Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Fala, radi...

Staklo na p30 pro definitivno nije gorilla glass, nego je alominosilicate glass, sto ce reci, zastitno je obavezno
Zašto je obavezno? Otkud ta informacija? Otkud to da je gorilla glass najbolje? Možda zato što je poznato? Koliko vidim s10 je smešan u odnosu na iPhone u drop testovima, a iPhone ne koristi gg, da li to znači da je i na iPhonu potrebno staklo? Huawei koristi neku svoju vrstu gg-a ne da bi nam uvalio manje kvalitetno staklo već da ne bi zavisio od drugih dobavljača, verovatno će uskoro i sami da proizvode oled ekrane. Kao što je Jerry pokazao, staklo je iste tvrdoće kao i svi savremeni flagshipovi, dizajn je taj koji slaba tačka, kad imate edge displej i najmanji udarac po ćoškovima može biti koban, nevezano za zaštitu koju imate, dok nekad i pad sa metra visine ne uradi ništa.

P30 Pro

Radije ne bih da na narednom telefonu imam GG. Ovim sam razočaran. Čist marketing, nikakva korist od njega nema sem što podiže cenu telefona.

Sve je to isto kod svih proizvodjaca, Jerry na svojim testovima lepo drlja sa onim ostrim razlicitim materijalima pa evo ja ne znam kako uvek imam ogrebotine po ekranu a ne trljam sigurno ni sa cim ekran kao on.
Uvek ali uvek imam ogrebotine cim ne koristim staklo zastitno mesec dana i onda stavim ali vec je kasno.

Sent from my iPhone Xs using Tapatalk

Do kad je trajao pre order u Telekomu? Posto sam ja telefon rezervisao 14og Aprila i evidentirali su mi zahtev u Telekomu na taj dan.
Sad mi kazu iz Huawei da svi koji su telefon uzeli do 30og Aprila imaju to osiguranje.
Ja sam prucio 14og Aprila i cekao Telekom do 22 Maja da isporuci. Mada za skoro svo to vreme je stajalo na sajtu da je telefon "na stanju"

Evo, sad uzeh da prebrisem malo telefon, i naidjem na ogrebotinu, ima dva milimetra. Eto dokaza koliko je ovo staklo ocajno, ovako nesto nisam imao na gg nikad, gde sam ovo zaradio nemam pojma, to je bilo ovih dana, nista mu nisam radio. A necu ja foliju da stavljam, glumim neko ludilo, razmisljam danima dal masku da uzmem, eto ga sad...

Au tolike pare dati, a zastita 0.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Pa kad ne razmisljam, sve mislim, nece se to ogrebati, Zack to grebe sa skalpelom i ne bude nista, jako staklo, kad ono prc, ne znam samo o cemu sam razmisljao, da se nece pojaviti ogrebotine od džepa...

Hoce od peska ili ko zna kakvih gluposti,od toga ce svaki tel da se izgrebe,ne pomaze ni gg10000, samo safir

Od svih telefona koje sam imao, ni na jednom nikad nije bila nikakva zaštita a jedino su se na kinezima pojavljivale te mikro ogrebotine. Huawei i Xiaomi.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Ja sam na gs1 koji je imao prvu gorilu, za koju bi rekao da je najbolja od svih, nisam nosio zastitu tada to nije bilo in, i godinama nisam imao ogrebotinu, dok sam jednom samo obrisao ekran o farke i kada sam pogledao vidim ogrebotinu od pola cm. Jednostavno na taj pesak prljavstinu uvek se moze desiti, samo sve zavisi koje ste srece.

Pazi meni kad je pukao ekran udario je u cosak ekrana, samo jebtu naprslo. I pao je na ekran na beton. Kad sambga obrisao osim tog naprnusca nije bilo ni jedne druge tackice na ekranu.

Nikad, ni na jednom telefonu, od kineskih letvi preko Samsunga, Šomija i sada Vaveja, nisam imao ogrebotine na displeju, a telefoni mi baš često upadaju izmedju sedišta u autu. Pesak je taj koji pravi te sitne micro ogrebotine.

P30 Pro

Uzeo sam staklo, 2500 dinara, sa uv lepkom, odradio mi je sve u servisu. Bolje i to nego ja da petljam, i platio sam sigurno hiljadu dinara vise, ovako nesto se moglo naci za 15tak dolara, al ko da se petlja, uradio bih ja lošije sigurno, plus nemam ni uv lampu... I dal ja sad tipujem, al ogrebotinu trenutno ne vidim, dal je lepak popunio ili sta, al dobro je. Samo je magnet za otiske prstiju, al to nije neku problem

Jel vi nemate fabricku foliju tako da kažem na ekranu?

