Šta je novo?

Huawei P8

Nemam nikakvu opciju "recents".

Ja to ne mogu da nadjem na p8. Imam protected apps i ukljucio sam da radi u pozadini. Sve meni stize i poruke i notifikacije, samo na viberu ne svjetli led

Poslednja izmena:
Recent apps ti je kvadrat dugme.
Back, home i recents su dugmići.

Poslednja izmena:
Zakljucao i to i opet nista. Led ne svjetli na viberu. I drugu isto tako. Sinic sam uradio fact reset al nista....

U notification menageru mi ja za viber i whatsup ukljuceno samo status bar. Kad dobijem viber poruku, upali ekran ali nema led. A whatsupp ne pali ekran ali ima led.

Isto tako nemam gmail u notification menageru, da podesim notifikacije.

Poslednja izmena:
Prvo punjenje uploadfromtaptalk1442681362071.pnguploadfromtaptalk1442681371414.png

Posle S6 sa kojim sam izvlacio maks 4 SOT, ovo je pravo osvjezenje.

Viber nema sanse da se namjesti Led, nesto je do samog vibera. Nasao sam tipa kome je radilo do poslednjeg updatea vibera, nakon updatea ne blinka vise. Ostaje mi samo da cekam sledeci update i da se nadam da ce proraditi.

Poslednja izmena:
ma prosta stvar sa ledom je da se on deaktivira kad se notifikacija procita, a sa viberom je to uvek slucaj jer on upali ekran i registruje da je procitano, probajte sta ce biti ako u podesavanjima vibera stavite da ne pali ekran pri novoj poruci

inace i mene led jedino nervira, light flow nema teorije da se podesi, ali sam se nekako pomirio

ma prosta stvar sa ledom je da se on deaktivira kad se notifikacija procita, a sa viberom je to uvek slucaj jer on upali ekran i registruje da je procitano, probajte sta ce biti ako u podesavanjima vibera stavite da ne pali ekran pri novoj poruci

inace i mene led jedino nervira, light flow nema teorije da se podesi, ali sam se nekako pomirio

Kako to da izvedem u opcijama? Koja je to opcija? Pa i whatsup recimo kad stigne poruka, samo blinka led, ne pali ekran. Ali medjutim, ja upalim ekran, vidim u baru gore da ima ikonica whatsupp, opet ugasim ekran i ono led i dalje blinka. Nije mi jasan viber nikako....
Kod mene viber ne baca nista na ekran, sve je to iskljuceno. Samo se cuje zvuk, upali ekran i gore u notification baru se pojavi ikonica viber. Isto mi je podesen i whatsupp i viber, stim sto viber pali ekran bez leda, a whatsupp ne pali ekran ali ima led.

Poslednja izmena:
Kako to da izvedem u opcijama? Koja je to opcija? Pa i whatsup recimo kad stigne poruka, samo blinka led, ne pali ekran. Ali medjutim, ja upalim ekran, vidim u baru gore da ima ikonica whatsupp, opet ugasim ekran i ono led i dalje blinka. Nije mi jasan viber nikako....
Kod mene viber ne baca nista na ekran, sve je to iskljuceno. Samo se cuje zvuk, upali ekran i gore u notification baru se pojavi ikonica viber. Isto mi je podesen i whatsupp i viber, stim sto viber pali ekran bez leda, a whatsupp ne pali ekran ali ima led.

Settings - Notifications - Light screen for messages
ali obzirom kako si opisao problem, pitanje je da li ce raditi, probaj

Ma jok, ni da opepeli. Nasao sam 10tak ljudi sa P8, sve isti problem. Ne mirisu se bas Viber i Huawei....

Pa kod mene na Huawei x1 sve ok radi, i viber i whatsapp i telegram. Čudno da na p8 viber zeza, to jest led

^ Takodje i na Mate7 sve bez greske..uredno svaku aplikaciju blinka u drugoj boji.

Poslednja izmena:
Kako da znam dal ce mi Sony MH1C slusalice sljakati na P8? Imaju neka dva standarda OMTP i CTIA.
Recimo MX750 ili EX300 mi rade ok, dok mi one MDR-NC31EM ne rade.

MDR-NC31EM imaju 5-to polni konektor. MH1C imaju 4-ro polni (kao i EX300) a MX750 3 polni (kao svake obične slušalice). MH!C bi trebalo da rade kao slušalice ali možda neće mikrofon. Upravo su OMTP i CTIA različiti standardi za polja na konektoru kod mikrofona, zamijenjen je raspored mic i gnd kod njih. Ovo je sve guglanjem, možda je u praksi nešto drugačije.

Hvala na infu. Samo MHC i MHC1 su razlicite. Kod jednih je jedan standard, kod drugih drugi. Ja imam semu za MHC1 ali ne smijem ih uzeti, vjerovatno ne bi radile. Kontam da je na P8 vjerovatno samo 3 polni.
EX300 sam imao doduse na drugom fonu, pa sam ih poklonio kumu. Znaci da probam EX300 i ako budu radile, onda ce mi raditi i MHC1? Jel tako?

@Edit - sad sam malo vise googlao.
MH750 imaju 4 pola i sljakaju na P8
EX300 imaju 3 pola i sljakaju
One Nosiblocker imaju 5 polova i ne rade.
MH1C takodje imaju 4 pola kao i MH750 koje mi rade super. E sad, dal ce mi 100% raditi i MH1C? Jel isti standard kod njih kao i kod MH750?

Poslednja izmena:
Setao se ovih dana malo vise ovim bg centrima trznim,usce ,delta. Huawei u oba ima stand(u uscu cak 2 komada) i devojke koje glume promoterke.
Def postaju treci brend u mobilnoj industriji iza samsunga i jabuke,sa time sto mislim da ce za oko 5god presisati samsung..
Ko zna sa kakvim se teskocama susrecu u marketingu zbog samog imena huawei :)
Uglavnom svaka im cast.

P.s.drndao sam malo p8,odlicna izrada nema sta. rom zanimljiv..

Poslednja izmena:
@fkloznica, odlicna opaska oko imena..dzaba im promocija u uscu kada promoterke nisu naucili ni kako ime, kompanije za koju rade tu promociju, da izgovore...Totalno neprofesionalno....

Ja sam sam sa Note 4 i S6 presao na P8 i progledao sam. Prije njih sam imao i G3, G2, Nexus 4 i Lumia 1520. Od svih pomenutih, po meni, P8 najbolji fon, generalno gledajuci. Brz i fluidan, dobra kamera, dobar zvuk, glasan, dobar ekran, solidna baterija, super fizicka izrada... Jedina mana izgleda da mu je to sto se zove Huawei.

Poslednja izmena:
Cini mi se da su boje naglasenije nego kod S6. Sve boje su jace i izrazenije nego na S6, crvena, plava.... I mislim da P8 ima za nijansu vise nekog postprocesing-a sto se tice ostrine (po meni ovo ide u korist S6, jer su fotke nekako sta znam kako da se izrazim, na S6 nema tog pretjeranog sharpeninga, dok mi kod P8 u nekim slucajevima izgleda da ima). Sto se tice nocnih slika, sama brzina slikanja bez blica je u rangu S6. Sto se tice slikanja sa blicem, P8 je brzi. Slike bez blica svjetlije su na S6, dok su sa blicem svjetlije na P8. Slike po danu su svjetlije na S6 i generalno u svim slucajevima slikanja bez blica. Kamera video je dva koplja u korist S6, jer je huawei nesto grdno zaj...ao sa videom. Generalno, S6 ima mnogo dobar auto mod, koji je bolji od P8 i mislim da su iz tog razloga nekada slike svjetlije i bolje prilagodjene ambijentu. Sa manualnim podesavanjima nisam se igrao.

@Radoszver - Meni se cini da su najveci kriticari P8 upravo oni koji taj telefon nemaju. Mislim, evo ne naginjem ni na ciju stranu, imao sam i S6 i P8. Telefon ko telefon, mi je mnogo bolji P8. S6 ima bolju kameru, sto se tice slika mozda 5% bolju, sto se tice videa tu je velika razlika. I to samo nekad imam utisak da je bolja, a nekad imam utisak da je na P8 bolja. Sve zavisi. S6 ima brzo punjenje i otisak prsta i to je to. Ekran je citljiv na suncu i jedan i drugi, a meni licno vise lezi IPS, pa to necu da komentarisem. Zvuk je slican, glasnoca tu negdje. Sve ostalo, baterija, izrada, software, optimizacija, multitasking, customizacija itd itd je na strani P8.

I jedino sto meni licno smeta kod P8 i generalno kod Huawei-a, jeste podrska. Nema futrola, nema dijelova, nema tempered glass-ova itd. Jedino me vadi garancija od 3 godine.

Poslednja izmena:
Nema na cemu. P8 uopste nije los fon, obzirom da sam ga platio 330e sa 3 godine garancije. U necemu je bolji od S6, u necemu losiji. Ali dal S6 opravdava tu razliku u cijeni, ja mislim da ne opravdava ni blizu. Meni licno, vise odgovaraju prednosti P8, nego S6.

Nece Huawei-u jos dugo biti problem ime, vec cena...

Slazem se. Mate S ne znam dal' nudi ista vise nego sto ce ponudit G8, a kostace vise nego duplo.
Danas mi stigle originalne Huawei maskice. Ne znam dal sam ikad imao elegantniji fon u maskici od P8. Bukvalno je ljepsi sa maskicom nego bez. Svaka cast Huawei-u

Poslednja izmena:
Cini mi se da su boje naglasenije nego kod S6. Sve boje su jace i izrazenije nego na S6, crvena, plava.... I mislim da P8 ima za nijansu vise nekog postprocesing-a sto se tice ostrine (po meni ovo ide u korist S6, jer su fotke nekako sta znam kako da se izrazim, na S6 nema tog pretjeranog sharpeninga, dok mi kod P8 u nekim slucajevima izgleda da ima). Sto se tice nocnih slika, sama brzina slikanja bez blica je u rangu S6. Sto se tice slikanja sa blicem, P8 je brzi. Slike bez blica svjetlije su na S6, dok su sa blicem svjetlije na P8. Slike po danu su svjetlije na S6 i generalno u svim slucajevima slikanja bez blica. Kamera video je dva koplja u korist S6, jer je huawei nesto grdno zaj...ao sa videom. Generalno, S6 ima mnogo dobar auto mod, koji je bolji od P8 i mislim da su iz tog razloga nekada slike svjetlije i bolje prilagodjene ambijentu. Sa manualnim podesavanjima nisam se igrao.
kad uđeš u podešavanja kamere, pa tamo gde podešavaš ISO i WB ispod ima opcija image parameters ili adjustments? ako ima, šta ima u njoj, može SS?

uploadfromtaptalk1443200546928.png
Jel na ovo mislis?
Slikat cu sutra pa cu postaviti.

Vrh Dno