E to je misterija. Ja imam viber instaliran sa App Gallery, notifikacije stizu na vreme i nema kasnjenja. Ali ne mozes povuci sa Gdrivea nista... I problem je kad se pravi rezervna kopija. Tu ni huawei podrska ne moze da pomogne. Oni tvrde da je problem u samoj aplikaciji viber, medjutim to je laz. Javio sam se i viber podrsci ali su testirali i rekli da je problem huawei i njegovo pravljenje backupa. Ukratko da znas na cemu si. Sto se tice Harmony sistema, ima na xda forumu objasnjenje, nisam citao, vidi tamo dal moze da ti pomogneKoji Viber i kako instalirati a da mi redovno stižu notifikacije i da mu prilikom instalacije vratim GDrive bekap? (Ovo mi je jako bitno zbog posla jer tu imam neke radne grupe...)
Msm da i to bez problema. Isto sam misljenja i zs HM5 Pro. E sad ako ti nesmeta pilula, notch iako volis EMUI-MAGIC OS sistemPozdrav ljudi, isplati li se danas uzeti Mate 50 Pro?
Ponajvise u kontekstu softvera, andorid (harmony?) nadogradnji itd..?
Imam Mi11lite, tako da mi je hardverski sve upgrade svakak.
Najvise se lomim izmedju M50 Pro i Vivo x90 Pro. Eventualno da se i HM 5 Pro razmatra ali ne je nize u pecking orderu.
Hvala svima unapred na odgovorima.
Slabo ti pratis desavanja al ajdeNešto više od dve godine nakon što je izašao Mate 50 Pro, još uvek nema naslednika na našem i globalnom tržištu, a kako stvari stoje, Mate 70 neće ni izaći iz Kine. Pura 70 Pro ne zadovoljava sa Kirinom a i kamera deluje kao downgrade u nekim aspektima, Magic 6 Pro ne obećava sa softverskom podrškom , kamera takođe u nekim aspektima manjka, S24 ultra se nameće kao jedini vredan pomena, ali za za 400e doplate (na tržištu polovnih telefona) ne deluje kao vredan upgrade. Kako stvari stoje, nastaviću i dalje da koristim Mate 50 Pro.
Slabo ti pratis desavanja al ajde
Pa jel ti vidis sta si napisao? Kao da nam prodajes maglu pricom. Kirin los, HM6 pro, losa softverska podrska. Da skratim pricu, al lupetas gluposti. Mozda je to tvoje misljenje al nzm odakle si ga stekao al ajde.Prosvetli me
Kad sam napisao da je Kirin loš? Je l' čitaš ti šta piše? Lepo sam napisao da ne zadovoljava. Ne znam koji su tvoji kriterijumi, ali Kirin u Puri 70 je u najbolju ruku jednak SD 8+ Gen 1 i ako je taj nivo performasi i dalje vrlo dobar, mene ne zadovoljava da potrošim dodatnih 400-500e (na tržištu polovnih telefona) da bih ostao na istom ili čak dobio i lošiji procesor. Jesam fan Huawei-ja i Kirina i želim da uspe, ali sa stanovišta zdravog razuma ne mogu da donesem takvu odluku. Naročito jer ima i drugih stvari koje ne idu u prilog kupovini Pura 70 serije kao zamenske. Da je Pura jeftinija i drugačije pozicionirana, imalo bi rezona.Pa jel ti vidis sta si napisao? Kao da nam prodajes maglu pricom. Kirin los, HM6 pro, losa softverska podrska. Da skratim pricu, al lupetas gluposti. Mozda je to tvoje misljenje al nzm odakle si ga stekao al ajde.
