Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ja generalno ako ne moram nemam nameru da menjam ovo sto je kod IKOMa Flat 3. Sasvim mi je dovoljno 50/2 i TV programi koje imam,e sad ko zna koju ce semu za TV da primene jer ja npr imam HBO ,a u u DUO bla bla ovoj od 3300din nema HBO.... Da mi je skuplje tipa mesecno 400-500din od sadasnjih mojih 2400din pa i da predjem na taj DUO od 3300din. Ali posto te osude da moras na SBB onda mozes samo da se koprcas kao riba na suvom. Ja na Ceraku imam opciju ili Telelkom sa kojim sam se pozdravio pre 7 godina ili SBB trece nema.

Pa koliko sam ja razumeo mozes da zadrzis svoj paket ako si jos pod ugovorom sa njima, a kontam da ce kad ti istekne ugovor hteti da te se otarase ili da predjes na Duo Trio, klasicni robovlasnici :)

Napisah nikada nikakav ugovor nisam imao sa IKOMom. Nemam ni sada.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Momci, kakvo je sada stanje sa računima? Do kada se plaća?

U subotu mi preko FB odgovorili da ne može Vračar još uvek, da su krenuli od Barajeva. Malopre dobijam poruku da mogu odmah da počnem da koristim SBB usluge i pitaju da li mogu da ostavim broj telefona da me kontaktira agent SBB-a.

Javljam dalji razvoj situacije.

E ovako. Ja sa Flat 3 mogu da dobijem Duo net gold 3200din bez prava na popust posto se vodimo kao stari korisnik. Ili da idem na nizi paket Duo net silver. Ko voli nek izvoli ,ko ne neka predje na Dzidzi Midzi net ili kako god. E opet, ja placam 50/2 sa sve HBO 2400,a kod SBB moram da platim sve to 3700din. E pod mac bato. Selo,livada krave i zaboravis da zivis u vremenu gde te svako preskace i dovodi pred svrsen cin.

U subotu mi preko FB odgovorili da ne može Vračar još uvek, da su krenuli od Barajeva. Malopre dobijam poruku da mogu odmah da počnem da koristim SBB usluge i pitaju da li mogu da ostavim broj telefona da me kontaktira agent SBB-a.

Javljam dalji razvoj situacije.

Pa vidi sve sto si davao IKOMU pozuri da das SBBu ali 50% skuplje. To ti je razvoj situacije. Dobices gratis NAT .

Poslednja izmena od urednika:
Za pocetak, dobicu net brzine koja je deklarisana a ne koja je ostvariva samo na speedtestu/torrentu. Vec sam pisao ovde i otvarao zasebnu temu, zvao i dopisivao se sa podrskom, zalio se i Ratelu - sve uzalud. Na SBB cu dobiti pravih 100Mbit i duplo veci upload. Unapređenje ✔️

HBO mi ne znaci koliko mi znace drugi HD kanali. Bolje da imam 30-40-50 HD kanala razlicitog sadrzaja nego jedan HBO koji vrti jedan isti film 2 meseca dok ga ne provrti kroz sve termine na sva tri kanala. Unapređenje ✔️

Dobijam 72 sata unazad, Unifon (koristio sam ga sad na letovanju u vise navrata, jako korisna stvar), D3GO, Unifi, Unifi Travel... Unapređenje puta pet ✔️✔️✔️✔️✔️

Za NAT ću još videti, ako nema druge uzeću statičku javnu adresu, taman da se ne drndam više sa DDNS servisima. Unapređenje ✔️

Dobijam fiksni telefon gde mi je besplatno pozivanje drugih SBB korisnika (treba mi zbog mojih a i ženinih roditelja). Unapređenje ✔️

Iz mog ugla, za više para dobijam mnogo bolju uslugu i dodatne mogućnosti koje IKOM ne može da pruži.

IKOM paketi koštaju koliko koštaju jer tačno toliko vrede u odnosu na SBB uslugu, potpisujem.

Jedino ovo je tacno u svemu sto si naveo ;)

Sa svim ostalim se ne slazem i licno mislim da je ponuda Ikoma za cenu koju smo placali bila neuporedivo bolja. Takodje, sraman je postupak sbba prema Ikom korisnicima nakon preuzimanja!

