Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Dajte neki test baterije. Ovo što sam do sada video deluje nerealno.
db9708540d2298b94aba2eff4d89b3ef.jpg
9ed60ade7a39c891d8960515e06fe890.jpg
8a5e3be3ae79b625f81e0603873214f3.jpg
fd05e2b0458d848a22e46c102a15b0fe.jpg
:)

Sent from HUAWEI P9 lite using Tapatalk

Da ponovim post od ranije:

Pogledajte prilog 203211

Baš me zanima koliko bih još izvukao sa preostalih 20% baterije ali moram u san, čeka me kuluk. Ovaj rezultat je nakon celovečernjeg surfa...

Autonomija je sjajna, skoro stalno dobijam nekih 3h SOT na trećinu baterije...nemam mnogo razgovora i retko kad fotkam nešto ali satima surfujem na 3G. Redovno imam preko 7h SOT, ako ga ne akam mnogo 8h.

Ja na G3 dobijem 3 sata sot-a :)

Zanimljivo da je toliko bolja baterija.

kolege, treba mi pomoc, ne znam kako da iz Imenika sklonim kontakte koji nemaju telefon. Ima opcija brisanja, sto brise I adrese sa gmail-a ali ne I skrivanja, koja postojina p8 lite, ili ja nesto ne vidim

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Uopste niste realni. Ja nista nisam izmislio i ne znam sta imam od toga. I sam posedujem model kao vi,s tim sto sam ja nezadovoljan i imam pravo na takvo misljenje. A logicno je da ste svi ovde protiv mene i da branite svoje stavove,isto bi bilo kao da odem na navijacki forum,tamo sve sama pozitivna misljenja fanatika i zaludjenika i objektivna misljenja nisu dobrodosla. Da odem sad na podforum vezan za Nokiu 5110 i da napisem da je kanta,opet bi se nasao neko da kaze da nije i da je odlican telefon za te pare! Telefonu je slab GPS prijem,isto tako dosta slabiji wifi prijem u odnosu na vecinu modela koje sam imao,ej bre na Alcatelu C7 mi je imao bolji domet wifi,kada izadjem u dvoriste hvatao je opusteno,bar crticu dve,a ovaj ima crticu kad sidjem dole u prizemlje kuce(ne zivim u zgradi),kamera je isto vrlo losa...Jedino sto mi se dopada je baterija i senzor otiska!Nebitno,ja nikog nisam uvredio da biste me napadali,sta god da sam rekao o telefonu,uvrede nisu bile na licnoj osnovi,a vama neka je na cast!

Poslednja izmena:
Koliko znam ni ja vas nisam uvredio niti rekao nista lično protiv vas. Niti sam ikoga na ovom forumu. No nebitno, tel ti ne odgovara, prodaj ga, reši sebi problem. Mislim da nećeš izgubiti puno para od kada si ga kupio do sada. Izgleda da smo mi svi budale i ne primećujemo nesto sto samo ti vidiš. Opet napominjem, tel je srednja klasa. Nikad neće moći da bude bolji od toga od cega si ti ocekivao. Za svoju klasu i cenu je odličan. Toliko od mene, nebih vise polemisao. Imas visoke standarde za ovu klasu i ovaj tel, to je očigledno.

Imam Flex 2, a kupio sam dva nova P9 lite za obe ćerke i po odličnim cenama, 200 evra na oglasima sa mreže. Za te pare telefon je više nego odličan, baterija bolja nego na mom flexu, kamere su tu otprilike, ali ipak na flexu je oštrija slika a realno ni ova nije za bacanje, ima fenomenalan otisak prsta, čita u stotinki, jedino mi je bezveze što nema double tap za zaključavanje. Sve u svemu za 200 evra odlična kupovina, dizajin fenomenalan! Ali opet nerealno je porediti sa z3 jer cenovni rang je potpuno različit, a novo je novo, bar što se tiče mobilnih nikada ne bih uzeo polovan, da stavljam na svoje lice nešto što je neko držao i davao ko zna kome, hvala, novo iz kutije je ipak novo!

Pa pazi ovako. Ako je coveku razocarenje posle Z3 sta mislis kako je u odnosu na G4? A G4 je bolji od Z3. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prvo mi nije jasno sta znaci procackati telefon i zakljuciti da je ovo krs od telefona, a S4 ili Z3 svemirski brod.

Sta je to sto cini tooooliku razliku da imas tako agresivan i ubedjivacki stav.

