Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Mislio sam da za svaki zum koristi tele,mada i kada zumiram odmah idem na 5× tako da nisam provalio,hvala na objasnjenju

To i jeste tako kako su prikazali, dok se ne dodje do 5x zoom-a p30p koristi glavni senzor i uvećanje je digitalno, pa samim tim i fotke su odvratne. Tek kad predje na tele senzor postaje bolji od konkurencije, a to je 5x pa na gore i tako su i oni pokazali.
U prevodu, ako vam treba da nešto zumirate do 3,4 puta, p30p nije dobar izbor za sve preko toga je najbolji.

P30 Pro

Hvala na objasnjenju :) mislio sam da ce koristiti optiku do 5x a onda hibridni do x10. Znaci optika pocinje tek od x5.

Ok. Problem može biti ako neki novi Emui update ne radi baš dobro, koliko čitam vraćanje na starije verzije je gotovo nemoguće. Preostaje se jedino moliti da ništa ne zaseru, i držati se prve verzije koja radi dobro, pa odmah ugasiti update. Kod Xiaomia i Samsunga je to vraćanje na stariji rom bar još uvijek moguće.

Vrtio sam P30 jučer po rukama, ostavlja baš premium dojam konstrukcijom. Sviđa mi se ravan ekran, težina, odlična autonomija i kamera. Veličina je otprilke idealna, da je manji ne bi mi bio dobar zbog toga što puno surfam i čitam. Nekada sam tražio što manji mobitel, ali tada mi je za surfanje služio drugi veći uređaj, tako da bih vjerovatno radije da je ovaj sada nekih 6,20"- 6,30".

Radije bih da je gore MIUI ali znam da je OS uglavnom stvar navike. Da, i ja sam potegao zavjesu sa sredine ekrana kad ono izlazi pretraživač, šteta, možda se može podesiti ili ugasiti to, ako ne, navići ću se.

Nisam fan nikakvih marki mobitela, a takvih je na žalost manjina po forumima, kupujem onog kojeg nađem da nudi najviše onoga što ja tražim kod mobitela, do neke određene cijenovne granice.

Xiaomi i samsung bih radije da postoji odgovarajući, jer mi je njihov OS dobar, koristio sam ih, ali spreman sam i na svoj prvi Huawei. Mi9 mi je u konkurenciji uz P30 ali za 100 eura više huawei nudi ipak bolje kamere i bolju autonomiju. Veće je ime i lakše je ostvariva garancija, servis kod nas. Samsunge sam otpisao jer su preskupi, ili imaju slabiju autonomiju, ili imaju zakrivljene edge ekrane, ili su preveliki i teški (naravno, zanimaju me samo novi nekorišteni uređaji, modernog dizajna).

I još nešto, da li se može isključiti fast charging ? Neki su se u temi P20 znali požaliti da im je baterija degradirala s vremenom. Isključivanjem brzog punjenja produžio bi joj se vijek.
Ne bih htio u tu svrhu koristiti neki stari punjač, nego onaj iz pakiranja a fast charging bi se trebao moci softwerski isključiti

Pa mislim da je resenje za to prosto punjenje sa običnim punjacem

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Pa mislim da je resenje za to prosto punjenje sa običnim punjacem

Ako onaj koji se dobije u pakiranju nije taj običan, onda mi to nije nešto. Ne znam, možda bih ga koristio da se sam uvjerim da li stvarno baterija zbog brzog punjenja puno propada ili zanemarivo malo....jer kod sebe ću sigurno znati da nije zbog nikakvog update-a ili načina korištenja pala autonomija.

I još nešto, da li se može isključiti fast charging ? Neki su se u temi P20 znali požaliti da im je baterija degradirala s vremenom. Isključivanjem brzog punjenja produžio bi joj se vijek.
Ne bih htio u tu svrhu koristiti neki stari punjač, nego onaj iz pakiranja a fast charging bi se trebao moci softwerski isključiti
Ne može na žalost, samo Samsung ima tu opciju. Ja punim telefon nekim starim punjačem od 2A preko noći, a ako mi je potrebno preko dana hitno, koristim Huawei, dok se istuširam i operem zube, telefon pun [emoji16]

E da, ako telefon planiraš da držiš godinu dana, ne bi trebalo da imaš problem sa baterijom u smislu degradacije, za dve će se već osetiti pad kapaciteta, znači nećeš više moći 9h nego 6h sot-a [emoji3]

P30 Pro

Poslednja izmena:
Meni su na v20 obe baterije propale, verovatno od brzog punjenja, posle manje od dve godine, u proseku jedna je drzala oko 2 i po sata sot-a, punio sam tri puta dnevno mob, jer sam puno koristio, ali se uvek punio brzo, tu nije bilo problema, ali se kapacitet smanjio, tako ocekujem i sa ovom, videcemo, nek se ona puni brzo, a ako se degradira, nek se degradira...

Ako je nakon dvije godine pad sa 9 na 6 sati, to je ok, ako je ovaj drugi slučaj sa samo 2:30 SOT-a onda je loše.

P30 se navodno napuni sa punjačem iz kutije za 01 sat i 20 minuta.

Je li problematicno skunuti tu ugrađenu foliju s ekrana ?

Nisam ih nikada koristio. Za ekran ne navode nikakvu gorilu, ali meni to nije problem jer ga nikada nisam ogrebao

To se meni desilo sa LG-jem, ne kazem da ce se desiti na ovom telefonu, v20 generalno ne drzi dugo bateriju.
Staklo nije gorilla glass, ja sam ga uspeo ogrebati, ali se srećom ne vidi, posto sam zalepio zastitno staklo. Da, pre lepljenja stakla, sam primetio, ne samo tu ogrebotinicu sto sam prvobitno video, od nekih 2mm mozda, nego jos gomilu drugih, teze uocljivih, plićih, duzih, ali se sad srećom nista ne vidi...

