Šta je novo?

Huawei Nova 5T

Ma ne bih ni ja stavljao ni staklo ni silikon ali iskreno muka mi je vise od kupovine telefona a i pristojan telefon sada nije bas jeftin. Pod pristojan mislim iskljucivo na perfomanse. Xiaomi, Redme, Realme, itd za mene nisu marke koje uzimam u razmatranje. Planiram da vucem ovaj telefon koliko god mogu jer mi se ne bacaju vise pare pa sam ga zato i zastitio. Ranije sam telefone menjao na 3 meseca i to one u visokom rangu ali sada mi je jednostavno muka od kupovine i iznosa koji treba izdvojiti. Nova 5T je pristojan telefon tako dok god radi ili dok ga ne polomim necu ga menjati. A da, Samsung mi isto nije u opciji zbog slabih baterija.

Децембарско безбедносно ажурирање
e084c7f872c6ae5a64cfaff0fb9833f8.jpg

Послато са Nova 5T

Nakobn 6g xiaomija kupio ovaj mb,,.
JA prezadovoljan..

Stiglo i meni. Sve deluje isto....

Pa i jeste isto...to je samo sekjuriti azuriranje...

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Jedan od najgorih telefona koji sam imao sto se tice kvaliteta izrade. Jedino sto valja je kirin u njemu i optimizacija baterije. Iako je u spigen ruged armor silikonu, ledja puna sitnih ogrebotina a sada mi se i na staklu kamere pojavila ogrebotina tj tacka. Naravno smeta pri fotografisanju. Nikada gori telefon nisam imao po pitanju izrade.

Meni ispadao gomilu puta i ima samo jednu mikro ogrebotinu na ekranu . Neman zaštitu i staklo . Nosim providnu tanku futrolu ,samo zato što je telefon klizav ,da mi ne kliza stalno .
Nisam primetio baš da slabe izrade ,kolega ima isti telefon kupljen u isto vreme nikakvih oštećenja . Probaj da ga dobro očistiš i obrises,ostaju dosta otisci i prljavština na leđima.

Sent from my Huawei Nova 5t using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ma ne bih ni ja stavljao ni staklo ni silikon ali iskreno muka mi je vise od kupovine telefona a i pristojan telefon sada nije bas jeftin. Pod pristojan mislim iskljucivo na perfomanse. Xiaomi, Redme, Realme, itd za mene nisu marke koje uzimam u razmatranje.

Ako smijem znati zasto?
Samsung,Sony ,Iphone, meni nisu marke koje uzimam u razmatranje ikad..

Inace nakon 6-7g kupovanja iskljucivo xiaomia , pred novu godinu sam presao na novu 5t najvise zbog gabarita .
Za moje potrebe cisto solidan telefoncic.. Odlican.Stvarno do sada u ova skoro 3mj,.Neam ni jednu primjedbu na njega..
JA zadovoljan. Nudi sve sto nudi pixel 4a 5g za 2x manje love.

Meni ispadao gomilu puta i ima samo jednu mikro ogrebotinu na ekranu . Neman zaštitu i staklo . Nosim providnu tanku futrolu ,samo zato što je telefon klizav ,da mi ne kliza stalno .
Nisam primetio baš da slabe izrade ,kolega ima isti telefon kupljen u isto vreme nikakvih oštećenja . Probaj da ga dobro očistiš i obrises,ostaju dosta otisci i prljavština na leđima.

