Šta je novo?

i3 2100,HT,avx i gaming

Ne nego je stock kuler na sandy-ima veoma dobar,meni jedva 45 C prelazi

Pa bolje ti je da drzis na 2XAA a taj AA post na low jer na high bolesno muti sliku, provereno, ja drzim tako, neko mi je ovde predlozio.

Ljudi,samo jedno pitanje,sta mislite kako bi ovaj procesor legao na Asus P8Z68-V LX?

Ova ploča je namenjena koliko vidim da koristi integrisanu grafiku.
Jel si to planirao? Za šta bi koristio?
Ja sam ipak za dedicated ma koliko hvalili ovaj čip.

Nisi informisan dovoljno. Ploča na sebi ima video izlaze koje možeš koristiti ukoliko želiš da ostaneš na integrisanoj grafi, a takođe ima slot za standardnu dedicated grafu kao i svaka druga. Ploča je odlična kupovina za svoju cenu.

Jedno pitanje u vezi ovog procesora... Za one koji ne planiraju da OC isti da li je njegov kuler dovoljno dobar??? A ako se pak odlucim za OC (posto merkam ovaj proc za gaming masinu) koliko mogu ocekivati ??? Mislim na povecanje performansi

i3 možeš da overklokuješ možda ~150MHz, preko toga ne. Kuler mu je vrlo tih.

Bas je glupo sto ne moze normalno da se kloka..:/
na 4, 4.5 ghz bi pravio cuda, a opet bi trosio smesno

Odlicno. Nesto me ni ne interesuje OC bitno je da moze da isprati grafu ranga 6850... Jedino sto sam totanlo ne upucen u Intel platformu pa mi maticna ploca zadaje probleme...tj pojma nemam sta valja. No to je pitanje za drugu temu ;)

Asus P8P67 i završio si posao. Gura 6850 bez problema.

sada ce Sale da vam okaci rezove danasnjeg testiranje ;)

E sad od pocetka sam procitao temu i po vasim postovima zakljucio sledece:

i3 ispade best-buy gaming procesor, ne samo da je dobar za heavy-duty rendering vec i za gaming ispade bolji od Phenom II 955, a kad je vec tu, onda malo nalupa i Thuban... Nema to veze sto se gusi kao u blatu sa gtx470 bitno je da je on dobar (?!), klokuje se, malo trosi, malo se greje i tih je i prosto jede 6850 za dorucak... A naravno, ako u nekoj igri ne radi kako treba, onda ta igra nije optimizovana, u sta, kada se radi o Intel procesoru, nisam ni sumnjao.

i3 Sandy je stvarno pravo čudo od procesora, da se tako lako nosi sa tim kartama ipak je to "samo" dual core :p
:laugh: preporuka svima koji se dvoume :exploder:
pa bas je nakaza-sije i bije :smack: sve dualce,i mnoge quadove inletlove i amd-ove,cak i 6 core amd.....:laugh:
u intelu nisu smeli da mu nakace K oznaku jer bi cpu istrcao iz kucista ;)
A ja kad sam prico da je i3 dobar kolko i 955 svi me gledali ko da sam budala xD

i najjaci za kraj:

U BF3 moj i3 2100 blago klokovan (auto tune) i Powercolor HD6850 (OC na 800/1100) na HIGH (1080p) izvlače između 35 i 60 fps.

Poslednja izmena:
Cim sam pogeldao tvoj post znao sam da imas u masini ili amd x6 ili buldozera x8..;)
Inace u odbranu mog posta
http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=289
..?
Jos kad uzmes kolko se greje i trosi jedan a kolko drugi, jel smo svi budale, sta ?

Poslednja izmena:
Realno, bolje je ici na Deneb ili Thuban ako ne planiras da se upg. u buducnosti na 2500k, itd.

Nemam nameru ja da se raspravljam ovde, pogotovo ne sa tobom, ja sam samo izneo sta sam ja zakljucio citajuci ovu temu :)

Drugo, kad kupis amd 955 npr, osim ako nisi gluv moras da kupis aftermarket kuler. Solidan je oko 30e , pogotovu ako ces da ga klokas, a vrovatno oces.
a za soma i po vise imas 2400 i5 , koji ga delje uzduz i popreko...i opet trosi mnogo manje i manje se greje..
I tako..

