nisam imao ni jedan problem. Cini mi se da mi je jednom uptime wireless rutera bio neka 2 meseca :D Jedina zamerka sto ne nude odvojeno pakete net i kablovsku, jer mi nista ne treba 500 dodatnih kanala koje dobijam sa Flat 5.

Posle skoro dve nedelje od mog email-a, konacno je stigao odgovor....

Postovani,
Za sada nemamo inforamciju o evenutualnom povecanju brzine za Flat 4. Vasa
sugestija je evidentirana i prosledjenja nadleznima u IKOM-u.
Ako imate jos pitanja, molimo Vas da nas kontaktirate.
Vas IKOM

-----Original Message-----
Sent: Tuesday, November 02, 2010 10:43 PM
To: [email protected]; [email protected]
Subject: Povecanje brzina
Importance: High

Postovani,

Da li imate informaciju kada ce biti povecanje brzina za Flat 4 paket?

Lepo je sto ste povecali Flat 1 i Flat 5, ali sa druge strane Flat 4 je
ostao uskracen po drugi put.

Kada se vec odlucujete na povecanje brzina, zar nije fer (prema svim
korisnicima) da brzine na svim paketima budu povecane?

Srdacan pozdrav,

Ja sam ti lepo pricao jos onda, ti si pricao kako bacam hejt ;) Mozes ti da ih zatrpvas Emailovima kolko oces, dok isti ti direktori ne vide racunicu u tome, nema tu povecanja ;)

Inace, za povecanje Flat 1 i Flat 5 svaka im cast, kao i za generalni rad interneta,posle Telekoma,ovo je prava stvar :) Kako su krenuli, SBB bi trebalo dobro da se zabrine ;)

Posle skoro dve nedelje od mog email-a, konacno je stigao odgovor....

Postovani,
Za sada nemamo inforamciju o evenutualnom povecanju brzine za Flat 4. Vasa
sugestija je evidentirana i prosledjenja nadleznima u IKOM-u.
Ako imate jos pitanja, molimo Vas da nas kontaktirate.
Vas IKOM

-----Original Message-----
Sent: Tuesday, November 02, 2010 10:43 PM
To: [email protected]; [email protected]
Subject: Povecanje brzina
Importance: High

Postovani,

Da li imate informaciju kada ce biti povecanje brzina za Flat 4 paket?

Lepo je sto ste povecali Flat 1 i Flat 5, ali sa druge strane Flat 4 je
ostao uskracen po drugi put.

Kada se vec odlucujete na povecanje brzina, zar nije fer (prema svim
korisnicima) da brzine na svim paketima budu povecane?

Srdacan pozdrav,

Ispravka,podigli su 2 i 5 ne 1 i 5...;)

@BEGINER

Iskreno mislim da nije pisanije dzaba, jer sam im u proslosti predlagao neke stvari, uglavnom programe koje bih voleo da ukljuce i na kraju su ih i ukljucili (tipa sportklub)

Naravno, gomila ljudi se isto zalila stoga je nesto i uradjeno.

Kada bi svi cutali, nigde ne bi stigli...

Sto se tice bacanja hejta, stalno si potencirao kako je cool samo Flat 5 korisnicima povecati net, jer oni najvise kesiraju, ispada da su svi ostali neki siromasi i sta ce njima brzi internet...ubrzanje samo za elitu...

Pa realno Flat 5 i zasluzuje da bude najvise podignut To mu dodje kao nagrada najvernijim Ikom korisnicima, jer ne moze da se postavi u isti kos neko ko je na Flat 1 i placa tipa 1k dinara i da ocekuje povecanje od 200-300%, da korisnici koji su na Flat 5 ne dobiju nista jer njima eto to je dovoljno sto imaju, a placaju 3k

@magic21

U pravu si, moja greska :)

Sto se tice pisanije i kanala,ok aj da verujem(o) da je to tako zbog toga, i pocni da im pises da nam treba i TV1000 :p

Sto se tice citiranog dela, nisi bas najbolje shvato....Ja nigde nisam rekao da su ostali siromasi i da njima ne treba i da ne zasluzuju brzi i bolji net, to sam lepo napisao na drugom mestu, evo ti citat:"Uopste nisam bacio hejt,ja ne znam gde si ti u mom postu video hejt???

Kazem onako kako jeste Jer bilo najavljeno i ocekivano povecanje- nije, jer su povecali odredjene pakete- jesu, ne vidim u cemu je tu hejt ????

Ovo sto su odradili je realno,flat 2 je bio smesan i ocekivano je bilo da su ga malo digli, a Flat 5 kao sto sam rekao, to su najzahtevniji(citaj: korisnici koji najivse kinte daju) i zasluzuju da budu maximalno ispostovani, ne kazem ja bilo bi dobro da dignu sve pakete ukljucujuci i tvoj i Okijeve i ostale, al ocigledno su se vodili nekom slicnom logikom kao sto je moja"

+ ako bolje obratis paznju na ono sto si me citirao videces da je normalno: Sta sad,ja treba da placam Flat 2 koji je trenutno 2mbita i da ga kesiram 1k dinara, i onda kad bude povecanje da ocekujem da ga dignu duplo jer eto taj paket je najsporiji,a ovaj Flat 5 sto da dizu,pa dosta im je 12 mbita a ljudi placaju skoro 4k???? Stoske, em si stariji, em znamo se,razmisljaj malo hladnom glavom a ne emocijama ;) na kraju krajeva,ne kaze se za dzabe : "kolko para,tolko muzike" ;)

Ako sad ne shvatis,ja sta da ti kazem :)

Poslednja izmena:
@BEGINER

Da ne duzimo raspravu, nisam nista lose mislio.... :)

Moja logika je da ako vec povecavas brzine neta, treba da to prosiris na sve korisnike, a ne samo na odredjene grupe. (sto sam im i srocio u email-u)

Aj prvi put sam iskulirao, dodali su nam dodatni paket programa umesto neta, al kada se ponovi drugi put....

Ljudi ja cu da poludim zbog IKOM a evo i zasto i pre sam pisao o ovom problemu ali sad sam siguran da je razlog samo u IKOM.
Uplatio sam Hotfile premium posto mi je skidalo ocaj na free i kao ajde to je normalno uplatim ti ja hotfile i sav srecan kao ajde da skidam kao ono cvrc isto kao i sa free. Ali ujutru i u neke rane popodnevne sate radi full. Dok na primer ako skidam nesto sa oficijalnih sajtova skida uvek full ali sve ostalo rapidshare, hotfile, megaupload ili neki torent skida ocaj u nocnim satima ali bas bas ispod 100kbs. Imam 5mbs paket??

@brancic

Ajde ovako. Kada ti lose rade torenti, pokusaj da skines "ubuntu-10.10-alternate-i386.iso.torrent" sa ovog sajta.

Pre toga udji u opcije utorrenta (options -> preferences) zatim odaberi BitTorrent, pa u okviru toga podesi protocol encryption na forced.

Kada sve to uradis, pokusaj da skines ovaj gore torrent i javi ovde kojom brzinom skida.

Poslednja izmena:
probao sam sad da skidam ubuntu preko vuze torrent downloader i radi sad dok pisem ovaj tekst full speed

Pa znaci da ti je sa Ikom sve ok,samo izvor odnsono hotfile odakle skidas ima ocajne brzine cim ti odavde skida full brzinom ;) Drugim recima,bacio si pare za hotfile nazalost :( , i sledeci put ako oces premium nesto uzmi RS ili News ;)

:wave:

Nazad
Vrh Dno