Sent from my Huawei Nova 5t using Tapatalk

Ili je meni zapao los primerak ili je nesto drugo, jer svakako nemam objasnjenja za ove tragove, kao i za ogrebotinu na staklu kamere tj tacku. Nije meni do tacke, boli me uvce, samo sto se prilikom slikanja na jacem svetlu vidi i na slici. Isto tako opremio sam ga kao da sam kupio telefon maltene od 1000€ a ne od 270€, stavio mu org spigen od prvog trenutka, samo iz razloga sto sam menjao telefone tj kupovao na 3-4 meseca iz dosade i to najviseg ranga i vreme je bilo da se uozbiljim jer previse para je baceno bukvalno. A ipak ima ogrebotine po ledjima, kao da nije ni imao zastitu, doduse vidljive tek pod jakim svetlom, npr pod lampom. Tako sam i slucajno primetio, pod lampom. Ali ovo sa staklom kamere mi smeta jer cesto slikam dete. Brisao sam par puta i to dobro kada sam primetio ogrebotinu, nije do toga.

Kod mene kao sitne ozuljotine duz rama/lajsne kako god.Vide se tek kad ga dobro izribas.Nosen u obicnom silikonu,ispadao x puta.Ogrebotina dubokih nema.

Aj' pomozite oko ovog cuda, nike mi se desavalo do sada tako nesto. Cim okrenem kameru ka šolji pojave se ovi kvadrati? Desava se i na nekim drugim predmetima ali šolja ubedljivo prednjaci. Sta znace ovi kvadrati, zasto ih je ovoliko? Hvala

https://ibb.co/Mfx3bCf

Autofokus...

Znam da je AF ali mi je malo cudno s obzirom da ne radi slicno na drugim objektima ili licima. Izgleda da sam se ja sav zapleo sa ovim telefonom, odusevio me dizajnom, citacem otiska bas na mestu gde mi odgovara, dobrom baterijom, ali izgleda da android nije za mene. A da, i razocarao me kvalitetom izrdade, ocekivao sam vise.

E pa onda si trebao da iskesiras vise *mjau**mjau**mjau* :) Ili da kupis ajfon stajaznam kazu tamo sve radi full :)
Licno mislim da za te novce slabo sta ima novo bolje.

E pa onda si trebao da iskesiras vise *mjau**mjau**mjau* :) Ili da kupis ajfon stajaznam kazu tamo sve radi full :)
Licno mislim da za te novce slabo sta ima novo bolje.

Za ove novce kako kazes zaista nema bolje. Realno sam ga zato i kupio. Iphone sam koristio do pre Huawei i verovao ti meni ili ne prelazak sa Iphone na Huawei nisam ni osetio. Odusevio me Huawei baterijom prvenstveno. Sa Iphone sam presao na P30 lite i potvrdile se price mnogih koji su me nagovarali da predjem na Huawei. Uzeo P30 lite cisto da probam odgovara li ili ne. Sa P30 lite presao na 5T. Razmisljao i o P30 ali dao bih samo vise novca a nije nesto bolji od 5T. Na Iphone sam bio dugo, ali preterali su sa cenom, nije mi problem sa novcem, ali kao neko ko je promenio ko zna koliko telefona premium klase, kupovao ih na 3 meseca, jednostavno mi je dosadilo da dajem toliki novac a nije ni pametno. Sada je vec vreme da se novci stede, usao sam u godine. Samo me nervira oko 5T, bar mog, sto se pojavile te ogrebotine odnekud, odakle ne znam, nisam pametan, a mislio sam da ga koristim sve dok ne ispusti dusu.

Ogrebotine su verovatno od maske, tj upalo neko zrnce ispod maske i ona to pritegne i tako se grebe vremenom

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Ogrebotine su verovatno od maske, tj upalo neko zrnce ispod maske i ona to pritegne i tako se grebe vremenom

