Šta je novo?

Igre generalno

Dark Messiah Of Migh And Magic se radi u nabudženoj varijanti HL Source engine-a sa HDRom i sličnim đakonijama? Interesantno :)

edit: oko Heroja 5 - da, tako je divno gledati animaciju pečurke koja se njiše na vetru dok pored nje prolazi vojska od guštera, 3 jednoroga i 7 patuljaka :S:
Ah, whatever, nikad nisam mirisao Heroje i verovatno nikad neću, nemojte mi uzimati za zlo... :d

Poslednja izmena:
Mislim da je greota ne prelaziti danasnje igre, generalno. Ranije je zapravo bio slucaj, posledica neiskustva verovatno da je jako malo igara bilo prijemcivo toliko da se mogu preci. Naime sve su to bile extra ideje, mnoge i dosta bolje ili bar ravnopravne sa danasnjim ali se desavalo da su igre tako koncipirane da je glavni baja onaj koji predje 2. nivo.

Danas to nije slucaj, vecina igara ne traje previse dugo sto meni zapravo i odgovara. Pre cu igrati neku kvalitetnu igru 6 sati nego neki copy/paste krs danima. Ne kazem da je nemoguce napraviti dobru igru da traje dugo, ali to nije lako. Dokaz tome je sto vise niko ne trpi idi mi dodji mi koncept, tamo ti je plavi kljuc, vrati se nazad (2 sata igranja) do crvenih vrata da uzmes rozi kljuc (jos 3 sata) da bi nasao kljuc za ljubicasta vrata (jos 2 sata), presao si konacno nivo, sad ajd' opet to isto... itd.

E sad drugo je to sto i danas ima prolupalih programera koji prave krseve toga ce uvek biti. Recimo 97-e je postojao tada fenomenalni Interstate 76, da bi 10 godina kasnije izaso neki CrashDay igra koja bi po konceptu pripadala periodu 87-e realno, jer je ova 1. 10 godina starija igra na istu temu (automobili sa naourzanjem), po svemu mnogostruko bolja, ma kako ona bila tehnicki zastarela, ali sam koncep i ideja je mnogo bolja....

I toga ce uvek biti, i generalno cini mi se da dansnje igre ciljaju u proseku 5 godina mladju publiku nego igre pre 5-7 godina. Sve je nekako lakse prostije, samo da se maldim amerima mozak ne zamori slucajno.

Ako cemo iskreno vrh PC igracke industirje je bio oko (od 97 do) 2000 godine i od tada se tek po nesto novo pojavilo konceptualno novo...

Ja cu i dalje nastaviti da prelazim igre koje mi se dopadnu uprkos ociglenoj promeni koja se desila (na kraju od svakog pravila ima izuzetaka, nisu sve igre iste). To je lagana zabava koja je cesto bolje utroseno slobnodno vreme od recimo gledanja televizije ili filmova, na kraju volim da "ucestvujem" u radnji sto jedino igre mogu da omoguce.

Verujem da ce jednog dana biti moguce da se igre pretvore u super simulatore gde bi sloboda bila dovedena na takav nivo da covek ima apsolutnu slobodu, neka mesavina ali na mnogo visem nivou GTA SA, WOW, Sims-a, i jos par trenutno dostupnih igara... i danas je ocigledno da upravo takve igre najbolje prolaze.

Mare je napisao(la):
neka mesavina ali na mnogo visem nivou GTA SA, WOW, Sims-a
Da, to bi bilo mnogo jako. Recimo, sedaš u kola i ideš u najbliži diskać gde smuvaš neku Taurenicu, lupiš je u glavu toljagom i posle upravljaš njome u svojoj kući zadajući joj da pere posuđe, čisti itd.

Nije mi jasno da se niko nije setio da napravi PC igru sa Zagorom?!Strasno bih voleo tako nesto.

Ja ne bih, osećam da bi bila užas.
Kad sam bio mali hteo sam da napravim nekakvu platformu sa Zagorom u glavnoj ulozi. Sad imam znanje, ali totalno to ne bih radio :)

Voodoo zasto mi kvaris snove?Kakav uzas?!Morala bi biti dobra.Eh,puste zelje....

ajde voodoo bio bi nas idol zauvek :D

Poslednja izmena:
Evo novih screenova iz Dark Messiah of Might & Magic .
Izgleda da je lik gledao Star Wars serijal posto manipulise buricima, a bogme
i ljudima . :d :d
LINK

Poslednja izmena:
Lepo da se skupe ljudi koji danas prave igre i odigraju jos jednom
PLANESCAPE TOURNAMENT, da dobiju inspiraciju, a ne da prave bljuvotine od igara!!!!

