Šta je novo?

i3 2100,HT,avx i gaming

@s16
Druže ne razumem čemu takva reakcija, naravno ne želim raspravu, ljudi smo ;) ja sam oduvek bio kako kažu "Amd Fanboy" i sad cenim i poštujem ono što rade, ali kad je nešto dobro dobro je. Ovaj Sandy je zaista dobar ja ga imam, a ti ga očigledno nisi probao zato takva reakcija. Poredio sam razne testove da ne nabrajam sad i zaista je recimo u TMPGenc-u bio brži od 1090T prijatelj koji ima ovog Thubana krstio se s obe ruke. Jeste i3 skup kad se pogleda, ali zato uštediš na ploči i napajanju jer je ovo sve bezobrazno hladno i troši mizerno. To što se mnogi "frljaju" sa AMD-ovim ~4GHz ja ga cukim u čelo ako radi na jeftinoj ploči. Zato obrni okreni gde si tu si, ko ima para ide na ubedljivi best buy 2500k solidna plojka i kraj, sad je trenutno tako videćemo šta će Amd da uradi sa novim Bagerima možda i bude nešto od toga...;)

The bottom line: sa razlogom se hvale i3 sandy procesori.. i ja sam prezadovoljan s mojim.

Bolji izbor od dosta AMD procesora.. pogotovo dual core.

Ma i3 je odlican procesor, i ja sam imao slicnu dilemu ali sam se odlucio za pII 955 jer volim da ocujem, imao sam Brocken kuler vec, a i sama investicija je bila jeftinija jer se i3 kupuje u nedostatku kesa za i5 2500k ;) to je bio i moj slucaj :d a onda treba i krstena ploca, a ja nista losije od Asus P8Z68-V ne bih uzimao, da budem na i3 1 god npr a posle samo bocnem i5 2500k ili i7 2600k.
A kombinacija i3 i ta ploca nije uopste jeftina i ustedeo sam oko 60e. Sto se tice igranja, i3 je bolesno jak za dual core koji i nije bas klasican dual core ali ne moze da se ocuje, sto me smara, ok manje trosi i to je do 00.
Ali bih voleo da vidim testove pII 955 na 4Ghz i i3, neko ce reci da nije posteno jer je Phenom 4 jezgra na 4Ghz a i3 2 na 3,2ghz ali se zaboravlja koliko je SB noviji od matorog amd-a. U svakom slucaju oba procesora su odlicna za vecinu potreba, igranje, ludacki multitasking, multimedija itd i ja uopste ne zalim sto nisam uzeo tehnicki savrseniji I3 jer znam da bi se pojeo kada bih menjao i morao da bocnem i5 2500k u plocu od 85e.

Ovaku cu sacekati ili neki sledeci krsten AMD cpu ili polovnu SB kombinaciju koju sam naveo, i to kada tolika cpu snaga bude neophodnost za moje potrebe ;)

Sto se tice duela i3 vs pII 955 ja kazem- isti K :d kada se sve na kraju sabere i oduzme.

Pa i nije, posto sa i3-2xxx upggrade u buducnosti ce biti bilo koji Ivy Bridge procesor.

vecina ljudi uz taj i3 uzima i neke socijalnije ploce, a bocnuti ajvi u plocu od 85,90e i nije neko zadovoljstvo :D A nije ni potvrdjeno da ce bas sve ploce podrzavati Ajvi, znamo kako to ide kod intela, stalno teraju da se menjaju ploce. Ja sam godinama bio Intel korisnik i samo pricam realne stvari.

Poslednja izmena:
Pa i nije, posto sa i3-2xxx upggrade u buducnosti ce biti bilo koji Ivy Bridge procesor.

Da li si ti sad ozbiljno rekao da 1155 ima buducnost dok am2+/am3/am3+ nema/nije imao?

i3 SB jeste dobar proc al je daleko od gaming proca (sem mozda u nasim socijalnim uslovima da se smatra gaming procom ali i to tesko) i daleko je od toga da samara klokovanog PhenomaII, da Thuban i ne spominjem.

i3 SB treba da se poredi sa amd-ovim X2...valjda idu 2 jezgra protiv 2 jezgra?Druga je stvar sto AMD ne moze da parira intelu na tom polju pa za cenu i3 nudi visejezgarni procesor.Vecina ce se sloziti da svaki AMDovac potajno zeli da poseduje vrhunsku intel platformu.Da je AMD toliko dobar valjda bi imao vecu zastupljenost od svoje konkurencije u svetu?!

