Šta je novo?

Ikom - Digitalna tv

Fox crime bi trebao biti na 402MHz, symbol rate 6900, modulacija 256QAM.

Sto kao i SBB kada je Radijus Vektor prvi u Srbiji poceo da emituje HD signal u 1080p?

nisam znao da je Raduius Vektor prvi poceo. nego hoce li biti ili nece. kad nasi kanali treba de se emituju u HD-u, kada je krajni rok?

Kod Ikoma ni ovaj najobicnija digitalna ne radi kako treba, zamisli koliko su daleko od HD televizije.

Rok za digitalizaciju je 4. april 2012. godine.

e sad me znaima koliko je ipotv bolji ob ikom digitlne? ako je uopste bolji.

Po meni sigurno nije bolji, kvalitet slike je tu negde, ali kada moras da cekas po par sekundi da promeni kanal...uzas...

....naravno ovo je moje licno misljenje...

Po meni sigurno nije bolji, kvalitet slike je tu negde, ali kada moras da cekas po par sekundi da promeni kanal...uzas...

....naravno ovo je moje licno misljenje...

Pa to su ti čari digitalne... moraš da promeniš strim, zato na digitalnim postoji programski vodič, vidiš šta se daje na kom kanalu pa promeniš. Ako si jedan od onih kojima je P+ i P- omiljeni tasteri nema ti spasa.

A što ti inače IKOM digitalna "ne radi kako treba"? Koje probleme imaš? Ja je imam i svi kanali imaju odličnu sliku i zvuk na LCD TV.

Meni recimo isto ne radi kako treba. Od pre neki dan pocele su da se pojavljuju smetnje, oni standardni dropovi na digiatlnim frekvencijama.
E sad me bas interesuje da li mogu da im prijavim smetnje iako ne koristim njihov digitalni risiver jer imam LCD TV sa digitalnim tjunerom?

Fox crime bi trebao biti na 402MHz, symbol rate 6900, modulacija 256QAM.

Hvala :) koraci frekvencija su na +8MHz a ova poslednja je +6MHz pa zato sam promašio.

Meni recimo isto ne radi kako treba. Od pre neki dan pocele su da se pojavljuju smetnje, oni standardni dropovi na digiatlnim frekvencijama.
E sad me bas interesuje da li mogu da im prijavim smetnje iako ne koristim njihov digitalni risiver jer imam LCD TV sa digitalnim tjunerom?

Pa ako plaćaš digitalnu i imaš Kaon, priključi ga nazad pa prijavi. Ako ne plaćaš onda nema svrhe. I ja ne koristim njihov risiver i nemam problema.

U svakom slučaju proveri sa instalaterima (ako možeš da dođeš telefonom do njih) gde ti je čvorište i kakav je prenos signala. Meni su rekli da mi je čvorište jako blizu i da do čvorišta ide optika koja je postavljena prošle godine (a to sam i lično video jer je postavljanje išlo pored moje zgrade).

Poslednja izmena:
Pa to su ti čari digitalne... moraš da promeniš strim, zato na digitalnim postoji programski vodič, vidiš šta se daje na kom kanalu pa promeniš. Ako si jedan od onih kojima je P+ i P- omiljeni tasteri nema ti spasa.

A što ti inače IKOM digitalna "ne radi kako treba"? Koje probleme imaš? Ja je imam i svi kanali imaju odličnu sliku i zvuk na LCD TV.

Mislio sam na IPTV, da mu treba vecnost da promeni kanal....

Kod ovog IKOM-ovog KAON-a isto treba dosta, ali to je zasto sto ceka da ucukas do 3 cifre. kada bi kucao 001 npr o bi odmah prebacivao kanale.

Moja zamerka za IKOM ide prvo na zvuk, koji je ocajno tih i nejednak na svim kanalima.

Na pojedinim kanalima (citaj b92) je mono signal + slab zvuk.

Druga stvar su nalepljeni titlovi, koji na pojedinim kanalima (citaj discovery,fox life, crime ....), kada pritisnes neki taster tipa VOLUME, titlovi nestanu na par sekudni i slicni bagovi.

Da ne spominjem da kvalitet slike nije bas neki WOW, ipak je ovo 2010. godina....

Naravno kada nema bolje, dobro je i ovo....:d

Pa ako plaćaš digitalnu i imaš Kaon, priključi ga nazad pa prijavi. Ako ne plaćaš onda nema svrhe. I ja ne koristim njihov risiver i nemam problema.

