Šta je novo?

[HUAWEI U8110] custom romovi, instalacija, podesavanja, iskustva, sve na jednom mestu

Nemogu da instaliram z4root na fon, kaze problem prilikom obrade paketa.... Sta da radim?

Upravo mi je vraćen telefon sa servisa, zamenjen mu je touchscreen i vraćen je na fabrički stock rom. Hoću ponovo da instaliram FZF 5.2, međutim sada kad prilikom paljenja držim zelenu slušalicu+volume up dobijam android system recovery. Da li je potrebno ponovo da ubacim onaj prvi system recovery koji služi za pravljenje backupa i kasnije flešovanje novog roma?

Ostao ti je instaliran recovery, tako da ne moras ponovo da ga ubacujes.Samo instaliraj ROM, po onim procedurama kako je napisano.

Radio NE RADI sve ostalo leti i treba tako i da ostane

pozz drugari,ovde sam nov, i pomocu tutorijala ko sam nasao ovde uspeo sam da sredim svoj telefon,medjutim kad sam dosao do kraja i samog cina ubacivanja custom roma nije hteo da mi prihvati neke gde sam dosao do sloma zivaca :D posto sam lutao pre toga 12 sati po netu dok nisam nasao ovaj tutorijal ovde koji je zaista detaljan i sve pohvale za autora istog!!!
e sad ja sam ubacio CyanogenMod 7.1.0 update12 http://www.mediafire.com/?60m2lp2renar4tz
i za sad sam zadovoljan,podesio sam procesor na 630MHz a maximum je 760MHz...telefon radi neuporedivo brze nego sa osnovinim romom,banalno poredjenje angrybirds igrica koja mi je nenormalno zakucavala na fabrickom rom-u sa ovim leti!!!
nisam do sad naisao ni na jedan problem sem FM-a koji ne radi,sve ostalo 10-tka!
Da li neko ima iskustva sa ovim ROM-om i da li bi mi preporucio mozda neki jos bolji od ovoga?
e sad jedno amatersko pitanje,kako da sacuvam kontakte pre nego sto bih mozda opet menjao ROM,posto sam ovaj put izgubio sve contakte.... :(

Uradio sam isto to ali RADIO nikako nece da proradi, da li uopste postoji neko resenje ili da se ne trudim vise jer sve sto sam nasao nije za nase havajce :(

Hvala

Ni na jednom CM7 rom-u ne radi radio,niti se nazire da ce neki developer to resiti. Ako ti je radio bitan,instaliraj FZF Eclair 5.2.

ljudi imam problem,skinem "CM7.2.0 RC1 with Kernel 2.6.32-9-perf from Codeaurora" sve lepo odradim kao prosli put kad sma ubacivao rom ali u pola instalacije samo pise abortid :( i tako sa jos 3-4 roma.... a pre sam imao instaliran CM 7.2.0 oliko se secam update 17 ili 18 ....potrebna mi je hitno pomoc! bez telefona sam :(

svi su oni cm7.2 ili 7.1. bitno je ko ga je radio..sluking, jailaroi ili neko deseti
i uvek pre nego sto instaliras novi rom radis factory reset, wipe cache partition i dalvik cache
i bitno je kojim cwm to radis...za ove novije romove cwm 5.0.26

ali kako si instalira CWM??? :((( ako mozes korak po korak da objasnis molim te!

imas na 4 ili 5 strani...detaljnije ne moze
5.0.26 se flesne iz starijeg cwm kao i rom

moze li mala pomoc,posto sam se pravio pametan i stavio CPU na 691Mhz,sad ukljuci mi tel i samo zakuca.I ne mogu nikako da dodjem do podesavanja da vratim CPU,moze li to nekako da se odradi iz ROOT-a?

Wipe data bi trebalo da resi stvar.

Imam ja pitanje u vezi garantnog roka,zaboravio sam koliko traje godinu ili dve? Crkao mi je touchscreen(pri padu telefona jga),cisto sumnjam da ce i uvaziti garanciju,mogu da probam jer se ne vide nikakva fizicka ostecenja,ali ne znam da li mi je telefon jos uvek u garantnom roku jer ga ima duze od godinu dana a u garantnom listu ne pise koliko vazi...Ovlascenom servisu sam poslao mail sa pitanjem koliko kosta zamena ekrana i dobio odgovor da nemaju u prodaji delove za huawei ali i da im posaljem telefon na servis ukoliko je u garantnom roku...malo dvosmisleno,ali dobro.

Poslednja izmena:
Dve godine je garancija, bar tako treba da bude.