Sa druge strane ne brane se ljudi da kazu da je ovaj telefon trenutno najbolji na trzistu ili da nisi u pravu, vec komentarisu i pokusavaju da ispeglaju tvoj iritantni stav.

Imam i P9 lite i sluzbeni S4. Postavio sam fotografije malopre napravljene i sa jednim i drugim aparatom.
Razlike ima ali za ono za sta je predvidjena kamera na telefonima, razlika, kao sto ti rece, od dve svetlosne godine ne pije vodu definitivno.

Fotka P9 lite

81ea49cb8c4fb341c3fa80cec013a58b.jpg

Fotka S4

120fc660a4e563831382b6e5de2d9ca7.jpg

Obe fotke su napravljene u istom trenutku.

P.s. sad vidim da ih tapatalk sece i upropasti. Ako nekoga interesuju originali neka trazi na PM.

Poslednja izmena:
@Marko_S
Probaj da slikas outside sa ukljucenim HDR. Videces da razlike skoro i nema. Ja sa bilo kojim telefonom napolju uvek slikam sa HDR.

Ovde na S4 nije ukljucen hdr jer je nebo ocajno.

Nije ukljucen hdr ni na jednom. Mogu sutra da fotkam sa ukljucenim hdr i na jednom i na drugom pa cu okaciti.

Slikaj, i mene zanima. Samo daj full rez. :)

Probaj da ih digneš na Dropbox ili na Google Drive pa ostavi ovde link. Nemoj da ih dodaješ u tt, osakati ih.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Znam sad skontah :) Sutra saljem nove.

Lozi vas malo onaj Nele. Dosao juce na forum(doduse ajde nije juce, ima mesec dana) i izmenjao 100 telefona do sad.

Presao sa Z3 na P9L i kaze kanta.

Da si se druze ti namenjao koliko kazes, ne bi ni kupio telefon i ocekivao ko zna sta. Valjda za tih 100 telefona (koliko kazes da si promenio) si naucio nesto? Ili nisi?

Neko je spomenuo da GPS nije dobar, danas u Prokuplju za par sekundi nasao lokaciju, ukljuceno je bilo i lociranje preko mreze, google mape koriscene i veoma je lepo radila navigacija... Takodje pre neki dan kod mene u stanu, Niš...

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Malo sam nešto koristio navigaciju preko HERE pre jedno nedelju dana i dosta dobro je radilo, a prethodna dva dana sam šibao Pokémon GO i GPS je hvatao za par sekundi. :D

A zapazio sam da ona aplikacija Zdravlje stalno mi meri korake. Kad udjem u nju nema opcija da se iskljuci da meri korake. Neki savet ili denstalcija.

Ako ti baš smeta tapni na counter da otvoriš app, pa gore levo na tri crte, settings i otkači da ti ne pokazuje u notifikacionom panelu. :)

Ako ti baš smeta tapni na counter da otvoriš app, pa gore levo na tri crte, settings i otkači da ti ne pokazuje u notifikacionom panelu. :)

E sad kasno. Skroz sam je otkacio. Otislo u kantu za smece. Neznam da li sad mogu da je skinem opet. Na play prodavnicu nisam naso da je skinem.

Telefonu je slab GPS prijem,isto tako dosta slabiji wifi prijem u odnosu na vecinu modela koje sam imao,ej bre na Alcatelu C7 mi je imao bolji domet wifi,kada izadjem u dvoriste hvatao je opusteno,bar crticu dve,a ovaj ima crticu kad sidjem dole u prizemlje kuce(ne zivim u zgradi),kamera je isto vrlo losa...

Ti onda imas falican primerak ili nesto nije u redu. Kamera je odlicna, bolja od vecine konkurencije u tom segmentu - naravno ima i boljih u klasi, ali rekao bih neka zlatna sredina po kvalitetu fotki koje daje. Bolja je recimo od Meizu M2 Note, moze da parira kameri na Meizu MX 5. Imao sam telefone pa mogu da uporedim bez problema. Takodje, Wifi hvata odlicno. Nikakav problem. Bolji prijem wifi ima od Meizu M2 Note i MX5, naprimer. Nikakvu razliku niti problem nisam primetio u recepciji wifi signala, osim sto je bolji od pomenutih modela. Da ilustrujem - oko 10m od rutera kroz dva noseca zida u zgradi ima samo jednu crtu manje u dometu wifi signala (ruter je SBB Ubee). GPS radi odlicno - par sekundi i signal je tu. Lokaciju nalazi odlicno cak i na putovanjima. Recimo wifi hvatam i iza zgrade dosta daleko od rutera skroz napolju bez ikakvih problema - i to opusteno ima 2 crtice minumum na toj razdaljini. Otprilike kao i svaki bolji i kvalitetniji fon koji sam imao dosad.