Ne placam naravno digitalnu i nemam Kaon (niti zelim da ga imam). Zato sam i pitao da li ima svrhe prijavljivati smetnje. Cudno mi je da su se odjednom pojavile pre par dana, do tada je sve bilo kako treba.

Ako ne placas i ne zelis digitalnu/Kaon, nema svrhe da prijavljujes smetnje... malo je glupo, zar ne? To ti kaze Jopopo - em "uzimas" dzabe, em se zalis.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

u kom formatu rezoluciji ikom emituje digitalnu kablovsku?

Mislio sam na IPTV, da mu treba vecnost da promeni kanal....

Kod ovog IKOM-ovog KAON-a isto treba dosta, ali to je zasto sto ceka da ucukas do 3 cifre. kada bi kucao 001 npr o bi odmah prebacivao kanale.

Moja zamerka za IKOM ide prvo na zvuk, koji je ocajno tih i nejednak na svim kanalima.

Na pojedinim kanalima (citaj b92) je mono signal + slab zvuk.

Druga stvar su nalepljeni titlovi, koji na pojedinim kanalima (citaj discovery,fox life, crime ....), kada pritisnes neki taster tipa VOLUME, titlovi nestanu na par sekudni i slicni bagovi.

Da ne spominjem da kvalitet slike nije bas neki WOW, ipak je ovo 2010. godina....

Naravno kada nema bolje, dobro je i ovo....:d

Za IPTV je tako jer koristiš ADSL vezu (internet) i vučeš uvek jedan strim/kanal. Kad želiš drugi kanal moraš da povučeš strim sa servera, da se sinhronizuje i da počne. Veruj mi da to vreme (zap time) ne može da bude kraće od 1,5 sec, gledao sam razne IPTV kod prijatelja u inostranstvu, po raznim hotelima i restoranima i tako je to. Kroz kablovsku ti dobijaš sve kanale u isto vreme na razlilčitim frekvecijama i promena kanala je prosta promena frekvencije tjunera.

Što se tiče IKOMa ti si izgleda poseban slučaj. Ja ne koristim Kaon, gledam preko LG LCD TVa i evo šta mogu da ti kažem:

1. zvuk mi je OK i čak zvuk sa muzičkih kanala šaljem na pojačalo iz TVa i slušam muziku. B92 mi je stereo, zvuk jeste malo slabiji ali nije drastično, recimo ja uveče gledam TV na jačini 2 a ostale kanale na 1.

2. meni na FOX Life, Crime i Discovery titlovi nisu nalepljeni i ne postoji opisana pojava da se gube. Kod mene je, recimo AXN sa posebnim titlovima a AXN+1 sa nalepljenim.

3. Rezolucija je SD 576i domaći analogni konvertovani kanali nisu loši, Prva je odlična od kada su prebacili svoj program u 16:9. Svi strani kanali su mi perfektni, pogotovu 16:9 format: ESPN, Pro 7, BBC i BBC Ent.

Ipak za SD MPEG standard je slika odlična, bolje ne može.

Tvoji problemi mogu da dolaze od kvaliteta televizora, od podešavanja slike istog. Neka se javi još neko ako ima iste probleme da vidimo da li je izolovani slučaj ili stvarno problem.

Poslednja izmena:
Ne bih rekao da je do TV-a, pre ce biti da je do KAON resivera.

To je njihov setup, sto bi znacilo da je kod vecine tako...

Moje iskustvo: kada su dobri kanali (Prva, RTS, Avala, vecina stranih kanala...) u pitanju, slika je bolja na LG LCD-u sa njegovim DVB-C tunerom nego na Kaonu + Samsung plazma. Kod losijih kanala (Studio B), kombinacija plazma + Kaon bolje pegla nekvalitet (mozda pegla vise plazma nego Kaon), na LCD-u je slika nekako vestacka kod tih slabijih kanala. Pored toga, Kaon se bolje snalazi sa slabijim signalom, na LG-u mi ponekad izlecu kockice i secka zvuk ali to moze da bude i do kucne instalacije.

Znam da poredim babe i zabe (42" hd ready plazma i 32" full hd LCD) ali mozda nekom i koristi :)

Ne placam naravno digitalnu i nemam Kaon (niti zelim da ga imam). Zato sam i pitao da li ima svrhe prijavljivati smetnje. Cudno mi je da su se odjednom pojavile pre par dana, do tada je sve bilo kako treba.

ne placam digitalnu, i imao sam jadan signal jedva ponekad 50%, i zalio sam se ikomu na slab signal inace, poslali su ekipu skontali su da je bio problem u uticnicama (prvo su sumnjali na kablove), i popravili su jednu od 2 jer za to imaju posebnu ekipu. sad radi savrseno. tako da za signal su oni odgovorni a za instalacije mi ,sem u slucaju kad platis posebno ikomu da ti ih uradi. zovi ih slobodno

Hvala, znaci ipak ima smisla zvati - ok, bas cu da ih okrenem pa da vidim sta ce da kazu.