Ne znam, koristim spigen ruged armor, odlican silikon, bas pokriva dobro telefon i kamere, i sada sam bas detaljno pogledao u mraku, sa supruzinim telefonom tj upaljenom lampom na njemu, samo zbog tacke na kameri, ostale ogrebotine mi i ne smetaju ionako nosim silikon uvek, i mogu konstatovati da bas ima ogrebotina po ledjima, tacnije u vidu tackica i poneka ogrebotina. Vide se pod odredjenim uglovima i priblizenom svetloscu tj lampom. Na kameri tacka. Inace ovako nesto je pod normalnim uslovima i dnevnom svetloscu mnogo tesko uociti, skoro pa nemoguce. Jedino se uoci jedna sitnija ogrebotina na dnevnom svetlu ostalo nista. Cak ni tacka na staklu kamere se ne uocava na dnevnom svetlu vec samo kada to uradim lampom. Nista nisam ni uocio ovako dok mi se na slikama nije pocela pojavljivati tacka. Prvo sam mislio da je staklo kamere prljavo ali kada sam obrisao i pogledao tacno se uoci ogrebotina. Vrlo me neprijatno iznenadilo sve ovo, telefon od prvog dana u silikonu, obracam paznju na njega, radim u kancelariji kao pravnik, sa posla kuci, ne nosim ga zajedno sa kljucevima ili necim slicnim, i opet pored svega toga ogrebotine. Kako nisam pametan. Dugo sam se dvoumio sta kupiti jer sam zeleo da uzmem telefon za narednih 2-3 godine, dvoumio se da li uzeti Iphone i dati 1000€ ili preci na nesto jeftinije ali da radi posao naravno. Probao P30 Lite i ono sto meni treba odlicno funkcionisalo. Baterija fenomenalna, bolja i od Iphone. Fluidnost dobra. Kvalitet izrade odlican, sve utegnuto maksimalno, nakon vise od pola godine koriscenja nijedan trag. Dobrim iskustvom, odlucim se da potrazim neki jaci Huawei i odlucim se za Nova 5T zbog kirina 980, solidne kamere, i senzora otiska prstiju koji nije opticki. I onda ovakvo iskustvo. Vrlo lose. P30 Lite verovali ili ne je kvalitetnije odradjen. A i u medjuvremenu sam uocio neke bagove EMUI. Ako mi bude smetalo isuvise tacka na staklu kamere tj bude pravila probleme na slikama, verovatno cu preci na Iphone neki. Niko mi ne garantuje da se nece desiti isto, ali ovo je prvi telefon kome se izdesavalo ovako nesto, da ima ogrebotine a promenio sam ih ne zna im se broj.

Mislim da nije fer malo da se kupi Android za 250e i ako se razočarate uzmete ajfon od 500+e i onda kažete kako je ajfon ipak bolji od Androida. Mogli ste recimo za 500e da uzmete p30 pro koji je mnogo kvalitetniji od p30 lite, bolja baterija, 40w punjenje, mnogo bolja kamera itdddddd. I takav telefon je za dužu upotrebu za nekoga ko gleda na telefon i "voli" ga, kao što ja radim recimo heh

Naravno da ne ocekujem da kvalitet izrade bude na nivou Iphone ili bilo kog drugog telefona u rangu 1000+ € ali nisam ni ocekivao da i pored svake paznje i silikona, mogu reci vrhunskog, telefon dobije ogrebotine po ledjima i sto mi je najgore na staklu kamere. A nikada nije nosen sa bilo cim zajedno, ima posebnu pregradu u koju ga nosim, ima svoje mesto na stolu u kancelariji, kuci itd. Imam nekoliko telefona u posedu i cak bez silikona nisu dobili tragove a neki su stari i po nekoliko godina. Sto se tice, sistema, IOS vs Android, to je vec stvar kome sta odgovara, mogu reci samo da je Android napredovao u pogledu stabilnosti dosta ali ima itekako bagove.A i kirin 980 bi trebalo da vuce telefon glatko.