Poslednja izmena:
?
...a taj komentar je dat povodom...?

Da javim da se pojavio Utonjavanje u San: Najduži put 2 (a.k.a. Dreamfall:The Longest Journey 2)
A pozlatila se neka igra Paradise, od kreatora Siberije 1 i 2.

P.S. zašto sve te devojke izgledaju isto? I zašto su to uopšte devojke? Gde je tu ravnopravnost polova i politička korektnost?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
"TOURNAMENT" :d :d
Joj :d Baš se čovek udubio u priču i dobio inspiraciju :smash: :D

Doktor je napisao(la):
PLANESCAPE TOURNAMENT

Nije PLANESCAPE TOURNAMENT, vec TORMENT. ;)

Inace, kao sto je filipenko napisao u prodaji se (konacno) pojavila igra Dreamfall: The Longest Journey. Nabavicu je za koji dan, ali ako neko pre dodje u posed iste, zamolio bih ga da iznese svoje utiske o njoj.

filipenko je napisao(la):
A pozlatila se neka igra Paradise, od kreatora Siberije 1 i 2.

Kako bre neka igra? :trust: Nemoj tako filipenko :) , Syberia je bila fantasticna igra (meni jeste, a mislim da ce sa sa tim sloziti jos dosta ljudi). Inace mislim da je sa grafickog aspekta ova igra remek-delo (kao i Syberia), a nevidim razlog zasto i kao igra ne bi to bila.

Pozdrav. :wave:

Twi$teR je napisao(la):
Kako bre neka igra? :trust: Nemoj tako filipenko :) , Syberia je bila fantasticna igra (meni jeste, a mislim da ce sa sa tim sloziti jos dosta ljudi). Inace mislim da je sa grafickog aspekta ova igra remek-delo (kao i Syberia), a nevidim razlog zasto i kao igra ne bi to bila.

Haha, ako je to remek delo sa grafičkog aspekta onda ne znam šta da kažem. Doduše, kad se pređe sa TV-a na barem 800x600 sve deluje zaslepljujuće dobro :D

Šalu na stranu, Paradise je uopšte i najavljen pre svega par dana, a danas je već otišao na pozlaćivanje i imam utisak kao da je rađen u tajnosti. Možda grešim.

P.S. i posle se ljudi žale kako nema avanura i sličnog. Da prebrojimo sada sve uperi i klikni avanture koje su izašle u zadnjih mesec-dva, fpsova i rtsova sigurno nema toliko, možda tek kad se ujedine pa poredi njihov zbir sa brojem "pic"inih igara :)

ToxiC, hardver se ne favorizuje samo kroz igracku, nego kroz kompletnu softversku industriju. Na konzolama je drugacije, posto igre tokom zivota jedne generacije uvek rade na istom hardveru, pa developerima, nakon sto apsolviraju sta mogu sa postojecim engineom na datom hardveru, ostaje dosta vremena da se posvete gameplay i drugim aspektima igre... To je prednost konzola koju niko ne moze da ospori. Kod igara za PC koje su dugo u razvoju, cesto se budzi samo grafika. STALKER je recimo kasnio, to potpisujem, najčešće da bi pravili nove modele i animacije, kao i bolje teksture i eventualno doradili mapu. Jako malo je urađeno na samom gameplayu...

Haha, ako je to remek delo sa grafičkog aspekta onda ne znam šta da kažem. Doduše, kad se pređe sa TV-a na barem 800x600 sve deluje zaslepljujuće dobro :D

Filipenko ja sam i pre PS2-ke imao, a i dalje imam PC na kome sam odigrao nebrojeno mnogo igri (u svojoj kolekciji ih imam 200-tinak) od '98 godine kada sam kupio prvi PC pa sve do kraja prosle godine kada sam kupio PS2, tako da sam igrao igre i na rezolucijama preko (i to dosta preko) 800x600 koju si naveo. ;) Pojam remek-delo je stvar licnog ukusa, tako npr. nesto sto je po tvom misljenju remek-delo meni ne mora da bude i obrnuto. ;)

Šalu na stranu, Paradise je uopšte i najavljen pre svega par dana, a danas je već otišao na pozlaćivanje i imam utisak kao da je rađen u tajnosti. Možda grešim.

Rekao bih da gresis, zato sto je Paradise najavljen odavno, ali se o njemu nije mnogo znalo (postojalo je svega par screenshot-ova i malo informacija o samoj igri). Tek su se skoro na net-u poceli pojavljivati trailer-i i jos par novih screenshot-ova ove igre.