Telefon može da se opere pod slatku vodu jel? Verovatno da, nego da proverim [emoji3526]

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Sto kaze Zak sa Jerryrigeverything, "telefon je zaptiven, ali bih ga ja drzao podalje od vode".
Mislim da garancija ne vredi ako mu se šta desi zbog potapanja.

Telefon može da se opere pod slatku vodu jel? Verovatno da, nego da proverim [emoji3526]

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
Možeš slobodno, ja sam moj prao više puta. Nemoj samo da mu puniš zvučnik vodom jer će posle trebati 20ak minuta da se opet čuje kako treba

P30 Pro

Šta koristite finger ID, face unlock ili imate uključena oba?
Fingerprint navodno treba pritisnuti malo, nije dovoljno prisloniti ? Ali face unlock izgleda radi brzo, ne da ga se ni zeznuti postavljanjem fotografije lica. Radi li pod slabijim svijetlom ?

Za ni jedno od ova dva nije potrebno prije pritisnuti bočnu tipku ''ON-OFF''. Čovjek koji je to pokazao je imao uključen AOD, da li i bez AOD-a i bez bočne tipke rade ova otključavanja, znači sa potpuno crnim ''sleep'' ekranom ?

Poslednja izmena:
Ja koristim oba, s tim što na dnevnom svetlu face id radi ultra brzo a u mraku uglavnom fingerprint.
Nema potrebe da pritiskas, dovoljno je da staviš prst i radi odlično, samo je bitno da prsti budu lepo registrovani.

P30 Pro

Face id radi dobro ali nije pouzdan... Ko ima sličan oblik glave(lica) otključava ti tel. bez problema. Meni burazer podigao tel. oma se otključao... Baš sam se skenjao i odmah disable . Mislim da samo 3d face id radi kako treba. Ovo na p30 pro je sheet. Kad bi žena provalila, očešlja se kao ja i eto ti njesra [emoji43][emoji4]

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka

Otkrivas svim zenama tajne ovde, bolje obrisi ovu poruku za 30 sekundi [emoji16]

Face id radi dobro ali nije pouzdan... Ko ima sličan oblik glave(lica) otključava ti tel. bez problema. Meni burazer podigao tel. oma se otključao... Baš sam se skenjao i odmah disable . Mislim da samo 3d face id radi kako treba. Ovo na p30 pro je sheet. Kad bi žena provalila, očešlja se kao ja i eto ti njesra [emoji43][emoji4]

Sad sam probao sa mojom slikom i neće, a sličnije od toga ne može biti, registruj opet svoje lice ali neka bude što bliže, koliko je to moguće, pa nam javi utiske.

P30 Pro

Sad sam probao sa mojom slikom i neće, a sličnije od toga ne može biti, registruj opet svoje lice ali neka bude što bliže, koliko je to moguće, pa nam javi utiske.

P30 Pro
Uradio ponovo registraciju lica ali bliže i preciznije, rezultat je da mi sad i keva otvara [emoji23][emoji23][emoji23]Šalim se... Samo maksimalno približiti da tikva stane u kružni okvir pri dobrom osvetljenju i to je to. Probaolo desetine drugara i cela familija... Samo gazdu prepozna [emoji86]. Hvala @Spanjeli [emoji106]

Eto, rešen problem :)

Takođe, za otisak prsta, kad se registruje prst obavezno telefon držati onako kako ga najčešće držite, bez obzira što prst možda neće lepo nalegati na senzor u tom položaju i naravno, izmenjati po svim osama.

P30 Pro

Malopre sam snimao priredbu od sestričine, za završetak predskolskog, na trgu. Milion ljudi, milion mobilnih, bio sam udaljen, gledam ja u ekrane ljudi oko mene, sve sitno, deca se jedva vide, pa pogledam kod mene, hibridni zum 10x, ljudi moji, snimam lica preko celog ekrana, kakva dominacija p30 pro! Vredi svaki dinar [emoji4]

Ne citam [emoji3],telekom jos uvek nista ,a preko se vec pojavio ja mislim 176 sa junskim sp

Video sam slikevsa 161 i boje su jos sredili, sada definitivno imaju najprirodnije boje od svih kamera na teledonima

Bio juce update 161,OTA...u mts uzet fon

Kod P30/P30 pro jedino što je bilo mrvicu slabije od nekih flagship uređaja je snimanje videa kamerom, da li je to šta poboljšano sa update-om ? Možda bolja oštrina, još bolja stabilizacija na 4K30fps....mislim nije loša, ali može biti bolja kamera za video.

Čitam da i huawei kao i Xiaomi ima među svojim widgetima ''screen lock'', pa se prebaci tu ikonu na home screen, tako da se može sa 1 tapom ugasti ekran. To volim.

Također, saznao sam da kao i Xiaomi i Huawei ima ugrađen ''call recorder'' ali je ugašen u većini zemalja zbog zakona. Na ovoj xda temi je nađeno riješenje tako da se može bez roota imati taj ''call recorder'' od huawei-a.

https://forum.xda-developers.com/mate-20-pro/how-to/call-recorder-huawei-model-android-pie-t3926346

https://www.xda-developers.com/huawei-honor-emui-9-call-recording/

Nazad
Vrh Dno