Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

A ispada da dobijas 20 mbps za 4000 din bez ugovorne obaveze.

Ovo je luda kuća. U ovom cenovniku IKOM-a (powered by SBB :d) je, na primer, DuoNet Gold (TV + internet do 60/2 mbps) 1.999 dinara. Očigledno se radi o ugovornoj obavezi 24 meseca. A isti taj paket na sajtu SBB je 3.199 dinara!? Da li to znači da je prva cena sa UO, a druga bez UO?

Ja sam do sad plaćao Flat 3 (TV + internet 50/2) 2.650 dinara. Meni, na primer, ako je kvalitet usluge SBB kao IKOM, ni UO ne bi pala toliko teško ako DuoNet Gold mogu da dobijem za 1.999!?

Ili ja nešto nisam dobro uklavirio?

Pise ti u tabeli iznad cena sa UO na 24 meseca, ostale cene bez UO.
Sto se tice gold/silver i ostalih plemenitih metala koje sbb navodi u cenovniku zasigurno ide UO.

Ti govoriš o internetu. Vidim da se bez UO dobija mnogo manje. Drastična razlika. Ja govorim o DuoNet paketima (TV + internet) koji mene najviše zanimaju jer sam i do sada imao takav paket kod IKOM-a. E sad, isti paket, DuoNet Gold, ima različitu cenu u ovom cenovniku za koji si mi dao link i na sajtu SBB. U cenovniku je 1.999, a na sajtu SBB 3.199. Iz toga zaključujem da je prva cena sa UO, a druga bez? Ono što posebno zbunjuje jeste da u cenovniku IKOM ne pominju cenu bez UO za DuoNet pakete pa ispada da mora UO. Čudno je i to da, prema cenovniku, dobijam jači paket od Flat 3 (brži internet, D3Go, UniFi i nemam pojma šta sve ne) za 650 dinara manje, nego što je bio Flat 3 kod IKOM-a!?

Vidis i meni je to cudno sto tamo pise 1.999 a ovde regularna cena. I to je jos ikomov sajt.

Toliko su konfuzni da je to strašno. Konfuzija je i u onom dokumentu "Posebne ponude u promotivnim akcijama".

U tom dokumentu, otprilike, stoji da stari korisnici Flat paketa koji se opredele za cenovno viši paket neće platiti priključnu taksu i odabrani paket 6 meseci mogu da koriste po ceni Flat paketa koji su imali. Znači, imao sam Flat 3 po ceni od 2.650, odaberem DuoNet Gold po ceni od 3.199, ne plaćam priključne takse (što je svojevrsna šarena laža) i mogu da koristim DuoNet Gold 6 meseci po 2.650, a posle po ceni od 3.199. Ali, kakva je onda ono cena od 1.999 u cenovniku!? Za nove korisnike ili nešto treće!?

Iskreno da ti kazem, ovo mi je sve vise i vise konfuzno da cu se suzdrzati daljih komentara dok njihovo "odeljenje" za nove korisnike ne bude pozvalo.
Sto se tice prikljucne takse - ja sam platio ikomu 1000 simbolicnih dinara, plus 4700 din da mi zamene sve kablove zajedno sa spliterima. U prevodu bas bih voleo da mi naplate prikljucne takse zajedno sa odrzavanjem.
U ovom trenutku primamljivije mi izgleda VIP kucni internet (barem znam sta dobijem i koliko kosta) :)
TV mogu da zamenim alternativnim sredstvima kao sto su chromecast i amazon fire stick. (cord cutting trend)

