Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Nismo se razumeli... meni je isto nesto bolji zvuk slusalice telefona, na samom uredjaju.
Ali kada koristim stereo slusalice zvuk mi je tisi, za nekih 20%.

My bad :)

Tu stvarno ne mogu da pomognem, jer nisam slušao muziku/koristio handsfree na Galaxy ni dok sam imao 1.5, ni sada :)

e ovako iz drugog puta mi je uspeo ali sad kad upalim mob pojavi mi se na pocetku samsung galaxy i to stoji i ne mrda sta sad da radim ?

Recovery mod, pa iz njega wipe/hard reset.

Opet u Download mod, pa još jedan flash. Ne znam gde si skinuo paket za flashovanje i da li si nešto menjao u njemu, jer ako se dva puta desilo da se zaglupi, verovatno psotoji neki problem.

Nadam se da si odradio wipe pre instalacije, jer video sam da većina ljudi koji su imali problem nisu odradili komplet brisanje "sistemske particije".

ne razumem ja sam preko odina sve radio sve kako je ovde obijasnjeno ...
kako da odradim to brisanje?

Probaj da pritisnes Menu (levo gornje) dugme kada ti stoji na "recovery mode...", mozda to izvrsi hard reset.

Uspeo sam da popravim indikator baterije u status baru :)

Samsung je, iz nekog razloga, postavio cudne nivoe (tresholds) na kojima se slika menja. Evo kako je to u fabrickom Samsung fw, i u nekom Android source koji sam nasao:

explanation2.jpg

Nivoi (iz source) sa desne strane deluju mnogo logicnije, tako da sam postavio iste takve.

Promena se vrsi izmenom fajla /system/framework/framework-res.apk pomocu Metamorph programa. Ne menjajte fajl direktno, jer nece raditi ako nije ponovo potpisan! Time cete mozda morati da vracate backup ili da radite flash firmvera!

Testirano je samo na 1.6 firmveru JB6 (mislim da je to isto kao i JB2, ali proverite) - u Settings/About phone prikazuje Baseband version I7500XXJB2 i Build number Donut.XXJB6. Da bi radilo na drugim verzijama, potrebno je editovati odgovarajuci stat_sys_battery.xml u temi, ako nije isti kao iz JB6.

Ovo su koraci:

1. telefon mora biti root-ovan
2. otpakovati i iskopirati busybox u /data/local/bin, i dodeliti mu execute permission
3. instalirati Metamorph sa Marketa
4. otpakovati i iskopirati zip u /data/local/bin, i dodeliti mu execute permission
5. mountovati /system particiju kao rw (npr. preko "root explorer" app)
6. u terminalu telefona otkucati ln -s /data/local/bin/zip /system/bin/zip (da Metamorph ne bi kopirao zip u /system/bin)
7. iskopirati mod Galaxy-BatteryFix-v1.0.zip u /sdcard/AndroidThemes
8. pomeriti /system/app/Maps.apk u /data/app. Ovo radimo jer sa ovim firmverom ima samo 1.21 MB slobodno na /system particiji, a potrebno nam je oko 2.6 MB da promenimo framework-res.apk. Maps kod mene radi i sa ove druge lokacije (posle reboot).
9. apply theme kroz Metamorph
10. reboot

Ako imate problema sa Metamorph i kopiranjem zip aplikacije, pokrenite ovo u terminalu: ln -s /data/local/bin/busybox /system/bin/cp (pre toga preimenujte /system/bin/cp u cp.old).

Za vracanje originala, iskoristite Galaxy-BatteryFixRestore-v1.0.zip.

Ovim su bolje sinhronizovani indikator baterije u status baru i % napunjenosti koji se vidi preko raznih battery widgeta ili iz Spare Parts. Mada, i dalje je pitanje koliko je tacan prikaz baterije, jer meni hoce da skace +/- 5% ako proveravam na par minuta...

Prilozi

• Galaxy-BatteryFix-v1.0.zip
    1 KB · Pregleda: 37
  • busybox.zip
    939.8 KB · Pregleda: 21
  • zip.zip
    369.6 KB · Pregleda: 23
  • Galaxy-BatteryFixRestore-v1.0.zip
    1 KB · Pregleda: 18
Poslednja izmena:
Super :)

Možda možeš da predložiš ovo grupama koje prave nove firmware-e, jer ako se ne varam, posle hard reseta, potrebno je ponoviti celu proceduru,...

Mislim da ne treba ponavljati posle hard reseta, jer on ne bi trebao da dira sistemske fajlove (koje ovim menjamo), vec samo korisnicka podesavanja.

Naravno, kada se ubaci nova verzija firmvera, potrebno je opet sve uraditi.

Ima li neko problema, ili je imao sa "mount"-ovanjem telefona za kopiranjem fajlova sa kompjutera-telefona? Ja od juče to ne mogu i neznam šta je u pitanju sve drajvere sam instalirao, prepoznaje telefon ali kada pritisnem na ekran da se izvrši mountovanje sd kartice ne dozvoljava mi da pristupim unutrašnjoj memoriji telefona. Ovakvih problema nisam imao sa starim firmverom, ovo mi se javilo od kada sam prešao na 1,6, please help
da li da recimo uradim reset telefona or something else?

Da li ti se pojavljuje prozor sa Mount dugmetom? Ako ne, mozda ti neka aplikacija drzi otvoren neki fajl na kartici.

pojavljuje mi se prozor sa dugmetom na telefonu i ja ga naravno pritisnem, međutim nema pop up prozora koji je pre izlazio kada prepozna 8gb-karticu i prikaže foldere u novom prozoru, i kada uđem u my computer prijavljuje mi da je pronašao tu kartici ali onemugućen je pristup istoj !?

