Šta je novo?

Huawei P20, P20 Pro

savo brate ja pricam o p20 pro ovo je p20
Znam da pričaš o pro, p20 bolje radi WB od pro samim tim je meni lično bolji od pro, navodno najbolja kamera ne sme da debelo masi boje kao što masi ...posebno u mraku, blic da ne spominjem ...cist horor, povrh svega na pro su slike na kraju 10mp te je detalj lošiji od p20 o 9+ i da ne pričam. 8+ koj je recimo sličan u detalju sa p20 recimo jednak p20pro-u ima očajan detalj naspram 9+ koj stakuje 12slika te su slike naspram 8+ i pro ko da su 16-19mp a ne 12 ...

Svakako smatram da p20 pro ima odličan hardware kamere, solidnu ideju kineza ali jako loše izvedeno, meni deluje kao da ima 2x lošiji software od hardware-a kamera.

Naravno ne treba ni mene uzimati za 100% ozbiljno ja se osvrćem kvalitetu slike pre svega pa dinamici itd tu meni ne odg. Huawei...daleko od toga dok recimo neko ko fura samo instagram njemu će biti extra pogotovo sa AI ako je u fazonu oversaturacije. Na kraju se svodi sve na ko šta voli.

Ako vam neki dev sa XDA napravi gcam sa 12image stack u HDR videćete o čemu pričam.
Ko je koristio gcam na nekom uređaju naspram stock apsolutno me razume ;)
Posebno što se tiče prednje kamere ...gcam nema konkurenciju u prednjoj.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Slazem se za gcam.na prednjoj kamera,nema premca ,o zadnjoj bi mogli da diskutujemo

Imam GCam na Mate 10Pro, vuce na plavo, ali mene slike uopste ne odusevljavaju naspram stok kamere. Ne zbog toga sto vuku na plavo, vec uopste.

Evo p20 pro prvi put zakovao i to bas ozbiljno da sam ga jedva restartovao, i to sam usao na kopmas tek onako, stvarno ne znam zasto

Okacio sam par slika u Temi Slike sa telefona. Slikano je pod uzasnim uslovima, i ako negde moze da se vidi koliko je P20 dobar onda je to ovo sto sam tamo okacio. Misljenja mogu biti razna, ali telefon ima brutalnu kameru. I da, ovo je bilo pre update-a kamere koji sam dobio pre neki dan gde je dosta poboljsano sve.

MTS, imam 2 telefona , jedan mts Dual jedan telenor Single, oba su dobila update.

Okacio sam par slika u Temi Slike sa telefona. Slikano je pod uzasnim uslovima, i ako negde moze da se vidi koliko je P20 dobar onda je to ovo sto sam tamo okacio. Misljenja mogu biti razna, ali telefon ima brutalnu kameru. I da, ovo je bilo pre update-a kamere koji sam dobio pre neki dan gde je dosta poboljsano sve.
Pogledaj gore sliku u istoj toj temi sa gcam od Blue moon, uporedi dinamiku. Svakako je i kod tebe solidna dinamika.

Kod Pixela ili GCam, zbog HDR+ fotografija izgleda da ima kako ti kazes "dinamiku" . Ne znam da li GCam moze da fotografise bez HDR+ ? Isto tako napravis fotografiju DSLR aparatom, nema neke preterane dinamike, ako je na auto. Ako aparatom napravis 3 ili vise iste fotografije ali razlicite expozicije, i sastavis ih tako da budu jedna (HDR) naravno da ce imati vecu "dinamiku".

Kakve veze ima dinamika na slici gde je slikan Landscape i na mojim slikama unutar muzeja bez HDR-a.... Hdr ne koristim ni za landscape.

Evo jedne uporedne slike P20 VS S9+ . Iskreno nisam verovao da je ovoliko mocniji P20. Pogledajte samo ivice lica, detalje, mitisere :) Slikano bez HDR, AI-a, znaci cista fotka automatika.