@kolar90 Izguglaj kako se ulazi u safe mod, kod mene na lg-ju se drzi meni dok bootuje. U safe modu ne pokrece nista od instaliranih aplikacija tako da nece ni tu za oc.

Evo da ja javim da mi je telefon bio na servisu,zamenjen je touchscreen,nisu mi pravili apsolutno nikakav problem,da li je pad uticao na njegov rad(nigde nije bilo vidljivih fizickih ostecenja) ili sta li je vec bilo,uglavnom sve je zavrseno u moju korist. Kada sam im predao telefon,root je ostao,jedino sam vratio stock rom. Cekao sam 10 dana da mi telefon stigne sa servisa i to je to :)

Evo jedno kratko pitanje i molba za pomoc. Izgubio sam backupovan stock rom. Imam rutovan telefon sa madjarski cyanogen modom 2.3.7. i cwm recovery 5.0.2.7.
Treba telefon da nosim u mts na servis, krenuo ekran da zeza. Ima li nade da vratim nekako na fabricki rom? Ima li negde backup i neko kratko uputstvo bar za vracanje. Hvala unapred.

E hvala druze, i ja to nadjoh jutros, moram probati, deluje kao najlakse moguce, videcu sta ce ispasti :)

Momci,
napravili ste legendarni topic ! Zaista
iz ovog topica sam naucio vise nego za 5 dana surfanja po netu :S
Nazalost toliko mi je i trebalo da naletim na Vas :p

Nego pitanjce.Sta bi sa onim madjar. romom ili Cobaltum?
Imam spreman beckup ako zagusti sve lepo po uputstvu sa stranice 4 ;-)

Rom mi je jos uvek stock :zgran: ali imam zarku zelju da instaliram novi DicePlayer koji bi trebalo da radi u HW rezimu i samim tim bezobrazno smanji potrosnju baterije,medjutim
on zahteva 2.2+

Nebih da se ubijem birajuci romove ,tako da ako moze mali "TIP" koji bi bilo najpametnije da se izabere?
radiJo me ne zanima na telefonu,kucanje i izgled je vazan :p

Okeeeejj...sada sam zbunjen kao paprika medju patlidzanima..hehe
sta je rom od ovoga ovde lol
Kod:
Kernel:2.6.32-9 (based on Psyke83 u8160 sources)
Sources download   <<<<----------??
Jit enabled
Ext4 support
OC 748mhz

Android : 2.3.7 / CM7.2.0
Sources Download  <<<<----------??
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1096075

i kako se to zaboga skida?nije svn ,git?zar moram kompajlirati to sad? nepoznato mi je sta je to na linkovima.. :S
zar nemoze prosto da bude neki zip fajl ;-((

i kako funkcionise ovo sa updatima?
update 11 pa 21 gde je izmedju?moram jedan po jedan ?i koji je glavni ROM odakle da pocnem ;-(

Poslednja izmena:
Skines poslednji update i instaliras ga,stari te ne zanimaju.
Ja recimo drzim update 27. Update 28 mi se ne svidja kako radi.
Instaliras clockwork mod,skines recimo ovaj update 27 klikom na link i sacekas da download krene automatski :)
Flash-nes ga iz clockwork mod-a i to je to.
Download Link: Update 27
CM7.2.0 RC1 with Kernel 2.6.32-9-perf from Codeaurora
http://tinyw.in/DD5T

Poslednja izmena:
za sad su se najbolje pokazali jailaroi i slyking po brzini ...sve radi dobro...neki se zale da kamera blokira ponekad na jailaroi..ja nesto i ne koristim, ono malo sto sam koristio radilo je...eto, nesto od ta 2 bi ja preporucio

Zanimljivo
ja se ubih razmisljajuci da ne pogresim,po mojoj "pogresnoj" logici ja bih isao update po update i instalirao :S
i u svom tom neznanju naisao sam na ovaj blog
Kod:
http://huawei-u8100.blogspot.com/2012/05/update-28-gingerbread-rom-android-237.html
i misleci da je neko zapravo napravio "kompilaciju" od "update-ova" skinuo sam i za divno cudo instalirao bez greske (jey mrak sam skinuo prvi put :p)

Tako da evo zadnjih 10 tak sati taj radi izuzetno lepo i veoma brzo

Veoma sam zahvalan tebi na tvom postu!Rascistilo mi je sve moje sumnje
A i veoma sam srecan zbog ovog CM to radi izuzetno lepo i brzo
sto se tice caibracija klikanja na slova prilikom kucanja ja nevidim nikakvu razliku u odnosu na "stok" koji sam imao jutros,rade mi sva slova lepo.

