Cini mi se da su boje naglasenije nego kod S6. Sve boje su jace i izrazenije nego na S6, crvena, plava.... I mislim da P8 ima za nijansu vise nekog postprocesing-a sto se tice ostrine (po meni ovo ide u korist S6, jer su fotke nekako sta znam kako da se izrazim, na S6 nema tog pretjeranog sharpeninga, dok mi kod P8 u nekim slucajevima izgleda da ima). Sto se tice nocnih slika, sama brzina slikanja bez blica je u rangu S6. Sto se tice slikanja sa blicem, P8 je brzi. Slike bez blica svjetlije su na S6, dok su sa blicem svjetlije na P8. Slike po danu su svjetlije na S6 i generalno u svim slucajevima slikanja bez blica. Kamera video je dva koplja u korist S6, jer je huawei nesto grdno zaj...ao sa videom. Generalno, S6 ima mnogo dobar auto mod, koji je bolji od P8 i mislim da su iz tog razloga nekada slike svjetlije i bolje prilagodjene ambijentu. Sa manualnim podesavanjima nisam se igrao.
@Radoszver - Meni se cini da su najveci kriticari P8 upravo oni koji taj telefon nemaju. Mislim, evo ne naginjem ni na ciju stranu, imao sam i S6 i P8. Telefon ko telefon, mi je mnogo bolji P8. S6 ima bolju kameru, sto se tice slika mozda 5% bolju, sto se tice videa tu je velika razlika. I to samo nekad imam utisak da je bolja, a nekad imam utisak da je na P8 bolja. Sve zavisi. S6 ima brzo punjenje i otisak prsta i to je to. Ekran je citljiv na suncu i jedan i drugi, a meni licno vise lezi IPS, pa to necu da komentarisem. Zvuk je slican, glasnoca tu negdje. Sve ostalo, baterija, izrada, software, optimizacija, multitasking, customizacija itd itd je na strani P8.
I jedino sto meni licno smeta kod P8 i generalno kod Huawei-a, jeste podrska. Nema futrola, nema dijelova, nema tempered glass-ova itd. Jedino me vadi garancija od 3 godine.