Šta je novo?

i5 4440 vs fx8350, ili ipak RAM?

Pa recimo 212evo od Cooler Master-a. Medjutim razmisljam i o prelasku na 8320 mozda, s obzirom da je 110 evra, i za ostatak da uzmem 212 evo i kloknem ga. Za isti novac mogao bih da uzmem 8350, ali mislim da je 8320 plus kuler isplativija varijanta cak.

Pa onda razmisli..ja imam 8320 sa D14-icom i postavljen je na 4.6 za svaki dan.Sve je ok...ne bih menjao za 8350 pošto je sasvim konkurentan i dovoljan.

Inace, cini mi se malo nestabilan CPU na 3,9Ghz. Uzgred, od opcija u biosu imam i CPU Unlock koji je disabled, cemu sluzi, da li da ga ukljucim? Takodje CPU Core control je na auto, od izbora ima one core per CU, two cores per... sta je pa to? :)
I da, ne mogu da updateujem win 8.1, zabada na checking for update.

Poslednja izmena:
CPU Unlock,Core control itd su opcije za otključavnje/zaključavanje jezgara za Procesor...ne diraj to nema potrebe a ako nemaš bolji kuler ne idi na klok.

Ne treba ti klok treba ti jaca graficka , dzabe ces da klokujes...

Za bf3 jača?
Ne bih rekao, jer mi ni ova ne daje 90 posto, zato i imam mali fps u tim situacijama jer je cpu koči.

Poslednja izmena:
Ima sasvim pristojnu grafiku...

Pa ja bih rekao da mi za 900p i high, jača ne treba. A i igrao na low ili na ultra opterećenje joj je isto.

Ima sasvim pristojnu grafiku...
cela njegova konfiguracija je sasvim pristojna, i on sa njom dobija baš to- sasvim pristojne performanse. problem je u tome što on sa sasvim pristojnom konfiguracijom želi top performanse. e pa ako hoćeš const 60 fps u multi sve na max otvori se za 4690k + dobra ploča + dobar kuler + gtx 970, pa ćeš da imaš const 60 fps sve na max, ali to je skup sport............................

cela njegova konfiguracija je sasvim pristojna, i on sa njom dobija baš to- sasvim pristojne performanse. problem je u tome što on sa sasvim pristojnom konfiguracijom želi top performanse. e pa ako hoćeš const 60 fps u multi sve na max otvori se za 4690k + dobra ploča + dobar kuler + gtx 970, pa ćeš da imaš const 60 fps sve na max, ali to je skup sport............................
Pošteno...

Ne mora baš toliki keš...i ne mora da prelazi na drugu platformu.Ako je već rekao da bi zamenio procesor...to mu je pametnije nego da ulaže XY novca.Sve se to može sa manje para ;)

ali je činjenica da ti iz tvoje konfiguracije treba da izvučeš više -.- misterija opšta....
Ne mora baš toliki keš...i ne mora da prelazi na drugu platformu.Ako je već rekao da bi zamenio procesor...to mu je pametnije nego da ulaže XY novca.Sve se to može sa manje para ;)
slažem se. ja bih prvo investirao u dobar kuler (koji posle može da koristi na bilo kojoj platformi, a sve i da ne overklokuje imaće tih komp) i naguzio bih taj fx6300 na 4.5GHz (na toliko je kod mene radio), i promenio bih hdd za svaki slučaj (kupio bih ssd, jer i to posle može da koristi na bilo kojoj platformi)

u suštini ulaganje u komponente koje mogu da rade čak i kad se sve ostalo promeni (napajanje, ssd, kuler, kućište) nikad nije bačen novac.

Poslednja izmena:
Imate za slicne pare Thermaltake FRIO 14 koji je mnogo bolji od CM 212evo.
Necujan i hladi bolje.
Za BF prodaj taj procesor i uzmi FX-8320

Poslednja izmena:
Lično imam D14,vrhunski kuler ali sad ako bih uzimao na duže staze kuler uzeo bih isključivo vodeno.Jako su napredovala u poslednje dve godine a i starija rešenja tipa Corsair H100 su sasvim dobra.

To kaže samo iz praktičnih razloga i mesta u kućištu :)

ali je činjenica da ti iz tvoje konfiguracije treba da izvučeš više -.- misterija opšta....

slažem se. ja bih prvo investirao u dobar kuler (koji posle može da koristi na bilo kojoj platformi, a sve i da ne overklokuje imaće tih komp) i naguzio bih taj fx6300 na 4.5GHz (na toliko je kod mene radio), i promenio bih hdd za svaki slučaj (kupio bih ssd, jer i to posle može da koristi na bilo kojoj platformi)

u suštini ulaganje u komponente koje mogu da rade čak i kad se sve ostalo promeni (napajanje, ssd, kuler, kućište) nikad nije bačen novac.

Ja imam SSD koji mi na 8230 ne daje nikakve promene performansi na desktopu osim brzine kopiranja i podizanja sistema...zato je u laptopu :) a kuler je logična stvar mada ako planira prelazak sve jedno onda se zna šta mu je činiti

ja sam imao vodeno i crkla mi je pumpa. neka fala :D

Lično imam D14,vrhunski kuler ali sad ako bih uzimao na duže staze kuler uzeo bih isključivo vodeno.Jako su napredovala u poslednje dve godine a i starija rešenja tipa Corsair H100 su sasvim dobra.

To kaže samo iz praktičnih razloga i mesta u kućištu :)
ja sam imao vodeno i crkla mi je pumpa. neka fala :D
Ja imam SSD koji mi na 8230 ne daje nikakve promene performansi na desktopu osim brzine kopiranja i podizanja sistema...zato je u laptopu :) a kuler je logična stvar mada ako planira prelazak sve jedno onda se zna šta mu je činiti
ja imam ssd i komp mi je je*eno spor! neću u 2014. godini da čekam par sekundi na loading screen na high end kompjuteru! prođe mi život u loading screen-u. next stage 2x513gb raid, pa da vidimo....

Poslednja izmena:
heheheh vidiš kako znam...pošto sam i ja imao isto!Čim je krenulo da curka po spojevima oma je bilo vraćeno...jaaako loš sistem.Ali ja pričam o zatvorenim sistemima...stvarno su dobri.I vrlo verovatno ću prodati D14 i zameniti ga vodenim...

slažem se, ovo sad je mnogo bolje. ali i moj vodeni je držao c2d ba 3GHz, sa stock 2 i to pasivno :D dobar je to overklok bio za ono vreme

Evo da napišem ovde, gotovo da sam odlučio da predjem na i5 4460. Isplati li se, hocu li dobiti značajno poboljšanje performansi u odnosu na fx 6300?

Naravno da se isplati, dobices 20-25% bolje performanse u bilo cemu.
Ja sam imao fx 6300 prodao sve sa plocom, skupljam kintu za intel.

Poslednja izmena:
Pitanje je da li se isplati novčano ulaganje u tih 20-30%...Realno Intel je sjajan ali ne opravdava prenaduvanu cenu...I ako sam za intel pre bih ulagao u jači AMD i bolju grafiku nego samo u procesor...

Onda ok...to je pristojno

Nazad
Vrh Dno