Šta je novo?

Huawei P10 lite

Ljudi kakav je ovaj u odnosu na moto g5s.Uzimam preko boxa ,slicne karakteristike i slicna cena .Ako je neko koristio oba.

^
Nema tu neke mnogo velike razlike.Huawei ima brzi procesor,a Motorola bolju grafiku.Ostalo je tu negde.Uzmi ono sto ti se vise svidja.Meni licno P10 Lite ;)

Poslednja izmena:
Evo bas sada sa drugom uporedjujemo prednju kameru.Kod njega je B194,Dual sim,a kod mene B193,Single sim.Neverovatno koliko kod njega fon pravi bolje slike.Kod mene kao da je kamera od 0.3 megapiksela.

Isti slucaj kod moje sestre..Kako je stigao posl uodate,zalii se kako joj kamera crkla ,kaze ne radi nesto ok.. Dosla iz Bg,-a,ja pogkedam tel,ali je rec o zadnjoj cam...Prednnu nisam ni gkedao.. Fotografije nemaju ostrinu,kao da su van fokusa u 95% slucajeva..Sve zjvo sam pokusao,ne vredi..prvo sam mislio da je zaprljano staklo kamere ,ali nije..Nesto su cackali softverski i po meni,zeznuli.. Mora da se uradi neki update jer je kamera sada bas bas losa..Zadnja..u mom slucaju

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Evo bas sada sa drugom uporedjujemo prednju kameru.Kod njega je B194,Dual sim,a kod mene B193,Single sim.Neverovatno koliko kod njega fon pravi bolje slike.Kod mene kao da je kamera od 0.3 megapiksela.
Ja imam b194 dual i nikakve nisu fotke sa prednjom kamerom, mislim ako uporedjujem sa p9 lite i p10 plus. Recimo p10 plus i p9 lite imaju skoro istu prednju kameru u pogledu kvaliteta fotke. P10 plus ima samo dodatni bohe kako se vec zove efekat sa zwmucenjem pozadine, i to je to. Medjutum kad uporedim sa p10 lite to je kao da uporedjujem sa modelima od pre 4, 5 godina. Ili ima veze sa mojim telefonom, moguce da je optika ostecena ili softverski, ali meni su lose fotke od prvog dana. Sto se tice zadnje kamere na dnevnom svetlu su fotke iskoristljive, nije bas toliko lose i ne mogu da se zalim. Ali na slabom osvetljenju su vec dosta losije.

Sent from my Huawei P10 plus VKY-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nemojte nista da pisete, samo se zalite. /s

Vec sam pisao za prednjj kameru kako su boje isprane ali i zadnja kamera ima problema a najvise mi smeta autofokus koji bez ikakvog razloga u sred snimanja videa krene da autofokusira iznova i iznova. Takodje, gotovo je nemoguce uraditi point and shoot u mraku sa blicem jer ce slika 90% vremena biti van fokusa.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Nije ovo zalba,vec pisem utiske o kameri,posle svakog update-a.Svaki novi update,prednja kamera kod mene sve gora.

Po cemu je J7 2016 bolji od P9 Lite?

Po manjku senzora za otisak, automatskog osvetljenja, i lampice za notifikaciju, kao i slabijem chipsetu? J5 2016 je u svakom smislu inferioran uredjaj u odnosu na J7 2016, samim tim i na P9 Lite.

Poslednja izmena:
Ne znam za 2016, ali J7 2017 i J5 2017 su bolji od P10 lite. Bolje rade, bolja kamera, baterija, ekran, kuciste.

Nemojte nista da pisete, samo se zalite. /s

Vec sam pisao za prednjj kameru kako su boje isprane ali i zadnja kamera ima problema a najvise mi smeta autofokus koji bez ikakvog razloga u sred snimanja videa krene da autofokusira iznova i iznova. Takodje, gotovo je nemoguce uraditi point and shoot u mraku sa blicem jer ce slika 90% vremena biti van fokusa.

U totalnom mraku, slikano u razmaku od par sekundi na automatici, voleo bi da neko prokomentariše

Ne znam za 2016, ali J7 2017 i J5 2017 su bolji od P10 lite. Bolje rade, bolja kamera, baterija, ekran, kuciste.
Naravno da je baterija bolja kad je HD ekran(na J5) i broj piksela skoro duplo manji nego na P10 Lite.
Šta sve ovde ljudi neće da napišu.

U totalnom mraku, slikano u razmaku od par sekundi na automatici, voleo bi da neko prokomentariše

To bolje fotke nego moj p10 plus [emoji41] Meni znaci zapao los primerak. ***a neko ima srece neko ne. Idemo dalje.

Sent from my Huawei P10 plus VKY-L29 using Tapatalk

Kod moje devojke je i dalje b185 frimware, Telenor mreza. Proveravam svaki dan i nista od update-a. Mada i dobro radi na 185, baterija dobro drzi, selfi kamera po meni je ok. Nije sad nesto vau, al dobra je za pucenje sa drugaricama. :D

Naravno da je baterija bolja kad je HD ekran(na J5) i broj piksela skoro duplo manji nego na P10 Lite.
Šta sve ovde ljudi neće da napišu.
To skoro niko nece primetiti, za razliku od kontrasta i boja ekrana. Mislim da je bas rezolucija "kriva" sto J5 malo bolje radi. Ili je mozda 32-bit OS razlog?

