Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Isto je na svim telefonima sto se tice te aplikacije Android System WebView, ako je play postavljen na autoazuriranje ne treba nista dirati, jer ce preuzeti kad bude kompatibilna. A uz to vezana je za Google Chrome i za jos mnogo google servise. Marta meseca je bas WebWiew napravio haos u jednom danu korisnicima androida, jer je zbog greske u aplikaciji bilo nemoguce otvoriti bilo koju google aplikaciju, ukljucujuci cak i viber. Ispravka je stigla tog dana, ali je napravila pakao milionima korisnika. Meni je isto tog dana sve kreshovalo pa sam isao na deinstall iste. Zato tu aplikaciju ne cackati previse. https://www.google.rs/amp/s/www.the...ogle-android-apps-crashing-fix-system-webview
Zahvaljujem na objašnjenju, Alex. 👏

Ljudi aj da vas priupitam nesto. Mozda vam deluje smesno al sta cu. Kao porodica smo dugo bili prvo na WP, onda na IOS, ja kao glava kuce i glavni finansijer 😂, isto, i ako sam pre toga mnogo ali zaista mnogo znao o Android svetu, nakon toliko godina na IOS ni za zadnjih 2 god nisam usao u stos bas toliko da eto imam i ovakva pitanja, nisam ni imao vremena.

Svakako, trenutno imamo, supruga P30, deca po P30 pro, ja sam na Nova 5T. Solidno smo zadovoljni telefonima i apsolutno ne vidimo trenutno nista za sta bi smatrali da treba da odvojimo novac. Jedino mozda Honor 50 serija.
Dakle, kako bi stojalo sa time zadrzati telefone npr narednih 2 god? Koliko ce to funkcinonisati i nakon tog vremena? Racunajuci da je Kirin 980 vec dobrano zasao u doba, kao i RAM od 6 GB? Deca odigraju po neku igricu, nista strasno, mi stariji smo klasicni korisnici telefona, znaci poziv, sms, whatsapp, viber, gmail, mail klijent, i poneki video i slika? A da i supruga instagram. Hvala svakom ko odgovori

To je to, 20% je maksimum.

^Njega ćemo kad doda svojoj Huawei kolekciji Honor 50 i P50...😀

• Like
Reagovanja: Him
Ljudi aj da vas priupitam nesto. Mozda vam deluje smesno al sta cu. Kao porodica smo dugo bili prvo na WP, onda na IOS, ja kao glava kuce i glavni finansijer 😂, isto, i ako sam pre toga mnogo ali zaista mnogo znao o Android svetu, nakon toliko godina na IOS ni za zadnjih 2 god nisam usao u stos bas toliko da eto imam i ovakva pitanja, nisam ni imao vremena.

Svakako, trenutno imamo, supruga P30, deca po P30 pro, ja sam na Nova 5T. Solidno smo zadovoljni telefonima i apsolutno ne vidimo trenutno nista za sta bi smatrali da treba da odvojimo novac. Jedino mozda Honor 50 serija.
Dakle, kako bi stojalo sa time zadrzati telefone npr narednih 2 god? Koliko ce to funkcinonisati i nakon tog vremena? Racunajuci da je Kirin 980 vec dobrano zasao u doba, kao i RAM od 6 GB? Deca odigraju po neku igricu, nista strasno, mi stariji smo klasicni korisnici telefona, znaci poziv, sms, whatsapp, viber, gmail, mail klijent, i poneki video i slika? A da i supruga instagram. Hvala svakom ko odgovori
Хардверски гледано Кирин 980 и 6 гига рам ће бити добро још барем 2 године. Софтверски, обзиром да си навео како га коростите, нећете осетити разлику никакву. Вама је најбоља опција да замените батерије на овом попусту и да уживате. Купите за тај новац нови лаптоп, ТВ, скутер, плочице за купатило, гарнитуру за башту. Гледам сестри да узмем неки телефон за неке пристојне паре да замени с7е који вуче од кад је изашо и нема ништа што ја сматрам да је вредно а да није 600+ евра. Одустао од П40 због тога што јој не ради апликација за посао. Ф3 поко има проблем са проксимити сензором. Вњроватно ћу да тражим П30 Про неки добро очуван.

