Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

@coabog

Ista situacija, porucio drugaru dobro staklo sa AE i kada sam zalepio sve bilo ok, ali se posle nekog vremena na istom mestu kao kod tebe odlepilo...Kada stisnes, ono se opet zalepi ali posle par minuta opet isto.Takodje telefon iz Vip-a.Njega bas nervira to...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

izgleda da su uvezli neku skart seriju povoljno i sad nama ovde uvaljuju.....

Stvarno ima neko udubljenje kod logo huawei. I to moze da se oseti pod prstom kad se lagano prelazi.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Problem je sto nema normalne obicne (fleksibilne) folije da se kupi koja pokriva ceo ekran. Sve su neke krace, jedva da prekriju i displej....

Kod mene na fonu (VIP) nema tog udubljenja na ekranu o kome pricate, a fabricka folija zasad radi posao. Silikonska je Teracell i odlicno mu stoji (osim sto je zena uzela roza ali to je druga prica haha).

Sent from my m2 note using Tapatalk

Kod mene na fonu (VIP) nema tog udubljenja na ekranu o kome pricate, a fabricka folija zasad radi posao. Silikonska je Teracell i odlicno mu stoji (osim sto je zena uzela roza ali to je druga prica haha).

To udubljenje je neprimetno. Ali postoji nesto sto se moze primetiti. Kolko jos mane moze da se nadju. Koliko pare toliko muzika.

O kakvim tacno manama pricas?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Normalno je da svaki tel ima neku manu. I niko ne tezi da napravi nesto idealno jel bi tada cene bile duplo vece. Zato se prave modeli sa osakacenim funkcijama i oni sa svim funkcijama koje su trenutno aktuelne. Ja za ovo vreme koje ga koristim nisam nasao neku manu da mi toliko zasmeta u radu.

Normalno je da svaki tel ima neku manu. I niko ne tezi da napravi nesto idealno jel bi tada cene bile duplo vece. Zato se prave modeli sa osakacenim funkcijama i oni sa svim funkcijama koje su trenutno aktuelne. Ja za ovo vreme koje ga koristim nisam nasao neku manu da mi toliko zasmeta u radu.

Ni ja mu nisam naso neku manu. Odlican mobilni. Ima sve pomalo sto treba za prosecnog korisnika.

Normalo je da ima mane tipa: materijal nekavlitetan, manja rezolucija, losiji kvalitet zvucnika, manje memorije....ali ne mogu da prave krive ekrane namerno! Nece oni ustedeti na tome sto ce ugraditi defektan ekran. To se zove skart roba, tj roba sa serijskom greskom. A takvu robu naravno uzmu nasi operateri jeftinije i uvaljuju nama.....

Poslednja izmena:
Normalo je da ima mane tipa: materijal nekavlitetan, manja rezolucija, losiji kvalitet zvucnika, manje memorije....ali ne mogu da prave krive ekrane namerno! Nece oni ustedeti na tome sto ce ugraditi defektan ekran. To se zove skart roba, tj roba sa serijskom greskom. A takvu robu naravno uzmu nasi operateri jeftinije i uvaljuju nama.....

O čemu ti pričaš, čoveče? Logo nije laserski ugraviran, farba je u pitanju, naravno da će štrčati delić milimetra sa površine. Za to što si uzeo foliju ili šta već pa ti nije lepo naleglo ti nije kriv Huawei već proizvođač folije, lepak na njoj, onaj koji ju je stavio tako...
Huawei namerno operaterima uvaljuje škart telefone, samo da tebi i cenjenoj ti foliji pokvari dan...sigurno. Šta sve neću da pročitam...

Ja nisam probao jednu foliju i jednog proizvodjaca! Ne uvaljuje Huawei namerno, vec operateri nama uvaljuju. U svakom slucaju videcu. Telefon je poslat u servis, pa nek odluce oni ko je u pravu i da li ce mi dati nov telefon....

Materijal los, marinijum u kombinacini sa plasticnim poklopcom baterije? Rezolucija koja je full hd je losija? Stvarno lol. Sta si koristio pre ako nije tajna?

I ne strci logo! Ne mozes pricati o telefonu kad ga nisi uzeo u ruke....

Ja sam zeleo samsung S7 edge ali sam zakljucio da je huawei p9 lite bolji. I zato sam ga uzeo. Mislim da razumete sta sam hteo da kazem.

Pogresno tumacis moj tekst! Ja govorim uposteno o telefonima kad navodim mane! Ovaj telefon je vrh sto se tice materijala, rezolucije....

Daleko da je vrh, ali nije los sto se tice izrade. Rezolucija je odlicna, posto kod drugih obicno dobijas samo hd rezoluciju za ovaj novac. Velicina mozda jeste malo manja 5,2 inca ali opet nekome je to dovoljno a nekome ne. Iskreno meni bi vise odgovaralo da je 5.5, inca zbog debljih prstiju. Ali Boze moj. Rekosmo nije savrsen i svako ima svoje prednosti i mane. :)

Evo da napišem i ja nešto posle mesec dana korišćenja kad je “hipi“ malo prošao. :)

Mislim, nema šta puno da se doda. Kvalitet izrade, ekran, kamere, zvuk, baterija... zaista nemam primedbi. Jedino što malo počinje da iritira, ali to je već stvar navike, je Android. Telefon može da izvuče maksimum nedelju dana bez restarta i krene da se vuče. Treba mu par sekundi da skonta otisak prsta, tastatura malko laguje, otvaranje app uspori i sl. Naravno, čim se restartuje počne opet da trči. :) To svakako ne mogu da smatram nekim problemom vezanim za ovaj uređaj jer je to standardno za Android i svestan sam bio toga kada sam ga uzeo. :)

E sad, ono što sam primetio i što bih okarakterisao kao neke mane su:

U toku slušanja muzike ume zvuk da secne. Dešava se i na Huaweijevom plejeru i na Play Music. Nikako ne mogu da provalim šta je jer se dešava i kad je sveže restartovan sistem kao i kad je već mučen par dana. Do SD kartice pretpostavljam da nije jer imam Kingston 16GB class10 i ne pravi mi nikakve probleme pri snimanju video zapisa i reprodukciji istih, što mislim da je zahtevnije. Znači, ne dešava se često, možda na svakoj 4. ili 5. pesmi jednom.