Pa ko zna, možda je to ono kad fa paziš on ispada, čim se opustiš sa njim nikad ne ispadne, meni su ispadali više puta i najgore mi bilo na j510 i to samo touch naprso ali sve radi. Skoro mi je p30 pro ispao na betonske stepenice i ni tačkica hvala Huaweiu.. Jednom si ga negde slučajno spustio kako ne treba i eto, jer samo nije moglo da se desi sigurno. A da je kvalitet loš imao bi puno više od te jedne tačkice, realno gledano

Ima on ogrebotine na ledjima itekako a otpocetka je u spigen silikonu, kvalitet silikona i robusnost istog se uopste ne dovodi u pitanje, ali to vec mogu da prezivim, samo se pitam kako je moguce da su nastale kada je samo obrisan lepo i stavljen u silikon i nije vadjen (na telefon mislim). Ali to mogu da prezivim. Ovo na staklu kamere e to vec smeta jer slikam cesto dete i vidi se na fotografiji. Inace sam silikon ima izbocinu oko kamere tako da dobro stiti staklo. Ali eto ipak ima ogrebotine. Niti je posebnije koriscen od prethodnih telefona niti ekstremnije koriscen.

Naravno, sigurno su i štedeli za tu cenu a taj cpu itd.. Pomiriš se sa tim, džabe se nerviraš ako ima da se zameni ima ako nema ko ga je*e, kupiš drugog proizvođača da probaš i tako u krug. Ja kad sam uzeo p30p za 550e a lcd je 250e odmah sam se pomirio, ako isapdne neću da popravljam uzeću stari telefon i teraj

Nazalost kod mene je pokazao ono po cem je ozloglasen.. Vozio se skuterom, ispo mi mb u voznji i cao staklo..
A u maski je...
Sad sljedi zabava sa cekanjem aliexpress posiljke.
Al telefon i dalje gotovim..

Telefon je ok sto se perfomansi tice, ima neke male bagove ali koji android nema. Sto se tice same zavrsne obrade nisam odusevljen ali to je sto je. Nadam se da ce kirin 980 biti dovoljan pokretac bar jos godinu dana i nadam se da ce Harmony to vreme omogucavati instalaciju meni bitnih apk (Viber, Whatsapp, Insta) jer ne verujem da ce iste biti dostupne za Harmony OS. Isto tako, trenutno nemam alternativu sta kupiti i zameniti 5T, samsung ne nudi apsolutno konkurentan model, baterija na samsungu me uzasava, a i nije to to. Svakako uskoro ce biti potrebno menjati brend i to samo zbog Harmony i Google.

Telefon je ok sto se perfomansi tice, ima neke male bagove ali koji android nema. Sto se tice same zavrsne obrade nisam odusevljen ali to je sto je. Nadam se da ce kirin 980 biti dovoljan pokretac bar jos godinu dana i nadam se da ce Harmony to vreme omogucavati instalaciju meni bitnih apk (Viber, Whatsapp, Insta) jer ne verujem da ce iste biti dostupne za Harmony OS. Isto tako, trenutno nemam alternativu sta kupiti i zameniti 5T, samsung ne nudi apsolutno konkurentan model, baterija na samsungu me uzasava, a i nije to to. Svakako uskoro ce biti potrebno menjati brend i to samo zbog Harmony i Google.
Pa niko te ne tera da preuzmeš Harmony? Biće dobar A10 još par godina, ne moraš da brineš. Ja još min 3 godine, a ako tada budem mogao da menjam bateriju i duže od toga.

Prašina je najveća boljka svih ne glass telefona. Ako uzmete futrolu sa čak i mikroprostorom između nje i fona, ugasili ste. Čak i all glass modeli dobiju po neku packicu (ja imam p20 pro). Drugar Mi A2 Lite - išaran. Stalno u silikonu.

A što se same Nove tiče, na KP poprilično primeraka sa packicama, čak i uz korišćenje silikona.

Harmony zeleli ili ne da preuzmemo nametaju nam. Nisi u toku, prelazak na Harmony ce biti obavezan jer nece biti daljeg azuriranja apk.

@blue, o tome sam i govorio, iako je u silikonu od pocetka, spigen ruged armor, ima na ledjima dosta sitnih ogrebotina. Cak i staklo na kameri je dobilo tacku iako pazim na telefon. Ledja mogu i da prezivim ali na kameri mi bas smeta. Vidi se na fotografijama.

Vrh Dno