Ako ne placas i ne zelis digitalnu/Kaon, nema svrhe da prijavljujes smetnje... malo je glupo, zar ne? To ti kaze Jopopo - em "uzimas" dzabe, em se zalis.

Ne znam odakle ti ideja da uzimam dzabe. Placam kablovsku kao i svaki drugi korisnik. Njihov je "problem" sto imam TV sa tjunerom kojim hvatam i njihove digitalne kanale. Ako im se ne svidja nek ih ugase.

Hvala, znaci ipak ima smisla zvati - ok, bas cu da ih okrenem pa da vidim sta ce da kazu.

Ne znam odakle ti ideja da uzimam dzabe. Placam kablovsku kao i svaki drugi korisnik. Njihov je "problem" sto imam TV sa tjunerom kojim hvatam i njihove digitalne kanale. Ako im se ne svidja nek ih ugase.

o_O to je isto kao sto bi se javio komsiji i rekao, e prikacio sam ti se na ruter bez tvog znanja, ali nesto je losa veza, jel mozes da proveris o cemu se radi, ako nisi platio uslugu, onda i ne mozes da se zalis na nju.

Moze i da placa (tj samo brzi net),a da ne zeli kaon pa da se zali na signal. A inace ceo njegov problem je do signala ili instalacija. Ako ima dobar signal imace i dobru sliku na digitalnoj, to sto je oni salju tako da neko sa dvbc tunerom moze da je vidi to je njihov problem. Poenta je samo da se zali na signal, jer ako je los, los je i na analognoj i na digitalnoj...

o_O to je isto kao sto bi se javio komsiji i rekao, e prikacio sam ti se na ruter bez tvog znanja, ali nesto je losa veza, jel mozes da proveris o cemu se radi, ako nisi platio uslugu, onda i ne mozes da se zalis na nju.
Pretera ga brate. Pa ja iKomu placam kablovsku televiziju, kako to mozes da poredis sa kradjom wi-fija od komsije?

Ne bih mogao da gledam ni analognu ni digitalnu kablovsku da ne placam iKomu. Slika je losa i na analognoj, ima sum i malo snega, zavisi kako koji kanal, neki su bolji, neki losiji. Digitalna je lepo radila sve do pre desetak dana, a sada varira tokom dana.

A tebi ne znam stvarno sta trebaju ovakvi komentari, da sam rasturio razvodnu kutiju pa se tamo nakacio pa ajde jos i da razumem sta mi pricas, ali ovako...

Pretera ga brate. Pa ja iKomu placam kablovsku televiziju, kako to mozes da poredis sa kradjom wi-fija od komsije?

Ne bih mogao da gledam ni analognu ni digitalnu kablovsku da ne placam iKomu. Slika je losa i na analognoj, ima sum i malo snega, zavisi kako koji kanal, neki su bolji, neki losiji. Digitalna je lepo radila sve do pre desetak dana, a sada varira tokom dana.

A tebi ne znam stvarno sta trebaju ovakvi komentari, da sam rasturio razvodnu kutiju pa se tamo nakacio pa ajde jos i da razumem sta mi pricas, ali ovako...

znas i sam da se digitalna placa odvojeno, tako da to sto placas kablovsku, ne znaci da mozes da kazes da placas i digitalnu, nemam ja nista protiv tebe, i ja bi im koristio digitalnu za DZ da imam LCD tv, nego ne kapiram kako bi mogao da zoves tehnicku sluzbu i da se zalis na uslugu koju ne placas a koristis za dzabe :d

edit: a naravno slika na analognoj je losa, tako je vec godinama :D

Poslednja izmena:
Sta li ja da radim sa Ikomom i digitalnim risiverom....3mbit paket, dakle treba da dobijem digitalni risiver....

1. Kad su uveli to davanje risivera pre 4 meseca, zvali me da dodju, i dogovorili smo se za neki ponedeljak, posto trenutno nisam bio kuci. Nisu dosli.

2. Zovem pre 3 meseca, kazu poslace nalog serviserima da dodju. Nista

3. Zovem pre 2 meseca, kazu "da da vidimo ovde da ima nalog za intervenciju, poslacemo ga opet". Nista

4. Zovem pre 1 mesec, kazu "da da, vidimo ovde dva naloga za intervenciju, jedino da opet posaljemo nalog"

5. Zovem pre 10ak dana, kazu "stvarno ne znam u cemu je problem, vidimo ovde dva naloga...valjda ce vas zvati uskoro".

Dakle, kad pozovem opet tehnicku podrsku IKOM-a, sa kim da trazim da pricam? Sa tehnickom vise necu, dosta mi je da "salju naloge" i "da me zovu uskoro".

Sta li ja da radim sa Ikomom i digitalnim risiverom....3mbit paket, dakle treba da dobijem digitalni risiver....

1. Kad su uveli to davanje risivera pre 4 meseca, zvali me da dodju, i dogovorili smo se za neki ponedeljak, posto trenutno nisam bio kuci. Nisu dosli.

2. Zovem pre 3 meseca, kazu poslace nalog serviserima da dodju. Nista

3. Zovem pre 2 meseca, kazu "da da vidimo ovde da ima nalog za intervenciju, poslacemo ga opet". Nista

4. Zovem pre 1 mesec, kazu "da da, vidimo ovde dva naloga za intervenciju, jedino da opet posaljemo nalog"

5. Zovem pre 10ak dana, kazu "stvarno ne znam u cemu je problem, vidimo ovde dva naloga...valjda ce vas zvati uskoro".

Dakle, kad pozovem opet tehnicku podrsku IKOM-a, sa kim da trazim da pricam? Sa tehnickom vise necu, dosta mi je da "salju naloge" i "da me zovu uskoro".

Ista stvar, samo sto ih ja nisam zvao, zato sto slabo gledam tv. Bili juce i doneli Kaon-a.

pozd.

Zvao sam Ikom support zbog ove lose slike (pogledaj gore) i ljudi dosli sutradan. Zvali da pitaju kad cu biti kuci, dogovorili vreme i dosli da provere.

Gledali su sve kablove i instalacije i na kraju se ispostavilo da mi je riknuo ili oslabio ili sta vec prikljucak na videu. Naime, antena mi je isla u video, pa odatle dalje u TV i onda se odjednom signal pokvario. Meni uopste nije palo napamet da bi video mogao da bude u pitanju jer ga nista nisam ni dirao ni pomerao, a i oni su to provalili tek kada su pregledali sve drugo.

Videli su i digitalne kanale na TV-u, divili se slici na mom Philipsu (;)) i otisli posle postavljene dijagnoze. Sve u svemu zadovoljan sam kako je Ikom reagovao ovom prilikom.

ubacili su SportKlub na ikom digitalnu, i na analognu, ali su zato izbacili viasat history i explorer.

Нови канали
----
Sport Klub – sportski program za muški deo porodice
TLC – kolažni program za žene
Ultra TV – program za decu i roditelje
FILM+ i Cinemania – filmski programi za celu porodicu
ID (Investigation Discovery) – za prave ljubitelje drame, misterije i forenzike
---

По мени, Стварно им је јадно што избацише 2 изузетно квалитетна канала (viasat history и explorer) - то је ипак пилићарски потез.

Нови канали
----
Sport Klub – sportski program za muški deo porodice
TLC – kolažni program za žene
Ultra TV – program za decu i roditelje
FILM+ i Cinemania – filmski programi za celu porodicu
ID (Investigation Discovery) – za prave ljubitelje drame, misterije i forenzike
---

По мени, Стварно им је јадно што избацише 2 изузетно квалитетна канала (viasat history и explorer) - то је ипак пилићарски потез.

ja video istu vest na ikom sajtu, ali kod mene nema sportkluba :S a imam i history i explorer wtf :wall:

Na kablovskom forumu se odavno prica da ih SBB neposredno ucenjuje sa odredjenim kanalima kao sto je SportKlub, zbog kog su verovatno morali izbaciti viasat kanale.

Explorer i History

Na kablovskom forumu se odavno prica da ih SBB neposredno ucenjuje sa odredjenim kanalima kao sto je SportKlub, zbog kog su verovatno morali izbaciti viasat kanale.

Izvini, ali ja na digitalnoj imam i Viasat History i Explorer. Jedino nemam te nove kanale, to jest ne znam na kojim su frekvencijama pa ako neko zna neka mi kaze gde da ih trazim.

Izvini, ali ja na digitalnoj imam i Viasat History i Explorer. Jedino nemam te nove kanale, to jest ne znam na kojim su frekvencijama pa ako neko zna neka mi kaze gde da ih trazim.

takodje :smackbum: :wall: sve isto kod mene, kao i juce :d

Nazad
Vrh Dno