Pa da al si napisao i pitao za naslednika Mate serije koji i ako se igrom slucaja nekako pojavi, opet ce imati Kirin. Jeste da je Kirin na nivou SD 888 al je upeglan i kako vidim radi izuzetno dobro na Puri. Koliko kosta. To je druga prica i sta se sa time dobija. Citaj da vidis u temi S24 ultra i ostalo kakve probleme imaju i kakva je kamera, pisu ljudi koji ga poseduju. Tako da nije bas dostojan protivnik. Sto bi menjao Mate 50 pro? Ne razumem? Mate 50 pro uodnosu na nove telefone ima malo slabiji procesor koji se bez problema moze nositi za bilo kakvim zahtevima. Ako moj SD 888 na P50 pro moze, onda ne vidim razloga da jesna generacija noviteta to nece moci. Kamera je kod mene i sad fenomenalna a tako je i kod mate 50 pro. Jedino video malo kaska al smo znali sta kupujemo. Ja ne vidi razlog prelaska mate 50 pro na bilo koji telefon. Da dajes jos 500e za neki novi fleg sip ako prelazis sa mate 50 pro je za mene, budalastina. Ovo se ogradjujem jedino ako se nesto pokvarilo na njemu ili razlupalo.Kad sam napisao da je Kirin loš? Je l' čitaš ti šta piše? Lepo sam napisao da ne zadovoljava. Ne znam koji su tvoji kriterijumi, ali Kirin u Puri 70 je u najbolju ruku jednak SD 8+ Gen 1 i ako je taj nivo performasi i dalje vrlo dobar, mene ne zadovoljava da potrošim dodatnih 400-500e (na tržištu polovnih telefona) da bih ostao na istom ili čak dobio i lošiji procesor. Jesam fan Huawei-ja i Kirina i želim da uspe, ali sa stanovišta zdravog razuma ne mogu da donesem takvu odluku. Naročito jer ima i drugih stvari koje ne idu u prilog kupovini Pura 70 serije kao zamenske. Da je Pura jeftinija i drugačije pozicionirana, imalo bi rezona.
Za lošu softversku podršku sam pročitao na GSM areni - "unclear update future." i nekom još video rivju na YT da se ne zna koliko će apdejta dobiti - ali sam isto tako video posle u celom gsmarena tekstu da spominju 4 OS apdejta - zašto ima kontradiktornih informacija ne znam, možda se na početku nije znala informacija? Eto to sam pogrešio ali ne vidim kakvo je to prodavanje magle. Svakako, činjenica je da i dalje ima softverskih problema, kao i drugi Honor telefoni - isisavanje baterije, prepoznavanje lica ne radi dobro, loš kvalitet video poziva itd. a podrška se odražava i u rešavanju problema, ne samo u lansiranju novih verzija softvera.
Pošto ja lupam gluposti i neinformisan sam, hoćeš li da me prosvetliš šta bi po tebi bio vredan apgrejd sa Mate 50 Pro?
S24 Ultra nije vredan naslednik ali ne vidim nijedan drugi koji bi bio dostojan naslednik, zato sam i rekao da ostajem pri Mejtu do daljeg. Stvar je u tome što je Mate 50 Pro baš zaokružen telefon, koji je odličan u svemu - brz, pouzdan, dobro trajanje baterije i brzo punjenje iste, odličan kvalitet izrade, odličan displej,fantastične kamere, čija je jedina mana zapravo bio softver što sam rešio ubacivanjem Harmony OS-a iako mi nikakav problem nije bilo korišćenje telefona na EMUI. Ne vidim nijedan drugi telefon koji se nameće kao naslednik a pod time podrazumevam da donosi skoro sve što je Mate 50 Pro mogao da ponudi uz neke inovacije - Pura 70 Pro testovi pokazuju lošije performanse kamere u noćnim i teškim uslovima, što je verovatno posledica ograničenja SOC-a. Pixel - sporo punjenje, thermal throttling, CPU isti ili gori, odsustvo varijabilne aperture, širokouganoe prednje kamere itd. S24 ultra - manje više isto kao i Pixel. Xiaomi ne razmatram zbog lošeg kvaliteta izrade. I tako dalje. Jedini dostojan