Šta je novo?

Huawei Nova 5T

Harmony zeleli ili ne da preuzmemo nametaju nam. Nisi u toku, prelazak na Harmony ce biti obavezan jer nece biti daljeg azuriranja apk.

@blue, o tome sam i govorio, iako je u silikonu od pocetka, spigen ruged armor, ima na ledjima dosta sitnih ogrebotina. Cak i staklo na kameri je dobilo tacku iako pazim na telefon. Ledja mogu i da prezivim ali na kameri mi bas smeta. Vidi se na fotografijama.
Nisi ti u toku - neće biti obavezan. Moci ces da biraš, baš zbog GMS podrške.

Prilozi

• Screenshot_20210211_005257.jpg
    Screenshot_20210211_005257.jpg
    142.8 KB · Pregleda: 35
Neko je ovdje spominjo mjenjanje brenda..
Ne znam kako vi al mene ubijaju ovi phableti sto se danas prave..
Nekidan sam drzo neku xperiju u ruci (7.0 ima android) , skoro sam se rasplako kako je
mb mal i kompaktan, maltene malo veci od mog dlana, plus sto je cjeli od metal totalno premium feel a u ruci lezi ajme....
Ja ne gledam tv /filmove nit igram igrice na mb. Meni je sve vece od 15cm pre velik mb..
Posto je pixel bolesno skup, nakon nove 5t stvarno ne znam sta cu da si kupim..

I meni je veličina moba smetala sve dok mi mobilni nije postao primarno sredstvo i za rad i komunikaciju. Sada gledam sve veći ekran da imam. Zavisi kako kome služi telefon. Meni je potpuno zamenio kompjuter.

I meni je veličina moba smetala sve dok mi mobilni nije postao primarno sredstvo i za rad i komunikaciju. Sada gledam sve veći ekran da imam. Zavisi kako kome služi telefon. Meni je potpuno zamenio kompjuter.
I ja to postujem, al sam isto tako uvjeren da postoji hrpa ljudi poput mene kojima je mb za nazvat, poslat poruku i pogledat sta ima na drustvenoj mrezi.. al me smeta sto je svim proizvodjacima (osim pixela) ocito problem izbacit bar jedan mb u seriji a da je manjih dimenzija i da je mid range cuijena..Xiaomijev zadnji manji fon bio A3 ..
Recimo xiaomi izbaci mb svaka 3 mj. Uz xyzb modela jel tolki problem napravit neki midrange manjih gabarita?

Podržavam za što veći fon. Jeste da imam P20 Pro, ali sledeći će biti minimum 6.7 inča (žena i klinci imaju RN9P - top).

Ja uvek, desetak godina unazad, sa sobom nosim torbicu. U njoj sem fona, novac, kartice, ključevi...bukvalno postala sastavni deo mene. A pošto sam rob navika, lakše se odreknem bilo čega sem torbice koju u tom trenutku nosim, a koj joj je došlo vreme za zamenu. Trenutno Shooter od nepromočivog platna. Neuništiva. Posle godinu i po dana, letovanja u Turskoj i 10tak izleta u prirodu - kao nova. Srednja pregrada uvek otovrena i u njoj platnena futrola za fon. Fon vadim sa dva prsta i isto tako vraćam. Samo sklizne. A ušuškan lepo u torbici, plus ga štiti futrola od ključeva, kartica, flešića i ostalih gluposti da se ne ogrebe.

Kad pomislim da sam se nekad zlopatio sa S4 Mini i sl. fonovima.

Prilozi

• shooter1.jpg
    shooter1.jpg
    145 KB · Pregleda: 26
  • shooter2.jpg
    shooter2.jpg
    102.5 KB · Pregleda: 20
  • futrola.jpg
    futrola.jpg
    66.9 KB · Pregleda: 26
I ja to postujem, al sam isto tako uvjeren da postoji hrpa ljudi poput mene kojima je mb za nazvat, poslat poruku i pogledat sta ima na drustvenoj mrezi.. al me smeta sto je svim proizvodjacima (osim pixela) ocito problem izbacit bar jedan mb u seriji a da je manjih dimenzija i da je mid range cuijena..Xiaomijev zadnji manji fon bio A3 ..
Recimo xiaomi izbaci mb svaka 3 mj. Uz xyzb modela jel tolki problem napravit neki midrange manjih gabarita?
Imaš i iPhone 12 i iPhone 12 Mini.