E sad od pocetka sam procitao temu i po vasim postovima zakljucio sledece:

i3 ispade best-buy gaming procesor, ne samo da je dobar za heavy-duty rendering vec i za gaming ispade bolji od Phenom II 955, a kad je vec tu, onda malo nalupa i Thuban... Nema to veze sto se gusi kao u blatu sa gtx470 bitno je da je on dobar (?!), klokuje se, malo trosi, malo se greje i tih je i prosto jede 6850 za dorucak... A naravno, ako u nekoj igri ne radi kako treba, onda ta igra nije optimizovana, u sta, kada se radi o Intel procesoru, nisam ni sumnjao.

i najjaci za kraj:

Vidi druze,poredili smo taj njegov i3(HT ON) vs moj i5 750 na deff,i ja vala nisam video nikakvu razliku golim okom,jedino je 3d mark izbacivao neku razliku,sve ostalo sto sam probao islo je tecno kao i na mom i5 750.E sad dali je bolji od P II 955 i x6 Thubana,u to uopste necu da ulazim,jer ta dva cpu-a mogu da se fino naklokuju,pa ce ga verovatno sasiti bez problema,ali recimo ko zeli upgrade na sandy,a nema trenutno love za neki 2500k/2600k,znaci neka plojka do 100 evritja+ovaj i3(pa posle neki jaci cpu) i vozi (naravno govorim o Intel varijanti) Pazi situaciju, igrao sam nekih pola sata BF3,mapa Caspian Border,mislim da je bilo preko 50 igraca,i konstantno gpu usage je isao od nekih 80+ do 99!Pravili smo i SS neznam samo koji je k....c KONDENZATORU pa nekaci te rezultate,odradjen je 3D MARK VANTAGE,3D MARK11,STALKER COOP bench,Lost planet 2 Bench,to smo imali od bench programa,ostalo smo picili live gaming da vidimo kako radi MP BF3 i BAD COMPANY 2,i stvarno nikakvog laga nema,procesor jako lepo tera ovu moju 470-ku,e sad nema tu reci o bilo kakvom OC-u,jednostavno tih 100-150mhz nije za spominjanje uopste,ali opet kazem,ko hoce sandy jeftinu varijantu,ovaj cpu je sasvim sasvim ok,i nista vise od toga!:wave:

Kad se tako napise, to sve stoji i ja se, naravno, slazem. Ali samo baci pogled na citate gore, to je jedina stvar koja me je iznervirala. To stvaranje euforije, a jos ako se usput pljune po konkurenciji time jos bolje, ne vidim potrebu za tim. A kamoli da se jos upustim u raspravu posle linkovanja ananda kao osnovu razgovora.

Poslednja izmena:
Drugo, kad kupis amd 955 npr, osim ako nisi gluv moras da kupis aftermarket kuler. Solidan je oko 30e , pogotovu ako ces da ga klokas, a vrovatno oces.
a za soma i po vise imas 2400 i5 , koji ga delje uzduz i popreko...i opet trosi mnogo manje i manje se greje..
I tako..

Taj tvoj CM TX3 ima da se nadje za 1800 RSD.

Phenom II 960t kosta 10,000.

Za 12,000 nema bolje.

i5-2300 je negde oko 15,000.

Primetna je to razlika...

Kad se tako napise, to sve stoji i ja se, naravno, slazem. Ali samo baci pogled na citate gore, to je jedina stvar koja me je iznervirala. To stvaranje euforije, a jos ako se usput pljune po konkurenciji time jos bolje, ne vidim potrebu za tim. A kamoli da se jos upustim u raspravu posle linkovanja ananda kao osnovu razgovora.
A ***,svako ima pravo da pise onako kako misli da je ok,msm taj i3 je sasvim neka kategorija za sebe,kada mu ugasis HT onda krene da iskasljava krv sa GTX 470 ali kada je upaljen HT,e to je ono sto me je stvarno pozitivno iznenadilo,mada,opet kazem,nerealno je poredjenje punokrvnih quadova vs ovaj i3,jer svi ti punokrvni mogu da se klokuju do nekih 4ghz,gde ce ovog malisu ostaviti daleeeeeko iza sebe....ali kada su na deff,*** jednostavno u gamingu se razlika ne primeti,i to je ono iza cega stojim!Sa jacom grafom bi vec verovatno bilo povuci-potegni :)

@reklesslife:

Svaki i3 osim ovog 2100 je bacanje para za par stotina mhz vise......

Poslednja izmena:
Taj tvoj CM TX3 ima da se nadje za 1800 RSD.

Phenom II 960t kosta 10,000.