• Like
Reagovanja: Him
Хардверски гледано Кирин 980 и 6 гига рам ће бити добро још барем 2 године. Софтверски, обзиром да си навео како га коростите, нећете осетити разлику никакву. Вама је најбоља опција да замените батерије на овом попусту и да уживате. Купите за тај новац нови лаптоп, ТВ, скутер, плочице за купатило, гарнитуру за башту. Гледам сестри да узмем неки телефон за неке пристојне паре да замени с7е који вуче од кад је изашо и нема ништа што ја сматрам да је вредно а да није 600+ евра. Одустао од П40 због тога што јој не ради апликација за посао. Ф3 поко има проблем са проксимити сензором. Вњроватно ћу да тражим П30 Про неки добро очуван.
Hvala na odgovoru care. To je prob trenutno nema sta za uzeti. Vidim, najavljuju da ce P50 serija biti mozda sire dostupna pa ako se tako i ispostavi, mozda nesto od toga. Ili Honor 50. Prijatan dan svima.

Sta li moze bit na kratko nekih par minuta ekran se ugasio a ostao je upaljen telefon u tom trenutku sim poziv sam dobio tel je zvonio a ekran ugasen nisam mogao da se javim?

Sta li moze bit na kratko nekih par minuta ekran se ugasio a ostao je upaljen telefon u tom trenutku sim poziv sam dobio tel je zvonio a ekran ugasen nisam mogao da se javim?
Pa kad zvoni telefon i cim se javis proximity senzor gasi ekran da ne bi slucajno ispritiskao dugmiće u toku poziva. E sad zasto ti se ekran pre toga ugasio, verovatno neki bug u odredjenim situacijama, nista ozbiljno.

To se desilo pre poziva da nece ekran da reaguje a umedjuvremnu dobijam poziv od druga tel zvoni ekran ugasen ja ne mogu da se javim 😅 sad je ok. Nego imam pitanje jedno u vezi baterije? Jel normalno nekih 8 do 9 sati ukljucenog ekrana da ima sa jednim punjenjem?
90% wi fi, lokacija ugasena a uglavnom surfanje netom? Igrice ne igram.

Poslednja izmena:
To se desilo pre poziva da nece ekran da reaguje a umedjuvremnu dobijam poziv od druga tel zvoni ekran ugasen ja ne mogu da se javim 😅 sad je ok. Nego imam pitanje jedno u vezi baterije. Jel normalno nekih 8 do 9 sati ukljucenog ekrana da ima sa jednim punjenjem?
90% wi fi, lokacija ugasena surfanje internetom? Igrice ne igram.
Normalno je ali osam sati SOT sa jednim punjenjem mozes nabiti i za aktivno koriscenje u 8 sati. Pored vremena ukljucenosti ekrana, SOT, bitna stavka je i koliko je proslo od punjenja do punjenja. Sa tim SOT od 8h trebao bi minimum 1 dan rada da ima mada prosecno izvuce otprilike 1,5 dan i taj SOT od 7-8 sati. Koliko ti je ukupno vreme rada od punjenja do punjenja uz taj SOT od 8h? Mada to zavisi i od samih aplikacija koje se koriste.

Ajde da ponovim pitanja:
da li može i kako se isključuje(ne mogu da nađem tu opciju) brzo punjenje?
I koja je najnovija verzija EMUI-a na ovom telefonu(mislim na OTA azuriranje, nikakvo "budženje sa strane ne dolazi u obzir)?

Ajde da ponovim pitanja:
da li može i kako se isključuje(ne mogu da nađem tu opciju) brzo punjenje?
I koja je najnovija verzija EMUI-a na ovom telefonu(mislim na OTA azuriranje, nikakvo "budženje sa strane ne dolazi u obzir)?
Nema opcije za iskljucivanje brzog punjenja, imas u opcijama da ogranicis temperaturu uredjaja tokom punjenja i opciju ogranicavanja napunjenosti baterije. Zadnja verzija EMUI 11.
Svakako mozes ako neces da imas brzo punjenje uzmes slabiji adapter i resio si to.

P30PRO, nakon 18 meseci
Sa 99% na 8% baterija za 29h, od čega 8h noć, isključen 4G.

Ostatak dana uključen 4G. Uvek uključeni BT (veza sa satom) i GPS.

Ekran 5h50min.

Kada je bio nov, sa 6+h SOT sam mogao da guram 36h (od ujutru do sutra uveče).
Jeste nešto lošije nego kada je bio nov, ali definitivno i dalje odlična baterija.

I moj P30 Pro je takođe star 18 meseci, baterija bez problema 2 dana uz 5h 50' - 6h 20' zavisi od količine razgovora koje imam...
Ne koristim 4g jer realno nemam potrebe, 3g mi je sasvim dovoljno brz.

