Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Користио сам Шаоми пре П30 и био сам генерално задовољнији системом него овде. Имали смо 3 велике андроид надоградње, плус неколико више МИУИ надоградњи, откључаш БЛ па радиш шта ти је воља, брдо бесплатних тема, фонтова у Теме апликацији, да не причам да је апликација Теме доста боље одрађена јер можеш да увезеш теме које си купио на плеј стору и пакете икона. Имао сам Ми Ноте 3 који је био мидрејнџ уређај овде на П30 нећемо да добацимо до андроид 11тице вероватно. П30 је одличан али ми неке ствари са МИУИ недостају. Између осталог на МИУИ рутујеш и имаш још брдо могућности преко магиска. Е да и нервира ме то што и даље ми се дешава на П30 да ми се претраживач укочи :/. Што се тиче предности ЕМУИ а не бих знао да наведем неке у односу на МИУИ. Барем кад упоредим телефоне на којима сам их користио. Са друге сзране не могу да кажем ни да је лош, не багује и ето једино то што се претраживач покочи некад. У последње време га претераше са овим апликацијама хуавеи као да самсунг имам све дупло. На којим сте телефонима би користили МИУИ?

Ne znam sta koristis od browsera, ali Kiwi ti je super, i ima ads block tako da ja samo njega koristim. Chrome ide na disable odmah cim kupim telefon, Redmi note 9 pro, los je Miui 12, sad je tek stiglao android 11. Cak i stock rom ima kineske neke aplikacije, koje moram da brisem i ako je global verzija, Otkljucao ga i ubacio pachovan rom. Mada RN9pro i P30 ne mogu da se porede. P30 radi duplo brze i lepsi ekran. Android 11 Huawei P30 nece dobiti, a i koj ce nam. Ja jedva cekam taj Harmony OS da probam, ima vec postupak kako se ubacuje google servis. Los potez Huawei je sto ne daju da se otkljuca bootloader. NIkad mi nije bilo to jasno, zasto su to uradili.....

Откључавање бутлоадер доводи до тога да може да се брикује телефон, оштети и тако даље и онда гаранција мора / не мора да то покрије. Дриго тако штите сервисе и апликације своје. Ја на МН3 који је био сам за Кинеско тржиште али је имао глобал ром нисам никад виђао кинеске апликације, рекламе јесам али моги тотално да се искључе. Једино где сам виђао кинеска слова и аоликације су бета ромови. Хармони ОС је по мени велики промашај јер толико причају као да је то нешто ново а нике, АОСП са њиховим скиновима и сервисима. Боље да су узели клот АОСП ставили ланчер и још неку апликацију и направили начин да се убацњ гугл сервиси, спусте цену уређаја и имали би пун погодак. Треба да форсирају то да се тим не губи никаква функционалност и да сва синхронизација ради (са гуглом, микрософтом итд). Мени конкретно не одговара джјер мк је све живо бекаповано на гугл плус календар. Сад муку мучим са гугл сликама што више нема бесплатан уплоад.

Huawei je 1 svetlosnu godinu napred od ostalih. Vracaju se na internacionalnu scenu sa honor serijom koja ima gms. Jeste li videli rendere izmedju p50 serije i honor 50 :)

Волели би они да јесу, али не да нису него су и у заостатку сад. Какве везе рендери имају са било чим осим са дизајном. Хуавеи закида на подршци за телефоне самсунг сад даје 3 године и 4 за премиум уређаје. Стварно не разумем по чему су то светлосну годину испред? По камерама? Нису Пиксел уређаји имаји боље, самсунг има боље, јабука има боље. По софтверу и подршци ? Нису ту сигурно. По порфирмансама? Квалкомови процесори су у истом рангу ако не и бољи и велики плус јер им је подршка много боља. Екран? Сигурно нису бољи од Самсунг премиум панела. Ако их ти випе преферираш и то је ок и мени се свиђа Хуавеи барем овај П30. Ја једино штп могу да кажем да су ме одушевили а код других то нисам видео је супер макро мод. Мада са друге стране им је видео светлосну годину али иза осталих.

