Šta je novo?

Huawei P20, P20 Pro

@vostic.pfn @Nikola mJet Hvala
Vau 7h je bas extra rezultat !

Sto ne znaci da ti neces imati sa svojim drugacijim koriscenjem 4-5 sati ili 10 sati upaljenog ekrana. ;)

Izlaz na sluškama kao da je telefon od 88e, trebali su i to da iskopiraju, kad kopiraju rogove :

Prilozi

• 11.JPG
    11.JPG
    57.9 KB · Pregleda: 217
Poslednja izmena:
pozdrav, planiram da uzmem P20 model, jel moze neko ko ga poseduje da mi kaze kakav je kvalitet zvuka preko zvucnika i slusalica?

pozdrav, planiram da uzmem P20 model, jel moze neko ko ga poseduje da mi kaze kakav je kvalitet zvuka preko zvucnika i slusalica?
Smeće, speaker kao iz bureta da je slufe očaj. P20pro bolji na speakere naspram p20 slufe meni isto zvuče. Malo je bolja situacija sa drugim slusalicama naspram fabričkih. Opet mnogo ispod konkurencije.

Ako je zvuk prioritet HTC ili s9/+ eventualno Sony tim redosledom za slufe, za speakere 9+/HTC

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Smeće, speaker kao iz bureta da je slufe očaj. P20pro bolji na speakere naspram p20 slufe meni isto zvuče. Malo je bolja situacija sa drugim slusalicama naspram fabričkih. Opet mnogo ispod konkurencije.

Ako je zvuk prioritet HTC ili s9/+ eventualno Sony tim redosledom za slufe, za speakere 9+/HTC

Jao Savo kako napisa pomislih da je veliki horor :D, evo uzeh ga pre sat vremena, zadovoljavajuc je zvuk za ove moje potrebe trcanje i vezbanje moze da prodje, jedino me ove sluske nerviraju 20 min nisam mogao da izvalim kako se stavljaju, moracu da ih menjam :D

Pa tandrče on ako si na to mislio, reko zvuk je prioritet. Ako nije sve ok [emoji106]

Neko rece ovde da u mts mora da se otvori telefon iz kutije. Ja sam uzeo pre neki dan P20 lite I nije ništa otvarano.

Poslednja izmena od urednika:
@Kadi ja sam napisao da su moram onda kinotvore to jest da nisu hteli da mi daju vakum.

Može biti bi se razloga zašto je tako.

1. Prvi put sam na ugovor uzeo telefon sve sam druge uvek isključivo kesh sada eto zbog M10LKoj išao gratis sam probao i prosao.

Tako da eto možda jer sam nov.

Poslednja izmena od urednika:
@Kadi ja sam napisao da su moram onda kinotvore to jest da nisu hteli da mi daju vakum.

Može biti bi se razloga zašto je tako.

1. Prvi put sam na ugovor uzeo telefon sve sam druge uvek isključivo kesh sada eto zbog M10LKoj išao gratis sam probao i prosao.

Tako da eto možda jer sam nov.
Admin,tako treba,a ove sprdacine na racun telefona iz teme to ostavi ne brisi,samo kad se dirne u carstvo sektasa onda brisi,..zato i volim smao da citam...ne vredi durgacije..
Admin mi se javio sa porukom da je pogrešio ( mislio da je flejm ) i da napišem opet šta sam napisao ;) ( izneti lična iskustva nije zabranjeno kakva god ona bila )

Kako god kao što rekoh meni nisu dali bez da otvore. Može biti više razloga.

1. Prvi put uzeo telefon preko operatera zbog M10L Što išao gratis uz njega prvih 50. ( u keshu platio )

2. Bio je preorder telefon nije bio kod mene u poslovici kad sam ja uzimao telefon.

3. Porediš p20 i p20lite ? Pa cena nebo i zemlja...možda je i to razlog ...nzm... znam samo da su otvorili i to je to.

Što se tiče poredjenja ti svakako nisi meredovan za tako nešto imajući 3 lite telefona dok sam ja poredio sa aktuelnim flagshipovima ...

