Šta je novo?

i5 4440 vs fx8350, ili ipak RAM?

Slabiju graficku na i7 i 8350?nisam toliko zaludan.u ovim aaa igrama koje zapravo su i vredne zamlacivanja u najboljem slucaju je razlika par frejmova u minimumima.stoji da je i7 potpuno druga prica po pitanju futureproofing-a ali toliki bash na 83xx narocito za gaming je najblaze receno preterivanje.

To to, vidis koliki je dobitak kod ArmoredSaint-a u manje zahtevnoj igri sa prosecnom grafickom... Pa kontam da bi bila slicna situacija sa FX-8 i i7.

Evo cisto jos neki update, mape iz Premiuma - Kiasar Railroad, Operation Riverside, 64 igraca, pre je fps padao do 45 na njima, sada je minimum 65-70. Kao sto rekoh najveci pad je bio na 53-5 na Gulf of Oman-u, na 2,3 sekunde. Nekada je tu bilo 39-40.. :) Sve u svemu, ja prezadovoljan, i preporucujem svima! :)

Pa to nije nikakvo cudo, svako ko je presao sa AMD-a na Intel procesor, dobio je mnogo veci minimalni fps.

ja nisam video razliku između 6300/4gb ram i i5 4690k/8gb ram. pre će biti da on nije umeo da instalira drivere ili podesi nešto...

ja nisam video razliku između 6300/4gb ram i i5 4690k/8gb ram. pre će biti da on nije umeo da instalira drivere ili podesi nešto...

Jeste, nisam umeo da instaliram drajvere, ali sam umeo da flashujem bios ploce, graficke, da dizem windows 3x za 5 dana i probam 50 svakojakih solucija...Ne, prosto je tako radilo i NIJE moglo bolje.

Ajde neka neko objasni zasto je to Intel toliko bolji od AMD-a za igrice?! Ispade da ti je FX6300 bio usko grlo za tu R9270, a nikada nije zakucao na 100%...
Kao nije mogao da izvuce max iz grafike?! Opet, malo mi je tesko da poverujem u takve price...Da je neki stariji AMD dvoglavi, pa da i razumem toliki skok performansi...
da si dobio 5-10 fps-a vise prelaskom na Intel i to je ok, ali 20-50 fps-a... meni je to cudno...

Ajde neka neko objasni zasto je to Intel toliko bolji od AMD-a za igrice?! Ispade da ti je FX6300 bio usko grlo za tu R9270, a nikada nije zakucao na 100%...
Kao nije mogao da izvuce max iz grafike?! Opet, malo mi je tesko da poverujem u takve price...Da je neki stariji AMD dvoglavi, pa da i razumem toliki skok performansi...
da si dobio 5-10 fps-a vise prelaskom na Intel i to je ok, ali 20-50 fps-a... meni je to cudno...

Pa ispade tako, i nisam jedini, na internetu sam procitao 20 tema sa istim slucajem koji su ljudi resili prelaskom na intel. Opet ponavljam nije meni konstanto veci fps za 50 nego sto je bio, u pojedinim delovima kada ide do preko 100, ali minimalni fps je skocio za 20 fps-a. Znam zato sto na mapama gde sam imao dropove i do 39-42 (minimum fps) sada imam 62-5 (minimum fps).

Opet, ne kazem da su AMD losi procesori, bas naprotiv odlicni su. To sto meni fx nije dao ono sto sam ja hteo je druga stvar, a ne to da li je amd los ili ne :)

Poslednja izmena:
a jesi li pročitao neku temu gde su ljudi rešili problem tako što su roknuli 6300 na 4.5ghz? mislim ja nemam ništa od toga da pričam kako je 6300 dobar procesor, govorim kao neko ko je imao 6300, 3570k i 4690k i svaki od njih je i dalje tu.

Mene zanima zasto je to tako...?!
Zanima me tehnicki sta to moze Intel, a da ne moze AMD...?!
Ja bih to razumeo da ti imas CPU koji kuca load na 100% pa zbog toga imas drop-ove, ali tvoja situacija nije bila takva...
Da se razumemo, ja nisam fanboy ni Intel-a ni AMD-a...ali ne mogu da prihvatim objasnjenje to je tako, a da nema objasnjenje zasto...

a jesi li pročitao neku temu gde su ljudi rešili problem tako što su roknuli 6300 na 4.5ghz? mislim ja nemam ništa od toga da pričam kako je 6300 dobar procesor, govorim kao neko ko je imao 6300, 3570k i 4690k i svaki od njih je i dalje tu.

Ne, jer sam pricao o stock brzinama, i da sam hteo da klokujem fx, to bih i uradio. Hteo sam stock brzine, to sam dobio sa i5.