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Poslednja izmena:
Cekaj nije mi jasno sada. Kakvu ponudu ja dobijam koji imam Tel3 ?
Ne mogu nigde da nadjem na sajtu, koliko vidim ono sa duo i trio paketima je za nove korisnike..
A sta je sa nama koji smo tu od prvog dana kada je kablovska bila 100 dinara ? :D

Eee vidis mi imamo najbolju ponudu... dobicemo k da izbijemo oba oka. Ono sto sam citao i sto je neko kacio, za nas stare dobijamo 6 meseci po sadasnjoj ceni (pricam za najaci tel 5 paket) pa posle ide sbb dranje. Znaci nikakve pogodnosti koje imaju stari sbb korsnici (tableti i sta ti ja znam) niti 6 meseci za 990 koje imaju novi.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Poslednja izmena:
Dobijas cenu Sbb paketa koji izaberes I ako je skuplji placas 6 meseci komercijalnu cenu tel3,a ne daju nam kao novima koji imaju 6 meseci po 990 plus 6 meseci prava cena manja za 390 dinara.Zato treba svi da ih zovemo da im bude jasno da ne pristajemo na ovakvu bruku nego da hocemo kao I novi SBB korisnici mi smo ih zvali I oni nas I rekli da ne pristajemo na ovakve sramne uslove

Napisah ja sam Flat 3 kazu treba da predjem na Duo Net Gold to je ekvivalent mog paketa po njima ,po meni nije.

"Za pocetak, dobicu net brzine koja je deklarisana a ne koja je ostvariva samo na speedtestu/torrentu. Vec sam pisao ovde i otvarao zasebnu temu, zvao i dopisivao se sa podrskom, zalio se i Ratelu - sve uzalud. Na SBB cu dobiti pravih 100Mbit i duplo veci upload. Unapređenje ✔️ "
Ne vidim po cemu si to zakljucio , npr Nvidia driver skidas sa 5,8mb/s i masu jos stvari.

HBO ni meni nije erektivno vazan ali u SBBu moram da platim to 450din ovde ne.

Za NAT ne vidim poetnu placanja IP adrese, ajde da im svakog meseca uplatim i 1500din eto cisto da imaju za Snikers ili Twiks ? Licno vise volim da deci MOJOJ kupim za te pare sladoled nego da me trpa u anus ko kao stigne.

Za pozivanje preko telefona placam VIP 2100 din i zovem tetku redovno koja ima 80god i sve serije mi preprica koje gleda ,a meni ostane minuta i minuta. Imam mobilni, SBB mi ne treba kao i Telekonj koji sam odjavio pre 8god,a ako zovem inostranstvo....Imam Viber Skype ....

Opet, ja sam placao 50/4 i gomilu programa sa sve HBO 2400 ,a sad to isto 3700? Pa kontam kao sto rekoh za godinu dana klincu mogu da kupim nesto za cirka 16k ? Ili da dam SBBu i jos rasirim guzove? Zeza me to sto imam 47god i ne volim da me prave budalom za kes koji jako jako tesko zaradim

Poslednja izmena:
Au sram ih bilo. To je to, dali su lovu za ikom i sad ce nas da prebace na 50% skuplje pakete, taman ce vratiti tu lovicu za kratko vreme. Pametno, nema sta.
Kakvo je stanje sa Box kod Lelekoma? Nisam bas pratio.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Za telekom ne znam ali IPtv programi su haos,koliko sam video nemaju ni FOX :D u ponudi ali imaju Tv Hram i TV Zena :p .Znam da su kod mene u kraju(Cerak) postavljali nove bandere i kablove e sad gde je tu optika to je vec pitanje. Nisam bas nesto zaludjen za brzinu neta, meni je sasvim dovoljno 50 down i bar 4 up. Davno je proslo skidanje terabajta filmova, sada i sa 50 skinem sta god mi treba dovoljno brzo. Ali me jako nervira kada mi treba internet ,a strcno odradjeno rutiranje provajdera me izbaci iz takta da bi se izbo kutlacom za supu,a jos opravdanje uvek bude :"Kriv je nadprovajder"

Ne vidim po cemu si to zakljucio , npr Nvidia driver skidas sa 5,8mb/s i masu jos stvari.

IKOM 100Mbit/s
Fx39lD2.png

Par minuta kasnije, ništa bolje...
wVHqNJQ.png

Evo i linka da probaš i sam > http://uk.download.nvidia.com/Windows/384.76/384.76-desktop-win10-64bit-international-whql.exe

Za pozivanje preko telefona placam VIP 2100 din i zovem tetku redovno koja ima 80god i sve serije mi preprica koje gleda ,a meni ostane minuta i minuta. Imam mobilni, SBB mi ne treba kao i Telekonj koji sam odjavio pre 8god,a ako zovem inostranstvo....Imam Viber Skype ....

Imam i ja brdo minuta koji preteknu svaki mesec ali roditelji ne koriste takve pakete, telefon je tu da se oni ne ustežu i ne troše svoje ograničene minute.

Opet, ja sam placao 50/4 i gomilu programa sa sve HBO 2400 ,a sad to isto 3700? Pa kontam kao sto rekoh za godinu dana klincu mogu da kupim nesto za cirka 16k ? Ili da dam SBBu i jos rasirim guzove? Zeza me to sto imam 47god i ne volim da me prave budalom za kes koji jako jako tesko zaradim

Ni meni pare ne padaju sa neba, niti pravim tolike pare da bez razmišljanja uzimam skuplje od onoga što sam do sada plaćao.
Mene zanimaju samo HD kanali, kada tu poredim "gomile" kanala, jedina prednost Ikoma je HBO, bez kojeg apsolutno mogu. Imam HBO GO koji mi završava posao.

Ovo polako postaje ubedjivanje za prelazak na SBB pakete.
Apsolutno nema rasprave za prelazak na nesto sto je 50 % skuplje a u necemu i slabije od postojeceg paketa. Jedino ako budemo primorani da predjemo u smislu da ugase postojeci signal ili sta vec.

Pa SBB je uveliko poceo da IKOM net "sredjuje" eto rezultata. Mom drugaru 800m od mene skida Nvidia driver 4,8mb/s ,a meni 900kb/s. Ubuntu mi skida 500kb/s a njemu 3.4mb/s. Doduse klinac mi jase Youtube uporedo samnom

Poslednja izmena:
Ovo polako postaje ubedjivanje za prelazak na SBB pakete.
Apsolutno nema rasprave za prelazak na nesto sto je 50 % skuplje a u necemu i slabije od postojeceg paketa. Jedino ako budemo primorani da predjemo u smislu da ugase postojeci signal ili sta vec.

Pa realno gledano sigurno ce naci neki nacin da nateraju sve da predju na standardu derikoza ponudu, ja samo molim boga da mi kazu da ima portova za telekom za mene ili cu da opet pocenem da kradem net od komsija xD

I meni je uzas generalno internet radi uzas. Zasto ne znam ali eto tako je.

Ja ne mogu da se zalim. Net mi radi odlicno, imao sam pre mesec, dva malo problema ali to je reseno. Kablovska isto nisam gubio signal i slicno..
Sto se mene tice moze da ostane ovako, necu se buniti :D

Napisah ja sam Flat 3 kazu treba da predjem na Duo Net Gold to je ekvivalent mog paketa po njima ,po meni nije.

"Za pocetak, dobicu net brzine koja je deklarisana a ne koja je ostvariva samo na speedtestu/torrentu. Vec sam pisao ovde i otvarao zasebnu temu, zvao i dopisivao se sa podrskom, zalio se i Ratelu - sve uzalud. Na SBB cu dobiti pravih 100Mbit i duplo veci upload. Unapređenje ✔️ "

HBO ni meni nije erektivno vazan ali u SBBu moram da platim to 450din ovde ne.

Za NAT ne vidim poetnu placanja IP adrese, ajde da im svakog meseca uplatim i 1500din eto cisto da imaju za Snikers ili Twiks ? Licno vise volim da deci MOJOJ kupim za te pare sladoled nego da me trpa u anus ko kao stigne.

Pazi, ako se ikada desi da nas zezaju i primoraju, najveci problem ce biti CGNAT. Samo, sto sa moje strane, Ratel i SBB ce dobiti protestno pismo maticne kompanije, a nije se zezati sa njima (inostrana kompanija). Jer sam probao jednom nesto hitno da pristupim intranetu i jednom serveru kroz Citrix (kod prijatelja koji je na SBB iz NAT) i ni na jednom ni na drugom nije hteo da pristupi. Jednostavno nisam mogao da pristupim. Morao sam da svratim do firme i izgubio na vremenu i mom slobodnom vremenu (posao od minut da je radilo). Sto znaci da, kuci gubim pristup mom NASu gde su mi podaci za rad, u firmi NASu i serveru, kao i pristupu intranetu i serveru kroz Citrix (intranet nije vezan za Citrix) kao i IP kamerama. Sto kuci, sto u firmi.
A nece Holandjani trpeti iznudjivanje od ~700 dinara za staticku IP, sto od firme a posebno od zaposlenih (kolege da placaju iz sopstvenog dzepa, kao i ja - oni koji su na IKOM). Jer je to po njima nepotreban trosak firme i zaposlenih, a u svrhu neometanog funkionisanja poslovanja i izvestavanja.
Pa sad, ako ne zele to da urade, ne dao im Bog da to izadje na sud. Ne bi se opasuljili. Ni Ratel svojim generickim "dilovski-SBB" odgovorom, niti SBB.

Sent from my PLK-L01 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Samo još da im platim za staticnu ip adresu da bi pristupio kuci nas-u. Ja preko IKOMa kakv god da je iz Hamburga skinem šta mi treba kući sa nas-a . Pocinje da mi bude muka od oce migracije

Slažem se da je CG-NAT najveći minus u celoj priči, ako budeš hteo da pišeš protestno pismo, računaj na još jedan glas.