Završna rečenica što se tiče lite serije tu su broj 1 bez konkurencije cena/kvalitet/šta nude

Što se tiče flagship nisu u rangu sa " top dogs " ( bar po meni i mom ličnom iskustvu )

Pod tim mislim da p20/pro imaju sve kao i ostali al to "sve" je malo iza "svega toga" kod top dogs-a

Da rezimiram ...

- Jel ima najbolji ekran ? Nema

- Zvuk ? Nema/ju

- Hardware? Ne!

- Kamere ? Daleko od toga ( hardware odličan software krsh ) , " top dog" mora da ima sličan ili približno dobaru kameru u svakom smislu u svakoj sceni...video snimanje je dovoljno reći da ne zalazim dalje.

Opet kažem lično iskustvo nekoga ko traži "perfect" telefon ...naravno to ne postoji pa ih rangiram po tome koj je bliži tome.

Razumeš sad ?

Poslednja izmena:
Ocigledno ti ne razumes ili nisi svestan sta pises...konstanto ponavljas da je telfon krs,djubre ..msm glupo o tome pisati vise da naravno to nije...po mnogima najbolji tel trenutno na trzistu kazes da je krs????Toliko o tome jee vidim i da je admin sektaski nastrojen...necu vise polemisat o tome

Završna rečenica što se tiče lite serije tu su broj 1 bez konkurencije cena/kvalitet/šta nude .Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Posto je obrisana poruka gde sam detaljno napisao zasto je ovo apsolutno netacno, sada cu samo ukratko napisati. Ovo je apsolutno netacno, koga zanima zasto, ima dosta pisano po drugim temama :)

Admine sto brises postove?? Sta sam pogresno napisao!?

Poslato sa EML-L29 uz pomoć Tapatoka

jel stvarno treba da pojašnjavamo da je tema p20/p20 pro? ne p20 lite, ne nokia/redmi, ne vaše mišljenje o drugim korisnicima, ne isterivanje nebeske pravde... ljude ne zanima da čitaju vaša prepucavanja, žele da čitaju o telefonu iz naslova. ako ti se nečije mišljenje ne sviđa ne možeš da mu kažeš da je sektaš, kao ni da je sektaš admin koji ti briše takve postove.

Za p20l ja sam samo odgovorio clanu koji je prvi pomenuo taj model i usput krenuo da pljuje ceo brend i tako potpuno otisao OT. Sada brisi sve i ovako necu vise da pratim ovu temu.

pa eto, obrisan je njegov (OT) post i tvoj odgovor na njega... znači svestan si da je to OT, odgovaraš mu (praveći dalji OT) i onda pitaš zašto ti je obrisan post i šta si pogrešno napisao

Ocigledno ti ne razumes ili nisi svestan sta pises...konstanto ponavljas da je telfon krs,djubre ..msm glupo o tome pisati vise da naravno to nije...po mnogima najbolji tel trenutno na trzistu kazes da je krs????Toliko o tome jee vidim i da je admin sektaski nastrojen...necu vise polemisat o tome
Od gore navedenog što sam napisao reci šta nije tačno :)?
Inače nikad nisam rekao da je đubre već da nije u rangu top dogs.

I opet ti baziraš svoje mišljenje sa p20l...a ja sa 8+/9+/n8/XZP/p20

Razlika izmedju tebe i mene je što si ti negde nešto pročitao a ja lično imam i ti mi pričaš da nije tačno

treba se ukloniti uzrok odlaska u OT, a to je pljuvanje po telefonu, a samim tim i temi P20. Ko ima P20 valjda zna zasto ga je kupio, mogao je kupiti i s9 pa nije, ili bilo sta drugo. Konstanto ubedjivanje jednog clana ovde dovodi do nerviranja ostalih i samim tim i rasprave. Ne vidim potrebu toliko pljuvanja, ako ti se ne svidja, prodaj ga i cao. Ok napises jednom, ali 10x da pises kako je zvuk djubre, kamera ocaj itd , a ljudi jasno vide da nije tako.... Mene ste napali oko fotografija koje kacim , a clan ovde pise kako je ZVUK DJUBRE i to na pitanje kolege kojem je to bilo presudno za kupovinu. Taj isti kolega je odgovorio da zvuk uopste nije djubre i odmah je poklopljen sa OK pa TANDRCE. I to nije OT jel? To se nije obrisalo? Sramota.