Huawei Mate 20 X EVR-L29

Jel vi nemate fabricku foliju tako da kažem na ekranu?

Huawei Mate 20 X EVR-L29
Na P30 pro ne dolazi fabrička folija. Na običnom P30 dolazi ali je krš.

Послато са SM-G975F уз помоћ Тапатока

Uzeo sam staklo, 2500 dinara, sa uv lepkom, odradio mi je sve u servisu. Bolje i to nego ja da petljam, i platio sam sigurno hiljadu dinara vise, ovako nesto se moglo naci za 15tak dolara, al ko da se petlja, uradio bih ja lošije sigurno, plus nemam ni uv lampu... I dal ja sad tipujem, al ogrebotinu trenutno ne vidim, dal je lepak popunio ili sta, al dobro je. Samo je magnet za otiske prstiju, al to nije neku problem
Ima li razlike u osjecaju sa staklom i bez njega? Čitač otiska prsta radi normalno?

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka

Osecaj je malkice drugačiji, da kazem, za nijansu losiji nego bez zaštite, manje je klizavo, ali nije strasno, navikao sam se odmah. Otisak prsta radi potpuno isto, nema razlike

Do kad je trajao pre order u Telekomu? Posto sam ja telefon rezervisao 14og Aprila i evidentirali su mi zahtev u Telekomu na taj dan.
Sad mi kazu iz Huawei da svi koji su telefon uzeli do 30og Aprila imaju to osiguranje.
Ja sam prucio 14og Aprila i cekao Telekom do 22 Maja da isporuci. Mada za skoro svo to vreme je stajalo na sajtu da je telefon "na stanju"
Odakle ovo za 30ti april? Ja sam dobio telefon 21og valjda ali ne vidim da sam dobio osiguranje [emoji848]
f0a71c579abd279b1f29a62232c99740.jpg

P30 Pro

Juce su mi odgovorili iz Huawei Srbija,da svi korisnici koji su kupili telefone do 30 Aprila i registrovali imaju pravo na uslugu screen insurance,znaci zvanicno od njih.Ja sam telefon zvanicno narucio preko WebShopa 14 Aprila.Po toj slici koju si okacio izgleda da nisi dobio.
Udji na HiCare pa na ME pa na More Benefits.

Pa udjes u HiCare aplikaciju i pocevezes se sa svojim Huawei ID nalogom.

Samo da budem siguran, posto ja to nisam uradio, a i ja sam ga cekao od 12-13tog aprila

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Juce su mi odgovorili iz Huawei Srbija,da svi korisnici koji su kupili telefone do 30 Aprila i registrovali imaju pravo na uslugu screen insurance,znaci zvanicno od njih.Ja sam telefon zvanicno narucio preko WebShopa 14 Aprila.Po toj slici koju si okacio izgleda da nisi dobio.
Huawei podrska kod nas je blago receno uzasna tako da im nemoj verovati sve sto ti kaxu,ako u dodatnom osiguranju ne pise da je ekran osiguran onda i nije. To se automatski dodajrle po serijskom broju i datumu kupovine

Sve sam to već proverio i nemam osiguranje, ali koliko sam upućen, samo oni koji su uzeli u pre-orderu imaju, čak su i na Huawei Srbija forumu dali takve informacije, zato mi nije jasno otkud sada do 30.aprila :)

P30 Pro

Stigao adapter za slušalice, povezao sam neke stare sonijeve sto imam, nista specijalno nisu kvalitetne, ok se cuje, rekao bih malo jace od ovih njegovih, mozda huawei sluske imaju malo bolje visoke tonove, ali stalno ispadaju iz ušiju...
e5aed510925f52fb244d70f92b313919.jpg
38ce89c9d02fcec5e800d7fd69c1dace.jpg

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Ja se upravo rastajem od svojih KZ ZS3 slušalica i bluetooth adaptera, našao sam kupca na forumu. Slušalice su jeftine, a meni su 100x bolje od Huawei stock slušalica. Mogu da ih preporučim (ima ih na Ali-ju), ukoliko ti ne smeta sistem "kačenja" sa kablovima iza ušiju

s-l1000.jpg.

Nazad
Vrh Dno