Šta je novo?

i3 2100,HT,avx i gaming

To 100 nije FSB, ne znam kako se zove bese ali nije FSB. Ok ukapirao sam da ne moze nikako da se klokuje sem tih 200MHz-a koje ne racunam u OC :)

Nema vise FSB, vec je to sad BCLK. Pa i tih 200 MHz vise kad je dzabe, sto da ne.

Moj i3 BCLK 106MHz svaki dan ili ti 3.29GHz, sve na auto (mozda bi moglo i vise kad bi se poigrao da podesavanjima, al nisam nesto u fazonu)... CPU je odlican, pre toga sam imao Q9550 od kog je mozda za nijansu sporiji al Q mi je radio na 3.91! :)

Ja imam istu ploču (PRO verzija)i ne mogu toliki BCLK... Auto je na 103 mhz i ja mislim da je max nekih 104-104.5mhz...

Na ovu temu (i3 vs. X4) je je pre par dana Tom's Hardware odradio solidan test. Ono što mi se svidelo je to što nisu samo uvrstili tabele sa average i minimum frejmovima nego su i ubacili frame rate over time grafike za svaki test. Očekivano ili ne i3-2100 grafik je iznad Phenoma II x4 955 (uključujući i oc varijantu na 4 Ghz) skoro uvek. Test nije savršen, (BF3 i Metro nisu baš najbolje odrađeni po meni) ali recimo meni dosta znači Starcraft 2 grafik, jer najviše vremena provodim igrajući isti, a imam sličnu dilemu, kojoj se strani prikloniti.

Edit: Zaboravih da postavim link ka samom testu: http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-fx-pentium-apu-benchmark,3120.html

Poslednja izmena:
Pošto se radi o Tomici bio bih malkice skeptičan. Ne kažem da tom testu ne treba verovati, samo bih ga uzeo sa rezervom.

Jasno, okačio sam ga pre svega zbog frame rate over time grafika. Sad kad sam dodatno guglovao vidim da ih i TechReport ima u svom testu Sandy-a za Starcraft 2 (ista je situacija kao kod Tome). Koji još sajtovi imaju tu opciju?

Poslednja izmena:
Na šta tačno misliš?

Pa kako ne vidiš da je njegov AMD po ovom testu sporiji :D
Dajte ljudi koga još briga što neki procesor izvuče pola frejma više. Ako nema neke razlike u smislu 10 frejmova ili više pa ajd.
Koliko vidim po ovom testu BF3 je najizbalansiranija igra što se tiče procesora. Ali pogledajte npr Dirt 3, i3 je kao brži od i5 2500k na 4 ghz.
Aj neka mi neko objasni kako je to fizički moguće ? :D

Cudno mi je skaliranje AMD-a pri overkloku.

Kod mene je mnogo veca razlika na difoltu i na 4GHz. :)

I to da FX-4100 skoro pa dise za vratom Denebu kada se OC... Smrdi mi tu nesto. xS

Jedno pitanjce...

Da li 2100 moze da izvuce max iz Radeon 6850 (ili njenog pandana sa 7xxx serijom)

Igram se u full hd ali ne ukljucujem AA i AF tako da....

Iskustva sa ovog foruma, stranih foruma, kao i testova kažu da.

E to me raduje... Cekam mart da vidim sta AMD ima od novoga.... A ako novo bude preskupo uzima se 6850 eventualno 6870...

Hvala svima, za sad ekstra zadovoljan CPU imao sam Phenom X2 550BE pre ovoga (naravno neotkljucan)

Pozdrav svim forumasima !! Nov sam ovde.. Interesuje me par stvari:
Negde pre leta kupujem novi kompjuter i svideo mi se sandy bridge, kako po testovima tako i po performansama. U aprilu izlazi ivy brigde.. Da li da kupim ivy , sandy, ili da predjem na buldozera.. Kako se pokazuju ova 3 na testovima, odnosno ova poslednja 2, s tim da imam monitor 22' Full HD VGA ? Koji procesor je najboji od ova 3 za gaming, uglavnom ove nove igre, bf3, mw3, gta4, (gta5) i koji ce mi potrajati par godina da sam miran da ne moram da menjam nista..
I jos jedno pitanje: sta kazete na konfu Altos Striker odnosno da li su lepo uklopili i3 i 6770, naravno podrazumevam da je to sklopljena konfa, tako i da ima kinesko napajanje.. ?

Omasio si temu ali ajd.. nikako ne razmatraj te gotove konfiguracije, uzmi i5 2500k i 212+ kuler, neku asus plocu za 120e, 2x4Gb ddr3, overklokuj i miran si oko 4 godine, uzmi za sada 6870 graficku.

Omasio si temu ali ajd.. nikako ne razmatraj te gotove konfiguracije, uzmi i5 2500k i 212+ kuler, neku asus plocu za 120e, 2x4Gb ddr3, overklokuj i miran si oko 4 godine, uzmi za sada 6870 graficku.

Nekako mi je isplativije uzeti gotovu konfu jer je pod garancijom, tako da ako nesto crkne, lepo odnesem i zamene mi taj deo i ponovo sljakam.. Ako kupim deo po deo, nemam garancije (ispravi me ako gresim) i onda ako nesto crkne moram da skupljam i kupujem novi deo..
I nije lose sastavljati, smatram da se moze sastaviti mnogo bolja masina nego kad se kupuje gotova, ali jel bi mogao samo proceduru da mi objasnis. Da li se nesto dodatno placa sastavljanje, i kod koga da odnesem sve to.. Ne razumem bas..

Ja mislim da ovako ide: prvo sastavim na konfiguratoru nekog sajta, odem u radnju ,pitam prodavca da sastavi, on sastavi, ja platim i dodjem po to i to je to.. ??

Za svaku komponentu koju kupis i pojedinacno ti imas garanciju, tako da nema potrebe kupovati gotovu konfiguraciju na jednom mestu.

@ CoxXx jeste offtopic ali imam tu konfiguraciju i poprilicno sam zadovoljan sta sam dobio i za koje pare!

Ok, znam da idem u off , a jel bi mogli da mi objasnite kako i kome da se obratim da mi sklopi konfiguraciju ?

Ajd da malo osvezim temu :D

Koja je max grafika koju ovaj procesorcic moze da pogura u fulu? AMD-Nvidia.. skroz nebitno..

Elem isprobah 5870 i gusi se poprilicno.. :D nista cudno naravno..

Mislim da mu je prevelik zalogaj 270x, uostalom covek je napisao da mu se i 5870 davi s tim cpu-om.
Neki 460gt bi mozda mogao da prodje, preko toga tesko, sa 2 jezgra tesko s novijim naslovima to sve ide.

ja glasam za polovan 650ti boost,moze i referentno hladjenje.

Citajuci na stranim sajtovima, uz taj i3 je komotno isao Radeon 7850 (rebrand Radeon R7 265).
Sto znaci da moze i dosta slabijih AMD i nVidia kartica da dodje u obzir, a koje jesu jace od te 460.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno