Šta je novo?

Huawei P40/Pro/Lite

Ma skinuo sam i ja sa Google Play ali nece da mi prihvati one adb komande, ne znam gde gresim.

Pokreneš adb...spojiš telefon (dobiješ li potvrdu da je uređaj spojen?)...najbolje je copy/paste sa interneta.

P40Pro+ & Tapatalk

Moja greska, nisam sa Google Play skinuo nego sa neta, sada vidim da se placa. Mrzi me sada da se bakcem ali ujutru cu je kupim.

Hvala

Ja ne znam kojom magijom vi izvlacite 9-10 sot,ja izguram 6-7 sot nikad preko 7h nisam izgurao. Ni sa gms ni sa hms nema razlike

Ja ne znam kojom magijom vi izvlacite 9-10 sot,ja izguram 6-7 sot nikad preko 7h nisam izgurao. Ni sa gms ni sa hms nema razlike
Sve ti to zavisi od korištenja...do skoro sam i ja imao između 6-7h SoT na 4G (dosta u pokretu, lošiji signal i sl.)i to je bio plafon, WiFi je gurao 8-9h. Onda sam deinstalirao aplikacije koje ne koristim, ugasio AdGuard i prešao na Privatni DNS a u međuvremenu je bio i update na EMUI11 i stanje se popravilo. Kao što reče kolega to su "kućne" vrijednosti...neki dan 8,5h na 4G i drugi dan 11h na WiFi...ali osvjetljenje je na 40-50%, telefon je u kući 90% vremena, uvijek na istom WiFi_u, uvijek na istom tornju, nema tu puno oscilacija...lako korištenje, Tapatalk, YT, Novine, Internet, Instagram, Twitter...ne vidim razloga zašto ne bi moglo. Sada sam na 40% baterije i 6+ sati SoT...skinut jutros oko 9 sa punjača.
BTW...BBS je odlična aplikacija...pokszuje Partial Wakelock, Kernel Wakelock, koliko koja aplikacija troši data...pa tek onda vidiš koliko aplikacija se spaja na mrežu bez da su je i jednom pokrenuo u danu...vrijedi ta 2€ koliko košta.

P40Pro+ & Tapatalk

Jos bolja baterija na EMUI 11.
0444c3e76780fdeab1e9a1d400bfc6ff.jpg

Poslato sa ELS-NX9 pomoću Tapatoka

Očigledno su nešto popravili sa EMUI11 i razlika je jasno vidljiva.

BTW...kad bi zaista ovako izgledao [emoji7]

P40Pro+ & Tapatalk

Poslednja izmena:
Prelep jeste ali je prevelik rizik od pada i loma. Ne znam koje bi staklo moglo da se stavi na ovo čudo a da ga zalepi kako treba sa ovim vodopad ekranima.

Ja osobno ne koristim nikakva stalkla ni folije, jedino neku ultra mega giga tanku masku iza da ne kliže, jer čisto staklo je kao sapun [emoji16].
Novi način za pokretanje Google aplikacija na Huaweiu...instalira se aplikacija i to je to, nema downgrade, nije važno koja je firmware verzijanije, nije kao kad se instalira ali može poslužiti...

https://youtu.be/TGoEQjP1TPc

P40Pro+ & Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne radi
Tačnije uspem da se ulogujem skinem jednu app i posle toga zapuca.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Drustvo, moze li neko da mi kaze razlike izmedju p40 i p40pro??
Da li vredi p40pro 250e vise od obicnog?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Drustvo, moze li neko da mi kaze razlike izmedju p40 i p40pro??
Da li vredi p40pro 250e vise od obicnog?

Razlike su:
-P40Pro je 1cm fizicki veci i ekran ima zaobljene ivice. Veci ekran prati i veca baterija.
-Refresh rate ekrana P40Pro je 90Hz u poredjenju sa 60Hz na P40
-Glavna kamera i selfie kamera su iste.
-Wide kamera je bolja na pro
-Zoom kamera je bolja na P40Pro. P40 ima 3x ois, a P40Pro ima 5x periskopski ois koja ide 10x sa cropom. Nesto je sporiji otvor blende na pro kameri, i imas solidnu razliku izmedju 1x do 5x (zato p40pro+ ima i 3x i 5x) ali opet je svakako P40pro zoom kamera bolja.
-SlowMov video mod je mnogo bolji na P40Pro nego na P40.
-Softver kamere je optimizovan za P40pro model.
-P40pro ima ir blaster
-P40pro ima fast wireles charging, P40 nema wireless charging.
-P40pro ima wireless reverse charging, P40 ima reverse charging putem kabla (nikome ne treba reverse charging putem kabla).
-Mislim, nisam siguran da P40Pro ima bolji audio codec.
-P40Pro je water resistanat, P40 je splash resistant.
-Osnovna verzija P40pro dolazi sa 256mb storage, a osnovna verzija P40 sa 128mb.

