Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Kao na primer ovako, onda klikneš na slike i izbaciće samo slike.

8edfa7a9d87a10cb270338b609b9a4db.jpg

Poslednja izmena:
A mozda fotke nisu u DCIM folderu :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Daklem, uključivao sam i Slike i Datoteke kao mogućnosti. U prvom slučaju mi prikaže samo foldere DCIM i Pictures, a u drugom sve foldere u telefonu.

Da, proverio sam, slike su u DCIM/Camera folderu. Ima ih 1.53 GB.

Onda sam u telefonu napravio copy/paste Camera foldera u Pictures folder i - pojavile se!

Ništa mi nije jasno...

Kako da ih vidim bezovog žongliranja?

Uspeo sam da uključim dual sim na telefonu koristeći Toolkit sa xda foruma. Telefon prihvata drugu karticu i funkcioniše kako treba. Međutim pri bootovanju telefona imam obaveštenje "Your device has failed verification and may not work properly. To learn more visit: http://zh.ui.vmall.com/emotiondownload.php?mod=restore"
interesuje me da li se još neko susreo sa tom notifikacijom i kako je istu "sredio"?
Da napomenem da je to počelo da se pojavljuje od trenutka kad sam otključao bootloader.
poz

Je li imao neko problem sa slanjem maila sa gmaila? Nece nista da posalje, pretpostavljam da jedo nekih podesavanja, gledao sam tamo pod app permissions ima li jos negdje neka skrivena opcija? Slike pokusavam da posaljem.

Ujedno imam problem sa wifi kuci sa ovim mobitelom router je ZyXEL ostala 2 tel (iphone3gs i lumia 640) nemaju problem. U ova 2 sam ukucao static ip i rade OK isto sam uradio na p9 i radi net 10sekundi nakon toga zablokira net

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Update: Ipak je problem pravio router a kupio ga prije 7 dana, vratio tp link 340gd star 4-5 godina i sve OK. ne znam da li na ovom Zyxel nisam nesto dobro nastimao ili je krsh...

Sent from mTalk

dobio sam apdejt b151 i ubacio ga e sada cini mi se da je zvuk zvona malo tisi od predhodne verzije da li neko zna zasto i zanima me jel moram da uradim factory reset

dobio sam apdejt b151 i ubacio ga e sada cini mi se da je zvuk zvona malo tisi od predhodne verzije da li neko zna zasto i zanima me jel moram da uradim factory reset

Preporuč5ivo je resetovati ga nakon većeg apdejta...pre toga backup, naravno.

Što se zvuka tiče, i drugi se žale da je tiši na B151, izgleda da je do apdejta. Ništa se tu ne može, va5da će to popraviti u narednoj verziji...

^ Kad će tebi više apdejt za tu tastaturu... Bilo je zanimljivo u srednjoj na msn-u pisati „sh“, „ch“ i „ty“ umesto š, č i ć, ali mislim da smo svi do sada to prerasli... Doduše, neki su izgleda još na tom uzrastu, koliko mi se čini. :d

Međutim pri bootovanju telefona imam obaveštenje "Your device has failed verification and may not work properly. To learn more visit: http://zh.ui.vmall.com/emotiondownload.php?mod=restore"
interesuje me da li se još neko susreo sa tom notifikacijom i kako je istu "sredio"?
Da napomenem da je to počelo da se pojavljuje od trenutka kad sam otključao bootloader.
poz
Sam si sebi dao odgovor zašto se to pojavljuje. Ako ti smeta, zaključaj bootloader. :D

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Što se tiče b151, telefon radi solidno ali mi čini se da je bilo fluidnije na prethodnom ažuriranju.

Jedno pitanje (možda je već bilo), vidim da svaka verzija telefona ima svoju single verziju i svoju dual verziju (pa pretspotavljam da se sve single verzije koje se oznakom poklapaju sa dual verzijama mogu otključati preko one aplikacije na XDA). Da li postoji neka verzija telefona kod koje nije moguće otključati dual sim i koja je samo singl? Ako postoji, koja je oznaka, da je zaobiđem.

Jedno pitanje pa ko zna zamolio bih za odgovor. Postao sam vlasnik p9 lite telefona a pre njega sam imao p8 lite. E sad da li nekozna kako mogu da proverim da li je p9 lite free sim i da li je dual sim ili single sim. Na p8 lite sam kucao neki kod i ono mi je bilo pokazalo. Da li je to moguce i na p9 lite i koji je kod?

Jedno pitanje (možda je već bilo), vidim da svaka verzija telefona ima svoju single verziju i svoju dual verziju (pa pretspotavljam da se sve single verzije koje se oznakom poklapaju sa dual verzijama mogu otključati preko one aplikacije na XDA). Da li postoji neka verzija telefona kod koje nije moguće otključati dual sim i koja je samo singl? Ako postoji, koja je oznaka, da je zaobiđem.

Mislim da je na P9L to rešeno softverski. Ja imam single SIM verziju ali druga SIM kartica bez problema staje umesto MicroSD, tako da fizički sve verzije podržavaju dual SIM. Fora je verovatno što single SIM varijante imaju softver bez opcija za manipulaciju drugom SIM karticom. Verovatno je zato i moguće dobiti dual SIM prostim otk5učavanjem bootloadera i flešovanjem firmvera sa dual SIM verzija. Ukratko, pošto fizički svi primaju 2 kartice (koliko znam), mislim da se i svaka varijanta može "prepraviti" na dual SIM. Ali, nisam 100% siguran, da se zna...

