Uspeo sam da popravim indikator baterije u status baru
Samsung je, iz nekog razloga, postavio cudne nivoe (tresholds) na kojima se slika menja. Evo kako je to u fabrickom Samsung fw, i u nekom Android source koji sam nasao:
Nivoi (iz source) sa desne strane deluju mnogo logicnije, tako da sam postavio iste takve.
Promena se vrsi izmenom fajla /system/framework/framework-res.apk pomocu Metamorph programa.
Ne menjajte fajl direktno, jer nece raditi ako nije ponovo potpisan! Time cete mozda morati da vracate backup ili da radite flash firmvera!
Testirano je samo na 1.6 firmveru JB6 (mislim da je to isto kao i JB2, ali proverite) - u Settings/About phone prikazuje Baseband version I7500XXJB2 i Build number Donut.XXJB6. Da bi radilo na drugim verzijama, potrebno je editovati odgovarajuci stat_sys_battery.xml u temi, ako nije isti kao iz JB6.
Ovo su koraci:
1. telefon mora biti root-ovan
2. otpakovati i iskopirati
busybox u /data/local/bin, i dodeliti mu execute permission
3. instalirati Metamorph sa Marketa
4. otpakovati i iskopirati zip u /data/local/bin, i dodeliti mu execute permission
5. mountovati /system particiju kao rw (npr. preko "root explorer" app)
6. u terminalu telefona otkucati
ln -s /data/local/bin/zip /system/bin/zip (da Metamorph ne bi kopirao zip u /system/bin)
7. iskopirati mod
Galaxy-BatteryFix-v1.0.zip u /sdcard/AndroidThemes
8. pomeriti /system/app/Maps.apk u /data/app. Ovo radimo jer sa ovim firmverom ima samo 1.21 MB slobodno na /system particiji, a potrebno nam je oko 2.6 MB da promenimo framework-res.apk. Maps kod mene radi i sa ove druge lokacije (posle reboot).
9. apply theme kroz Metamorph
10. reboot
Ako imate problema sa Metamorph i kopiranjem zip aplikacije, pokrenite ovo u terminalu:
ln -s /data/local/bin/busybox /system/bin/cp (pre toga preimenujte /system/bin/cp u cp.old).
Za vracanje originala, iskoristite Galaxy-BatteryFixRestore-v1.0.zip.
Ovim su bolje sinhronizovani indikator baterije u status baru i % napunjenosti koji se vidi preko raznih battery widgeta ili iz Spare Parts. Mada, i dalje je pitanje koliko je tacan prikaz baterije, jer meni hoce da skace +/- 5% ako proveravam na par minuta...