Hvala jos jednom na ovom topiku i ljudima koji su postovali stvarno je izuzetan!

Sada nakon google apps jos samo da skontam kako da instaliram "Market" kojeg nema :S

**EDIT
da i jos jedna sitnica sam nasao da mi smeta osim nedostajuceg marketa ili ti google apps iako sam instalirao (preko rekoverija) sve prijavio nove stvari kad sam digo fon ali nema to
je da OS nema opciju da cita brojeve (kontakte) sa sim kartice "tamo gde bi trebalo da je opcija linija za opciju nedostaje,tako da sma bio primoran da iskopiram brojeve sa kartice na telefon.

Ako neko zna kako da koristim brojeve sa telefonske kartice (Ne SD vec bas kartica) bio bih zahvalan

Elem ,i da na kraju sva ova pustolovina je pocela jer sam zeleo DicePlayer,sada iako sam ga instalirao bez problema(pre je bilo parse error) sada na ovom OS nece da se pokrene izbaci gresku i samo close ;-(
Ali sam zadovoljan overal samim sistemom

Poslednja izmena:
prekopiraj kontakte sa sim kartice i lepo sinhronizuj sa google accountom
e sad, dosta ljudi je imalo prituzbe na update 28...cini mi se da je update 26 najbolji njegov kao i kingsly zadnji (kazu da ovaj lepse radi nego jailaroy 26 na kom sam ja trenutno)
ja sam na taj rom preko recovery-a ubacio gapps sa ovog linka i sve najbolje radi...prvi put kad se pokrene mob odma i odradi update na play
Kod:
http://goo.im/gapps/gapps-gb-20110828-signed.zip
koji recovery si stavio? trebalo bi da je 5.0.2.6 najbolji

jailaroi
Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1096075
sly
Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1295844

Jesam stavio sam taj 5.0 recovery
instalirao sam i gplay bas taj *828 ,i upravu si bio mi je iskocio taj za podesavanje naloga ali sobzirom da sam u tom momentu bio bez interneta isao sam opcija skip za podsavanje naloga,a posle toga kada
sam trazio nemogu da nadjem "market" ikonicu ili gplay

razumem ovo sync sa google acountom,mada ja preferiram (iz licnih razloga) da koristim samo sim karticu kao bazu tel brojeva (odgovara mi ako moram da ubacim u stariji tlefon bez interneta)
tako bih zaista voleo da mogu da citam sa sim,kao sto sam mogao u "stoku"

prolistacu malo forum da vidim na sta se ljudi zale u vezi 28,nekazem da nema mogucih problema,ali ja sam neupucen u njih trenutno
ovo mi je prvi OS osim stoka ,hehe

P.S
Ako neko ima savet oko DicePlayera kako da ga namestim da radi (tj da ga mogu uopste startovat posle instaliranja bez kresha) bio bih zahvalan!

Poslednja izmena:
ako ti jos uvek ne radi play store, uradi lepo factory reset (titanium backup u ruke i odradi backup) i onda unesi podatke ponovo

meh
instalirao sam Froyo 2.2 trenutno ,odustao sam od CM7 update 28
signal je tako los da mi kolje bateriju,a usput i random diskonekt u toku razgovora zbog loseg signala..
original post ovde:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=27022827&postcount=2364
i drugo ,nisam nikako uspeo da nateram root explorer da radi na cm7

---
kad budem imao vise vremena probacu taj sly 22 update za koji svi kazu da je lep i stabilan.
Za sada ostajem na froyi

Poslednja izmena:
meni sve to radi savrseno...nikakvih problema
evo danas stavio sly 22 i to radi odlicno

Nisam rekao da update 28 neradi dobro,radi solidno lepo
medjutim ocigledno je bilo da ima neki problem sa signalom,sto se vidi iz prilozenog posta na xda-dev

i da primetio sam jos jednu stvar,film ume da stucne bez razloga,sto se nikad nije desilo na stock romu a ni na froji sada
jos mi par ljudi reklo da uzmem sly 22 pa cu probati ovih dana.

e za filmove ne znam, ja sam veliki filmofil i ne gledam na telefonu nista
a signal...nije mi se desilo na jailaroi 26 , slyking 14 da gubim signal ili da je slab..za 28 ne znam...samo sam video dosta drugih prituzbi pa nisam ni stavljao

Jedno kratko pitanjce: gde nabaviti teme za cianogen mod? Meni treba jedino zbog toga sto sam navikao na onom madjarskom romu da u ikonici za bateriju na status baru pisu procenti. Ne bih sa druge strane stavljao widgete. :)

Nazad
Vrh Dno