Poslednja izmena:
Primijetio sam da neke aplikacije kad ih otvorim neće da lociraju, odredbe poziciju nego moram da otvorim Maps, tamo stisnem na onaj kružić da me nađe i kad se vratim u aplikaciju onda pokaže moju pravu lokaciju.

P40Pro+ & Tapatalk

Primijetio sam da neke aplikacije kad ih otvorim neće da lociraju, odredbe poziciju nego moram da otvorim Maps, tamo stisnem na onaj kružić da me nađe i kad se vratim u aplikaciju onda pokaže moju pravu lokaciju.

P40Pro+ & Tapatalk
Koje konkretno?

Razlike su:
-P40Pro je 1cm fizicki veci i ekran ima zaobljene ivice. Veci ekran prati i veca baterija.
-Refresh rate ekrana P40Pro je 90Hz u poredjenju sa 60Hz na P40
-Glavna kamera i selfie kamera su iste.
-Wide kamera je bolja na pro
-Zoom kamera je bolja na P40Pro. P40 ima 3x ois, a P40Pro ima 5x periskopski ois koja ide 10x sa cropom. Nesto je sporiji otvor blende na pro kameri, i imas solidnu razliku izmedju 1x do 5x (zato p40pro+ ima i 3x i 5x) ali opet je svakako P40pro zoom kamera bolja.
-SlowMov video mod je mnogo bolji na P40Pro nego na P40.
-Softver kamere je optimizovan za P40pro model.
-P40pro ima ir blaster
-P40pro ima fast wireles charging, P40 nema wireless charging.
-P40pro ima wireless reverse charging, P40 ima reverse charging putem kabla (nikome ne treba reverse charging putem kabla).
-Mislim, nisam siguran da P40Pro ima bolji audio codec.
-P40Pro je water resistanat, P40 je splash resistant.
-Osnovna verzija P40pro dolazi sa 256mb storage, a osnovna verzija P40 sa 128mb.
Vratio si me u vreme telefona sa 32mb memorije pa se sluša samo 2,3 pesme u krug ehhh

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Koje konkretno?

Dronen info, Park Now, Sun Surweyor, Komoot, Bergfex...u biti sve koje koriste google servise za orijentaciju. Ali riješio sam reinstalacijom GMSa. Mora da se nešto zblesiralo.

Gesendet von meinem ELS-N39 mit Tapatalk

Ej ljudi, može li mi netko extrahirati i poslati Huawei Email aplikaciju? Hvala

Gesendet von meinem ELS-N39 mit Tapatalk

Može li neko reci kakvo je stanje sa notifikacijama za Whatsapp I Facebook messenger ukoliko se ne bi instalirali gms?
Vidim da Viber ima na App gallery i on verovatno radi dobro, ali Whatsapp bi morao preko apk.

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

Da li neko zna kakva je orginalna folija sto ide preko ekrana P40? Da li je najobicna folija ili hidrogel film?
Stiglo mi sa alija par kaljenih stakala i par hidrogel filmova pa ne znam da li da menjam ili da ostavim org foliju

Ostavi original i ne diraj dok bas ne budes morao

Sent from my P30 using Tapatalk

Da li vama koji imate instalirane google servise radi sinhronizacija?Konkretno me zanima za Chrome.Obrisao sam Chrome,ne znam ni sam zasto,i sad nece da mi vrati sacuvane stranice,jer ne radi sinhronizacija.

Ne koristim Chrome ali sam ga sad instalirao...odmah nakon pokretanja me pita da li hoću uključiti sinkronizaciju...nakon potvrde odmah su se pojavili bookmarks.

Gesendet von Huawei P40ProPlus & Tapatalk

Ne koristim Chrome ali sam ga sad instalirao...odmah nakon pokretanja me pita da li hoću uključiti sinkronizaciju...nakon potvrde odmah su se pojavili bookmarks.

Gesendet von Huawei P40ProPlus & Tapatalk
Meni nesto nece [emoji848].

Vrh Dno