Šta je novo?

Huawei P10 lite

Telefon moje devojke, kupljen kod Telenora..... i dalje 185 verzija softvera.... od update-a ni traga ni glasa, ni preko OTA, ni preko HiSuite-a...

^
Nemoj da te cudi.Huawei je poznat po svojim update-ima.Bice uskoro.Pistili i B197,a jos ljudima ne stizu B191 i B193.Ni jedna firma me do sada nije nervirala kao Huawei.

@Mugy
Zašto unapred znam kojom rečenicom ćeš završiti post
:)

Uzmi Samsung u tom cenovnom rangu, pa ces da vidis sta je nerviranje. [emoji6]

Sent from my 3310

Mugy da me toliko nervira uređaj ja bih ga odavno zamenio...

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Brate,ne nervira mene uredjaj,vec tim iz Huawei-a koji stoji iza njega.Iz ciste radoznalosti cekam oreo,bas da vidim sta su uradili.Ako i njega zeznu,lako cu se ja otarasiti telefona.I ja sam verovao da mogu da pariraju Samsung-u,ali sam se izgleda prevario.

Jedno pitanjce za sve:
- Zasto i kako, ne znam, izgubila mi se LED notifikacija kada mi stigne email a to je uredno radilo do pre par dana

Moze li mi neko pomoci da vratim Gmail LED notifikaciku?

Tnx

Sent from my WAS-LX1A using Tapatalk

Popunio sam "prazan" prostor ispod kaljenog stakla koji je nastao zbog zakrivljenih ivica.
Klasičnom metodom koju je neko spomenuo ovde. Ulje i štapić za uši.
Vizuelno ekran izgleda veći nego ranije.

KOMPLETNU PROCEDURU IZVODITE/ISPROBAVATE ISKLJUČIVO NA VAŠU ODGOVORNOST !!!

P10 Lite DEBRANDING na C432 (EUROPE) tutorijal (za LX1A DualSIM):

DEO 1:
0. NA SAMOM POČETKU ODRADITE KOMPLETAN BEKAP TELEFONA (VAMA BITNIH STAVKI) JER OTKLJUČAVANJE B/L I FLEŠOVANJE TELEFONA BRIŠE ISTI U POTPUNOSTI!

1. Prvo i osnovno, kreirajte nalog na Huawei sajtu sa ovog LINKa i zatražite b/l Unlocking. Zapišite/kopirajte kod koji dobijete!
2. ODAVDE skinite i instalirajte adb na rutu diska c:
3. Settings->About ohone->Build number (kliklnite par puta na Build number da otključate "Developer options"
Vratite se korak nazad i u Developer options čekirajte "OEM Unlocking" i "USB Debugging" opcije!
4. Sa OVE stranice skinite OEM Info koji Vama treba, a u našem slučaju to je stavka br. 14.
5. ODAVDE skinite ROM potreban za debranding za Evropski region.
6. TWRP skinite ODAVDE

DEO 2:
1. Otpakujte debranding ROM i OEM info u njihove foldere
2. Na root mSD kartice (prethodno formatiranu u FAT32) iskopirajte "dload" folder iz debranding ROM foldera (tako kako jeste i bez dodatnog čačkanja :d). Ja sam mSD karticu stavio odmah u telefon i sve radio direktno tako!
3. Otvorite "cmd" kao administrator i odatle kucajte "cd /adb" (ili kako već, samo se nađite u "adb" folderu na root-u c:-a)
4. Power Off telefon i kada se lepo isključi držite VOL- i POWER dugmiće dok fon ne uđe u FastBoot mod. Dok Vam fon bude u FastBoot modu, iz otvorenog "adb-a" kucajte sledeću komandu (telefon mora biti povezan sa PCjem):
"fastboot oem unlock (vaš_unlock_code_koji_set_dobili_od_Huaweia)" pa Enter
5. Kada se bootloader otključa, uđite ponovo u FastBoot mode i odatle, a iz "adb-a" ubacite TWRP koji ste skinuli, komadom: "fastboot flash recovery recovery.img" a zatim kucajte "fastboot reboot" da se restartuje fon ali obavezno držite VOL+ dugme i kada fon konačno uđe u Recovery, nakon toga isključite fon i skinite ga sa USB kabla/PCja
6. Dok je fon isključen držite VOL+ i POWER dugmad dok fon ne uđe u naš TWRP. Njega podesite prema svojim potrebama.
Pošto je mSD već u telefonu (gore sam napisao), iz TWRPa odradite Backup, samo i isključivo, OEM Info particije na mSD i odatle odradite njen "cut" pa "paste" u neki Vama bitan folder na kompu (zlu ne trebalo).
Na mSD iskopirajte OEM Info koji ste skinuli iz gonje stavke br. 4 pa .14 i za taj OEM Info, preko TWRPa, odradite njegov Restore na fon i nakon toga ga obrišite sa root-a mSD tako da Vam ostane samo "dload" folder!
7. Nakon uspešnog drndanja, skinite fon sa kompa i totalno ga isključite!
8. Držite pritisnute VOL+ & VOL- & POWER dugmiće da fon uđe u ROM Download mod i da započne apdejt proceduru iz onog famoznog "dload" foldera.
Flešovanje traje par minuta i teče glatko (generalno)
Ako zapne na 5% ili 49% onda neki od koraka niste lepo odradili :( pa hajd Jovo nanovo...

P.S. Ja sam na svom telefonu odradio kompletan WIPE/RESET kada se sistem podigao (za svaki slučaj, mada ne mora).
Nakon flešovanja, BootLoader se ponovo zaključava i telefon dovodi na fabričko stanje sa fabričkim TWRPom ali na Evropski C432 region i apdejtovi kreću mometalno da pljušte a samim time će proraditi i HUAWEI HiCare (HiCloud) opcija!

UŽIVAJTE!

Poslednja izmena:
Hvala na uputstvu! Mislim da je bas detaljno opisano. Samo bih dopunio da ta metoda sem sto sluzi za debrand je apsolutno ista i za konvert u dualsim.

Sent from my Huawei P10 plus VKY-L29 using Tapatalk

Apsolutno ista.
Ovo je ujedno i unbrick procedura...
Mogucnosti su razlicite pa kome sta treba.

Sve isto odradim i dobijem dual sim?

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

@neogeo

Pre svega SVAKA CAST na ulozenom trudu i studioznom objasnjenju :)

Par pitanja (dok lagano cekam da se skine ovaj ROM za Evropski region):

Meni u ovoj MiddleEast verziji(C185) radi HiCare, ali HiCloud ne, kada pokusam da ga aktiviram, dobijam poruku "povezivanje sa serverom nije moguce, pokusajte ponovo kasnije". Jel to ima ili nema veze sa regionom?

Kada je HiCare u pitanju treba li aktivirati Huawei membership (kartica ME), jer ovde koliko vidim pise da se aktiviranjem dobija jednogodisnje "uzivanje" u VIP uslugama, koje nisam siguran jesu li ili nisu free?

@neogeo

Pre svega SVAKA CAST na ulozenom trudu i studioznom objasnjenju :)

Par pitanja (dok lagano cekam da se skine ovaj ROM za Evropski region):

Meni u ovoj MiddleEast verziji(C185) radi HiCare, ali HiCloud ne, kada pokusam da ga aktiviram, dobijam poruku "povezivanje sa serverom nije moguce, pokusajte ponovo kasnije". Jel to ima ili nema veze sa regionom?

Kada je HiCare u pitanju treba li aktivirati Huawei membership (kartica ME), jer ovde koliko vidim pise da se aktiviranjem dobija jednogodisnje "uzivanje" u VIP uslugama, koje nisam siguran jesu li ili nisu free?

HiCloud radi samo za kontakte, wifi, kalendar, dok za skladistenje podataka, slika, backupa i tt ne radi za nas region. Tu mislim za teritoriju Srbije. Recimo u Francuskoj radi i ta opcija na modelima C432.
f6795e30f348d58b61cc96525ee8cf0b.jpg
7a445c1874d8a3172d36f7352577e058.jpg

Poslednja izmena:
Vid stvarno ne radi do kraja HiCloud (na to sam mislio).
Ma nema veze. Barem sam uspeo da se normalno logukjem na HiCloud sto sa Asia region verzijom nikako nisam mogao...

Trajanje baterije na B185
6111cd168532b9456a04d2534d9784ef.jpg
6e46e72eba5ff46baee91325d290e044.jpg

@neogeo,samo jos da se doda,da garancije vise nema kada se ovo odradi ;)

Eto, NEMA GRANCIJE KO ODRADI DEBRAND!
Meni nije ni bitna vec mi je bitno da mi fon radi onako kako ja zelim ;)

@neogeo,samo jos da se doda,da garancije vise nema kada se ovo odradi ;)
To oko garancija je diskutabilno. Ako nesto debrandujes u jednom smeru, uvek mozes i natrag. Tako da nema tragova o otkkjyvavanjy i sl. Garanciju gubis ako otkkjucas bootloader, fleshujes neki custom ili rootujes, pa se nesto pokvari softverski, tj brikujes. U tom slucaju kad odneses na sevvis fala bogu da le logicno da od garancije nema nista. Ako recimo pocne ekran da zeza, eto te led diode i slicno, pocne slabije da puni, pregreva uvek mozes da vratis na pocetno stanje sa zwkkjucanim bootloaderom. U tom slucaju kad bi nakon toga odneo na servis pitanje na koji nacin bi utvrdili da li je nekad otkljucavan i sl.... Jer ako i posedujes kljuc za bootloader to ne znaci da si i otkljucavao, ako bi recimo proveravali da li ti je huawei vec generisao kljuc za bootloader....