Fikro, kada povežeš telefon na ačunar, da li ti ponudi dva nova drajva? Prvi je sistemski i njemu ne možeš pristupiti bez dodatnih podešavanja.

Pokušaj ovo što max9998 kaže. Možda neki fajl koristi karticu. Instaliraj neki task manager i ubij sve aktivne aplikacije.

Ili su ti se pobrkali drajveri na kompu; probaj drugi USB port.

e ovako imao sam problem sa kamerom i rekli ste mi da updatujem software i da ce da radi ja updatovao ali i dalje ne radi pise isto
The application Camera (process com.anroid.camera) has stopped unexpectedly. Please try again.
da li neko ima neko drugo resenje ?

Uvek postoji mogućnost da je crkla kamerica i kada SW pokuša da je pokrene - ne može i izbaci grešku.

Da nisi slucajno flesovao firmver kamere, npr. preko AnyCut programa? To ne bi smelo da se radi, jer mozes vrlo lako da je brickujes.

ma mislim da nisam skidao sam neke programe sa marketa... i od tad ne radi reserovao sam ga updatovao software i dalje ne radi ...
da li nekako mobu da izbrisem taj firmware kamere i da instaliram novi?
kako mogu preko kompa da upadnem u system telefona?

Primetio sam da mi se "urezala" slika baterije na sredini ekrana. Primecuje se jedino kada je bela pozadina.Da li je jos neko primetio ovo ?Ima neko ideju u cemu je problem???

Amoled ekrani imaj taj burn-in problem.
Desava se (valjda) ljudima koji gase telefon dok ga pune, pa im je na ekranu velik procenat vremena ista slika (baterija koja se puni).

Savet za sprechavanje: nemojte ga gasiti :)

Za neku pomoc oko reshavanja vec postojeceg ne bih znao.
Mislim (ali nisam siguran) da bi se vremenom trebao vratiti u normalu (ako ga ne izlazhesh ponovo istom scenariu), ali to bolje vidi sa nekim ko zna vishe.

Probao sam da punim ugašen telefon, ali baterija ostane samo nekoliko sekundi i nestan. Da li vama baterija svetli sve vreme punjenja telefona?

Ko nije prešao na 1.6, bez žurbe, čekajte neku sledeću verziju. Ova JB2 na nekim poljima ima dosta poboljšanja, ali ima i problema.
Od kada imam 1.6, sve što ima veze sa razgovorima je poboljšano: kvalitet zvuka, odziv dial aplikacija, uspostavljanje veze...
Nažalost, SMS je zato pretrpeo veliko usporenje: bez obzira na aplikaciju koju koristim i na broj poruka koje su u telefonu, pokretanje aplikacije traje mnogo duže.

Integrisani gmail klijent se povremno zaglupi i desi se da neku poruku koju pročitam prikaže kao pročitanu (nije više bold), a broj unread poruka bude 1. Kada pogledam sa računara, ta poruka je prikazana kao unread. Nikada se nije desilo sa više od jedne poruke i to uvek bude prva u nizu ako čitam više poruka.

Opera se drastično duže otvara, ali kada uđem u nju, radi dosta bolje. Nema više štucanja prilikom skrolovanja velikog broja RSS naslova i ne dešava se da kada skine stranicu, da se zaglupi kod preloma.

Juče mi se desilo da se baterija u pola sata spustila sa 7x% na 38% i tako je stajala ceo dan, a koristio sam i voice i sms i net. Kada sam uveče uradio soft reset, baterija je pokazala 44%.
Posle nekoliko dana sa 1.6, čini mi se da baterija nešto duže traje.

Velika prednost 1.6 Marketa je što posle Hard Reseta, prvim ulaskom u Market dobijete spisak svih aplikacija koje su bile instalirane i nema potrebe za pretragom da bi ste ih opet skinuli. Nažalost, ovo funkcioniše samo prilikom prvog ulaska. Sledeći put se pojavljuje samo spisak instaliranih aplikacija.

Osnovna funkcionalnost telefona (voice) je popravljena, ali SMS i mail problem kvare sliku.
Zbog boljeg voice se neću vraćati nazad, ali čim izađe novija verzija prelazim na nju.

Meni stoji non-stop kada se puni iskljucen...Nisam ga punio vec nekoliko dana iskljucenkog a i dalje stoji urezana baterija.Ovako ne moze da se provali,samo na beloj pozadini...Ne znam sta da mu radim...Nervira me...

Ljudi dvoumim se da li da uzmem ovaj ili omniu i900,moze li neko da mi kaze kakav je ovaj i7500?

joca89, ako je u pitanju burn in efekat, to ti je to, jedino da sada istom merom spržiš ostatak ekrana :d

Saxon01, ako su to jedina dva telefona koji su ti interesatni, a postavljaš pitanje koji da uzmeš, moja preporuka je Omnia :)
i7500 je Android telefon i ne kupuje se zato što je Samsung, ni zato što ima veliki ekran ili kvalitetno kućište, već zato što je Android.

Ljudi molim vas ako neko moze da mi odgovori kakav je gps na ovom telefonu,jel brzo hvata signal,i koje programe preporucujete za gps,koji su najbolji??Pozz

iGo i NDrive su jedini koji imaju naše mape.
Moja perporuka za iGo. Radi lošije nego PNA, ali nije da mu je potrebna čitava večnost da uhvati signal. Ja sam mislio da ima A-GPS, pa da će mnogo brže pozicionirati. Anyway, u odnosu na PNA, najveći problem su premale dimenzije ekrana...

Vrh Dno