Meni ce veći problem biti LED notifikacije, Nova 5T je ima.

Imaš i iPhone 12 i iPhone 12 Mini.

Meni ce veći problem biti LED notifikacije, Nova 5T je ima.

A joooj kud si tamo poso?? Za mene ta go*?njiva firma ne postoji.
Monsato je Andjeo naspram njih.
PRezirem i GAdi mi se sve u vezi njih.
A pogotovo sto svoje korisnike smatraju i drze za idiote i debile..
2 Marke Telefona nikad necu imat u ruci. samsung i Apple.

A vidim ekrani za novu fino kostaju.Jos ova neka opcija s ramom ili bez.Neam pojma sta mi treba.
Moram sutra u mb repair shop a mi vide sta da narucim,samo lcd ili i taj okvir..

Stigla januarska bezbjedonosna zakrpa.
Telefon iz VIP-a

Krece global rollout EMUI 11 ;)

Ja sam upravo dobio zakrpu. Kada kome stigne u par dana je razlika. Jel nekome proradio Tapatalk za forum?

Није никоме и неће. Имаш тему о новом форуму.

Za iste novce, da li je bolja kupovina P30 lite ili Nova 5T? Ja bih rekao Nova 5T.

Ja bih pre uzeo Nova 5t nego lite. Kažem ja. Procter jači manji telefon meni lično lakši za nošenje...

Devojka polupala svoj Samsung koji je imala i treba sada da kupi drugi. Neće da daje novac, izdvojila je 250 eura za nov i rekla mi da bude Huawei, neće Xiaomi, Poco itd. S obzirom na to da P30 lite ne mogu da nađem u boji koju želi, setim se da ima i ovaj telefon u ponudi a čini mi se da je bolji od P30 lite.

Ako može još neka mudra glava da da komentar na ovo, bio bih zahvalan. Da li možda ima još neki model za te novce, ja ne mogu da se setim?

Pa pogledaj neke recenzije. Nova 5T ima jači čipset, bolje kamere i prelep dizajn i kada se poredi sa telefonima koji sada izlaze. Bez razmišljanja bih odabrao 5T u odnosu na P30 Lite.

Devojka polupala svoj Samsung koji je imala i treba sada da kupi drugi. Neće da daje novac, izdvojila je 250 eura za nov i rekla mi da bude Huawei, neće Xiaomi, Poco itd. S obzirom na to da P30 lite ne mogu da nađem u boji koju želi, setim se da ima i ovaj telefon u ponudi a čini mi se da je bolji od P30 lite.

Ako može još neka mudra glava da da komentar na ovo, bio bih zahvalan. Da li možda ima još neki model za te novce, ja ne mogu da se setim?
Sa Nova 5T nema greške. Osim kamere (koja je vrlo dobra) ovo je flagship telefon - baterija 2 dana, punjenje za 1h, brzina Kirina 980, 6 GB rama, za prosečnog korisnika nema bolje, posebno za 250 EUR.

Pa ako nece Xiaomi ovo je realan izbor. Nova 5t ilza malo više para One plus Nord.

@NevisStarShine ne znam koliko si kompetentan jer si mi 2x dao pogresne informacije. Cak sam i iscimao coveka za glupost jer si mi ti dao pogresnu informaciju u vezi telefona.

@Vesely.24 Nemoj da padas na price da je Nova 5T premium uredjaj. Nije. Ima premium procesor, Kirin 980, ali uredjaj je srednje klase. Dobice uskoro EMUI 11, dok ce P30 Lite ostati na verziji 10. cak ni 10.1 nece dobiti. Imao sam P30 lite, odlican uredjaj, za nezahtevnog korisnika, baterija odlicna, sve upeglano ali sam presao na Nova 5T upravo zbog Kirin 980 i nesto bolje izrade i materijala. I jedan i drugi uredjaj ostace na Androidu 10, s tim sto Huawei najavljuje da ce Nova 5T dobiti Harmony OS, njihov sistem (koji je u sustini Android OS bar za sada) dok P30 lite nema tu srecu jer mu je procesor slab. Nova 5T pre neki dan sam imao nesto oko 2 i po dana trajanja baterije sa nekih oko 7sati upotrebe. Koristim Novu za komunikaciju i poneki video uz internet naravno. Znaci dosta poziva, dosta Whatsapp i Viber, Gmail, poneka poruka, instagram i toliko. P30 lite mi je bio kao testiranje da li mogu da predjem sa Iphone na Android i posto mi je odgovaralo odmah sam uzeo Nova 5t. Izrada je dobra ali nista vise od toga, moras odmah staviti staklo na ekranu i silikon na ledjima jer ces dobiti tragove koriscenja mada ja na ledjima imam ogrebotine bez obzira sto je u Spigen silikonu od prvog dana. I staklo na kameri moras da pazis jer je podlozno ostecenju. Razlika na oglasima je minimalna, Nova 5T moze da se nadje i za 235-250€ za nov neotpakovan uredjaj a P30 lite za 200€ tako da apsolutno nikada licno ja ne bi isao na P30 lite. Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj pokusao sam da obuhvatim ono sto je najbitnije.