pa dobro šta sad znači pljuvanje. kad se piše pozitivno onda je to "mišljenje", a kad se piše ne-pozitivno, ne mora nužno biti ni negativno, onda je to "pljuvanje". pa ne ide to tako :) svako ima pravo na mišljenje. pozitivna nemaju prednost u odnosu na negativna. Ivan je gore okačio neku tabelu gde je to i kvantifikovano tako da to onda i nije samo mišljenje zar ne.
naravno da je tačno ovo što kažeš ako neko preteruje, ako tako nešto primetite udarite report. ili odgovorite argumentovano. ne ljutite se i ne ulazite u internet svađe jer se nekom ne dopada vaš telefon, to je prilično glupo :)

treba se ukloniti uzrok odlaska u OT, a to je pljuvanje po telefonu, a samim tim i temi P20. Ko ima P20 valjda zna zasto ga je kupio, mogao je kupiti i s9 pa nije, ili bilo sta drugo. Konstanto ubedjivanje jednog clana ovde dovodi do nerviranja ostalih i samim tim i rasprave. Ne vidim potrebu toliko pljuvanja, ako ti se ne svidja, prodaj ga i cao. Ok napises jednom, ali 10x da pises kako je zvuk djubre, kamera ocaj itd , a ljudi jasno vide da nije tako.... Mene ste napali oko fotografija koje kacim , a clan ovde pise kako je ZVUK DJUBRE i to na pitanje kolege kojem je to bilo presudno za kupovinu. Taj isti kolega je odgovorio da zvuk uopste nije djubre i odmah je poklopljen sa OK pa TANDRCE. I to nije OT jel? To se nije obrisalo? Sramota.
Što primaš k srcu tudje mišljenje ko da sam te opsovao... to je ipak samo telefon :)

Ja kao vlasnik p20 imam pravo da iznesem svoje mišljenje to što se tebi ne svidja to je tvoja stvar. Uporedio sam ga sa konkretnim modelom i to je to ne razumem šta nije jasno ? Već sam rekao da je telefon odličan al da nije u rangu najboljih modela ...kristalnije od toga stvarno ne umem da napišem.

Ako misliš da je zvuk dobar uporedi sa navedenim modelima pa mi reci da je konkurentan.

Sem toga čovek koji je pitao za zvuk zvuk mu nije broj 1 funkcija već je pitao kakav je zvuk. Ako misliš da je konkurentan ...extra [emoji106]

P.s. Ako kažem da jedan uredjaj opet iz LIČNOG iskustva radi nešto bolje od drugog nisam pljunuo drugi već rekao da je onaj bolji ...prst na čelo.

Da se uhvatim rečenice " da je nekom bolji s9/+" uzeo bi njega iako spominjem više modela ne s9+ konkretno ...zaboravljaš da su oba modela skuplja od p20 tako da ima i toga ;)

Poslednja izmena:
Što primaš k srcu tudje mišljenje ko da sam te opsovao... to je ipak samo telefon :)

Ja kao vlasnik p20 imam pravo da iznesem svoje mišljenje to što se tebi ne svidja to je tvoja stvar. Uporedio sam ga sa konkretnim modelom i to je to ne razumem šta nije jasno ? Već sam rekao da je telefon odličan al da nije u rangu najboljih modela ...kristalnije od toga stvarno ne umem da napišem.

Ako misliš da je zvuk dobar uporedi sa navedenim modelima pa mi reci da je konkurentan.

Sem toga čovek koji je pitao za zvuk zvuk mu nije broj 1 funkcija već je pitao kakav je zvuk. Ako misliš da je konkurentan ...extra [emoji106]

P.s. Ako kažem da jedan uredjaj opet iz LIČNOG iskustva radi nešto bolje od drugog nisam pljunuo drugi već rekao da je onaj bolji ...prst na čelo.

