Na ličnom broj mi ponekad posluži, za neko vreme koje sam dogovorio, pa zaboravio ili kao podsetnik. Evo jutros, najavljena mi neka protivpožarna inspekcija i nisam znao da li je 11.30 ili 12.30.
Na broju sa posla, od kada koristim call recorder, imamo manje razgovora "e, izvini, jel možeš da me podsetiš šta si rekao pre 3 sata?".
Ili nedavno, vozim, primam porudžbinu 20 minuta, cela porudzbina može da se sumira u 8 sekundi. Kažem čoveku, zovem te za minut, da mi kažeš adresu za slanje. Prekinem vezu, odmah ga pozovem, nabrojim šta je poručio, on izdiktira adresu i imam razgovor od 20ak sekundi koji dam koleginici koja spremi papire i paket.
Ili prosto pobegne neki broj telefona i umesto da pozivam 5+ ljudi u tom vremenskom okviru kada je bio poziv, pustim redom snimke I za manje od minut nadjem broj telefona...
To su neke realne situacije u kojima sam ja koristio. Ako ikada budem prinuđen da koristim snimak kao dokaz za nešto, verovatno ga neću koristiti, jer ljudi uglavnom ne znaju da snimam razgovor.
Imao sam situaciju gde je neki drkoš nešto pretio i posle zove kao isteruje neku pravdu kaže "ovaj razgovor se snima".... Reko' odlično, taman možemo posle da uporedimo snimke, jer i ja snimam sve pozive. I ovaj I one prethodne. I odmah smo rešili "nesporazum".