Kakav crni p30lite....Nova 5t je zmaj u odnosu na njega.A po meni i za sve te tel do 250e.

Itekako ce dobiti. Nevis samo unosis zabunu. Velika vecina onoga sto pises je netacna. Postovi su ti netacni.

Ne vidim sto ne bi dobio kad harverski podržava debelo Harmon. Vreme će pokazati

Ne vidim sto ne bi dobio kad harverski podržava debelo Harmon. Vreme će pokazati
Dobija Harmony OS, bez brige. Ovo nije zvanicna lista kao ni konacna, vec ocekivanih uredjaja za Harmony. Cak i na njoj je u spisku Honor 20 a gde je Honor 20 tu je i 5T. Nevis je puno puta izneo neistine, cak i za stvari koje bi trebao da zna o 5T jer ga koristi. Uzmite njegove postove sa rezervom uvek.

A da li cemo uz Harmony ostati bez G-appa, sto bi bilo vrlo bzvz, ako ih sad imamo. Ako ce biti tako da ga sto pre uvaljujem-prodajem....Mada mi je cudno da ga ima na spisku za A11 a nema za Harmony - pa da ce dobiti /H/..

Dobija Harmony OS, bez brige. Ovo nije zvanicna lista kao ni konacna, vec ocekivanih uredjaja za Harmony. Cak i na njoj je u spisku Honor 20 a gde je Honor 20 tu je i 5T. Nevis je puno puta izneo neistine, cak i za stvari koje bi trebao da zna o 5T jer ga koristi. Uzmite njegove postove sa rezervom uvek.
Imaš na tom linku da je Honor neizvestan - jer više nije u vlasništvu Huawei-a. Tako da vrlo verovatno je i Huawei odustao baš iz tog razloga jer je Nova 5T zapravo rebrend Honor 20 modela.

Ne znam o kakvim neistinama govoriš, ja sve argumentujem linkovima i informacijama.

HarmonyOS neće imati Google Play Store naravno.

A da li cemo uz Harmony ostati bez G-appa, sto bi bilo vrlo bzvz, ako ih sad imamo. Ako ce biti tako da ga sto pre uvaljujem-prodajem....Mada mi je cudno da ga ima na spisku za A11 a nema za Harmony - pa da ce dobiti /H/..
Poslednje je bilo da će Huawei ponuditi GMS modelima ostanak na Androidu sa PlayStore-om ili prelazak na Harmony. Dakle ili ostanak na A10 ili migracija na novi OS. Jasno je i njima da ne mogu milione ljude da ostave preko noći bez GMS-a. Sa ove liste mislim i da P30 modele možemo izbaciti - ostaće samo ovi noviji, koji ga već nisu ni imali.

A mi dobijamo EMUI 11 sa novim funkcijama ali je to i dalje A10.

@NevisStarShine Nemoj molim te da spamujes temu vise glupostima. Honor je Honor a Huawei je Huawei. Bez obzira sto je Nova 5T isto sto i Honor 20, Nova 5T spada u Huawei uredjaje ne u Honorove. Ovo je privremena lista samo a ne konacna. Harmony tek treba u aprilu da se pojavi na nekim uredjajima i to u Kini prvo a prednost p
ri dobijanju Harmony ce imati svi telefoni bez GSM pocevsi od Mate 30 serije. Dobice i Nova 5T i P30 serija Harmony kad bude za to vreme. Ko zna kada ce to biti ako bude uopste.

Meni si licno tri puta napost odgovorio i sva tri puta nisi bio u pravi iako si imao u tom trenutku 5T ( u vezi senzora blizine, interfejsa poruka, i jednom si izlupao za Google play store). Od odgovora za senzor blizine ne shvatam ozbiljno tvoje postove.

Nazad
Vrh Dno