Ne može da se poredi sa X2 jer nisu u istoj cenovnoj kategoriji.

i3 SB treba da se poredi sa amd-ovim X2...valjda idu 2 jezgra protiv 2 jezgra?Druga je stvar sto AMD ne moze da parira intelu na tom polju pa za cenu i3 nudi visejezgarni procesor.Vecina ce se sloziti da svaki AMDovac potajno zeli da poseduje vrhunsku intel platformu.Da je AMD toliko dobar valjda bi imao vecu zastupljenost od svoje konkurencije u svetu?!

pa 2 intel jezgra ne mogu da se porede sa 2 amd kao ni intel 4 vs amd 4 jezgra,jednostavno razlicite tehnologije,cinjenica da je intel mnogo efikasniji,dzabe i amd-u 4 ne efikasna jezgra-zato se i porede sa intelovim vrhunskim dvojezgranim procesorima,tehnologija kojom intel procesor na SB arhitekturi radi sa grafickom karticom je mnogo naprednija i efikasnija-dovoljno efikasnija da daje bolji fps nego amd-ov cpu sa 4 jezgra,citaj malo o NB-u na amd-u i o DMI na intel sandyiju i sve ce ti biti jasno,najveci krivac za lose preformanse u igricama je upravo magistrala izmedju cpu-a i graficke kartice koja je na amd-u bottleneck (svaki auto moze da ima 3-4-5 hiljada rpm ali nema svaki isto konjskih snaga ;) ) zasto se i na starijim intelovim procesorima serije C2D dobijalo vise fps-a kada se podigne magistrala odnosno fsb,jer je fsb bio magistrala izmedju graficke i procesora,sto veca magistrala veca propusna moc,vise fps-a,znaci npr na intel e5200 magistralu sa 800mhz dignes na 1333mhz i dobijes dobar skok performansi u gamingu,a recimo dzabe ti 4 ghz ako ti magistrala ostane 800mhz,jednostavno tih 800mhz ostane bottleneck i tjao,nema poboljsanja,licno probao,testirao itd,onaj ko malo vise cita o ovim stvarima razumece sta pricam ;)

Poslednja izmena:
pa 2 intel jezgra ne mogu da se porede sa 2 amd kao ni intel 4 vs amd 4 jezgra,jednostavno razlicite tehnologije,cinjenica da je intel mnogo efikasniji,dzabe i amd-u 4 ne efikasna jezgra-zato se i porede sa intelovim vrhunskim dvojezgranim procesorima,tehnologija kojom intel procesor na SB arhitekturi radi sa grafickom karticom je mnogo naprednija i efikasnija-dovoljno efikasnija da daje bolji fps nego amd-ov cpu sa 4 jezgra,citaj malo o NB-u na amd-u i o DMI na intel sandyiju i sve ce ti biti jasno,najveci krivac za lose preformanse u igricama je upravo magistrala izmedju cpu-a i graficke kartice koja je na amd-u bottleneck (svaki auto moze da ima 3-4-5 hiljada rpm ali nema svaki isto konjskih snaga ;) )

Prvo što ne razumem šta je pisac ovim hteo da kaže, a drugo što je nalupao...

Svaka cast za autore ove teme!Sve pohvale!
I dalje ne mogu da se otmem utisku od proslog vikenda kada sam drugaru sklopio g530 i h61 plocu(zajedno kostaju manje od moje ploce M5A97 Pro) a unistavaju u realnom radu moj ubogi x2 250.Zato mogu samo da se nadam da ce AMD napraviti neko cudo,a realno sledeci put uzimam samo intel makar i na kredit :)

Prvo što ne razumem šta je pisac ovim hteo da kaže, a drugo što je nalupao...

necu komentarisati tvoju izjavu a nemas nikakve argumente,nisi nijedan test postovao,nijedan primer naveo,nijedan koristan komentar ostavio,ostavicu druge da komentarisu tvoj post :smash:

Poslednja izmena:
necu komentarisati tvoju izjavu a nemas nikakve argumente,nisi nijedan test postovao,nijedan primer naveo,nijedan koristan komentar ostavio,ostavicu druge da komentarisu tvoj post :smash:

A ti si stručnjak za arhitekturu procesora odjednom? ..... porediš 2 različite arhitekture, i uzimaš samo svoj sud u obzir.... meni su moje informacije odnos cena/perf, a ne propaganda.....