@Kidence Ne znam, nikad i ne pricam o tome, niti sam fanboy sto bi se reklo. Nije kucao na 100 tacno, drzao je 80-90 posto. Svakako, uhvaticu neke ss-ove na istim mestima, sa istim brojem igraca, gde sam hvatao sa fx6300 pa cemo videti razliku :)

Poslednja izmena:
Ja bih to razumeo da ti imas CPU koji kuca load na 100% pa zbog toga imas drop-ove, ali tvoja situacija nije bila takva...
Da se razumemo, ja nisam fanboy ni Intel-a ni AMD-a...ali ne mogu da prihvatim objasnjenje to je tako, a da nema objasnjenje zasto...

Razlicite arhitekture koje nisu ni za poredjenje.
lepi kokan objasnio mnogo puta. Pretrazi malo po forumu.

Ne, jer sam pricao o stock brzinama, i da sam hteo da klokujem fx, to bih i uradio. Hteo sam stock brzine, to sam dobio sa i5.

@Kidence Ne znam, nikad i ne pricam o tome, niti sam fanboy sto bi se reklo. Nije kucao na 100 tacno, drzao je 80-90 posto. Svakako, uhvaticu neke ss-ove na istim mestima, sa istim brojem igraca, gde sam hvatao sa fx6300 pa cemo videti razliku :)

generalno lep si procesor uzeo..ali mislim da si pukao pare bespotrebno.Sve si obrnuto uradio od nekolicine nas koji smo ti davali svoja mišljenja...realno skinuo si procesor i grafiku koliko kapiram.Mogao si recimo grafiku da zameniš pa da vidiš,možda ne bi pucao na procesor.Ali činjenica je da si želeo Intel ;) tako da svaka čast i srećno.

Samo molim te budi realan i bez pljuvanja AMD-a jer nisi uporedio realno svaku komponentu u radu :)

generalno lep si procesor uzeo..ali mislim da si pukao pare bespotrebno.Sve si obrnuto uradio od nekolicine nas koji smo ti davali svoja mišljenja...realno skinuo si procesor i grafiku koliko kapiram.Mogao si recimo grafiku da zameniš pa da vidiš,možda ne bi pucao na procesor.Ali činjenica je da si želeo Intel ;) tako da svaka čast i srećno.

Samo molim te budi realan i bez pljuvanja AMD-a jer nisi uporedio realno svaku komponentu u radu :)
Ne, samo CPU sam zamenio, a graficka verujem da nije bila problem, jer je ortak sa 7850 i istim cpu imao isti fps kao ja.
Inace i jesam realan, ja ni u jednom postu nisam rekao da je AMD los. Ja i sad kazem da je odlican procesor, samo nije dao ono sto sam JA hteo, sto znaci da ako nesto nije u redu, to je sa moje strane, ne sa strane AMD procesora :)

Onda se izvinjavam...ukapirao sam da si uzeo neku nVidiu...

Intel je mnogo jaci core per core, a AMD fura vise jezgara.
Zato sto BF 3 ne moze da iskoristi sva jezgra zbog matorog neoptimizovanog engine-a. Pogledaj u BF4 koji koristi sva jezgra i koji je optimizovan kako treba.

Cisto da se ubacim...
PII x4 945 na 3.6, I3 4160,kao i sa FX 6300 na 4,potpuno iste brojke sa MSI R7 260...Probao 4-5 novijih igara.Ima jedino razlika u sintetici u korist FX-a.Sto znaci da su svi ovi procesori "plafon" za pomenutu kartu.Medjutim, sa R9 270x dolazi do odredjenih razlika gde PII zaostaje za ova dva procesora...Razlike izmedju Fx-a i I3 su minimalne(napominjem uz ovu kartu).Recimo u Far Cry 4 bolje rezove daje I3,dok u BF 3,4 nema razlike(min,max frejm).Tako da bi sa I5 i sa ovom grafickom,verovatno bile i bolje brojke,mada ne verujem,da bi bila neka velika razlika....Isto tako,po mom misljenju,Fx 8xxx i ova graficka bi ostvarile iste ili slicne brojke kao i sa I5...Jednostavno oba procesora su plafon za R9 270x...(sve ovo vazi za 1080 rez).Ali kada bi ubacio neku bolju grafiku(R9 280x-290x,gtx 970,980),tu bi I5,I7(sigurno) imali bolje brojke od Fx-a...