Jedno pitanje pa ko zna zamolio bih za odgovor. Postao sam vlasnik p9 lite telefona a pre njega sam imao p8 lite. E sad da li nekozna kako mogu da proverim da li je p9 lite free sim i da li je dual sim ili single sim. Na p8 lite sam kucao neki kod i ono mi je bilo pokazalo. Da li je to moguce i na p9 lite i koji je kod?

Ne znam za te kodove ali je dovo5no pogledati Settings meni, ako nigde nemaš opcije za drugu SIM karticu najverovatnije i nije dual SIM verzija. P9L kod naših operatera su svi single SIM, mislim da jedino preko oglasa ili u nekoj radnji možeš naći dual SIM (ne znam gde si ga nabavio). Obično oni koji prodaju i naglase da li je dual SIM, ako ne piše nigde sve su šanse da i nije.

Poslednja izmena:
Hvala jos jednom na odgovoru. Nisam imao drugu karticu da probam pa sam zato pitao. Da li koristite otisak prsta?

Onda bez problema mozes da otkljucas drugi slot za sim ako ne koristis memorisku karticu, neko je to ovde vec radio i imas objasnjenje par strana pre, sta i kako ide. Ako ti je u opste potreban dual sim. Ja koristim otisak naravno. Jedna od glavnih odlika na ovom tel.

Da li je neko ko je uzeo telefon u VIP-u dobio najnoviji updejt

Hvala jos jednom na odgovoru. Nisam imao drugu karticu da probam pa sam zato pitao. Da li koristite otisak prsta?

Ja ga koristim. Prvih mesec-dva nisam, smatrao sam da je to samo gimmick, ali od nedavno ga nosim na posao gde svako može da zaviri pa sam počeo da ga koristim. Radi lepo, plus ima dodatne "uloge" poput spuštanja i podizanja panela za notifikacije ili prev/next pic u galeriji...Sve u svemu, skener je daleko od neophodnog ali ga je zgodno imati.

Da li je neko ko je uzeo telefon u VIP-u dobio najnoviji updejt

Neki jesu, neki još ne. Prethodni (B131) update sam dobio među prvima (od forumaša) ali ovaj još uvek nisam...ne znam u čemu je fora. Nije mi frka, telefon radi lepo, kad stigne stigao je...

Meni je sad nab131 nel to znaci da ja josnisam dobio taj novi updejt? I sta novo donosi taj novi updejt?

Meni je sad nab131 nel to znaci da ja josnisam dobio taj novi updejt? I sta novo donosi taj novi updejt?

Da, još ti nije stigao, zadnja verzija je B151. Evo šta donosi:

Ovo ažuriranje dodaje funkciju štampanja e-pošte i optimizuje nekoliko funkcija i prikaz korisničkog interfejsa. [Šta je novo] Dodata je funkcija štampanja e-pošte. Dodata je funkcija koja vam omogućava da usporeni video zapis sačuvate kao novi video zapis. [Popravke] Rešen je problem zbog koga taster za nedeljni prikaz u Kalendaru nije bio lokalizovan. Rešen je problem zbog koga neki elementi korisničkog interfejsa nisu tačno prikazivani. [Optimizacije] Optimizovan je naziv vašeg uređaja tako da bude dosledan u svim scenarijima. Optimizovane su poruke koje primate kada umetnete slušalice. Optimizovano je nekoliko prečica u padajućem meniju. Optimizovano je nekoliko ikona aplikacija na početnom ekranu. Poboljšani su korisnički interfejsi na ekranu sa kontaktima. Optimizovan je Huawei Swype metod unosa. [Napomene o ažuriranju] 1. Ako budete imali nekih problema tokom ažuriranja, pozovite liniju Huawei korisničke službe ili posetite ovlašćeni Huawei servisni centar za pomoć. 2. Ovo ažuriranje neće obrisati vaše lične podatke, ali vam preporučujemo da napravite rezervnu kopiju svih važnih podataka pre ažuriranja.

Hvala na odgovoru. Jos jedno pitanje videh po forumima da ce za p9 lite biti azuriranje na 7.0?

Biće, ali verovatno sa malo većim zakašnjenjem (kao i uvek). P8 lite je tek pre koji mesec dobio 6.0. Ne verujem pre proleća da će biti 7ce za nas. :)

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Uzeh juce klincu ovaj telefon.......jes' da je Android, al' stvarno lep telefon......

Ja ne bih bio ja da nesto ne zeznem. :d

Uspeo sam da rootujem telefon i da flesnem zip sa pixel launcherom i ostalim sitnicama. Medjutim, jadnicak se sav uslogirao, izgleda od silnig igranja sa lancerima i sta sve ne... Tako da sam mu pukao jedan factory reset koji iz nekog razloga nije mogao direktno nego preko TWRP.

Sve je proslo ok, ali sada nemam Huawei tastaturu, a na Google Keyboard nemam opciju za latinicni srpski... Ima neko ideju sta da mu radim? :)
Bar da na Google Keyboard dobijem latinicu. :)

Otvori Gugl tastaturu iz marketa i u podesavanjima dodaj sta hoces.

Sent from my D6503

Ja tu imam "open" opciju koja vodi do svih podesavanja..

Sent from my D6503

Vrh Dno