Syberia jeste remek delo,lokacije(pozadine)u igri su toliko kvalitetno,detaljno i pre svega lepo nacrtane da sam igru odigrao bukvalno otvorenih usta.Pravi praznik za oci.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
"TOURNAMENT" :d :d

Lele, al sam odvalio. :wall:
Eee, al svaki put tako napisem.
Valjda sto cepam Unreal T, pa me svaki put povuce.

Veliko izvinjenje svim fanovima.
Samo nemojte sa sekirama i kamenjem :d

Twi$teR je napisao(la):
Rekao bih da gresis, zato sto je Paradise najavljen odavno, ali se o njemu nije mnogo znalo (postojalo je svega par screenshot-ova i malo informacija o samoj igri). Tek su se skoro na net-u poceli pojavljivati trailer-i i jos par novih screenshot-ova ove igre.
Mislim da je Paradise najavljen pre jedva dve nedelje u smislu zvanične najave. Znalo se da se radi na novoj igri, ali o njoj samoj se nije znalo.
Nego, ajmo pointendklikeri, gde su zahtevi za revolucionarnim promenama u tom žanru, ne mislite valjda da trebate da igrate isto što i pre 10 godina :trust:

Izašao Amercan Conquest: Divided Nations!
Odoh u čizme Roberta Lija da ne napravim istu grešku i ne prihvatim bitku kod Getisburga, nego pravo na Vašington!

Ljudi niko ne pominje da je izasao Dreamfall: The Longest Journey, nastavak jedne od najboljih avantura za PC.
Za one koji nisu upoznati ovaj deo nije klasicna P&C avantura vec vise akciono orijentisana igra sa elementima borbe i stealth-a, ali kako sam citao lose odradjenih.
Nisam jos dosao do igre pa cu neke detaljnije utiske javiti kasnije.
Ako je neko probao igru neka napise svoj komentar.

To moram da odigram, mnogo sam gotivio TLJ samo da, samo da ne ispadne promasaj, sa tim novim elementima to nece biti tesko...

Alex je napisao(la):
Ljudi niko ne pominje da je izasao Dreamfall: The Longest Journey, nastavak jedne od najboljih avantura za PC.
Za one koji nisu upoznati ovaj deo nije klasicna P&C avantura vec vise akciono orijentisana igra sa elementima borbe i stealth-a, ali kako sam citao lose odradjenih.
Nisam jos dosao do igre pa cu neke detaljnije utiske javiti kasnije.
Ako je neko probao igru neka napise svoj komentar.
Ti si ćorav :d
Da javim da se pojavio Utonjavanje u San: Najduži put 2 (a.k.a. Dreamfall:The Longest Journey 2) A pozlatila se neka igra Paradise, od kreatora Siberije 1 i 2. P.S. zašto sve te devojke izgledaju isto? I zašto su to uopšte devojke? Gde je tu ravnopravnost polova i politička korektnost?
A i na p&c avanture topiku je stalno pominju...

Stvarno ne razumem ljude zasto su ovde na forumu ako ih mrzi da citaju post-ove. Inace, Dreamfall najverovatnije sutra nabavljam, pa cu izneti svoje utiske o ovoj igri. ;)

Ja se izvinjavam.Drugu stranu sam samo prelistao pa mi nije zapalo za oko da je neko pomenuo Dreamfall :)
Pozdrav :wave:

Igre najavljene za Maj:

Jaws
Fuel
Back to Gaya
City Life
Cossacks II: Battle for Europe
Da Vinci Code
Devil May Cry 3: Dante's Awakening
Faces of War
Fire Department 3
Half-Life 2: Episode One
Heroes of Might and Magic V
Hitman: Blood Money
Outrun 2006: Coast 2 Coast
Pacific Storm
Pathologic
Rise of Nations: Rise of Legends
Rush for Berlin
SiN Episode 1: Emergence
SPECNAZ: Project Wolf
TimeShift
Tom Clancy's Ghost Recon: Advanced Warfighter
X-Men: The Official Game
Zoo Tycoon 2: African Adventure

Naravno,odlaganja su moguca,pardon verovatna...

Za mene interesantno-
Hitman :wave:
Epizoda jedan
Timeshift(mada sumnjam da ce ispasti nesto od ovog)

Od svih ovih igri najavljenih za Maj mene samo interesuju: Da Vinci Code, Hitman: Blood Money i mozda Pathologic. DMC3 i Outrun 2006: C2C vec imam za PS2. ;)

Half-Life 2: Episode One ?
to nastavak hl2ke
a sta ce biti aftermach ?

To je to.Tako se zove sada.Izlazice u epizodama.Kao spanske serije.

Nazad
Vrh Dno