Intel je mnogo jaci core per core, a AMD fura vise jezgara.
Zato sto BF 3 ne moze da iskoristi sva jezgra zbog matorog neoptimizovanog engine-a. Pogledaj u BF4 koji koristi sva jezgra i koji je optimizovan kako treba.

ovo sam zeleo da cujem, nije problem u procesoru nego u igrici...Zato ova tema i ovo pljuvanje po AMD-u i dizanje Intela u nebo nema veze sa zivotom...
cenim i misljenja ostalih, ali ocigledno je da je problem do igrice...a ne do procesora...

ovo sam zeleo da cujem, nije problem u procesoru nego u igrici...Zato ova tema i ovo pljuvanje po AMD-u i dizanje Intela u nebo nema veze sa zivotom...
cenim i misljenja ostalih, ali ocigledno je da je problem do igrice...a ne do procesora...

+1 :)

I upravo to, nije problem u procesoru nego u softveru - npr. AMD Barton 2500+ ne moze da pusta YouTube kako treba, sto je jako smesno.

I to sto rece Kidence je istina. Kao i ona stara - i3, i5, i7 su u stanju da prilicno bolje izguraju vrhunske graficke karte (minimalni fps veci).

Poslednja izmena:
FX je zavrsio karijeru definitivno, dokaz tome masovno napustanje
i cena od 60-70e za 6300.
Dok se phenom-i prodaju po ceni novog, a najaci i ceni fx 8xxx.
Ja sam moj prodao kada sam reklamirao graficku i dobio ovu 270x
i ostao porazen malom razlikom u igrama..

Zavrsili?!hmm... ne bih se slozio...
Bolje reci da softver mnooog kasni za hardverom i dzaba sto imas 6 core ili 8 core CPU kada vecina programa vidi samo jedno ili dva jezgra, a ostatak bleji...i onda slab mi CPU... :)
ali se polako popravljamo i na tom polju... :)samo opusteno :)

FX je zavrsio karijeru definitivno, dokaz tome masovno napustanje
i cena od 60-70e za 6300.
Dok se phenom-i prodaju po ceni novog, a najaci i ceni fx 8xxx.
Ja sam moj prodao kada sam reklamirao graficku i dobio ovu 270x
i ostao porazen malom razlikom u igrama..

Na konto ceka si ostao porazen razlikom procesora ili grafike?Ako si procirao moj post izad,siguran sam(tako kazu brojke) da su FX 6xxx,8xxx I3,I5 plafon za R9 270x....Samo je stvar optimizacije igre koji ce bolje da se pokaze i to u nekim min razlikama...Mozes da stavis i I10,ali ta grafika ne moze vise.Sa jacom grafikom bi se verovatno napravila razlika izmedju ovih procesora!

Upavo tako, slazem se sa tobom. A mislim da mnogi ovde grese sto uopste porede ova dva procesora. Naime i5-4460 koji je ArmoredSaint kupio kosta tacno 21800din, dok je cena FX6300 11180 din, pa to je skoro pa duplo manje!

Da li daje duplo bolje performance? Naravno da ne, pogotovo u najnovijim igrama i aplikacijama koje koriste sva jezgra.

Upavo tako, slazem se sa tobom. A mislim da mnogi ovde grese sto uopste porede ova dva procesora. Naime i5-4460 koji je ArmoredSaint kupio kosta tacno 21800din, dok je cena FX6300 11180 din, pa to je skoro pa duplo manje!

Da li daje duplo bolje performance? Naravno da ne, pogotovo u najnovijim igrama i aplikacijama koje koriste sva jezgra.

Ovo je najrealniji post u ovoj temi gotovo duplo skuplji procesor logicno je da je i bolji, kome je slab FX6300 i ima love logicno da je bolji izbor i5 4460 da nije bolji ne bi bio toliko skuplji, e sad opet se namece pitanje kao sto kolega kaze jeli toliko bolji da bude toliko skuplji?
Taj odgovor treba da donesu kupci pomenuta 2 procesora, neko misli da je bolji i opravdano skuplji neko misli da je bolji, ali da je ne opravdano skuplji.
Jednostavno stvar izbora.

Ovo je najrealniji post u ovoj temi gotovo duplo skuplji procesor logicno je da je i bolji, kome je slab FX6300 i ima love logicno da je bolji izbor i5 4460 da nije bolji ne bi bio toliko skuplji, e sad opet se namece pitanje kao sto kolega kaze jeli toliko bolji da bude toliko skuplji?
Taj odgovor treba da donesu kupci pomenuta 2 procesora, neko misli da je bolji i opravdano skuplji neko misli da je bolji, ali da je ne opravdano skuplji.
Jednostavno stvar izbora.

Tacno, neopravdano skuplji, u mom slucaju radi bolje od FX-a, ali ne duplo kao sto kosta. Dobro, nisam platio punu cenu, prodao sam staro i kupio novo od madjara tako da je izdatak bio 7000 sto i nije opasno, i zadovoljan sam performansama koje sam dobio za tih 7000 din. :)

Nazad
Vrh Dno