Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

da li neko moze da mi odgovori zasto ne mogu da zamenim firmware
lepo instaliram drivere povezem mob u download modu povezem ga sa kompom i on ga prepozna u odinu cekiram one packague i ubacim orion i firmware i on sve normalno krene i blokira ono zeleno sto se ispunjuje a vreme i dalje ide islo mi je do 130 minuta i pisalo fail ...?
hvala unapred :)

Možda su ti oštećene arhive koje pokušavaš da flešuješ.
Probaj sa drugom verzijom firmware-a.

Možda je one file arhiva loše spakovana ili nešto, pokušaj da je raspakuješ i da flešuješ kroz up to 4 odvojena fajla.

hvala puno :)
jos jedno pitanje da li zna neko mozda kako se otkljucava ovaj mob meni radi samo na telenor karticu?

Jel postoji neki drugi nacin da rootujem telefon, osim onog na 7 strani, posto mi na taj nacin izbacuje poruku BackUp failed ???

Telefon mi dnevno skine tj. doda na racun nekih 5-6 dinara. Iskljucen wi-fi, GPS, 3g, od programa koje sam sam instalirao imam better keyboard, glass orb keyboard, lock 2.0, recovery flasher i superuser whitelist.

Nadji program "Toggle Data Widget", dodaj ga na desktop i kad preko njega iskljucis gprs, nikako vise ne moze da ti skine kredit...

zanima me kako stoji ovaj telefon po pitanju firmwarea i poslednjih updatova....tj jel uopste sredjen bluetooth i dual touch i sl 'sitnice'? trebam da uzmem neki fon ovih dana,i ovaj mi je i dalje u uzem izboru(pored nokie 5800) ... cuo sam da samsung ne planira da izbaci 2.0 update za ovaj fon, pa ne znam koliko je uopste pametno i uzimati ga s obzirom da android sam po sebi nije dovrsen, a bez updatova ce izgleda tako i ostati....

Pa ako nadješ povoljno 250-280 eurića za galaxy mogu ti reći da telefon ima odličan ekran (amoled), od Htc-a legend sada ima amoled ekran. Kvalitet izrade je odličan ne škripi i ne krcka kao pojedine Nokije, ima dosta poboljšanja sa novim firmverom 1.6, tako da sve u svemu nije loš, s obzirom da je to prvi telefon od Samsunga sa Android-om.

Ljudi pomogajte juce sam uzeo Galaxy i jos sam novi u Android svetu, ali se polako navikavam. Procitao sam dosta stranica na forumu, ali i dalje imam problem sa prebacivanjem muzike, slika sa kompa na fon! Glava me boli! Uradio sam sve kako su ljudi napisali, povezem fon preko usb-a i gore u notifikaciji mountujem i kada krenem nesto da kopiram jednostavno mi prekine, unmountuje, izbaci......da li treba jos nesto da se podesi u telefonu?!?!?!

Sinoc sam ugasio i danas kad sam upalio telefon nema ni jedan kontak u imeniku, kaze press menu i dalje mi nudi opcije... Na sim karti nemam sacuvane. Da li mogu nekako da ih povratim posto sam jos pre mesec dana napravio backup sa recovery flasher-om.

uradi sinhronizaciju sa Google serverom, i sve će biti ok, imao sam isti slučaj

a da li zna neko kako se dekodira ovaj mob , sad radi samo na telenor kartici ...

Aj jedno hitno pitanje i odgovor htc tattoo+70e za nov i7500 jel se isplati

Kupio sam ovaj tel. prije 5 dana i sasvim sam zadovoljan.. Ali danas mi se pojavio jedan problem.. Dakle, kad mi telefon zazvoni, zazvoni samo jednom i sam prekine vezu, a da ga ni ne uzmem u ruku..

I jedno pitanje..

Mob. je na A1 mrezi "bio".. Eh kako sad da to sklonim i da se ulogujem na google, jer vec ima neki mail i naravno ne znam tu sifru..:(

Jel ima negde u Beogradu da se kupi zaštitna folija za touch screen za ovaj telefon?

Aj da pitam jos i ovo posto me iskulirase na predhodno pitanje.Kupio sam doticni telefon i naravno
odmah imam probleme.Posle htc tattoo navikavanje je bilo lagano i pozitivno iskustvo ali i dosta problematicno.Posle instalacije navigacije iGo i naravno potrbnih programcica telefon je postao dosta tromiji tako da mu fali malo vise rama.posle pokretanja navigacije i po zavrsetku sa njom telefon mi se uvek resetuje dali je to normalno ili ima nekakav problem vezano sa tim.I jos vezano za primljene poruke i pozive na ekranu se ne registruje na ikonicama.Jel to zbog softvera 1.5 i moze li se nekim programom to resiti.inace telefon je dosta bolji od tattoo i nisam se pokajao sto sam presao na samsung iako sam to uradio sa dosta rezervi.

weltschmertz, uradi hard reset teelfona. Pobrisaće sve aplikacije i podešavanja (a samim tim i podatke za gmail account).

hunder, ja imam problem sa hvatanjem pozicije na GPS-u, ali ga često koristim kao mapu i pronalaženje puta (evo sad za vikend sam bio turistički van Srbije i nije mi bila potrebna papirna mapa...sem za linije metroa....a nisam ni uključivao sam GPS). Resetovanja nije bilo.
Bio sam na 1.6, sada sam na 1.5. Verovatno nema veze sa verzijom softwarea. Više mi zvuči kao loše instaliran iGo.