Bio sam na korak od kupovine ovog telefona. Bio sam prosle nedelje u utorak u nekom servisu zbog zutog ekrana na nokiji 920 i prodavac kaze da moze da mi da za telefon 60-70e u razmeni za novi. Odem ove nedelje u utorak kad on smanjio vrednost mog telefona na 30e i za 30e pojacao vrednost p9 lite na 270e. Tako da me sa telefonom ispada 240e. P9 lite je 240e na oglasima nov tako da ispada da je hteo za dzabe da mu dam telefon.

Imas na oglasima i jeftinije, pogledaj na KP na primer. Ja zam moj platio 210e, pre mesec ipo dana. Cenjkaj se malo. Svi oni cene vise.

Menjao sam jer je zastareo model,samo iz tog razloga,a i volim da ih menjam bukvalno svakih nedelju dana i namenjao sam ih se dosta za zivota. A naravno kao razlog menjanja je i isticanje ugovora,te produzenje istog. Hteo sam napokon neki duze da zadrzim,bar 2 godine,ali sumnjam da ce mi se ovaj zadrzati duze od mesec dana...

Kao neko sa tolikim iskustvom i menjanjem telefona na svakih nedelju dana, malo je cudna odluka da telefon koji bi da zadrzis 2 godine bude P9 Lite...

Nije problem kritika. I ja kritikujem kad nesto ne valja. Medjutim, ovo sto si izneo vise mirisi na neki problem sa telefonom, pa zato i moj dobronameran savet da ako ikako mozes uporedis sa drugim primerkom P9 lite. Desava se. Kao kod mene na poslu gde je skart 20% Meizu M2 Note, verovao ili ne. Verujem da Huawei ima bolju kontrolu kvaliteta, ali recimo prosli poslovni telefon Huawei G620 mi je imao problem sa wifi i sa samim signalom telefona iako je sve ostalo radilo odlicno. Uporedio sam sa identicnim s posla a ono nebo i zemlja razlika u dometu signala... Na kraju je poceo da usred razgovora krene da pisti i prekida signale wifi i mreze... (recimo posle jedno par meseci rada od kako je kupljen nov).

Jel ima negde ove aplikacije sto hiawei ima u p9 lute. Mislim na njegove zvanicne tj. fabricke.

Je l' skontao neko kako da se promeni region, a da se ne menja automatski i jezik? Kad stavim region na Srbiju, automatski mi se prebaci i jezik na srpski. Hoću da mi region bude Srbija, a jezik da mi ostane na US ili UK. :)

Je l' skontao neko kako da se promeni region, a da se ne menja automatski i jezik? Kad stavim region na Srbiju, automatski mi se prebaci i jezik na srpski. Hoću da mi region bude Srbija, a jezik da mi ostane na US ili UK. :)

I ja bih isto to...nervira me što forsira isti jezik...

Ljudi moji telefon je oooodlicaaaan,slike odlicne prednja kamera? Neverovatna.Cak i u mrklom mraku fantasticna.Prednja isto sve je super.
Jedino me ljudi brine sto nema ziroskop.Pa nije u mogucnosti da se koristi VR CARDBOARD, vr igre.Kao u novom pokemonu ne moze AR zbog ziroskopa. Znaci bez virutelne realnosti bar za sad.
Jedno pitanje, kako da omogucim da zakljucam aplikacije pa pritom sa otiskom prsitju da ih otkljucam? npr. Poruke ili Galeriju. Hvala unapred! :)

Jedino me ljudi brine sto nema ziroskop.Pa nije u mogucnosti da se koristi VR CARDBOARD, vr igre.Kao u novom pokemonu ne moze AR zbog ziroskopa. Znaci bez virutelne realnosti bar za sad.
I dobro je što ne radi... Gledao sam Pewds kad je igrao Pokémon GO i ljudi se tripovali da ih snima. Ovde će još neko i da me umlati ***! Znaš kakva je srBska paranoja. :d

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Nazad
Vrh Dno