Slažem se da je CG-NAT najveći minus u celoj priči, ako budeš hteo da pišeš protestno pismo, računaj na još jedan glas.
To kad dodje vreme, ako bude. Ali, to protestno pismo ce biti iz maticne kompanije, pa mora da ide na prevod kod sluzbenog prevodioca i takvo dostavljeno, kao i kopije originala i original na uvid.

Najsmesnije je, da IPv6, kao standard, postoji jos od 2000 godine. I ovde, pored tolikog uzimanja love od strane korisnika, nista nije ulozeno za tranziciju ili kupovinu u cilju koegzistiranja IPv4 i v6, dok se ne predje skroz na v6. Oprema koju ima Telekom i SBB, kao i drugi, vec je iscedjena milion puta. Oprema po provajderu u US kosta oko 130 miliona dolara, ukljucujuci hardver i softver. Srbija nije US i da je to postepeno radjeno, bilo bi neosetno za njih, a do sada bi svi bili na v6 ili bar v4 i v6 u kombinaciji. Tako je to kada odrdjeni ljudi vode losu politiku u firmi, posebno sto ni jedan nije kompetentan za vodjenje takvih firmi. Samo uzmi lovu i to je to.

Poslednja izmena od urednika:
Pa to i jeste poenta rada u Srbija. Drpaj keš ,a nedaj ništa za te pare.

Dodatno se ponasaju se kao da imamo plate u Austriji ili Shvabiji (cak i na socijali imaju dobar kesh), pa nam manje-vise rokaju i te cene.

Kad sagledam sta se sve dogadja u Srbiji, velika vecina je zlo prihvatila kao omiljenog kucnog ljubimca.

Alternative nema ili je manje više ista kao i SBB ili gora od SBB-a.

To je tacno... Ali kad bi svi koji su kod Ikoma na jacim paketima presli na tu budjavu alternativu, osetili bi to oni itekako i promenila bi se politika, nego i oni su svesni da od toga nema nista... Ne postoji dzabe ona narodna " Ne daj Boze da se Srbi sloze"

E al kao sto ranije rece kolega Crow011 ja krvavo zaradjujem svoj novac, i biracu kome cu da ga dam... Nazalost svelo se na to ko ce vise da me *****ava a ko manje i za koju svotu, al posto je moj novac upitanju, pa bar cu da biram ko ce da me *****ava i necu da pristajem na ulitmatume pa makar kao pecinski covek nemao net

Poslednja izmena:
Ja jedino kod SBB sto sam video a da mi se svidja je optika u duo net paketu za 2900 din. Ali verovatno za to necu imati uslova u dogledno vreme.

Sent from my SM-T561 using Tapatalk

Mene su danas zvali iz SBB-a. Još uvek nije kompletno završena integracija u smislu televiziju još uvek ne mogu da ponude ali će i to biti završeno do kraja godine.
Ono što odmah mogu da pruže su internet, telefonija i svi digitalni servisi (D3GO, Unifi, Unifi Travel, Unifon).

Što se tiče CG NAT, za paket koji hoću da uzmem - Trio Gold Extra, uveravaju me da me neče zakačiti. Isto tako, pitali su me da li sam sada iza CG NAT i pošto nisam, kažu da onda verovatno neću ni dobiti. U slučaju da me slučajno stave iza CG NAT, da im se obratim i da će to rešiti/skinuti.

Što se tiče cene, narednih 6 meseci plaćam isto kao što sada plaćam paket Ikomu, uz ugovornu obavezu od 24 meseca.

Mene su danas zvali iz SBB-a. Još uvek nije kompletno završena integracija u smislu televiziju još uvek ne mogu da ponude ali će i to biti završeno do kraja godine.
Ono što odmah mogu da pruže su internet, telefonija i svi digitalni servisi (D3GO, Unifi, Unifi Travel, Unifon).

Što se tiče CG NAT, za paket koji hoću da uzmem - Trio Gold Extra, uveravaju me da me neče zakačiti. Isto tako, pitali su me da li sam sada iza CG NAT i pošto nisam, kažu da onda verovatno neću ni dobiti. U slučaju da me slučajno stave iza CG NAT, da im se obratim i da će to rešiti/skinuti.

Što se tiče cene, narednih 6 meseci plaćam isto kao što sada plaćam paket Ikomu, uz ugovornu obavezu od 24 meseca.

Tehnicki gledano, potpisujes ugovor sa SBBom, tako da si "nov" korisnik. Ako vec prelazis, iscenjkaj se 6 meseci za 990 dinara.

Vrh Dno