Na cenu od 1999 treba dodati 1200 za održavanje. U ranijim cenovnicima Ikoma to je bilo deo cene paketa, a SBB ga negde navodi posebno, a negde ne. Duo gold je 60/4 i košta 3200 dinara ukupno
http://www.ikom.rs/duo-net/
Isto to, samo malo drugačije može i ovako
http://www.ikom.rs/internet/
Obratite pažnju da na ovom drugom linku piše „Minimalno korišćenje paketa je 24 meseca. U cenu paketa nije uključena i cena osnovne TV ponude.“ A bez te osnovne ponude ne može da se uzme.
U pdf cenovniku
http://www.ikom.rs/wp-content/uploads/2017/07/ikom_ponuda_sa_cenovnikom_20170701.pdf
stoji „Mesečna pretplata za internet ne obuhvata nadoknadu za mesečno održavanje KDS-a.“

Ove mi cene nisu jasne,ispda da je Duo Net Gold 1999din?Koliko sam video to kosta 3300din. Sto se tice prikljucne takse samo neka probaju da mi je naplate. Znaci nikada se u zivotu sladje ne bih tuzio(nikada i nisam). Koja taksa? Pa nek me vrate na IKOM,ja nisam ni hteo SBB ,a i uzgred sam vec priljucen.

Poslednja izmena:
Moja keva od IKOM-a ima samo koaksijalni kabl direkto u TV i dakle samo te "analogne" kanale. Plaća koliko plaća, više joj ni ne treba , niti traži.
Šta ona da očekuje? Hoće li morati da pređe na neke nove pakete itd...

....shit has hit the fan...

Ja se izvinjavam na delimičnom off-u, ali da li neko može običnom narodu da prostim srpskim jezikom objasni šta je CG NAT koji se toliko pominje? Hvala :)

Ove mi cene nisu jasne,ispda da je Duo Net Gold 1999din?Koliko sam video to kosta 3300din. Sto se tice prikljucne takse samo neka probaju da mi je naplate. Znaci nikada se u zivotu sladje ne bih tuzio(nikada i nisam). Koja taksa? Pa nek me vrate na IKOM,ja nisam ni hteo SBB ,a i uzgred sam vec priljucen.
Pa bilo bi ti jasno da si pročitao bar post iznad tvog.

Pa dobro znam ja da naplacuju jos 1200din sta naplacuju ali koga onda briga da Duo net gold kosta 1999din kada ne kosta. To je isto kao i kada podpisujes ugovor ,a sinim slovima od 50 mikrona napisano da se slazes sa svim i svacim. Cena je 3300din i to je to ,a ne 1999. Podatak o 1999din nekoga mozda novede u zabludu jer jednostavno narodski recene nije bitan. Ako moras da zavrsis pravni ili ekonomski fakultet da protumacis odican ugovor kao da podpisujes ugovor Za Barselonu. Fakat je da kosta 33300din.

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam na delimičnom off-u, ali da li neko može običnom narodu da prostim srpskim jezikom objasni šta je CG NAT koji se toliko pominje? Hvala :)
CGNAT, laicki, kao kada imas ruter i nekoliko racunara. Svaki racunar ima IP adresu 100.100.0.x, a svi kada izadjete na net imate javnu adresu 89.235.7.12. Svi delite javnu adresu.
I ako je neko spamer ili neko ko skodi na netu, zabrane tu javnu adresu i niko iza te javne ne moze da pristupi sajtu, forumu....itd. I to je jedan od problema medju mnogim problemima koji CGNAT pruza. Od portova, hostinga, remote pristupa....itd.

Sent from my Huawei Honor 7 using Tapatalk

Jel probao neko da predje sa IKOM na Beogrid? Pošto je i to isto SBB ali povoljniji su od SBB

Beyond Genius Lies Insanity

Ja ocekujem kovertu sa racunima za jul-avgust-septembar kao i pre. Mislim da se za sada nista znacajno nece menjati, s obzirom da sam i dobio zvanicno kovertu od SBB kao dobrodoslicu gde mi se navodi da imam mogucnost koriscenja njihovih servisa. Sama rec 'mogucnost" ne znaci i obaveza tako da idemo po starom :D

Nesto gledam ponudu kanala.
Da li je ono greska sto SK 1, 2, 3 stoje u HD-u na dve pozicije 111,112,113 i 851, 852 i 853 i ove prve verzije nisu HD ili SBB ima iskljucivo HD verziju SK 1, 2 i 3 na dve pozicije?