P20
P20 by Nikola Vicent, on Flickr

S9 Plus
S9+ by Nikola Vicent, on Flickr

A što su natpisi brendova u pozadini malo zamrljani? Zadrhtala ruka?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Omašen fokus malo rekao bih...mada gledam preko tel, možda mi se čini

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

fokus ne moze biti omasen jer sam ja kliknuo na facu, pa onda slikao, tako sa oba telefona, faca je 100% u fokusu.

Jedan bug (rekao bih) koji sam danas primetio. Posle promene rezima zvona (ton, vibracija i necujno) pa zakljucavanja ekrana i ponovnog otkljucavanja tasteri za zvuk po par sekundi ne reaguju...proverio sam da li radi screenshot, power + volume down i radi, ali ovo na po par sekundi ne reaguje na komande. P20

Edit: ko ima p20 neka proba, promeni rezim zvona, zakljuca - otkljuca tel i odmah po otkljucavanju proveri dal rade volume tasteri.
Poslato sa EML-L29 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Jedan bug (rekao bih) koji sam danas primetio. Posle promene rezima zvona (ton, vibracija i necujno) pa zakljucavanja ekrana i ponovnog otkljucavanja tasteri za zvuk po par sekundi ne reaguju...proverio sam da li radi screenshot, power + volume down i radi, ali ovo na po par sekundi ne reaguje na komande. P20

Edit: ko ima p20 neka proba, promeni rezim zvona, zakljuca - otkljuca tel i odmah po otkljucavanju proveri dal rade volume tasteri.
Neko da proba?

Fi2.4 zato je 9+ oštriji van face, na 1.5 bi bio i mutniji od p20, nebitno opet lošiji detalj na p20 nego na 9+ ...dinamika takodje bolja.

P.s. za gore spomenutu dinamiku...nebitno je uključivanje/ isključivanje HDR-a dinamika je prosto loša, detalj je ok ništa spec.

Interesantno je da u delu za samsung 9 niko ne pominje P20, a ovde se pojedinci ubiše da ispljuju huawei a veličaju samsung.
Ista priča je bila i kada se pojavio mate 10.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Fi2.4 zato je 9+ oštriji van face, na 1.5 bi bio i mutniji od p20, nebitno opet lošiji detalj na p20 nego na 9+ ...dinamika takodje bolja.

P.s. za gore spomenutu dinamiku...nebitno je uključivanje/ isključivanje HDR-a dinamika je prosto loša, detalj je ok ništa spec.

Kako moze biti nebitno ukljucivanje/iskljucivane HDRa? I jel znas sta znaci HDR skracenica?

Poslednja izmena:

cekaj, ozbiljno, jel nas zezas? msm stvarno? P20 je deklasirao na gore okacenoj fotografiji S9+, ali bukvalno, skinite, zumirajte fotku i procenite. S9+ je pogubio detalje, ostrinu, boju je omasio i napravio vostano lice. Svetla sa svih strana su ga unistila, pogledaj odsjaj na faci. Toliko je razlika ocita da stvarno pocinjem da mislim da se salis sa nama...posebno za HDR ovo sto si napisao :)

Naravno da samsung ima vise detalja u pozadini jer je otvor blende f2.8 a Huawei f1.8
Sto se tice fokusa na te dve fotografije, fokus je na bradi a ne na licu. na obe je tako.

znaci kad se slika portret fotografija na ceni je sta je u pozadini? :) poenta i jeste da oduva pozadinu, a da lice bude u fokusu. Fokusi su identicni, tj na istoj tacki. Dobra fotografija i ne sme biti ravna kao daska, zna se sta i kad ide u prvi plan, a sta u blur.

Bolja je slika na p20, bar meni vise odgovara.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Izgleda prirodnije u svakom slucaju,dosta vise detalja na licu,kod Samsunga je prilicno iritantno to sto pegla sve,kako na prednjoj,tako i zadnjoj,kao da su figure u pitanju,a ne zivi ljudi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno