Šta je novo?

Huawei P8

Evo s kafe sad, slikano auto
uploadfromtaptalk1443201235483.jpguploadfromtaptalk1443201326182.jpg

Evo jos. Stim da je cerkica prilicno nemirna dok je slikam.uploadfromtaptalk1443205367178.jpguploadfromtaptalk1443205437846.jpguploadfromtaptalk1443205503286.jpguploadfromtaptalk1443205606333.jpguploadfromtaptalk1443205739128.jpg

U prilicno mracnoj sobi
uploadfromtaptalk1443210396549.jpg

I u potpuno mracnoj sobi
uploadfromtaptalk1443210554136.jpg

Slazem se. Mate S ne znam dal' nudi ista vise nego sto ce ponudit G8, a kostace vise nego duplo.
Danas mi stigle originalne Huawei maskice. Ne znam dal sam ikad imao elegantniji fon u maskici od P8. Bukvalno je ljepsi sa maskicom nego bez. Svaka cast Huawei-u
Je l možeš da slikas da vidimo, baš me zanima kako izgleda čim si toliko nahvalio... [emoji6]

Zaista, daj neku sliku i link odakle si narucio? Pre svega pitam jer pominjes original huawei, na njihovom sajtu ne vidim, pa usput da pogledam ima li tu i folija u ponudi, a i kazes da izgleda bolje sto meni zvuci neverovatno jer mi je u ovom stanju cisto savrsenstvo :d

Nemam cime slikati kad je unutra, to cu sutra kad budem na poslu
uploadfromtaptalk1443641746427.jpguploadfromtaptalk1443641818987.jpguploadfromtaptalk1443641879516.jpguploadfromtaptalk1443641934651.jpg

Evo i sa p8 unutra

uploadfromtaptalk1443693489260.jpguploadfromtaptalk1443693574412.jpguploadfromtaptalk1443693612065.jpguploadfromtaptalk1443693662025.jpg

Ebay uzeo tri boje, silver, kaki i dark grey

main.jpg

Huawei P9 might feature a dual camera on its back

275e kao nov full ali bez garancije. Sta mislite, dobio sam danas ponudu

To je vise nego povoljno,ja sam svoj platio 350 i apsolutno sam zadovoljan,nisam se pokajao ni jednog trenutka.

kako god, 275e za nov fon mislim da je super ponuda. Ja sam svoj platio oko 335e sa 2god garancije.

Za te pare, kupuj i ne razmišljaj.
Ukoliko ti se i ne svidja, što cisto sumnjam, možeš još i da zaradis na njemu.

Snimanje slika i videa podeseno mi je na sd card. Prije sam imao Samsung plus 16gb, sad je neka Strontium Nitro 466x 32gb i na obje mi se desavala ista stvar. Nekada, mozda od 100 slika, 10-tak mi snimi na telefon, umjesto na sd. Udjem u kameru, normalno je podeseno na SD, a ipak snima nekad na telefon. Jel se desavalo to nekome?

Ja sam sam sa Note 4 i S6 presao na P8 i progledao sam. Prije njih sam imao i G3, G2, Nexus 4 i Lumia 1520. Od svih pomenutih, po meni, P8 najbolji fon, generalno gledajuci. Brz i fluidan, dobra kamera, dobar zvuk, glasan, dobar ekran, solidna baterija, super fizicka izrada... Jedina mana izgleda da mu je to sto se zove Huawei.
Možeš li mi napraviti poređenje sa Nexus 4? Ustvari mene zanima Honor 7, koliko gledam po testovima P8 i Honor 7 su dosta slični, isti chipset, ali Honor 7 ima jaču bateriju, kameru (bar po broju Mpx), ima skener za otisak prsta koji kažu radi jako dobro, nižu cijenu. Na GSM Arena su poredeći sa Honor 7 napisali "The P8 is virtually the same device, in a slimmer body".

Imam Nexus 4 pa mi je malo zapao za oko Honor 7, ako ga budem mogao naći po pristojnoj cijeni.

Pitanja za sve vas koji imate P8 ili još bolje Honor 7 je šta mogu da očekujem prelazeći sa Nexus 4. Koliko shvatam kamera bi trebala biti dosta bolja (ona je najslabija tačna na Nexus 4). I baterija bi trebala biti bolja, mada neki kažu da ne drži koliko bi se očekivalo. Kako stvari stroje sa performansama? Ovde to nije stock android pa me zanima kako to sve radi u svakodnevnim aktivnostima. Da li laguje tu i tamo?

I najviše me zanima kako generalno djeluje i radi taj EMUI 3.1? Koliko sam shvatio on nema app drawer. Ako stavim Nova Launcher trebalo bi da ga imam? Ali ne znam da li bi mi ona ukinula neke druge možda zgodne stvari koje ima default launcher na ovom telefonu :)

Čitao sam i da bi do kraja godine trebao izaći EMUI 4 baziran na adroidu 6, zna li se šta će on donijeti, ima li neki preview? Pod uslovom da izađe za Honor 7, a valjda bi trebao jer je telefon izašao ovog ljeta, nakon P8.

Možda bih u januaru mogao iz USA nabaviti Nexus 5X ali za divno čudo nekako me čak više privlači Honor 7, mada odluka će mi najviše zavisiti od cijene a još ne znam za koliko bi me koštao Honor 7.

Koliko se sjecam, Nexus 4 je fon koji je imao najfluidniji os (ako izuzmem 1520 Nokia). Igrom slucaja sam ga mijenjao za G2 i posle sam htio da placem zbog ocajnog sw na LG-u. Inace, Nexus-i po meni imaju os broj 1. Izvorni android. Ja na Nexus 4 nisam imao bagova, sjeckanja itd... Ali kamera mu je slaba i mali displej. Za razliku od P8 koji je tu po meni super. 5.2" meni je idealna velicina (imao sam G2, Z3 i S6). Svjetao ekran, sa crnom bojom poput amoleda. Dnevna vidljivost dobra. Fluidan os, duduse EMUI. Pogledaj na youtube kako izgleda, nekome je super (meni recimo), a nekome uzasan. To je sad stvar ukusa. Nisam probavao druge lanchere, ali ne vidim razlog zasto ne bi radili. Ali, iako su P8 popljuvali da ima slab HW, mislim da se to u realnom radu ne moze osjetiti. Iako onaj Antutu baca preko 50.000 i brzi je od Note 4, Nexus 6, Z3 i G3 recimo. Radi fluidnije od S6, za mjesec dana mozda je 1-2x sjecnuo djelic sekunde kod skrolovanja ekrana, i to je pri tome bilo pokrenuto nekoliko aplikacija. Multitasking radi odlicno, do sad najbolje sto sam vidio (prije sam imao Note 4 i S6, pa mi je dosao kao pravo osvjezenje). Nekako mi je najslicniji sa Z3.
Sto se tice kamere. U odnosu na NExus 4 mislim da je nekoliko kopalja iznad. 13 MP, 4:3 sto mi se jako svidja. Interfejs je prost. Slike su losije od S6 ali ne toliko. Mozda ima malo vise nekog sharpening postprocesing-a za moj ukus ali nista strasno. U mraku je brz, brzi od S6 koji sam imao i ima jak blic. Postavio sam slike gore slikane u totalnom mraku. Ono sto je losije od danasnjih flagshipa jeste video. Snima FullHD u 30fps i to je to. Zaboravi 2k, 4k, 60fps itd...
Fizicka izrada 10tka. Full metal ledja i ivice sa gorila glass staklom. Mnogo tanak, i bez maske je meni uzasno klizav bio. Uzeo sam originalne huawei maskice i izlgeda bruka dobro.
Zvuk glasan, mono je, ali ima dva zvucnika i solidno glasan. Nema fingerprint. Sporo se puni, nesto poput Z3. ZNaci punjac je 5V 1A i treba mu pofino da se napuni. Baterija je bolja nego na S6. Na nexus ne mogu da se sjetim, al ne vjerujem da je jaca od P8. Otpirlike racunaj na 4-5 SOT uz solidno drndanje. Nema pregrijavanja, sta god mu radio, hladniji je od S6.
Sto se tice update, do sada su isli redovno. Ima bar bagova ali nista strasno. MEne zeza recimo sto na viberu nece da svjetli led, nekada mi slike snima na telefon iako sam podesio da snima na sd. Negdje sam procitao da je huawei rekao da ce p8 dobiti android 6.

