Šta je novo?

Huawei P20, P20 Pro

Unistili su telefon zadnjom nadogradnjom...

Poslato sa EML-L29 uz pomoć Tapatoka

Kakav je kvalitet GPS prijemnika kod Huawei telefona kako radi IGO na njima.

Meni je sve isto od prvog dana, nista se promenilo nije od poslednje nadogradnje

Podrzava li ugradjeni video plejer titlove posto ih meni ne prikazuje? Titl je u .srt formatu u istom folderu(movies) zajedno sa filmom i isti je naziv filma i titla.

Sent from my EML-L09 using Tapatalk

Skini MX player i ne brigaj.

Root i adaway :D

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Root i adaway :D

A gubi li se garancija ako se root-uje tel, tj. ima li neki "knox" za huawei i da li posle moze da se unroot-uje da se ne vidi da je bio root-ovan ako se salje tel u servis? Nov sam u huawei svetu pa se jos uvek informisem :)

Sent from my EML-L09 using Tapatalk

Nema "knox" na Huawei telefonima, ali od 22.07.2018. više neće davati kod za otključavanje bootloadera.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Jedino u telenoru nema dual sim? Ili je moguce na zahtev ga naruciti? Imam dve kartice, obe u telenoru, a oni nemaju dual sim varijantu...

Battery test . P20 pro kidalica

[YouTube]UqNuMqMiTVw[/YouTube]

Da li je moguce da kroz software update P20 pro dobije stabilizaciju prilikom snimanja 4k videa ili 1080i na 60 fps. Da li je video stabilizacija limitirana hardverom.

Poslednja izmena:
Laički - optičku stabilizaciju ne može da dobije, to je fizički, pretpostavljam da može digitalnu. Mada je bolje da se javi neki znalac oko ovoga.

Laički, hajde ne baš laički nego negde između. :) Ni digitalnu, pošto je 4K vrhunac senzora, elektronsku stabilizaciju u FHd 60p dobija tako što senzor snima u max svojih mogućnosti, tj na primer 4K a onda softverski to stabilizuje i kropuje u sledeću nižu rezoluciju. Da bi dobio stabilizaciju na 4K, mora izvlačiti iz senzora više, a to jednostavno nije moguće pošto je ograničeno hardware - om.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Laički, hajde ne baš laički nego negde između. :) Ni digitalnu, pošto je 4K vrhunac senzora, elektronsku stabilizaciju u FHd 60p dobija tako što senzor snima u max svojih mogućnosti, tj na primer 4K a onda softverski to stabilizuje i kropuje u sledeću nižu rezoluciju. Da bi dobio stabilizaciju na 4K, mora izvlačiti iz senzora više, a to jednostavno nije moguće pošto je ograničeno hardware - om.

Kako onda Samsung S9 ima stabilizaciju na 4k ako je maximum sensora na 4k?

Čovek je objačnjavao elektronska stabilizacija kako radi, ne optička...mada i mene zanima po kom principu radi ois, baš ću sada da googlam; skroz mi glupo da u jednom modu može, a u drugom ne, ipak je to hardwersko rešenje kontam za razliku od eis

Iskreno samo sam upao u temu sa objašnjenjem EIS tj elektronske ili digitalne Vs optičke stabilizacije. Posle sam pogledao, isto na brzinu test bla bla arene i video da je Huawei nešto debelo zeznuo sa videom. Ima optičku stabilizaciju a ne radi na 4K i 1080p60, zašto, nemam pojma a i birate mu je prilično mali pa sve mislim da su ostavili nešto za P30. :)

Dobro vece drugari,evo mene opet. Jos malo da popljujem Huawei,jer se od samog pocetka macujem sa njima i jos mi nisu resili problem. Danas sam napokon imao priliku da uporedim svoj P20 sa drugarovim i razlika je vise nego ocigledna i ne znam sta vise da radim,niti kome da se zalim... Njegov telefon je iz Telenora,moj iz MTS-a i to drugi vec koji ima isti problem! Prvi sam reklamirao zbog istog problema,odbijena je reklamacija uz obrazlozenje da je sve u redu,tek posto se pojavio mrtvi piksel na displeju dobio sam zamenu za drugi. Trazio sam da bude ovog puta plavi,ali naravno nisu me poslusali,nego sam opet dobio crni koji ima isti problem kao prethodni,tako da me ne bi cudilo ni da su ga prepakovali.. :mad::mad::mad:
Telefon osim stravicno lose prednje kamere nekoliko puta mi se i zapucao,da nije imao kud,nego se posle 30 sekundi sam resetovao. Kakva su moja prava sto se tice raskida ugovora? Koliko vidim od pre neki dan je to moguce,ali ne bih ni da placam telefon koji mi se ne dopada,tako da ni to nije resenje svega. Da li je moguce da im sve to vratim bez ikakve nadoknade? Ove dve slike koje sam postavio nastale su u potpuno istim uslovima,sa identicnim podesavanjima,istom verzijom softwera,bez ikakve obrade,pa sami procenite da li moje nezadovoljstvo ima osnova...

Prilozi

• nebo.jpg
    1,016.2 KB · Pregleda: 172
  • nebo.jpg
    nebo.jpg
    22.9 KB · Pregleda: 171
Da probas da posaljes mail sa prituzbom i Huawei Srbija, slike, poredjenje, svakako trzisna, organizacija za zastitu potrosaca ides svima saljes.

Poslao sam sve to veceras,mada ce odgovor biti kao i uvek,da oni nisu proizvodjaci telefona,nego samo tehnicka podrska,kako im je zao zbog nezadovoljstva i tome slicne floskule. Ima li neko kontakt nekih visih budza tamo u nasem Huawei predstavnistvu?

Pa bas zato sto su tehnicka podrska nek se i aktiviraju, nema odakle ne iskace reklama za Huawei telefone, marketing mogu da srede, nek srede i reklamaciju.

Isto je pisano i za P10 Lite na forumu, covek je direktno poredio dva P10 Lite, na jednom prednja kamera i displej daleko bolji.

Imas imei sa ugovorom pa uporedi da li je isti kao ovaj novi sto si dobio. Ako jeste onda imas isti tel.
Odnesi tel u ovlasceni huawei servis i kazi da mislis da je kamera neispravna itd...

P.s. koliko vidim ove 2 fotke su razlicite rezolucije?

Možda postoji neki meni kao kod xiaomija gde može da se proveri ko pravi displej i kamere ? Mada koliko sam ispratio tako nešto omogućava samo Xiaomi ..

Vrh Dno