Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Po defaultu nesto mi tih zvuk na max na dobrim sluskama bibicama, medjutim ondak provalim podesavanja dolby za zvuk i siknem ekvilajzere na gore, mnooogo jaci zvuk i bass...

Preterivanje sa EQ, emulacijama, efektima i sl. ne znaci da je zvuk kvalitetniji, naprotiv.

Za custom EQ - Onkyo HF plejer, za bass/treble i ostala budzenja je prakticno svejedno, ima bar 5-6 odlicnih plejera ali ne treba preterivati.

Kad će više da padne cena p30 seriji da kupim devojci i bratu po jedan [emoji16]

P30 Pro

Tamo u septembru, oktobru, kada bude najavljena Mate 30 serija.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

A šta bi sa ovim Huawei banovima, padovima prodaje, gomilanje neprodatih uredjaja i sl. [emoji3]

P30 Pro

Suviše je to velika kompanija, da bi se predala kada popije jedan ban, ma koliko ozbiljan bio [emoji16]

Srušiće se van Kine kao kula od karata prvog dana kada ne bude dostupan neki od Google servisa.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Dule, sa powwr amp jel samo podesavam ekvilajzer za jaci zvuk ili idem na adbanced tweak pa povecam jacinu sa 16 kolko je po sistemu power output

Ekvilajzer za bolji i jači zvuk, plus malo pojačani basovi i visoki tonovi, Limiter da ne bi bilo izobličenja, malo Stereo Expand, Audio Output na Hi-Res ako može, tako je bar kod mene i odlično radi.

To, popaliti sve sto ima na maks. full bass i treble, dolby na ultra i u tom trenutku prosecan Japanac, audiofil, izvrsava harakiri :d

Baš tako [emoji16] Ali, s obzirom na to da za razliku od Japanca audiofila, većina nas koristi slušalice koje on ni za živu glavu ne bi stavio u svoje audiofilske uši, da ipak mi popalimo ponešto [emoji28]

Popalite ''sve u f.u.ll-u i degradirate stock zvuk slusalica koje koristite, dobitna kombinacija :)

Dobro, ne treba preterivati, evo šta sam ja popalio, i sasvim sam zadovoljan zvukom.

28f24b43ea90abe0fa308b2cdd49b097.jpg
02a72f8f93a85456931a1b992dbc5bc7.jpg
19f47f057d15d29ae7d7cf78a92255ef.jpg

Dobro, v-shaped EQ mnogima odgovara i moze da bude ok (u zavisnosti od slusalica) ali da se ne preteruje sa ostalim boost opcijama, da se ne aktivira sve odjednom, eq, efekti, emulacije..

Nisam ni rekao da se sve popali samo sam rekao da instaliraju poweramp i da ce dobiti kvalitetniji zvuk dosta ,neka svako podesi kako mu odgovara, ono sto odgovara tebi je odgovara meni i obrnuto ,isto je i sa televizorima kamerama.... Samo kazem da mozes mnogo bolji zvuk da dobijes sa power ampom nego sa stock plejerom

https://www.youtube.com/watch?v=ND_5T9adHrk

Zar je moguće da je P30 ovoliko bolji od P20 Pro u svim elementima kamere, ili je ovaj dečko složio malo neobjektivan youtube video.

Cijena im je sada tu negdje ali mislim da će P30 više pasti jer je još nov. Autonomija bi trebala biti također podjednaka, jer p30 ima štedljiviji procesor.
Jel je huawei ubacio dark mode ili se mora instalirati neke teme ?

Sa ovim P30 valjda ne bi još trebalo biti problema u vezi zabrane google aplikacija ? Novije verzije androida me pak baš i ne zanimaju.

Sav njihov trud moze da zazivi izvan Kine jedino ako nekim cudom taj famozni novi OS bude mogao da se instalira na postojece uredjaje. U suprotnom, ne znam kojom marketing kampanjom ce naterati ljude (na zapadu) da daju ~1000€, za nesto sto se ne zna sta je...

Huawei P10

Jel je huawei ubacio dark mode ili se mora instalirati neke teme ?

Sa ovim P30 valjda ne bi još trebalo biti problema u vezi zabrane google aplikacija ? Novije verzije androida me pak baš i ne zanimaju.