naslednik je opet Mate, i to serije 70, koji mislim da nije izgubio ništa od Mate 50 funkcionalnosti uz nadogradnju istih i sa rezervom uzeto poboljšanje ili zadržavanje SOC karakteristika sa novim Kirinom 9020 koji bar obećava neki mali napredak u odnosu na SD 8 Gen 1+, a koji opet nije dostupan na našem tržištu. Nadam se da ću sredinom godine putovati u Aziju pa možda i budem u prilici da ga pazarim, tamo je bar cena razumnija i prihvatljivija.Pa da al si napisao i pitao za naslednika Mate serije koji i ako se igrom slucaja nekako pojavi, opet ce imati Kirin. Jeste da je Kirin na nivou SD 888 al je upeglan i kako vidim radi izuzetno dobro na Puri. Koliko kosta. To je druga prica i sta se sa time dobija. Citaj da vidis u temi S24 ultra i ostalo kakve probleme imaju i kakva je kamera, pisu ljudi koji ga poseduju. Tako da nije bas dostojan protivnik. Sto bi menjao Mate 50 pro? Ne razumem? Mate 50 pro uodnosu na nove telefone ima malo slabiji procesor koji se bez problema moze nositi za bilo kakvim zahtevima. Ako moj SD 888 na P50 pro moze, onda ne vidim razloga da jesna generacija noviteta to nece moci. Kamera je kod mene i sad fenomenalna a tako je i kod mate 50 pro. Jedino video malo kaska al smo znali sta kupujemo. Ja ne vidi razlog prelaska mate 50 pro na bilo koji telefon. Da dajes jos 500e za neki novi fleg sip ako prelazis sa mate 50 pro je za mene, budalastina. Ovo se ogradjujem jedino ako se nesto pokvarilo na njemu ili razlupalo.
Pa praktički nema. Jer treba ti neki software kojim ćeš flashat fileove i trebaš naći HOS verzije software za tvoj model i potrebne fileove koje moraš flasat da bi mogao instalirat HOS. Isto tako imaj na umu da nakon konverzije ne možeš više primat OTA update.Ima li valjanog linka kako da se Mate 50 Pro EU verzija prebaci na HarmonyOS ali bez placanja Kinezima za to ili bilo kome drugome?
Sve sto sam nasao je da Mate 50 Pro za Azijsko trziste (Pazi sada, Global verzija) olako prebace na Harmony3.0 pa posle na 4.0 ali mora da bude Global/Azija a ne Global/EU. . .
Ima li free nacina?
Nije mana ali HOS je generalno bolji, ima više mogućnosti, možeš bolje integrirat GMS i brže dobivaš nove nadogradnje.Zasto je EMUI softver mana? Ne razumem
Imam problem s micro g na Mate 50 Pro. Instalirao sve, self check prolazi, odobrio sve potrebno u dozvolama i kad se trebam ulogirati na Google account, javlja grešku. Ima li prijedloga u čemu griješim?
Uspio sam, hvala. Jedino mi iz nekog razloga ne da dodati u Gmail drugi account. Glavni radi, ali drugi ne mogu ulogirati.Pratio ovo upustvo, ja sam po ovome upustvu radio i sve radi perfect![]()
Instalirajte Google aplikacije na Huawei telefonima: Stiglo je potpuno novo rešenje - najbolje do sada!
Zaboravite na virtuelizaciju i rad u posebnim okruženjima, novo rešenje donosi native Google aplikacije na Huawei telefone!smartlife.mondo.rs
E drago mi cuti! E to ne znam, prpbaj da cackas jos malo, sta da ti kazemUspio sam, hvala. Jedino mi iz nekog razloga ne da dodati u Gmail drugi account. Glavni radi, ali drugi ne mogu ulogirati.
Riješio sam i to. Trebalo je u micro g postavkama isključiti "Authenticate with device registration" i sad sve radi tip top....E drago mi cuti! E to ne znam, prpbaj da cackas jos malo, sta da ti kazem
Eto uzivaj 😀Riješio sam i to. Trebalo je u micro g postavkama isključiti "Authenticate with device registration" i sad sve radi tip top....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari