Šta je novo?

Huawei P20, P20 Pro

Izvinjavam se sto smaram,ali kako je resio lik problem,da ne preturam po temama? Tj da li je uopste resio? Ovo stvarno nema smisla. 2 x sam ga nosio na servis,treci vala necu...a sumnjam da bez toga moze da se resi. Inace kontam da su u MTS-u zapali ti skart modeli,imajuci u vidu po kojoj ceni su ga ponudili kad je izasao,sve mi se cini da i to ima veze...

Imas imei sa ugovorom pa uporedi da li je isti kao ovaj novi sto si dobio. Ako jeste onda imas isti tel.
Odnesi tel u ovlasceni huawei servis i kazi da mislis da je kamera neispravna itd...

P.s. koliko vidim ove 2 fotke su razlicite rezolucije?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Razlicite su rezolucije,jer je moja originalna fotka i u punoj rezoluciji,a drugu mi je ortak prebacio messangerom pa se izgubio kvalitet,ali cak i takva slika koja zauzima 20kb je bolja od moje u punoj rezoluciji. Sutra cu se svakako opet videti sa njim,da napravim vise poredjenja. Nego da li je moguce da to bude softwerski problem? Kad sam ga kupio ,nisam ga mnogo testirao,mozda 10ak slicica i delovao mi je ok,odmah mi je izasao apdejt i posle toga kontam da se pokvarilo skroz...

Poslednja izmena:
Mislim da je rečeno da ovaj model pravi najbolje fotke na 10MP?

Receno je,ali opet ponavljam da su ista podesavanja i rezolucija i na njegovom i na mom telefonu,a razlika u kvalitetu drasticno na strani njegovog.

Covek ima problem sa prednjom. Zadnje ti ok rade? Isproveravaj sutra jos jednom i pravo u servis, ponesi oba tel ako mozes i ne odlazi dok ti ne prihvate tel. Pa neka se oni ganjaju sa huwaeijem, od mts-a slaba vajda...

Zadnja kamera mi je ok,ali je njegova za nijansu bolja,to nisam ni slikao jer mi ne smeta toliko kao prednja. I sto je najgore iz Kikinde sam i ovde nemam zvanicni servis,da imam ne bih ja sad ovde piskarao poruke,nego bi ih ganjao sve dok ne rese problem. Najblizi ovlasceni servis za Huawei mi je udaljen 130km,PRO Mobi u Beogradu...A u MTS da nosim,sta ce one zenice sa mnom,one tek ne znaju gde udaraju,poslace ga na servis i to je to.

Mislim da ces morati nazalost... probaj ovu cameraMX app mozda pravi bolje fotke.

Opažanje - ista podešavanja a jedna slika okrenuta u mirror?

Pa necemo sad cepidlaciti. Taj Mirror svakako ne utice da njegove fotke budu toliko bolje.....Mislio sam generalno na podesavanja i meni i njemu iskljuceno ulepsavanje,ista rezolucija,isti mod itd... Meni pravi lose slike i sa i bez te opcije ukljucene...

Ovo je vrvtno softverski problem...Provuci ovu sliku kroz neki photo editor i daj mu auto correction, mislim da ce ti slika biti mnogo bolja.

Samo pokušavamo da pomognemo, vredi spomenuti i isključiti mogućnost nekog prostog previda [emoji6]

Poslednja izmena:
Pitanjce:
- Da li je neko dobio ažuriranje 144 na P20 Lite sa Telekoma (ANE-LX1, DS, C432)?
Kod mene je još uvek 136...

TNX

Evo jos malo impresija :) Nije prvi put da se ovako zabode,desavalo se vec nekoliko puta...

Brate ja stvarno ne znam sta su to tebi dali...ja sam telefonom i vise nego zadovoljan...

Poslato sa EML-L29 uz pomoć Tapatoka

Pa evidentno je meni zapao skart i to ne jednom,nego dva puta! Nedopustivo za takvu kompaniju. Cackao sam kolegin uredjaj iz Telenora i njegov radi kao metak. MTS izgleda ima neke falicne telefone,od samog starta sam bio iznenadjen dobrom ponudom i jeftinom cenom,ali ocigledno je to sve proracunato. Nemam drugo objasnjenje zaista. Poslao sam sve slike i snimke zastiti potrosaca,niko me nije ni opsovao. Ipak bicu uporan,pa cemo videti sta cu uspeti da izdejstvujem. Nema sta da lazem,sve se vidi na snimku i slikama. Steta sto nisam uvek imao jos jedan telefon kraj sebe da snimim svaki put kad se zapucao i pobrljavio. Danas na poslu se lepo namestila situacija pa sam uspeo bar delom da prenesem.

Ne znam sta da ti kazem...losa sreca definitivno...i to 2x...

Kakva je situacija na p20 sa auto zatamnjivanjem na gmailu,chromu,settingsu i belim pozadinama,svi prethodni su imali taj problem p10,p9,honori itd

Na auto ne zatamnjuje, manual podešavanja verovatno problematičan kao i svi nabrojani.

