Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Molim za odgovor

I 7500 mi je zakovao tj. ukljucio sam svoje licno zakljucavanje displeja. Dete je verovatno vise puta pogresilo kod i sada sam zakljucan.Tel mi trazi gmail adresu koju sam kreirao ,nju znam ali lozinku neznam.takodje mi trazi emergency call .molim pomoc kako da odkljucam tel.

Ne znam da li ima lakše rešenje, ali ako ništa, pročitaj tutorial, pa fleshuj novi software/firmware... ali izgubićeš sve podatke i aplikacije.

Molim te reci mi tacno sta da uradim korak po korak.Unapred zahvalan.

Evo da i ja napisem moje misljenje u vezi preblema koji ima valdevit..

Glupo je pricati da li je neki tel najbolji ili najgori.. jer i kad bi napravili savrsen mob za tebe, ne znaci da bi bio i za mene, jel ?
Tako da je nemoguce napraviti tel koji ce svima odgovarati.. ma kakv on bio...

Sto se tice problema "force close" u pitanju je ili neka losa aplikacija koja remeti rad telefona, ili sistemska koja brljavi... ili opet losa verzija OS..
Meni se to javljalo stalno ranije, ali tad sam instalirao sve zivo sto sam nasao ..
Non stop mi je prijavljivao force close i resetovao se...

Od kako sam presao na K4 verziju i instalirao app koje sam izabrao kao najbolje za mene, ni jednom mi se vise to nije desilo....

nace, na K4 je sredjeno pracenje baterije.. tako da ces i tu muku zaboraviti..

Kao sto neko rece, android kad se usteluje, radi kao zmaj.. a da ima muke oko toga, ima...

moj savet: predji na K4, instaliraj samo naj naj potrebnije aplikacije i odradi back up tako stabilnog sistema. nakon toga instaliraj dalje sta ti treba...

Bane R, da li ovaj tutorial i postupak vazi i za HTC G1, ili da se ne zezam? Dobio sam na poklon iz UK doticni telefon, uredno otkljucan sa codom, ali mi djavo nije dao mira, pa sam ja kao probao da ga rootujem. Sad imam isti izgled početnog ekrana kao i MEGASTAN, s'tim da ja znam gmail sifru, ali mi jednostavno ne da da se ulogujem, pa cak i kad podesim APN (posto od opcija samo to dozvoljava) po telenorovom uputstvu, nece.

Pa verovatno nije isti, ali nadji neki tutorial za g1 pa uradi. Nije tesko. Android je super zamisljen da kada shebes prvo, spavasav drugim... a kada shebes drugo, spasavas prvim :)...

mene je ovaj fon debelo iskostao jutros,naime alarm nece da zvoni kada je fon ugasen!!!zakasnila na posao,popila kaznu i opomenu i jos mi niko nije poverovao u to,youtube nece da radi,a comp ne vidi mob,tako da za sada imam ona obicna bezvezna zvona...nego jel imao neko slicnih problema,i gde se nalaze skinute slike??pojave se u onim obavestenjima ali potom nestanu...i kakav vam je kvalitet zvuka na video zapisu??

Nokia ima taj fazon da se upali i da ti zvoni alarm,al samsung ne.Mogla si to odma da proveriš i da sebe ne dovedeš u takvu situaciju.
Komp ne vidi mob,zato što ga nisi mauntovala,a to ćeš uraditi tako što klikneš na usb ikonicu koja ti se nalazi u gornjem levom uglu,spustiš tu "roletnu" na dole,klikneš na usb i onda mount.
Skinute slike,zavise od programa,mada većina se nalazi u galeriji.
Kvalitet zvuka je solidan,al sam video fajl zna da secka dosta.

Ljudi šta je stvarno sa youtube... Je l to Galaxya ili Telenora? Pošto sestri na Tattoo na Vipu radi lepo :).

PS. Skidanje YT filmića posebnim programom radi.

ovaj tel me zaista užasava!!!pre neki dan sam bio "nedostupan" preko sat vremena i tek kad sam poslao "dostupan" posle prve poslate poruke...
večeras se tel sam od sebe ugasio i nije hteo da se upali neko vreme...
bane,kad se viđamo?

U principu nemam ni sekund slobodnog vremena, ali, dogovorićemo se kad hoćeš... Samo da je predveče/uveče :)...

sad ću da počnem sa flešoavanjem po ovom vašem uputstvu,al me interesuje gde da nađem k4 verziju?

Uradio fleš na H8.Svi podaci su mi ostali netaknuti.Jedino,nije više Telenor brendiran,iako sam stavio onaj fajl???

Poslednja izmena:
sad ću da počnem sa flešoavanjem po ovom vašem uputstvu,al me interesuje gde da nađem k4 verziju?

Izvolte ;)

http://www21.zippyshare.com/v/13660881/file.html

proverena, kod mene radi kao zmaj, bez i najmanje greskice...

Inace, imas na samom pocetku Banetov post gde je sve tako lepo objasnjeno da i onaj ko nikad nije uzeo mob u ruke ne moze da pogresi.. samo lepo citaj i radi po uputstvu ;)

Kad odradis flash, instaliraj samo proverene i najpotrebnije aplikacije i vozi tako 2-3 dana.. videces da tel radi savrseno ! Obavezno uradi back up tako stabilnog sistema, da bi eventualno ako se poremeti nekom losom aplikacijom mogao da ga vratis a ne da se smaras ponovo...

Sto se tice youtuba, meni radi normalno... ja sam na MTS mrezi.. tako da je to verovatno do telenora..