A ti si stručnjak za arhitekturu procesora odjednom? ..... porediš 2 različite arhitekture, i uzimaš samo svoj sud u obzir.... meni su moje informacije odnos cena/perf, a ne propaganda.....

ajde procitaj ponovo moj post sta sam ja napisao,i sta sam ja poredio,ja sam napisao da ne mogu da se porede amd ni intel.......i moj sud koji sam izneo je na osnovu licnog iskustva i testiranja i rezultata koje postujem,ovde se radi o intel procesorima (amd fanboy) ako imas neki test tvog procesora post-uj da uporedimo nemoj bez argumenata da napadas ljude po forumu...od mene tjaooo :type:

e pa pazi ovako moje poređenje (videti moja konfa) u vreme kupovine protiv 8400 video obrada i rendering i potražiću posle šta još je bilo. razlika u perf od 10-60%, razlika u ceni (samo ploča proc i ram 85% u ceni mogao sam da uzmem bolju ploču ali obe su bile gotove konfe - vrednost dobitka ne tolika). A drugo deneb protiv sandija.....
Treće meni najpotrebnije intel platforma sa krštenom integrušom, hm let's see.... Ain't gona happen
Plus što deneb jezgro može da se dene u 4 do skoro 5 godina matore ploče tako da bb 2100 not by me. Lako je kupovati sve novo kad pada sa neba, ja gledam celu platformu, sad moji prioriteti se razlikuju od tvojih..................... NOW ĆAO od mene

e pa pazi ovako moje poređenje (videti moja konfa) u vreme kupovine protiv 8400 video obrada i rendering i potražiću posle šta još je bilo. razlika u perf od 10-60%, razlika u ceni (samo ploča proc i ram 85% u ceni mogao sam da uzmem bolju ploču ali obe su bile gotove konfe - vrednost dobitka ne tolika). A drugo deneb protiv sandija.....
Treće meni najpotrebnije intel platforma sa krštenom integrušom, hm let's see.... Ain't gona happen
Plus što deneb jezgro može da se dene u 4 do skoro 5 godina matore ploče tako da bb 2100 not by me. Lako je kupovati sve novo kad pada sa neba, ja gledam celu platformu, sad moji prioriteti se razlikuju od tvojih..................... NOW ĆAO od mene
pa ok rendering je nesto drugo,razlikuje se od gaminga,recimo neki 3d mark cpu test da odradis pa postujes da vidimo koliki physics score izbaci amd,ja zam zagubio moj SS od vantage,bio je nekih 10.000,cim odradim opet postavicu,i5 750 daje oko 13.000 a i5 2500k 17.000
evo jedan primer mada nema SS kao dokaz,ako uzmemo linx kao neki bench test da poredimo procesore,drugar imao x3 455 i izbaci mu linx 32gflops-a klokovan na 3.6ghz,a u igricama sa grafickom gtx 260 tera je na 65% max iskoriscenje,ja sa i3 2100 u linx bez avx-a imam 22gflops-a,sa ht-om na ON i terao sam bf3 na 99% gpu usage sa gtx 470 koja je recimo skoro kao 2x gtx 260
znaci:
x3 445 3.6ghz + gtx 260= 65-70% gpu usage
x2 2100 ht-on + gtx 470= 99% gpu usage
jeste da je athlon ali sa ovim ispadne da poredimo babe i zabe,a u neku ruku i jeste tako,zato sam ti rekao da ne vredi porediti amd-i intel x2 vs x3 vs x4 itd,cak eto i dzabe veci linx score kad u gamingu x3 athlon radi lose,o tome sam sve vreme pricao

Poslednja izmena:
Vecina ce se sloziti da svaki AMDovac potajno zeli da poseduje vrhunsku intel platformu.

Ne ne, svaki INTELovac i svaki AMDovac ne-toliko potajno zeli vrhunsku intel platformu ali nazalost, voljeni Intel je to zacenio do granice gde na 1000 entuzijasta, 1 to moze sebi da prusti.

Evo imam sad za vikend vremena, i mogao bi da izvrtim par testica i igrica na x2,,x4,x6 PhenomII arhitekturi (sve na sa solidno visokim klokom, jer to i jeste poenta), cisto da vidimo gde smo :)

I amd bi zacenio isto tako da poseduje najbrzi procesor.
Tako to ide, i nije pitanje amd ili intel.