Prilozi

• Screenshot_20210705_130556_com.huawei.phoneservice.jpg
    Screenshot_20210705_130556_com.huawei.phoneservice.jpg
    95.6 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_20210705_130002_com.huawei.phoneservice_edit_463407041876162.jpg
    Screenshot_20210705_130002_com.huawei.phoneservice_edit_463407041876162.jpg
    83.4 KB · Pregleda: 16
  • Screenshot_20210705_115323_com.huawei.phoneservice.jpg
    Screenshot_20210705_115323_com.huawei.phoneservice.jpg
    26 KB · Pregleda: 18
Poslednja izmena:
^AJde ti meni lepo objasni gde se nalaze te opcije sa ss? Ja to ne mogu da nadjem...

Jesmo li to izgubili RCS ili je nesto zabagovalo kod mene? Kad odem na opciju u porukama, pise "funkcije caskanja nisu dostupne za ovaj uredjaj".

^AJde ti meni lepo objasni gde se nalaze te opcije sa ss? Ja to ne mogu da nadjem...
Ides na Assistant (bivsi HiCare) ili ako si imao novo azuriranje te aplikacije preimenuje je sad u My Huawei.
I tu imas predlozene vesti,, akcije, kupone itd. Mada meni sad HMS zeza, javlja neku gresku...

Prilozi

• Screenshot_20210705_134145_com.huawei.phoneservice.jpg
    Screenshot_20210705_134145_com.huawei.phoneservice.jpg
    22.3 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20210705_134149_com.huawei.phoneservice.jpg
    Screenshot_20210705_134149_com.huawei.phoneservice.jpg
    75.2 KB · Pregleda: 13
  • Screenshot_20210705_134100_com.huawei.hwid.jpg
    Screenshot_20210705_134100_com.huawei.hwid.jpg
    116.5 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20210705_135034_com.android.settings.jpg
    Screenshot_20210705_135034_com.android.settings.jpg
    61.2 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Akd probaću...pre par dana mi nudio da ažuriram HMS, a ja sam ga odbio...

Uspeo.
Hvala puno!

Poslednja izmena:
I kao dobih produzenje garancije... Samo sto sad sa ovom opet azuriranom aplikacijom ne vidim do kad vazi....

HUAWEI SERVICE FESTIVAL https://ccpc-de.consumer.huawei.com...-myHuawei/index.html?sysLang=sr&sysCountry=RS

Nasao sam ovde moze da se proveri datum vazenja garancije
Kod mene se vidi datum produženja garancije u My Huawei aplikaciji.

HMS core aplikacija se ažurirala, ali nakon preuzimanja se pojavljuje problem.
SS u prilogu.

Prilozi

• Screenshot_20210705_070409_com.huawei.hwid.jpg
    Screenshot_20210705_070409_com.huawei.hwid.jpg
    123.8 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_20210705_075638_com.huawei.hwid.jpg
    Screenshot_20210705_075638_com.huawei.hwid.jpg
    124 KB · Pregleda: 24
Takođe se i kod mene vidi produženje garancije za 6 meseci.
Dvogodišnja je isticala krajem decembra ove godine.

Prilozi

• Screenshot_20210705_150717_com.huawei.phoneservice.jpg
    Screenshot_20210705_150717_com.huawei.phoneservice.jpg
    47.7 KB · Pregleda: 23
Poslednja izmena:
Kod mene se vidi datum produženja garancije u My Huawei aplikaciji.

HMS core aplikacija se ažurirala, ali nakon preuzimanja se pojavljuje problem.
SS u prilogu.
Tnks. Ima i kod mene, ali mi nije palo da proverim sekciju Prednosti ili Benefits.... Ko pametan to stavi u tu kategoriju.... Veza s vezom....

Ima li neko probleme u Google play? Ne mogu aplikacije da se azuriraju. Primetio sam da nece, cak i namerno sam deinstalirao azuriranja Google slika i kada izbaci da imate azuriranje ne zeli da azurira vec mora se u pretragu da se ukuca Google slike i tek onda dozvoli azuriranje.

Kod mene problem. Ako odem u play store, pa na sve aplikacije, pa nedavna azuriranja, izberem neku od azuriranih, bilo koju (whatsapp, viber, youtube, gmail, ...) izbaci gresku. Isto je nemoguce azurirati aplikaciju, deinstalirao sam azuriranja par aplikacija (google photos, webview,..) ne dozvoljava azuriranje. Obrisem podatke Google play, proradi, ali nakon sto promeni izgled interfejsa Google play, krene da zeza opet.

Nazad
Vrh Dno