Ovo je bilo za ocekivati, nista se "novo" nije desilo samo je bilo pitanje vremena. Od SBB-a sam se jedva otkacio a ovo mu sada dodje "deja vu"

Evo upravo mi je stigao mejl od SBB a gde me obaveštavaju da Ikom portal više ne radi i da treba da se registrujem na Moj SBB, sve je već popunjeno i samo treba da upišem lozinku. Kliknuo sam na link i vidim da je već upisan moj korisnički broj i broj ugovora!? Uneo sam lozinku i registrovao se. Kada otvorim profil piše da sam na mom ikom flat 5 paketu ali ono što me čudi je da je datum registracije 29. 06.

Poslednja izmena:
Nisi sigurno,mi smo aktivirali jos pre neki dan.A ima li neko novosti hoce li i nama na tel 3 davati kao novim korisnicima Sbb 6 meseci po 990 i 6 meseci 390 din manja pretplata.Mi smo ih odbili da nam daju ponudu 6 meseci cena kao komercijalna na Tel3 stvarno bedno i mail smo pisali i nista za sada,ima li da je neko dobio bolju ponudu

Evo upravo mi je stigao mejl od SBB a gde me obaveštavaju da Ikom portal više ne radi i da treba da se registrujem na Moj SBB, sve je već popunjeno i samo treba da upišem lozinku. Kliknuo sam na link i vidim da je već upisan moj korisnički broj i broj ugovora!? Uneo sam lozinku i registrovao se. Kada otvorim profil piše da sam na mom ikom flat 5 paketu ali ono što me čudi je da je datum registracije 29. 06.

sbb.png

Isto dobijeno :) 29.6 - verovatno tada ubacivali u bazu podataka

Jel probao neko da predje sa IKOM na Beogrid? Pošto je i to isto SBB ali povoljniji su od SBB

Beyond Genius Lies Insanity
Ја сам нешто успутно питао у Делта Ситију. Њихови пакети су повољнији, чак ти тају неки телевизор уместо пар претплата од 1дин. Али је нет 40/40. Причам за пакете тел3/трио голд СББ/трио голд-платинум беогрид.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Nisi sigurno,mi smo aktivirali jos pre neki dan.A ima li neko novosti hoce li i nama na tel 3 davati kao novim korisnicima Sbb 6 meseci po 990 i 6 meseci 390 din manja pretplata.Mi smo ih odbili da nam daju ponudu 6 meseci cena kao komercijalna na Tel3 stvarno bedno i mail smo pisali i nista za sada,ima li da je neko dobio bolju ponudu

Ja sam danas opet svratio do SBB poslovnice, bila je usput i prazna. Meni nisu ponudili ništa novo (samo 6 meseci po staroj ceni, možda bude neka nova akcija od Septembra), kako stoje stvari nema cenkanja kao da smo na pijaci kao kada se potpisuje sa SBBom.
Još jednom su mi potvrdili da IKOM paketi ostaju i da ko ne želi da pređe - ne mora (što potvrđuje i ovo sada da smo ubačeni i na SBB portal i da nam se paketi vode po IKOM sistemu). Takođe sam pitao da li je moguće da raskinem ugovor sa IKOMom i da onda pređem na SBB, i dobio sam odgovor da to nije moguće jer se vodim kao IKOM korisnik u njihovom sistemu i da za nas ne važe SBB ponude (SBB tablet za 1 RSD, kao ni 990RSD 6 meseci).

Znači našli rupu u zakonu, Ikom powered bla bla, pa su ove ponude šatro od Ikoma, a ne od SBB. Made in Serbistan.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Upravo ih otkacio komplet, i kablovsku i net, sada lagano. Uzdravlje cheerscheerscheers

Vrh Dno