Smarate, vi sa SB i3 ste prezadovoljni procesorima a takodje i mi sa pII 955 i slicnim. I sta je zakljucak? Da su procesori jako slicni [u realnom radu] jedan je stariji sa 4 jezgra a drugi noviji sa sirovom snagom i 2 jezgra, oba imaju prednosti i mane i na kraju sve dodje na isto.
Samo tu glavnu prednost koju navodite, apgrejd na Ajvi ili i5 2500k, potpisujem da vecina kupaca i3 uzima losije ploce [za oc losije] tako da ce kad tad doci do promene ploce a mozda i nece moci da podrze Ajvi. Bukvalno cemo za slican kes da prodamo procesore i ploce i ulozimo skoro isto u bolju plocu i i5 2500k ili neki Ajvi.

Ko kupi plocu od 120e+ i i3 moze da kaze da ima solidan cpu a i dobru podlogu za apgrejd.

Ko kupi plocu od 120e+ i i3 moze da kaze da ima solidan cpu a i dobru podlogu za apgrejd.

Ko zeli Ivy, to je glupo, bice novi chipset koji ce to da podrzi uz neke novine... a i koja je svrha maticne od 150e i CPU koji je manje od toga, realan odnos treba uvek da bude blago u korist CPU (1.5:1)...

S obzirom na niži TDP Ivice uopšte ne mora da se kupuje neka skuplja ploča za jači OC, biće više nego dovoljne ove sa 4+1 naponskom.

pa 2 intel jezgra ne mogu da se porede sa 2 amd kao ni intel 4 vs amd 4 jezgra,jednostavno razlicite tehnologije,cinjenica da je intel mnogo efikasniji,dzabe i amd-u 4 ne efikasna jezgra-zato se i porede sa intelovim vrhunskim dvojezgranim procesorima,tehnologija kojom intel procesor na SB arhitekturi radi sa grafickom karticom je mnogo naprednija i efikasnija-dovoljno efikasnija da daje bolji fps nego amd-ov cpu sa 4 jezgra,citaj malo o NB-u na amd-u i o DMI na intel sandyiju i sve ce ti biti jasno,najveci krivac za lose preformanse u igricama je upravo magistrala izmedju cpu-a i graficke kartice koja je na amd-u bottleneck (svaki auto moze da ima 3-4-5 hiljada rpm ali nema svaki isto konjskih snaga ;) ) zasto se i na starijim intelovim procesorima serije C2D dobijalo vise fps-a kada se podigne magistrala odnosno fsb,jer je fsb bio magistrala izmedju graficke i procesora,sto veca magistrala veca propusna moc,vise fps-a,znaci npr na intel e5200 magistralu sa 800mhz dignes na 1333mhz i dobijes dobar skok performansi u gamingu,a recimo dzabe ti 4 ghz ako ti magistrala ostane 800mhz,jednostavno tih 800mhz ostane bottleneck i tjao,nema poboljsanja,licno probao,testirao itd,onaj ko malo vise cita o ovim stvarima razumece sta pricam ;)

NB uopste ne povezuje procesor i graficku, vec procesor i sistemsku memoriju. Svasta nesto si ti izmesao, jos u pricu ubacujes C2D koji nema IMC.

Ne ne, svaki INTELovac i svaki AMDovac ne-toliko potajno zeli vrhunsku intel platformu ali nazalost, voljeni Intel je to zacenio do granice gde na 1000 entuzijasta, 1 to moze sebi da prusti.

Evo imam sad za vikend vremena, i mogao bi da izvrtim par testica i igrica na x2,,x4,x6 PhenomII arhitekturi (sve na sa solidno visokim klokom, jer to i jeste poenta), cisto da vidimo gde smo :)

E to bi bas bilo extra,jos kad bi mogao da izvrtis identicne testove kao sto smo i mi vrteli,taman da vidimo sta se desava.

Btw,malo mi je dosadna prica o zastarivanju chipseta i mogucnosti upgrade-a procesora (uglavnom ta prica vazi za Intel) a niko ne racuna da svaki Intelov chipset/arhitektura ima dovoljno snage da gura naredne 2 generacije grafickih karti od momenta kada se pojavi na trzistu!Uzmem u obzir samo ovaj 1156 koji ja posedujem,iskreno i neinteresuje me nikakav upgrade procesora,kada ovaj i5 750 kloknut na 4ghz moze i dalje bez problema da iznese i GTX 580!Sta bih dobio sa recimo i2500K??Samo veci OC!Svi su trubili o Budliju i AM3+ mogucnost upgrade-a,ovo ono.....na sta se upgradeovati?????Na FX-a???Dok izadje krstena/sredjena revizija ovog procesora,procice jos dosta vremena,a do tad ce Intel vec biti daleko ispred,nazalost sa napucanim cenama.....