Koristio si sva 3 telefona, pa iznosis utiske?

Sent from my 3310
Da, s tim da sam J7 koristio dosta krace od ostala dva. Prilicno sam se iznenadio da low end Samsung tako dobro radi.

Poslednja izmena:
Na sta konkretno mislis kad kažeš bolje radi?

Sent from my 3310

Pitanje je bilo Po čemu je J7 2016 bolji od P9 Lite?
Ne 2017. I opet manje više meni se lično amoled ne svidja,Samsung mogu da kupim usisivač ako nema Bosh. O ceni da ne diskutujemo,o nedostatku senzora i još nekim stvarima. Kao Nemci kada ti prodaju auto za gomilu keša a nema ni lampicu za rezervu benzina,a Italjan za te pare i klima i podizači stakla ...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:

Ovo je apsolutno netacno. P10 Lite radi mnogo brze i bolje, fluidnije. Cim ova dva Samsunga opteretis malo vise aplikacijama, zaboravi na animacije i glatkocu sistema. Za kuciste se slazem, a kamera je za nijansu bolja kod J7. J5 ima ocaj kameru. Direktno poredjenje.

Ovo je apsolutno netacno. P10 Lite radi mnogo brze i bolje, fluidnije. Cim ova dva Samsunga opteretis malo vise aplikacijama, zaboravi na animacije i glatkocu sistema. Za kuciste se slazem, a kamera je za nijansu bolja kod J7. J5 ima ocaj kameru. Direktno poredjenje.
1+

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

P10 lite kod mene radi kao sat, realno ne mogu da mu nađem zamerku, nit brišem keš, nit se opterećujem koliko ima app u pozadini itd. Nema aplikacije koja nije htela da se pokrene i slično ili da je zabagovala pa da sam morao reset ili nešto.
Jedina zamerka je što je baš klizav kad je klot bez zaštite.
Lep, funkcionalan, nije glomazan, dobra baterija,ekran, kamera, fluidan.
Od mene sve preporuke za ovaj uređaj.

Poslednja izmena:
Pa šta ja sve ovde čitam i ne verujem koliko negativnih komentara o p10 light telefonu, bogte kao da ne korsitim taj telefon pa ne znam o čemu se radi. Da svoju kupovinu opredeljujem prema broju negativnih komentara na forumu još bi me ubedili da je Samsung neprevaziđen i bolja kupovina od Huawei-a što nije tačno. Sva sreća pa sam telefon kupio ranije dok je još moglo da se uzme kod provajdera jer kako stoje stvari mislim da ga je u ovom momentu sve teže naći jer se nude neki drugi modeli da li skuplji ili jeftiniji. I dalje mi je na verziji 185 ali se puno ne nerviram zbog toga jer radi OK nema nikakvih problema.

Poslednja izmena:
P10 lite kod mene radi kao sat, realno ne mogu da mu nađem zamerku, nit brišem keš, nit se opterećujem koliko ima app u pozadini itd. Nema aplikacije koja nije htela da se pokrene i slično ili da je zabagovala pa da sam morao reset ili nešto.
Jedina zamerka je što je baš klizav kad je klot bez zaštite.
Lep, funkcionalan, nije glomazan, dobra baterija,ekran, kamera, fluidan.
Od mene sve preporuke za ovaj uređaj.
1+

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

Kao da nemamo svi isti telefon, neverovatno. Kod mene isto sve uredno, nema kočenja, seckanja, uvek su mi otvoreni whatsapp, viber, pulse sms i dialer. Kamera mi je skroz ok, barem zadnja, prednju gotovo da i ne koristim. Softver je B193, a sve je isto bilo i dok sam bio na B185 kad sam ga uzeo.

Evo npr. baterija od juče- osvetljenje ekrana na 40-50%, ceo dan na wifi, možda 20ak minuta na 3G, par kraćih poziva, nekoliko poruka, whatsapp, viber, malo surfa, YT 10-15 minuta, oko 20-30 minuta EON, 10ak fotki. Nije uvek ovoliki SoT, ali nije ispod 5h osim ako ga baš maltretiram.

Prilozi

• Screenshot_20180116-020411.png
    Screenshot_20180116-020411.png
    54.3 KB · Pregleda: 116
  • Screenshot_20180116-020432.png
    Screenshot_20180116-020432.png
    96.8 KB · Pregleda: 106
Svi mi imamo isti model,ali ne i iste bagove u softveru ;) Kod mene sve radi potpuno ok,ali prednja kamera ocaj.Kad je kupljen fon,odlicna.Kako vreme ide i svaki novi update,plasim se da vise na slikama necu prepoznati sta je sta.

Da li si siguran da zelis? Ko zna kakave je slike slikao [emoji23]

Sent from my 3310

Nemoj da se uvredis ali, je'l mora [emoji23] u svakom drugom postu.

Nazad
Vrh Dno