Imate li problem sa Google play otkako su ga redizajnirali. Naime, prikaze da imam azuriranje, udjem u apk, i ili nema azuriranja ili se azurirala apk a podeseno je da ne azurira automatski? Nekoliko puta se desava od kako je redizajn uradjen. U par dana.

Волели би они да јесу, али не да нису него су и у заостатку сад. Какве везе рендери имају са било чим осим са дизајном. Хуавеи закида на подршци за телефоне самсунг сад даје 3 године и 4 за премиум уређаје. Стварно не разумем по чему су то светлосну годину испред? По камерама? Нису Пиксел уређаји имаји боље, самсунг има боље, јабука има боље. По софтверу и подршци ? Нису ту сигурно. По порфирмансама? Квалкомови процесори су у истом рангу ако не и бољи и велики плус јер им је подршка много боља. Екран? Сигурно нису бољи од Самсунг премиум панела. Ако их ти випе преферираш и то је ок и мени се свиђа Хуавеи барем овај П30. Ја једино штп могу да кажем да су ме одушевили а код других то нисам видео је супер макро мод. Мада са друге стране им је видео светлосну годину али иза осталих.
Nemaju alternativu. Samsung je kod mene licno ponavljao kao i shajomi. Moje licno misljenje je da nemaju konkurenciju u android svetu. Kada i oni zakazu ja prelazim na iOs...

Откључавање бутлоадер доводи до тога да може да се брикује телефон, оштети и тако даље и онда гаранција мора / не мора да то покрије. Дриго тако штите сервисе и апликације своје. Ја на МН3 који је био сам за Кинеско тржиште али је имао глобал ром нисам никад виђао кинеске апликације, рекламе јесам али моги тотално да се искључе. Једино где сам виђао кинеска слова и аоликације су бета ромови. Хармони ОС је по мени велики промашај јер толико причају као да је то нешто ново а нике, АОСП са њиховим скиновима и сервисима. Боље да су узели клот АОСП ставили ланчер и још неку апликацију и направили начин да се убацњ гугл сервиси, спусте цену уређаја и имали би пун погодак. Треба да форсирају то да се тим не губи никаква функционалност и да сва синхронизација ради (са гуглом, микрософтом итд). Мени конкретно не одговара джјер мк је све живо бекаповано на гугл плус календар. Сад муку мучим са гугл сликама што више нема бесплатан уплоад.
To sto ne daju bootloader kod je jos gore, jer kad se brikuje sa zakljucanim bootloaderom, a desava se vise nego ranije, tesko da mozes sam nesto da uradiš.. Ako brikujes i sa zakljucanim bootloaderom vrlo je diskutabilno dal bi priznali garanciju. Priznaju ako bude skroz mrtav ili butuje samo na logo. Ako ispise da je u telefonu drugacija verzija ono pre logotipa sto sada ispise ako koristis proxy pa pogresis, onda od garancije nema nista. Kad je otkljucan bootloader mozes lakse da oporavis particije. To za aplikacije nemaju sta oni tu da stite, sve poznato. Pa jeste Aosp baza za Harmony, samo presvucen sa emui, ali sta ima veze, meni ne smeta. Xiaomi zna da pusti Ota sa greskom, pa onda povlaci update, i svasta nesto. Brljave dosta sa modelima srednje klase. Redmi Note 9 pro ima 3 razlicite ploce za tri trzista. Isti naziv, a nisu isti telefoni, ni kamere ni ostalo.

Ма Шаоми је пропаст у овим последњим моделима нема модел који је касветан. Ми11 лајт проблем са дисплејем, поко Ф3 проксимиту лош, зато ја мислим да у моделе испод 400евра не треба стављати амолед/олед панеле. ИПС могу да буду доста добро. Мени је овај П30 толико добро лего да сам стварно задовољан, додуше још више јер сам га узео скоро за Џ 😁 Рецимо да дају надоградње као самсунг био би по мени најбоља куповина до 350е. Величина, пееформансе, камере итд свњ иде у прилог. Добро нема 90/120 херца освежење екрана али боже мој има добар панел. Скоро су ме питали да препоручим телефон до 300/350евра да је мањи и буквално нема шта што вреди. Гледам сад Хонор 50 ако стварно буде 350 (код нас 400) онда вреди преко тога и не баш.

Xiaomi je poluproizvod. Neverovatno koliko je odlicnih brendova "propalo" a ostalo nam je da biramo izmedju Xiaomi i samsunga u android svetu. Nadam se da ce Honor pruziti dobro iskustvo i konkurentnost. Nada ne svidja mi se Snapdragon prica al ajd.

Koristim P30 dve godine već i došlo je vreme da zamenim telefon ali ne mogu da se odlučim šta uzeti. Gledao sam P40 Pro, kao i Mate 40 Pro, čak i Samsung S21 (od kog sam odustao vrlo brzo). Ne bih išao na Xiaomi, mada sam gledao Mi 11. Nisam zahtevan korisnik, već telefon koristim za društvene mreže, pozive i fotografije tu i tamo, nikakve igre ne igram. Da li ostati na P seriji ili preći na Mate 40 Pro koji mi se čini kao najbolja solucija trenutno?

To je muka pitanje.. Ja se borim sa istim samo u kategoriji Pro +, Ultra i Max..

Ja sam prešao sa p30pro na s21u, što se tiče neke brzine u radu, p30pro ne zaostaje ništa značajno bez obzira što Samsung ima 120hz, u svemu ostalom sem baterije i signala, Samsung je dosta bolji.

Čekaj, P30PRO ne zaostaje u radu, ima bolju bateriju i bolji signal, a SVE OSTALO je na strani Samsunga?
Šta je ostalo? Kamera?

Размишљам да ли узети Huawei P30 или Mate 20. Првенствено због димензија (одговара ми као други телефона да буде мањи) и због фотографије. Елем видим да се често јављају модели са „лошим екраном” (burn-in ефекта / духови). Ако сам добро разумео проблем је до екрана који се користи. Како могу видети који је добар екран и може ли се то видети на основу ИМЕИ броја или мора специализова апликација, типа Device Info HW?
И питање за камеру, колика је разлика између ова два модела? На GSMArena P30 делује као да прави бледуњаве и мутне слике.
Узгред да ли је реална толика разлика у корист Huawei Mate X2 (буквално изгледа као да је сликано dSLR-ом), ту првенствено мислим да оштрину и количину детаља.
p30_mate-X2_mate-20.jpg

Koristim P30 dve godine već i došlo je vreme da zamenim telefon ali ne mogu da se odlučim šta uzeti. Gledao sam P40 Pro, kao i Mate 40 Pro, čak i Samsung S21 (od kog sam odustao vrlo brzo). Ne bih išao na Xiaomi, mada sam gledao Mi 11. Nisam zahtevan korisnik, već telefon koristim za društvene mreže, pozive i fotografije tu i tamo, nikakve igre ne igram. Da li ostati na P seriji ili preći na Mate 40 Pro koji mi se čini kao najbolja solucija trenutno?
Sacekaj honor 50, odlicna ponuda

Размишљам да ли узети Huawei P30 или Mate 20. Првенствено због димензија (одговара ми као други телефона да буде мањи) и због фотографије. Елем видим да се често јављају модели са „лошим екраном” (burn-in ефекта / духови). Ако сам добро разумео проблем је до екрана који се користи. Како могу видети који је добар екран и може ли се то видети на основу ИМЕИ броја или мора специализова апликација, типа Device Info HW?
И питање за камеру, колика је разлика између ова два модела? На GSMArena P30 делује као да прави бледуњаве и мутне слике.
Узгред да ли је реална толика разлика у корист Huawei Mate X2 (буквално изгледа као да је сликано dSLR-ом), ту првенствено мислим да оштрину и количину детаља.
Pogledajte prilog 310235
Mate x2 su potpuno razlicite klase telefona, uredjaj X2 koji je skuplji jedno 5 puta haha. Da li je moguce, pa jeste, Kirin 9000 sa Leica optikom pravi malu decu, cekamo p50 da vidimo sta ce da donese, ali ne sumnjam opet vrh kamere

Mate x2 su potpuno razlicite klase telefona, uredjaj X2 koji je skuplji jedno 5 puta haha. Da li je moguce, pa jeste, Kirin 9000 sa Leica optikom pravi malu decu, cekamo p50 da vidimo sta ce da donese, ali ne sumnjam opet vrh kamere
Mnogo je tvrdnji da je Leica na P30 seriji i kasnijim bila samo natpis a da je optiku pravio neki kinez. Nije nemoguce.

@malipirat мислим да је П30 боља опција обзиром да је новији. Што се тиче дисплеја сви ОЛЕД и СУПЕРАМОЛЕД имају проблем са бурн ином само је питање времена кад ће да се појави код неких за годину код неких за 4 (ецо код моје сестре на с7Е после 5 година, док док друга на онеПлус после 9 месеци). Најбоље је да ако купујеш полован обратиш на све ствари - 1) скинеш апликацију за тест екрана коју кад покренеш ће да истестира (промени боје екрана и ако има бурн ин покаже се)
2) прегледаш детаљно камеру да нема неке огреботине, јер ја сам видео неколико П30 и сви су имали изгребано сочиво. Не прави проблем при сликању овако ако има ноћу- увече гадан флеир (флер) или преламање светла. То је моје мишљење.

А зар није била прича да су добри Биан екрани и да код њих нема burn-in ефекта? Због тог проблема са екраном и размишљах о Mate 20,ваљда је то последњи модел са IPS екраном. Узгред може ли назив неке од тих апликација које тестирају екране.
Знам да је Mate X2 категорија за себе, а и цена од три хиљаде и нешто је посебна прича, али ме опет изненади толика разлика у квалитету, у односу на било који други телефон. Чак и у односу на Xiaomi 11 ultra, за који се прича да има најбиљи сензор. За сваку похвалу ако P50 буде имао исту оптику.

Da li je neko imao problem sa senzorom otiska prsta na p30 seriji (lite, pro)?
Odjednom nece vise da prepoznaje otisak, bukvalno jednom od 10 pokusaja prodje prepoznavanje... Ponovo sam dodao otiske i ista prica... Ali sam primetio prilikom dodavanja otiska, bas mi nekako tesko ocitava otisak...

Odjednom nece vise da prepoznaje otisak, bukvalno jednom od 10 pokusaja prodje prepoznavanje... Ponovo sam dodao otiske i ista prica... Ali sam primetio prilikom dodavanja otiska, bas mi nekako tesko ocitava otisak...
Moze zastitno staklo ekrana da pravi problem. Taj sam problem imao na mate 20 pro dok na p30 pro nemam taj problem jer koristim foliju zastitnu koja je tanja od stakla a ne staklo.

Ја имам, мука жива је била док сам додао, лњви чита без проблема док десни једно у 10 пута. Покушавао сам и разне методе додавања али ништа није помогло. Немам стакло ни фолију.

ja koristim face id i radi mi extra. podesio da unlock kada dodje notifikacija npr kada vozim i telefon je na nosacu dovoljno je da pogledam u pravcu telefona. instalirao takodje true phone i ima opciju da kada udaljite telefon od glave automatski prebaci na laudspeaker ... kako je to dobra opcija !

Čekaj, P30PRO ne zaostaje u radu, ima bolju bateriju i bolji signal, a SVE OSTALO je na strani Samsunga?
Šta je ostalo? Kamera?
Ima bolju kameru, bolji display, bolji zvuk, bolji je kompletan sofware, mnogo opcija za podešavanje svega, brži WiFi, tačniji GPS...

Meni je problem na p30 lite, senzor pozadi... Ne znam iz kog razloga sam mislio da i ostale serije p30 imaju senzor pozadi...
Znaci senzor pozadi mi pravi problem, ne ispod ekrana :)
Izvinjavam se zbog konfuzije

Da li je to crkao senzor ili nesto drugo pravi problem?

Kako da vratim slike casopisa one koje su dosle sa telefon sve sam ih pobriso?

Nazad
Vrh Dno