Malo sam listao po netu da vidim sta kazu ljudi koji imaju problema sa radom telefona... Najcesce probleme prave aplikacije za "sminkanje"...
openhome, ahome, better keyboard, razni skinovi, lock-ovi...
Sto me ne cudi.. svako ko je probao da npr, sminka windows zna o cemu pricam..

Juče sam imao problem da neće da mi otvori neki video na YouTube, pokušam sledeći, on radi, vratim se na onaj prvi - radi i on.

Nekoliko sati kasnije prva dva nisu htela (isti fajlovi od gore), treći radi, odem na ona prva dva - rade i oni.

Postoji mogućnost da Telenor smara sa YouTube, jer T ima onu foru da naplaćuju streaming 10din/min, pa je meni svojevremeno gledanje YT došlo kao dodatna usluga (nije skidan prtotok, već naplaćeno 10din/min). Na reklamaciju preko e-mail su ispravili grešku, ali ne znam kako im sada razdvaja te servise...

hvala na linku.

Meni su ostale sve aplikacije prilikom fleša,samo sam izgubio brend,iako sam stavio onaj fajl.

Išao sam po onom uputstvu.

sad sam ga flešnuo na k4 i izgleda da će to biti to od mog telefona,s obzirom da dalje od telenor loga neće da ide.
Nemogu ni da ga ugasim,ni ništa... :smash:

ja bih na tvom mestu uradio i hard reset... jer postoji mogucnost da ti je neka bas od tih aplikacija pravila belaj...

najbolje resenje ti je da back up-ujes podatke i formatiras internu SD ...

tako ces dobiti nov i potpuno cist sistem... i onda ga polako gradi..

kako ide hard reset?

nemogu da upalim uopšte tel.

Oživeo sam ga i sad sam krenuo od početka.Interesuje me kako da podesim telenor wap?

Našao.

Poslednja izmena:
ajd kad sve sredis,probaj da vidis dal ti radi alarm kad j fon ugasen..mnogo bi mi znacilo..

evo da napišem par utisaka od kad sam instalirao K4.

Primetio sam sledeće:
-brže otključavanje telefona
-jako korisna aplikacija "svičers"
-do sad na G8 nisam imao šanse da pogledam ni 1 spot do kraja,a da ne zabaguje tel ili da ne secne jedno x puta.Sa k4 sam pogledao par spotova sa malim brojem seckanja.
-čini mi se da mu je memorija praznija.

To je to za sad što sam primetio.Noćas ću da napunim bateriju da kraja,da vidim koliko će mi tel trajati sa pogašenom kompletnom sinhronizacijom,a sledeći put kada budem punio,uključiću kompletnu sinhronizaciju.Do sad bez sinr. baterija na g8 mi je trajala oko 3 dana,a sa oko dan i nešto.

I na Ferariju se centrira trap :)...

To što telefon dosta košta, ne znači da ne traži vreme i pažnju i znanje. Makar u startu. Štaviše, situacija kod telefona je takva da što su skuplji, to traže više vašeg vremena i znanja. Tako da ne može se proći bez muke kod naprednih telefona, ma koliko ga platiti. Ukoliko hoćete da telefonirate, a da ne ulažete vaš trud i znanje, a hoćete da platite, zaposlite sekretaricu :)...

Poslednja izmena:
slažem se sa tobom.

Sa mnogim telefonima sam se igrao i pravio gluposti,al većina tih telefona je imala ogromnu podršku na netu,pa sam lako mogao da saznam,šta i kako da uradim,odnosno ispravim.

Sa ovim samsungom priča je drugačija.U početku nisam imao vremena ni da pogledam telefon malo dublje,al sad polako kradem vreme i podešavam,jer je polako počelo sve da otkazuje,iz dana u dan.

valdevit

bitno je da smo mi njega sredili, sto ovako sto preko pp-a ;)
I da odmah uocavas poboljsanja...

sad samo polako da ga ustelujes po svome ukusu i videces kako ces ubrzo promeniti misljenje o ovom telefonu ;)

Sto se alarma tice, verovatno postoji aplikacija koja ima tu opciju.. idi na search na marketu i kucaj alarm.. izbacice ti gomilu aplikacija.. pa kreni redom, ima za svaku opis i komentari.. mora da postoji to...

Inace, instalirao sam juce better keyboard v4.0.1 i skin DarkGray...
Tastatura izgleda fantasticno.. prelepo je dizajnirana i ima razmake izmecu tipki tako da se mnogo ugodnije i preciznije kucka... zadnjih 15-ak porukica, nisam pogresio ni jedno slovo sto je pre bila cesta pojava :D
I sto je najbitnije, nema nikakvog usporenja sa radom telefona..
Najtoplija preporuka ,)

počeo sam malo da ulazim u Galaxiju,al nebih bio ja,kad nebih svuda nos gurnuo.Pokrenuo sam gps par puta i preko switchers aplikacije i ovako preko settings-a i šta se dešava!?telefon zabaguje i restartuje se svaki put.Ovo mi se nije dešavalo na G8 verziji,al dobro.Čisto da pored prednosti koje sam naveo,da navedem i neku manu.

Što se tiče tastature,koristim ovu samsungovu,al uskoro ću sigurno da ubacim better keyboard:D

taj better keyboard mislim da definitivno pravi neki problem os-u.

Imao sam ga i na g8,a imam ga i sad i cim upalim tel dobijem force quit.

Sumnjam u tu aplikaciju.Sad sam je uklonio,pa ću videti da li ona pravi problem ili ipak nešto drugo.

Da li moze neko da mi pomogne ? Ne mogu nigde da dekodiram ili debrendiram
Samsung Galaxy . Na Telenorovoj je mrezi . Help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh Dno