Upravu si,bio je nesto lose instaliran sad radi kao sat.Gps prepoznaje za max 10s.
Nego zanima me kako da legalno predjem na 1.6 software i sto si se ti vratio na 1.5

Poslednja izmena od urednika:
ja sam imao 1.6 firmware i nisa uspevao da uhvatim gps , sada sam se vratio na 1.5 i super radi!
Da li postoji neka probna verzija softwera 2.0 ili 2.1 ... ?

Vratio sam se na 1.5, jer sam na 1.6 imao preveliki lag u pokretanju aplikacija. Sve je bilo manje-više podnošljivo, ali dialer i sms aplikaciju stvarno nisam imao strpljenja da čekam.

pa zar nije trebalo da radi bolje na 1.6...znaci da se drzim 1.5.

a sta je sa ovom baterijom cas 50% a za 3 sata se napuni sam od sebe na 60% nesmem da ga ostavim uvece kao budilnik nije mi bas pouzdan:)

1.6 bi trebalo da radi bolje, ima nekih poboljšanja, ali još uvek ima i bagova.

Telefon stalno preračunava koliko još ima baterije, u zavisnosti od režima rada. Najviše troši ekran, prenos preko WiFi/3G, a tek posle toga dolaze razgovori, koji kod mene uglavnom stabilizuju bateriju.

Da bi bio siguran da ceo dan imaš bateriju, ne gine ti punjenje svako veče. Subotom kada ga skinem sa punjača (nekada i petkom), ne vraćam ga na punjenje do nedelje uveče (manje koristim,a i nije mi bitno ako se isključi)...radnim danima, punjenje svako veče.

Evo upravo procitah ovu vijest (ne znam da li smijem postaviti link), ali evo cijeli tekst sa stranice.. Zna li jos neko nesto o ovome..?

Android 2.2 is coming. What features do you want?

By Taylor Wimberly on Apr 20

The majority of Android phones are still running an outdated firmware, but that hasn’t slowed Google from advancing their mobile operating system. Everyone knows the next version of Android (codenamed Froyo) is on the way and the rumors (1, 2) are beginning to pick up that the Nexus One will receive it soon.

Based on the data from our analytics reports it appears Google has already begun testing on their next firmware – Android 2.2. Google engineers have routinely given codenames to future builds of Android (Eclair, Froyo, Gingerbread, etc.), but they don’t receive a point release till they are finalized and nearing distribution.

We have shared this reporting data before and people are always quick to point out that it can be easily faked, but I have spoke with additional sources familiar with the matter who confirmed Android 2.2 is currently being tested.

The feature set for Android 2.2 was frozen long ago, but it remains mostly unknown. Google decided last year that they would no longer publish public roadmaps for future versions of Android. Based on the information we can gather, it appears Android 2.2 will mainly focus on performance enhancements.

Some of the rumored features for Android 2.2 include:
JIT compiler
Free additional RAM
OpenGL ES 2.0 enhancements
Flash 10.1 support
Fixed problem with “crazy screen” / Resolution of cross multitouch
Activation of Color Trackball
Enable FM radio

Some of these features are plausible and others we have no clue.

The JIT compiler has already been confirmed by Google and we expect to find out new details during Google I/O. Android engineers will be leading a discussion that informs devs how to test and tune their apps to work with the new compiler.

Additional free RAM should come thanks to the new Linux kernel being used in Froyo. Google is moving from 2.6.29 to the newer 2.6.32 which makes it possible to address the extra RAM. This has already been done in custom ROMs like CyanogenMod so expect this feature for sure.

I’m no expert on OpenGL, but it has long been rumored that Froyo (or a future build) will add new APIs to the Android NDK which will let Java devs have full access to the OpenGL ES 2.0 library.

Flash 10.1 is coming in the first half of the year. It is entirely possible it could be tied to a future Android firmware and be included with an OTA update.

We have already addressed the HTC touch sensor issues. It sounds like a future software update could be used to clean this up a little.

Multicolor trackball notifications are definitely coming. Android hackers like ChainsDD have already unlocked this feature for users of custom ROMs. Google advertised the multicolor trackball during its launch of the Nexus One, but the feature was cut from the final Android 2.1 build.

When it comes to the FM radio, I have no idea. Other HTC phones on a similar Snapdragon platform (Desire and Incredible) include the FM radio so it’s not out of the question that the N1 has it too.

I spoke with Google’s Eric Tseng during CES and he told me there were many secrets left in the Nexus One that we would discover later.
When is it Android 2.2 coming out?

Circle May 19th on your calendar. This is the opening day of Google I/O and I’m anticipating the release of Android 2.2 (and maybe the Flash 10.1 beta) will be tied to this event. Google has provided every developer attending the event a free Droid or Nexus One, so it is possible to see a simultaneous release on both devices.

I’m really curious how first generation devices are going to play with this release. We are expecting most phones to receive Android 2.1 this month, so it will be interesting to see how Froyo fits in. Some of the Android engineers have been talking about Froyo on the Google boards and it is unclear if the HTC Dream and Magic will be able to support it since they only have 192 MB of RAM.

A ovo ime veze sa Galaxy-jem...kako?

Za Italiju je izgleda izašao zvanično 1.6, što znači da će Samsung uskoro objaviti source code za 1.6, a onda ostaje da vidimo da li će to biti od pomoći za GAOSP.

cuo sam da sledece nedelje izlazi 2.1 na kome radi bluetooth,swap i brzina procesora povecana na 600Mhz :) jel je to istina ?

Nazad
Vrh Dno