Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Stavio ovaj 1.6 Fw i telefon je osetno brzi,ima dosta poboljsanja(unlock dugme konacno sredili) google maps novija bolja verzija,market novi ,ali nema switchers aplikacije na koju sam navikao.Stabilan je zasad...

Nema switchers, ali ima neka power nešto, koja radi sito to. Bar sam tako video u onoj temi sa linka ka android forums.

To ubrzanje koje trenuto osetiš može da bude i posledica hard reseta.

Obavezno javi kako se odrazilo na pokazivač baterije. Da li ima malo više smisla od ovog trenutnog?

Flash ide preko Odina, kao promena verzije FW?

Stavio ovaj 1.6 Fw i telefon je osetno brzi,ima dosta poboljsanja(unlock dugme konacno sredili) google maps novija bolja verzija,market novi ,ali nema switchers aplikacije na koju sam navikao.Stabilan je zasad...

Koja je tacno promena oko unlock dugmeta?

Flash regularno preko Odina,sam preces traje duplo krace nego sa IK4 fw,sinoc sam stavio onaj L3,B2(1.6) je uregnutiji osetno(oba puta tel potpuno prazan,hard reset pa sam uporedio)....Sto se tice Unlock dugmeta,kada se pritisne ne izbacuje vise home screen,vec odmah unlock pattern.Nisam te skapirao za bateriju,pokazivac (ikonica)je potpuno ista,a ako si mislio na to koliko ce drzati ,javljam ~sutra.

Poslednja izmena:
Ljudi posle flesha sa odinom 3.98 neće da podigne sistem, evo sad upravo sam uradio hard reset dosao je do ekrana sa sa belim trouglom i znakom uzvika i telefonom i neće da mrde,
pomoć narode

ima li kakvih novina na 1.6 ? tipa nova tastatura, bilo sta sto se razlikuje ? ili izgleda isto sve samo utegnutije...

meni k4 radi kao zmaj i ne bih da menjam ako ova 1.6 ne nudi nesto bas vredno promene...

Kada sam stavio 1.6, vise ne mogu da udjem u recovery mode, samo stoji slika na kojoj je beli trougao i telefon, a recovery mi treba da bih uradio hard reset. Sta moze da se uradi da bih usao u recovery?

Pre flash na 1.6 sam imao custom recovery koji je BaneR kacio. Pretpostavljam da je on pregazen novim firmverom?

Hmm, pritisak na Menu dugme u ovoj situaciji izgleda uradi hard reset. Da li je ovo ocekivano, tj. fabricki recovery nema nista od drugih opcija?

Kada sam stavio 1.6, vise ne mogu da udjem u recovery mode, samo stoji slika na kojoj je beli trougao i telefon, a recovery mi treba da bih uradio hard reset. Sta moze da se uradi da bih usao u recovery?

Pre flash na 1.6 sam imao custom recovery koji je BaneR kacio. Pretpostavljam da je on pregazen novim firmverom?
Pa da to se i meni desava ja sam mislio da sam nesto pogresno uradio pa sam ga vratio na h7 i ponovo uradio to sve sto je Bane R naveo i onda sam imao taj recovery mod.Citam sad da je Drakaz napravio novi recovery mod za 1.6 donut,ima jos nekih bugova ali za par dana bice sve ok.

Stavio sam Drakaz 4.6.1 recovery, deluje da radi ok (root, backup...).

3D akceleracija je izgleda aktivirana u 1.6, neke igre rade dosta bolje.

Ljudi potrebna mi je pomoc instalirao sam 1.6 tj.pokusao preko odina i fon nece da se ukljuci (minut-dva blinka samsung logo i to je to),sta da radim...

ako ti je odin odradio uspesno fles izvadi bateriju pa je vrati i onda ga ponovo ukljuci

Ljudi potrebna mi je pomoc instalirao sam 1.6 tj.pokusao preko odina i fon nece da se ukljuci (minut-dva blinka samsung logo i to je to),sta da radim...

Uzmi i uradi hard reset, i sačekaj malo i radiće
isti problem sam i ja imao juče sad telefon odlično radi, prezadovaljan sam sa novim 1,6 firmwerom sve radi kako treba i telefon je osteno brži ;)

Prešao sam na 1.6

Za sada ne vidim ništa korisno, ali tek sam sat vremena na novoj verziji.

Nestao mi je onaj white user list. ShootMe (za koji piše da zahteva rootovan telefon) radi OK, a Titanium mi tvrdi da telefon nije rootovan. Doduše, to mi se dešavalo i pre nekoliko dana kada sam pokušao da instaliram Titanium, ali je kasnije proradio.

Uradio sam wipe iz recovery, pa instalirao 1.6, pa factory reset iz OS-a i tek posle 2 ili 3 turn off/tur on, Power control je počeo da pokazuje status (da li je nešto on ili off).

Kada sam prvi put pokrenuo Market, dobio sam spisak svega što sam imao instalirano pre zamene software-a. Instalirao sam jedan prg, isključio Market, vratio se nazad i više nema kompletnog spiska :(
A baš je bilo zgodno da ne moram da tražim svaku aplikaciju...

Novi MArket lepše izgleda, ali mi se čini da pravi veći protok zbog ovih "reklama".

Burn-in

Obicno punim telefon preko noci kad je iskljucen. Primetio sam da mi se sada "urezala" slika baterije na sredini ekrana. Najvise je primetna kada je bela pozadina. :crash: Postoji li resenje za ovaj problem?

Prelaskom na 1.6 dobio sam "tečnije" skrolovanje. Na 1.5 mi se dešavalo da skrol u, recimo, Operi koči, a sada glatko klizi.

Sitnica, ali mi smeta: u notification clear dugme je sada petina od onog starog. Pre je valjda na tasteru pisalo Clear notifications (ili tako nešto) i bilo je široko kao pola ekrana, a sada piše samo clear i nalazi se u ćošku. Taster usitnili, a prostor pored stoji prazan...bolje da ga nisu dirali.

Čini mi se da baterij drži nešto bolje, ali i dalje ne dovoljno da mogu da se oslonim da će da veže dva radna dana. Punjenje svake noći. Doduše, ne gasim telefon dok ga punim, pa ekran bude isključen i nemam problem kao 5ar. Zapravo, nisam ni znao da na OLED-u može da se pojavi takav efekat :zbun:

Update: zaboravio sam da napišem da mi se čini kao da je popravljen kvalitet zvuka tokom razgovora. Ranije je postojao neki blagi šum u pozadini, nije da mi je smetao, ali je bio tu. Sada ga nema.
Čini mi se i da je zvučnik/slušalica dosta glasniji, jer do sada sam sa nekim osobama uvek pojačavao volume do kraja (7/7), a inače sam ga držao na 5/7. Sada mi je dovoljno 3-4 od 7, a za te osobe (sa lošim telefonim ili tihim glasaom) 5-6 od 7.

Poslednja izmena:
Probaj, ako vec nisi, da iskljucis 3G i Auto-sync. Deluje mi da je kod mene nesto od toga (ili oba) najvise trosilo bateriju. Takodje, iskljucuj i wireless kada ga ne koristis. Sa ovakvim podesavanjima, bateriju punim sveke druge noci uz umereno koriscenje.

Aplikacija "Ear", koja sluzi za pravljenje profila (Loud, Silent...), je izmedju ostalog i vrlo zgodna za gasenje WiFi kada ti ne treba, npr. kada si napolju.

Hvala na sugestijama, ali ja se nisam žalio da baterija kratko traje, navikao sam da punim telefon svako veče.

BTW stalna veza sa NET-om (3G ili WiFi) i AutoSync, zapravo i čine ovaj telefon onim što jeste. Ako te stvari isključim, vraćam se na Nokia 6233 i nema problema :)

Share with Google mi je stalno isključen. I ovako ulaze pod kožu, samo još dobrovoljno nešto delim...

jel moze neko da mi kaze kolkiko traje updatovanje softvera ?
updatuje mi se vec 40 minuta

ljudi ja sam izgleda nesto zasrao :S
hteo sam da updatujem i prekinulo mi se na pola apdejta ...
moze li neko da mi pomogne ?

Da li je neko primetio tisi zvuk u slusalicama sa 1.6? Ili pocinjem da gubim sluh. :)

Miloše, da li možeš da resetuješ telefon? Da li radi?
Pokušaj da uđeš u recovery mod preko volume down + call + turn on/off.

Ili pokušaj opet da uđeš u download mod i da flešuješ telefon od nule.

Meni je fleš trajao 3min 44s.

velko, kod mene je zvuk iz slušalice mnogo glasniji. Već sam gore pisao da sada smanjujem volume za ~2 crtice.

Update: čini mi se da sinhronizacija radi nešto lošije nego ranije. Ne zna da li je problem samo do Gmail aplikacije ili do celog sistema. Dešava se da mi neke topice pocepa na 2-3 topica sa manjim brojem poruka ili juče se jedna poruka zaglavila u sending fazi i posle 12h je i dalje tako stajala (ostale mailove sam regularno slao) i jedini način da uklonim tu "zaglavljenu poruku" je bio da obrišem ceo topic, pa da ga undeletujem.

Poslednja izmena:
Vrh Dno