Dark mod je dostupan u samom androidu, nema potrebe za temama.
Biće update-a u vidu sigurnosnih zakrpi, a da li će biti android Q, ne znam, verovatno hoće :)

P30 Pro

I da ostane na ovom androidu nista nece izgubiti jos dugi niz godina... android i ios iste app teraju godinama, minimalne kozmeticke izmene za prosecnog korisnika i to je to.

Sav njihov trud moze da zazivi izvan Kine jedino ako nekim cudom taj famozni novi OS bude mogao da se instalira na postojece uredjaje. U suprotnom, ne znam kojom marketing kampanjom ce naterati ljude (na zapadu) da daju ~1000€, za nesto sto se ne zna sta je...

Huawei P10
Pa, već su najavili da će OS biti kompatibilan sa najvećim brojem postojećim modela telefona, sa svim android aplikacijama, kao i da će biti cross-platform

Zna li neko, moze li se ovaj pretraživač ugasiti nekako, sto izlazi kad se povuce prstom odozgo? Strasno me nervira, svaki drugi put kad hocu da spustim roletnicu, on se otvori, verovatno zbog maskice ne povucem lepo, preskoci mi prst, i otvara mi se to. Zbog toga sam ubacio pored navigacijskih tastera dole, i taster za spustanje roletne. Ne znam samo koji genije se setio da stavi pretraživač aplikacija da bude na slican sistem otvaranja kao i roletna, ako hocu roletnu, hocu roletnu, necu da pretrazujem aplikacije, nit je slicna stvar, nista.
Mislim da je to stvar koja mi najvise smeta na telefonu dosad, nesto totalno nelogično, svi drugi stavljaju da mozes i sa pola ekrana da otvoris roletnu, huawei ti nudi pretragu aplikacija...
62226ff2e2ea37745894e44b0e797766.jpg

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Zna li neko, moze li se ovaj pretraživač ugasiti nekako, sto izlazi kad se povuce prstom odozgo? Strasno me nervira, svaki drugi put kad hocu da spustim roletnicu, on se otvori, verovatno zbog maskice ne povucem lepo, preskoci mi prst, i otvara mi se to. Zbog toga sam ubacio pored navigacijskih tastera dole, i taster za spustanje roletne. Ne znam samo koji genije se setio da stavi pretraživač aplikacija da bude na slican sistem otvaranja kao i roletna, ako hocu roletnu, hocu roletnu, necu da pretrazujem aplikacije, nit je slicna stvar, nista.
Mislim da je to stvar koja mi najvise smeta na telefonu dosad, nesto totalno nelogično, svi drugi stavljaju da mozes i sa pola ekrana da otvoris roletnu, huawei ti nudi pretragu aplikacija...
62226ff2e2ea37745894e44b0e797766.jpg

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Da sad ne ulazim u ovu problematiku, ali, iskreno preporučujem Nova Launcher. I Ja imam trip da koristim sve stock, ali Nova Launcher je stvarno neprevaziđen u slobodi koji ti pruža. Za 600 din. ne možeš da kupiš bolju aplikaciju, i nećeš više imati ovakvih problema na bilo kom svom telefonu. P.S. Ne radim za Novu, i nisu mi sponzor [emoji23]

+10000 za Novu ali bih voleo da su sredili i na stock launceru swipe down za notifikacije,na novi ne mogu da dibijem stock animacije nikako iako je u stelovanju namesteno stock

Smesni su,za sve ostale modove mozda mogu da nadju konkurenta ali za zum i nocni mod nikako

Sta je sa ovim ljudima??? Pre nekoliko su prikazali kako P30 Pro ne valja ni u dnevnim ni u nocnim slika. A jed ostavno svi ostali su mnogo bolji. A evo ga sad isto tako i za zoom... https://www.phonearena.com/news/flagship-smartphone-zoom-camera-comparison_id116463
To i jeste tako kako su prikazali, dok se ne dodje do 5x zoom-a p30p koristi glavni senzor i uvećanje je digitalno, pa samim tim i fotke su odvratne. Tek kad predje na tele senzor postaje bolji od konkurencije, a to je 5x pa na gore i tako su i oni pokazali.
U prevodu, ako vam treba da nešto zumirate do 3,4 puta, p30p nije dobar izbor za sve preko toga je najbolji.

P30 Pro

Vrh Dno