@neogeo,sto se ljutis odmah ;) Nekome je itekako vazna garancija.Vecina ljudi je uzela ovaj fon kod operatera,a mogli su i na crno.Povoljnije je ;),ali nema validne garancije.Da nije bilo te garancije,ja ne bih dobio novi telefon ;)
@Alexxx1,mislio sam ako prebacis Single u Dual sim.Onda se pojavljuju dva IMEI broja,a na kutiji jedan.I mislim da ovi iz servisa dobro znaju kod kog operatera je sa kojom oznakom ;)

Pa i to sa garancijom je diskutabilno.. Evo moj slučaj i iskustvo sa Meizu M2 note telefonom. Telefon uzet kod operatera, i nekih 6 meseci pred istek garancije mu crkne displej. Odnesem kod operatera u utorak, u sredu mi stiže sms iz servisa da je reklamacija prihvaćena, u petak mi već vraćaju popravljen telefon sa novim panelom. U izveštaju iz servisa piše između ostalog i da je instalirana beta verzija softvera od strane korisnika što i jeste bilo. Mogli su da kažu garancija ne važi ali nisu. Jedno od boljih iskustava koje sam imao sa servisima u Srbiji.

@Alexxx1,mislio sam ako prebacis Single u Dual sim.Onda se pojavljuju dva IMEI broja,a na kutiji jedan.I mislim da ovi iz servisa dobro znaju kod kog operatera je sa kojom oznakom ;)

Pa napisao sam, ako dual sim vratis u ss i zakljucas bootloader sta onda.... Ko ce proveriri da sam bilo sta cackao ili konvertovao. A naravno da original svoj oeminfo cuvas pre nego cackas bilo sta sto je i covek u postupku za debrand gore i naveo. Tako da uvek imam backup oeminfo za ss.
Kod konvertivanja se ne pojavljuju dva imei broja. Pojavljuje se samo opcijs za dual sim u meniju. Kartice idu kroz isti imei tako to funkcionise ovom metodom.

Poslednja izmena:
Uradio rebrand po uputstvu kolege iznad, malo sam se namučio ali je na kraju uspelo.
Evo kako izgleda, imei na dual sim fw sa jednom ubačenom karticom.
beb2183ca1b71ccf81f3892e31524869.jpg

@neogeo,sto se ljutis odmah ;) Nekome je itekako vazna garancija.Vecina ljudi je uzela ovaj fon kod operatera,a mogli su i na crno.Povoljnije je ;),ali nema validne garancije.Da nije bilo te garancije,ja ne bih dobio novi telefon ;)
Ma ne ljutim se uopšte i totalno si u pravu ali sam zaboravio to da ubacim u debrand post ;)

Uradio rebrand po uputstvu kolege iznad, malo sam se namučio ali je na kraju uspelo.
Evo kako izgleda, imei na dual sim fw sa jednom ubačenom karticom.
beb2183ca1b71ccf81f3892e31524869.jpg

Ubaci drugu karticu i proveri da li će ti dodeliti IMEI za nju!
Nešto mi ovo čudno izgleda jer IMEI je vezan za SIM slot a ne za samu karticu...
Moj fon je was-lx1A (što će reći da je već dual sim (A)).

Poslednja izmena:
Nemam drugu karticu a i ne planiram da je koristim, možda ako me ovih dana ne bude mrzelo da uzmem od nekoga pa da probam.

Ubaci drugu karticu i proveri da li će ti dodeliti IMEI za nju!
Nešto mi ovo čudno izgleda jer IMEI je vezan za SIM slot a ne za samu karticu...
Moj fon je was-lx1A (što će reći da je već dual sim (A)).
Ja na p9 lite i p10 plus sam konvertovao i ima samo jedan imei. Rade dve karyice bez problema i idu kroz isti imei.

cceb97d608f598da5c01c85db16afe68.jpg
30ed58c78a6e11372813c5f569287c4c.jpg

Poslednja izmena:
Stigao i kod vipa update na b180. Kad ga instaliram javljam utiske.

Vrh Dno