Poslednja izmena:
Pa ako srede ovaj raspad od BD ili izbace nesto novo a da bude u rangu SB Intel imati malo jaci Ajvi [ovo u najboljem slucaju po AMD] ali ce AMD biti jeftiniji i to bi bilo nesto slicno kao stari Phenomi VS Core2Quad ;) Dakle nista strasno, AMD slabiji ali jeftiniji, Intel jaci i skuplji ali se i bolje ocuje i ima malo duzu upotrebnu vrednost. Ovo i ne bi bilo tako lose ali kako je krenuo AMD.. :d

Pa ako srede ovaj raspad od BD ili izbace nesto novo a da bude u rangu SB Intel imati malo jaci Ajvi [ovo u najboljem slucaju po AMD] ali ce AMD biti jeftiniji i to bi bilo nesto slicno kao stari Phenomi VS Core2Quad ;) Dakle nista strasno, AMD slabiji ali jeftiniji, Intel jaci i skuplji ali se i bolje ocuje i ima malo duzu upotrebnu vrednost. Ovo i ne bi bilo tako lose ali kako je krenuo AMD.. :d

Pa o tome ti i pricam,sve je to jedno "AKO".....

NB uopste ne povezuje procesor i graficku, vec procesor i sistemsku memoriju. Svasta nesto si ti izmesao, jos u pricu ubacujes C2D koji nema IMC.
nortbridge ili kako li se vec zove,ja bih rekao da sve ide preko njega,u principu postoji chip koji povezuje pci-expres sa procesorom,i ima odredjenu propusnu moc,koja je znatno manja u odnosu na SB arhitekturu,i da-775 nema imc,zar sam negde napisao da ima,zasto neki negiraju nesto sto ja nisam ni rekao??? lol ja sve vreme pokusavam da kazem coveku koji je pitao zar se ne porede x2 intel i x2 amd da se NE porede bas zbog tih stvari,kao i C2D sa SB procesorima,evo slike pa vidi kolika je rzalika,8.5 gb/s za 775 i 16gb/s za sandy bridge sto je za skoro 100% brze,ili lazem ja ili slika ;) ja ipak mislim da nisam nista pomesao :) citam onako kako je nacrtano

Prilozi

• 775.JPG
    775.JPG
    49.6 KB · Pregleda: 62
  • SB shema.JPG
    SB shema.JPG
    76.9 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Ti izgleda ne umes da protumacis ni te slike. Tih 8.5 kod C2D je CPU/FSB bandwidth, a 16GB/s kod SB je bandwidth PCI-e kontrolera (s obzirom da C2D odnosno njegov chipset ima PCI-e v1 bandwidth je duplo manji odnosno 8...ne 8.5 :p)

I nisi nigde napisao da C2D ima IMC, niti sam ti ja to stavio u usta, vec sam ja spomenuo IMC u kontekstu poredjenja C2D sa SB, koji ga jelte ima, i s obzirom na to, uopste ne koristi istu magistralu za komunikaciju sa memorijom i grafickom kartom.

Poslednja izmena:
Ti izgleda ne umes da protumacis ni te slike. Tih 8.5 kod C2D je CPU/FSB bandwidth, a 16GB/s kod SB je bandwidth PCI-e kontrolera (s obzirom da C2D odnosno njegov chipset ima PCI-e v1 bandwidth je duplo manji odnosno 8...ne 8.5 :p)

I nisi nigde napisao da C2D ima IMC, niti sam ti ja to stavio u usta, vec sam ja spomenuo IMC u kontekstu poredjenja C2D sa SB, koji ga jelte ima, i s obzirom na to, uopste ne koristi istu magistralu za komunikaciju sa memorijom i grafickom kartom.
no coment,ponavljas ono sto sam ja rekao i govoris kako to sto pisem nije tacno??!!!///%%?? ako prosto hocu da kazem da "C2D 3.1ghz dual core" ne moze da se poredi sa "intel core i3 na 3.1ghz" isto dual core bas zbog tog sr...nja od fsb i dmi koji su u principu razlicite tehnologije za komunikaciju izmedju CPU-a i graficke ti kao da hoces da kazes da ja lupetam gluposti,bas me briga jel 8.5 ili 8 "necega" (ne smem ni da napisem cega jer ces i tu naci neku gresku) ima C2D,ja kazem nije isto fsb i dmi i to je glavna razlika za gaming,a ti kazes vec sam ja spomenuo IMC u kontekstu poredjenja C2D sa SB, koji ga jelte ima, i s obzirom na to, uopste ne koristi istu magistralu za komunikaciju sa memorijom i grafickom kartom. opet si ponovio isto sto sam ja rekao a hoces jelte da me ispravis?
koristili i ne koristili iste magistrale,opet su brzine magistrala veoma razlicite i kraj price,spora magistrala na starim procesorima stvara bottleneck i nema tu mudrolije....
pazi ne zelim da se svadjam ni prepirem,svi mi ucimo citajuci i testirajuci sa foruma i sajtova,ovde smo da razmen imo iskustva i da ispravimo jedni druge gde grese,ne volim komentare tipa "sta lupetas gluposti"??? itd i tako se zavrsi neciji post u celoj temi (nisi ti to rekao ali ima ko jeste) ima dosta ljudi koji nisu toliki fanatici kao mi i koji ne razumeju razlike izmedju razlicitih procesora x4 nego predpostavljaju da svi x4 moraju biti blizu ostalih x4 samo zato sto i jedni i drugi imaju po 4 jezgra,eto cela filozofija cele price "nije isto x2 intel i3 i x4 athlon recimo,i blizu su phenom 955BE i i3 2100 na default u gamingu,% nas ne interesuju sad,nego je jedan od clanova pitao "zar se ne porede x2 sa x2 i x4 sa x4",NE,ne porede se.....zavise od mnogo faktora....o kojima se i vodi polemika.....peace
primer jos jedanput
x4 925 na default BC2 sa gtx 460 = 75% gpu usage, od 55 fps do 75fps
i opet ponavljam i2 3100 def sa gtx 470=99 gpu usage, od 80 fps do 120 fps
ista igrica ista rezolucija ista podesavanja,stojim iza toga sto sam napisao,licno sam sve testirao,nemam SS od x4 925 jer sam probao pre nekih 7 meseci kod drugara,prost primer x4 amd vs x2 i3 (ht)

Poslednja izmena:
Aj ako te ne mrzi samo mi napisi listu aplikacija u kojima si testirao, koja setovanja tj rezolucija itd da mogu da ponovim isto to samo za phenomII. A i sto poredis PII 925 sa i3 kad je i3 cenovno u rangu 955/965/960t? Ja cu provrteti sve od testova sto napises, ali mislim da je ovako nesto fer u tom poredjenju:

x2 4ghz
x4 4ghz, 4.2ghz i 4.4ghz
x6 4ghz i 4.2ghz

jer smatram da su ovo klokovi koji su realni za poredjenje jer ce 99% procesora izvuci te klokove bez znoja.

Sve bih to uradio na GTX570 (klokovana na 1ghz (nesto bolje od GTX580) i klokovana na default-u(isti q sto i GTX480)) tako da malkice gora varijanta za gpu bottleneck od tih grafika sto ste vi testirali.

Poslednja izmena:
Aj ako te ne mrzi samo mi napisi listu aplikacija u kojima si testirao, koja setovanja tj rezolucija itd da mogu da ponovim isto to samo za phenomII. A i sto poredis PII 925 sa i3 kad je i3 cenovno u rangu 955/965/960t? Ja cu provrteti sve od testova sto napises, ali mislim da je ovako nesto fer u tom poredjenju:

x2 4ghz
x4 4ghz, 4.2ghz i 4.4ghz
x6 4ghz i 4.2ghz

jer smatram da su ovo klokovi koji su realni za poredjenje jer ce 99% procesora izvuci te klokove bez znoje.

Sve cu to uraditi na GTX570 (klokovana na 1ghz (nesto bolje od GTX580) i klokovana na default-u(isti q sto i GTX480)) tako da malkice gora varijanta za gpu bottleneck od tih grafika sto ste vi testirali.

uradi lost planet 2 (sve high),stalker (ultra,dx11,1680x1050),3d mark vantage (def settings),uradi linx dovoljno 1 krug da vidimo gflops-e,moze i 3d mark 11 def settings

Nemoze nikako da bude fer poredjenje AMD x4/x6 klokovan na 4-4.4 ghz sa i3 koji pici na 3.1 ghz.....bolje vrti sve te cpu na deff cisto da vidimo razilku klok vs klok,jer ako ih tako nabrijes,kontam da nece biti dileme oko toga sta je bolje.

Nazad
Vrh Dno