Da se uhvatim rečenice " da je nekom bolji s9/+" uzeo bi njega iako spominjem više modela ne s9+ konkretno ...zaboravljaš da su oba modela skuplja od p20 tako da ima i toga ;)

Savo konstanto spominjes cenu tog s9+ sto je bas iritantno. sta zelis da kazes? da si pun love i imas s9 posto cenu malo malo pa spomenes? da li zelis da kazes da ne mozes svako da ima s9+? Tacno je, ali ne svako i time vredjas ljude i sebe uzdizes poklapanjem drugih sto je odlika znas vec cega.... Dosta stvari koji kazes nisi upravu. Izneses svoje misljenje jednom i to je to, ostavis ljude na miru, a ne svako pitanje ili hvalu o P20 ti izletis sa pola ekrana teksta i kontriranjem. Opet kazem ako je tebi bolji neki drugi tel onda prodaj P20, odes hvalis S9 i eto svima lepo, nema nemira. Ja sam ovde okacio fotku gde je P20 odvalio S9+. Nisam otisao i to isto uradio na temi o S9+ jer ne zelim rasprave , neka tamo kace vlasnici s9+ sta imaju. Ti si i tad pored ocigledno mnogo bolje fotke rekao, pa bolji je S9+. Sta to govori? Da ocigledno trolujes temu jer je to vec postalo usiljeno i nasilno nametanje tvog misljenja. Sto se zvuka tice imate na GSM areni isto poredjenje gde uopste nije los tel. Reci da tandrce je smesno i opet usiljeno nametanje loseg misljenja. Kad bi reko nije neki zvuk, moze bolje, itd to je drugo, ali reci tandrce i zvuk je smece jer iritiranje ostatka kolega koji imaju taj tel i koji znaju da nije tacno. Misljenja su razna, mogu se podudarati ili kositi, ali ti Savo toliko pokusavas da nametnes tvoje misljenje da je postalo iritantno. Ko zeli da uporedi telefone uporedice ih i izabrace koji mu odgovara i to je to.
I P20 moze da se dobije u MTS neotpakovan , ja sam svoj tako trazio i tako dobio, a i ti znas sta si prodavao, znam i ja jer sam trebao taj telefon da kupim...

Podobijali sefovi u firmi kod mene P20 pro i S9+.
Danas slikao malo po magacinu u mrklom mraku i ono sto se dobije sa p20 pro je neverovatno. Slika je sjana. Kao svetlo da je neko upalio.
S9+ je smesan naspram tih slika sa mizornim osvetljenjem prostorije.

Nazalost meni dali J3 :)

Da.
Slikao sam raznim podesavanjima na oba i razlika je velika.
Iskreno nisam slikao nista napolju tako da tu ne znam kako se ponasaju ali ovo u magacinu sa slabim osvetljenjem i sa nikakvim osvetljenjem je nebo i zemlja.

Jel ovo antireklama za oba tel? Slike su lose...mozda gledam preko tel pa ih unistio....na prvoj razlicit fokus totalno nisu za poredjenje...slike kamiona i zgrade malo razliciti uglovi...

nadjite natpis matis sa leve strane na drugoj slici :)

https://imgur.com/a/fHqjPJd

dinamic range nije slika ka direkt suncu. sposobnost dobrog dinamic range se vidi u slici gde imas on najnizeg tona ka najvisem, uslikas takvu sliku i onda kad vidis kakvu paletu boja si dobio + kolicinu prikupljenih informacija mozes odrediti kakav je dinamic.r. posto je na samsungu hdr namesten na auto po defaultu on to uvek malo i prepuca. Evo za manje upucenje objasnjenje za dinamic i za HDR:

https://www.google.com/search?q=wha...UICigB&biw=1280&bih=583#imgrc=bkMlUZbB_Cog-M:

https://www.google.com/search?q=wha...UICigB&biw=1280&bih=583#imgrc=XkHYSaYkpimHBM:

Poslednja izmena:
Jel zna neko gde da nadjem dobre teme za EMUI a da nije sa play store-a?

Jel zna neko gde da nadjem dobre teme za EMUI a da nije sa play store-a?

imas teme huawei jeve, dodaju svaki dan, a mozes i sam sve komplet napraviti nije nesto tesko. veruj mi uvek se vratis posle na fabriku, dzaba se cimas. Bolje launceher neki da skines ako ti se ne dopada emui.

Nije da mi se ne dopada samo me malo smorio onaj crno plavi status bar...probao sam milion tema i kao sto kazes, uvek se vratim na fabricke xD od launchera probao novu, microsoft, evie, apus...microsoft mi se najvise svideo...ali eto pitam onako, kad mi je dosadno da se igram :)

Nazad
Vrh Dno