Da li p20 stize sa onom providnom futrolom? Da li ona valja? Koje staklo je najbolje, i koja futrola? Planirao sam da uzmem nesto u 3g store-u, pa me zanima da li je ipak bolje naruciti nesto preko neta?

Da li p20 stize sa onom providnom futrolom? Da li ona valja? Koje staklo je najbolje, i koja futrola? Planirao sam da uzmem nesto u 3g store-u, pa me zanima da li je ipak bolje naruciti nesto preko neta?

Dobija se providna silikonska futrola u pakovanju sa telefonom, sto se tice stakla na njemu vec ima neko zastitno tankoslojno staklo, smart cover futrola nije losa, ja je koristim i zadovoljan sam.

Jel se desilo jos nekome da mu posle ovog zadnjeg update-a(.132) krace traje baterija? Naime, pre azuriranja posle jednog dana svog uobicajenog koriscenja kada mi baterija padne na 20% sam imao oko 7h sot-a, a sada nakon azuriranja u istim uslovima jedva 4h sot-a. Nista novo nisam instalirao niti menjao podesavanja, nakon update-a uradio i wipe cache partition i nije pomoglo. Slican problem sam imao i sa predhodnim telefonom( samsung S7) i problem nikada nije nestao. Kao da namerno azuriranjem skracuju trajanje baterije, ali mi nije jasno p20 je tek nedavno izasao, zar to ne bi trebalo da rade tek kada izadje novi model iz iste serije?

Poslato sa EML-L09 uz pomoć Tapatoka

Probaj da ga vratiš na fabrička podešavanja, pa onda vidi kako se baterija ponaša?

Slike 40mpix na Huawei P20 Pro su blago rečeno smešne. Eno ko ne veruje mali milion slika na Flikr-u. Meni nije još uvek jasno da onako loše fotografije sa nepotrebnim jakim ivicama (verovatno softverski nabudženo) pravi telefon sa 1/1.8" senzorom. Nokia N808 je tata mata za ovo pa i 1020.

Čak mi slike sa Samsunga S9+ deluju bolje, neverovatno.

Kao sto se i pisalo prethodnih nedelja i meseci - P20 Pro nema senzor kamere sa ugradjenom DRAM memorijom tako da ne snima pravih 960fps vec najverovatnije koristi ''frame interpolation''.
Tako da je u pitanju prevara, obmana.

A autori klipa jesu malo iritantni (pre svega zbog ''engleskog'') ali dobro, lik se dovoljno razume u materiju i cimaju se oko stvari koje mnogi ne spominju (a i zasto bi kada dobijaju uredjaje za dz, tako skoro svi danas funkcioni$u).
Valjda ce napraviti ovakve klipove i za razne uredjaje ostalih proizvodjaca koji kroz marketing obmanjuju tech javnost i potencijalne kupce na razne nacine a svi to rade u manjoj ili vecoj meri (huawei je preterao u poslednje 2 godine, obmane + zesci prehajp i ''$ponzor$tva'').

Poštovani, imam jedno opširnije pitanje, na koje iskreno nisam našao odgovor. Sveže sam postao vlasnik P20 telefona, prešao sam sa Honor 9. Oba telefona su dual sim. Jedna od najvećih mana Honor 9 dual sim telefona mi je bila po pitanju dual sim management-a, a sada vidim da P20 software nije i dalje rešio moj problem. U pitanju je sledeća stvar : kao i svi koji koriste dual sim telefon, jedna kartica mi je privatna, a druga poslovna. Hteo bih da mogu da podesim automatski određene kontakte da mi zove sa određene kartice, npr, da sve poslovne kontakte automatski zove sa poslovnog broja. Sličnu stvar nisam uspeo da nadjem u njihovim podešavanjima i nadam se da sam prevideo nešto. Ako jesam, bilo bi mi drago, kad bi me neko prosvetlio kako da to uradim. Na Honor-u sam koristio pixel dialer, koji je to rešavao dosta solidno, ali i dalje iako sam ga stavio kao default dialer, kad sam zvao ili primao pozive, nekad mi se otvorio EMUI originalni dialer, itd itd. Kako ste vi ostali doskočili ovom problemu? Da li postoji neka bolja aplikacija (još da izvoljevam po mogućnosti bez reklama) koja se bolje pokazala po pitanju dual sim management-a? Ili ako postoji neko drugačije rešenje u originalnom software-u koje sam prevideo. Izvinjavam se na podužem postu, ali žalosno mi je da telefoni koji su tako dobri hardverski itd itd nemaju rešenu tako malu glupost, već se treba dovijati na svakakve načine... Inace je telefon za sada bez greške i u potpunosti je ispunio moja očekivanja.

Dal jos nekome ovako izgleda bela pozadina ekrana za pretragu? Na drugim belim povrsinama nema toga...mada sam danas primetio malu svetlu tackicu...dal su mrtvi pikseli ili sta je vec ne znam...bezveze
9390f36c477d9e22ffcd56895d69c241.jpg

I kod mene je takva pozadina.
Telenor, nije dual sim.

Sent from my EML-L09 using Tapatalk

Dobro znaci i drugima je takva pozadina...ne znam sta da radim sa ovom osvetljenom tackicom, dal su to mrtvi pixeli?

Vrh Dno