Poslednja izmena:
Hvala na detaljnom odgovoru :)

Čitao sam na testu da mu video nije jača strana, ni na P8 ni na Honor 7, ne samo zbog rezolucije nego opšti kvalitet (lacking in detail and sharpness...the dynamic range could have been better...). Ali koliko vidim opet je bolji od videa na Nexus 4.

Slažem se, Nexus 4 radi dosta dobro, fluidno, mada tu i tamo mu treba malo više da se trgne. Zato sam i pitao šta bih mogao da očekujem ovde jer nije čisti android, ali je valjda jači hardver iako je od Huawei-a a ne Qualcomm-a.

Gledao sam na youtube o Honor 7 pa sam vidio taj EMUI 3.1, ne djeluje on meni loš, ako se dobro sjećam simpatičan je notification kad se spusti, ima sa strane vremena kad su notifikacije stizale. A po potrebi može da se stavi drugi launcher. Mislim da ne bih imao problema sa njim, a još ako EMUI 4 bude i bolji :)

Update stižu redovno, preko OTA? Zaista računam da to da bi ovi modeli trebali dobiti Android 6 i EMUI 4, evo ovde da bi P8 trebalo da dobije.

Kažu da je GPU loš, na testovima performansi je dosta iza ostalih najviše zbog GPU, mada ja ionako ne igram igre na telefonu, posebno ne zahtjevne, možda samo nešto tipa Angry Birds a to valjda radi fino :)

I meni djeluje da bi mi veličina od 5.2" bila idealna, Nexus 4 odlično leži u ruci ali osjećam da bi mi komotiniji ekran dobro došao. Kažu da Honor 7 odlično leži u ruci i da se ne kliže, deblji je od P8, a da je kvalitet izrade odličan. Doduše zato je i teži od Nexus 4 ali valjda nije strašno.

Čitao sam da mu je zvuk dobar, da nije tih i da je sasvim pristojne kvalitete na zvučniku, a nadam se i na slušalicama.

Za brzinu punjenja a sam čitao da Honor 7 (a možda onda i P8) podržava neki quick charger mada on ne dolazi uz telefon, neko reče da se može koristiti neki Motorolin brzi punjač.

Za koliko para se ovde kod nas može nabaviti P8 i Honor 7?

Honor 7 bez garancije za oko 360 dok p8 ako si strpljiv sa garancijom za oko 320.

Honor ima bolju kameru ,senzor za otisak i bateriju i to mu dodje to.

P8 je jefiniji? Mene su zbunile cijene navedene na GSM Arena gdje je P8 dosta skuplji iako su i oni rekli da nema logike da je P8 skuplji :), s čim se slažem :)

Znači Honor 7 bi izašao otprilike kao Nexus 5X.

Heh, ja sam instalirao ove nove igrice, neka nova bla bla 3d. Leti kako radi, pa zato i mislim da su to malo napuvane price oko slabog gpu-a.
Update stize preko OTA, barem je zasad tako bilo.
Honor 7 ima bolje sve sto je ti je rekao fkloznica, mada meni licno, tu bi presudio izgled telefona. Nekako volim kockaste, sa ostrijim coskovima. P8 je kvalitetom izrade sam vrh, ali je malo klizav.
Za brzo punjenje ne vjerujem, mislim da je to do telefona, a ne do punjaca. Neka me neko ispravi ako grijesim. Sjecam se da je Huawei CEO izsao sa stavom da je brzo punjenje lose po bateriju i da su odustali od toga.

Poslednja izmena:
Meni je ljepši Honor 7 :)
Punjenje jeste do telefona ali sam čitao da Honor 7 ima to neko brzo punjenje pa sam pomislio da možda i P8 ima, ali možda i nema.

editovao sam posle post gore, sjecam da se pisalo kako je CEO Huawei izjavio da huawei nece stavljati fast charge iz razloga jer steti bateriji. Ne znam dal su od tada nesto mijenjali, to je bilo nekad krajem 2014-te ja mislim, kad je P7 bio aktuelan.
O tome i pricam, stvar ukusa :) Pazari Honor 7 :)

@edit - A ima li Honor 7 IOS?

Poslednja izmena:
Nažalost nema IOS, koliko znam nemaju ni P8 ni Honor 7.

P8 ima

Vidi stvarno P8 ima :)

Vrh Dno