Zatim, imam problem sa punjačem. Kada ga nakačim da njegov punjač, touch mi pobrljavi. To znam da se dešava kada USB nije najsrećnije odrađen i onda šalje ko zna šta telefonu pa ovaj prsne. Probao sam sa drugim USB kablom i isto se dešava, dok na punjaču od Lumie 630 nemam tih problema. Znači loš punjač su upakovali. :)

Eto. To su mane koje sam pronašao za ovih mesec dana i od toga sam jednu rešio drugim punjačem, a verovatno i za onu prvu ima rešenja, samo sam lenj da tražim. :d

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

I ja ga imam (tj. supruga) malo vise od mesec dana i radi brzo kao i kad je bio "prazan", nikakvog usporenja nema a napunjen je aplikacijama bas dosta... i koristi se dosta jer joj je posao vezan za soc. mreze... nikakvog laga nema ni trunke... meni samo smeta malo njanjav huawei Emotion ui sistem... mislim cisto vizuelno i nije komforan toliko.. ali na brzinu rada nemam zamerki. Nemam problem sa touchom na punjacu ali recimo imam na Xperia E4 kad nije na svon punjacu... nesto oko snage punjenja je problem.

Poslednja izmena:
U toku slušanja muzike ume zvuk da secne. Dešava se i na Huaweijevom plejeru i na Play Music. Nikako ne mogu da provalim šta je jer se dešava i kad je sveže restartovan sistem kao i kad je već mučen par dana. Do SD kartice pretpostavljam da nije jer imam Kingston 16GB class10 i ne pravi mi nikakve probleme pri snimanju video zapisa i reprodukciji istih, što mislim da je zahtevnije. Znači, ne dešava se često, možda na svakoj 4. ili 5. pesmi jednom.

Ja sam imao taj problem sa muzikom na LG G3 i problem je bio softverske prirode, ako te ne mrzi probaj Factory Reset. Mozda pomogne ali ne garantujem posto sam ja svoj problem resio flesovanjem stock roma jer je CloudyG3 odlepio posle nekog vremena :p

Ma mrzi me. :d Treba posle vratiti sve i logovati se opet na 4 gmail naloga, live nalog, fb, fb page manager, 2 x twitter, 2 x instagram, flickr, imgur, 9gag, soundcloud, tumblr, reddit . . . :d

Videću još kako se ponaša kad je ekran na always on, tj. kad ne ode na spavanje, jer razmišljao sam da mi bude rezerva za puštanje matrica na nastupima (tome su služile i L630 i 640), pa ako bude tako radio kako treba onda je super. :)

To vec ne znam, meni se desavalo da secne i dok sam skrolovao kroz listu pesama, cak i dok ga nisam dirao a ekran je bio upaljen, nije bilo nekog sablona pa da se kaze da se ponavlja u odredjenim momentima i pri odredjenim uslovima.

Veoma iritantno kad te izbaci iz ritma dok slusas nesto i udubis se u to :p

Google tastatura ne mogu da iskljucim vibriranje prilikom kucanja, u opcijama gledam stoji da je iskljuceno...

P.s. Nasao :)

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Evo da napišem i ja nešto posle mesec dana korišćenja kad je “hipi“ malo prošao. :)

Mislim, nema šta puno da se doda. Kvalitet izrade, ekran, kamere, zvuk, baterija... zaista nemam primedbi. Jedino što malo počinje da iritira, ali to je već stvar navike, je Android. Telefon može da izvuče maksimum nedelju dana bez restarta i krene da se vuče. Treba mu par sekundi da skonta otisak prsta, tastatura malko laguje, otvaranje app uspori i sl. Naravno, čim se restartuje počne opet da trči. :) To svakako ne mogu da smatram nekim problemom vezanim za ovaj uređaj jer je to standardno za Android i svestan sam bio toga kada sam ga uzeo. :)

To usporavanje nema veze sa androidom nego bas sa uredjajem. Ni jedan moj telefon se nikada nije usporio i imao takve simptome. Jednostavno je telefon midrange i to se desava na slabijim telefonima.

'Nijedan' se piše spojeno.

@gorantz, kupiš G Flex 2,bez garancije i nećeš imati te probleme koje imaš na P9 Lite.
;)

Bilo je na drugom mjestu to podesavanje, ok je p9 lite...

Sent from mTalk

Jel uspeo neko da ga napuni do 100% za manje od 3 sata? Nekim drugim punjacem, od 2A npr?

Kako sam citao na netu, ima punjac da se uzme za njega kod kineza, kosta oko 5-6 dolara i da dosta brze puni, ali licno meni je to nepotrebno posto ima fenomenalnu bateriju i telefon punim nocu.
ce9a5d6bd36f9d6f1cef9c129293be5d.jpg

747c204ab597ff482599eb8f35b1f164.jpg

Poslednja izmena:
U kom si mestu? Vidim da u polju network signal ima mnogo žutih i naradžastih polja koji pokazuju loš signal. Da je bolji, bila bi i bolja baterija.

Nazad
Vrh Dno