Za 12,000 nema bolje.

i5-2300 je negde oko 15,000.

Primetna je to razlika...

Ima i LC resenja za okruglo hiljadu koji bi radili posao,al iz iskustva pre svega sa ovog foruma, 90 % ljudi kada vec kupuje aftermarket za amd x4 kupi hyper 212+ ili bolje..
zato sam naveo 30 e, a ko sto rekoh vecina kloka svoje phenome, tako da tu tx3 nije sjajno resenje..
Kada pogledas jeste razlika izmedju 100 i 145 e za kolko moze da se uzme 2300, al na kraju mozda i nije..
Na kraju krajeva, nije svima bitna potrosnja i grejanje komponenti..:)
Ono sto mene nervira u ovoj prici je, sto ljudi kupuju npr 960t i otkljucavaju u x6 a nemaju bas nikakve potrebe za time ( u vecini slucajeva ) bukvalno proc jede struju za badava da bi vlasnik imao kul filing zato sto imas 6 jezgara.
I onda dodje ovde i prica kako 2 jezgra mogu da sluze, al u kamenom dobu.
pozz :)

@s16

U prvom postu pises da se i3 gusi u blatu sa gtx 470 ,odma posle se slazes da nije tako.Da si citao celu temu procitao bi i sindin post br 18. u kojem je vec rekao kako radi sa gtx 470 ,al to nije bitno ,bitno je da si ti dosao malo da popljunes ovu temu glumeci jednosmernog pravednika jer je tamo neko u nekom postu pljucno na amd-ovog pandana.

I reci mi koji si ti povod ostavio za neku konstruktivnu raspravu zasto i3 nije bolji od od 955, osim sto si nastupio kao revolitirani amd-fanboy.(stim stavom nebi ni moju babu ubedio u nesto)

evo Sinda SS-ova nemoj da se sekiras :smoke:
inace podesavanja u bf3 na 1920x1080 high-medium settings AA off Hbao off

Prilozi

• bf3 multy i3 2100.JPG
    bf3 multy i3 2100.JPG
    204.7 KB · Pregleda: 104
  • i5 vs i3 stalker.JPG
    i5 vs i3 stalker.JPG
    268 KB · Pregleda: 89
  • i5 vs i3 bench.JPG
    i5 vs i3 bench.JPG
    178 KB · Pregleda: 76
  • i5 vs i3 bench2.JPG
    i5 vs i3 bench2.JPG
    175.5 KB · Pregleda: 71
  • bf3 2.JPG
    bf3 2.JPG
    335.4 KB · Pregleda: 99
Poslednja izmena:
Kao sto sam vec rekao, nemam nameru da se raspravljam sa nerazumnim ljudima.

A vama dvoijici svaka cast na iscrpnom testu (zaboravih da napisem u prvom postu).

nema na cemu,voleo bih da imamo mogucnosti da testiram(o) sto vise hardvera.....

Ima i LC resenja za okruglo hiljadu koji bi radili posao,al iz iskustva pre svega sa ovog foruma, 90 % ljudi kada vec kupuje aftermarket za amd x4 kupi hyper 212+ ili bolje..
zato sam naveo 30 e, a ko sto rekoh vecina kloka svoje phenome, tako da tu tx3 nije sjajno resenje..
Kada pogledas jeste razlika izmedju 100 i 145 e za kolko moze da se uzme 2300, al na kraju mozda i nije..
Na kraju krajeva, nije svima bitna potrosnja i grejanje komponenti..:)
Ono sto mene nervira u ovoj prici je, sto ljudi kupuju npr 960t i otkljucavaju u x6 a nemaju bas nikakve potrebe za time ( u vecini slucajeva ) bukvalno proc jede struju za badava da bi vlasnik imao kul filing zato sto imas 6 jezgara.
I onda dodje ovde i prica kako 2 jezgra mogu da sluze, al u kamenom dobu.
pozz :)

Kad moj TX2 moze da ohladi Phenoma 960t na 4GHz, sto mislis da TX3 ne bi mogao? :D

Slazem se za otkljucavanje. Potpuno nepotrebno... :eek:

Kad moj TX2 moze da ohladi Phenoma 960t na 4GHz, sto mislis da TX3 ne bi mogao? :D

Slazem se za otkljucavanje. Potpuno nepotrebno... :eek:

Kolke su ti temp, ne sintetika, nego recimo igranje ?
i idle ? :p
Posto meni idu do 61-2 u igranju xD

Vrh Dno